Mandarinszüret a Neretva völgyében és a boszniai piramisok

5 napos körutazás a Balkánon

Bosznia Montenegró körutazásunk során Európa egy még szinte felfedezetlen területén két varázslatos úticél vár ránk.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Utazás autóbusszal, 4 éj szállás, 4 reggeli, idegenvezetés.

Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza.
Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

Részvételi díj nem tartalmazza

Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, programok költségei.

Hossz: 
5 nap
Létszám: 
minimum létszám: 35 fő

Szállás

 2 éjszaka Mostar környékén 3*-os panzióban, 2 éjszaka Szarajevóban 3*-os szállodában, 2-3 ágyas saját fürdőszobás szobákban

Program: 

1. nap:
Indulás Budapestről reggel 5:00-kor. Folyamatos utazást követően érkezés Mostarba a késő délutáni órákban. Rövid ismerkedés az óvárossal: megtekintjük az Öreg-hidat, Koski Mehmet pasa dzsámiját, Biscevica utacát, majd elfoglaljuk szálláshelyünket Mostarban. Fakultatív vacsora lehetőség a Neretva partján.

2. nap: 
A reggelink elfogyasztását követően a Neretva folyó deltájában lévő mandarin ültetvényre utazunk, ahol több, mint egymillió mandarin- és narancsfa található. Köszöntőitalként mandarin likőrt és pálinkát kóstolhatunk, majd megismerkedünk a mandarin szedés technikájával. Ezt követően zsákokat ragadva nekilátunk mi is a mandarin szüretelésének. Ezután csónakos fotószafarin veszünk részt a Neretva-torkolatban, amely házigazdánk farmján ér véget. Itt tradicionális ebéd vár bennünket, ahol a jó hangulatról élőzene gondoskodik. Indulást megelőzően lehetőség lesz helyi termékek vásárlására is (mandarin méz, gránátalma, frissen aszalt füge, travarica pálinka, lekvárok…). A délutánt a Kravica - vízesésnél töltjük. Ez a természeti csoda Bosznia-Hercegovina egyik legnagyobb és legszebb látványossága. Úton a szállásunkra, egy kellemes naplementés fotószünet erejéig megállunk a festői szépségű, Neretva menti művésztelep, Pociteljnél is.

3. nap: 
Reggelit követően a mostari óvárost látogatjuk meg, ahol török kávéval és a müezzin énekével kezdjük a napunkat. Szabadidőt és vásárlást követően a Neretva - kanyonon keresztül Szarajevó felé indulunk. Útközben Konjic mellett meglátogatjuk az egykori Jugoszlávia legnagyobb katonai befektetését, Tito atombunkerét. Miközben körbejárjuk a hegy gyomrába épített labirintusszerű bunkert, bepillanthatunk a marsal dolgozószobáján kívül a titkos konferenciatermekbe, és a katonai hálószobákba is. Este szállásfoglalás Szarajevó külvárosában.

4. nap: 
Reggelit követően ismerkedés Szarajevóval. Az városnéző sétánk során szinte egyszerre ébredünk a vibráló belvárossal. A városi piac és a katolikus templom megtekintését követően a törökös negyedbe, a nyüzsgő Bascarsijara érkezünk. A Balkán legnagyobb mecsetével, a Gazi Husrev bég dzsámival, és a Ferenc Ferdinánd elleni merénylet helyszínével is megismerkedünk. Majd a rézművesek utcáján áthaladva érkezünk meg a híres Sebilj kúthoz. Szabadidőt követően a kora délutáni órákban boszniai piramisok völgyébe látogatunk. A fővárostól nem messze fekvő Visoko településhez utazunk, ahol megismerkedünk a 2005-ben, Semir Osmanagic, amerikában élő bosnyák üzletember-régész által felfedezett, a tudományos életben nagy port kavart piramisok történetével. Helyi vezetőink segítségével megtekintjük a legjelentősebb régészeti feltárásokat.

5. nap: 
Reggelink elfogyasztása után meglátogatjuk a legendás szarajevói alagutat. “Ez az alagút mentette meg a várost - ha a szétbombázástól nem is, legalább a még nagyobb vérveszteségtől, de az elfoglalástól biztosan.” Ezt követően Budapestre indulunk. Útközben a különleges, Jajce városába beépülő Pliva-vízesést is megtekintjük. Hazaérkezés a késő esti órákban.

Az utazáshoz 3 hónapig érvényes kártya tipusú személyi igazolvány vagy útlevél szükséges!

 

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Fontos, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat az alábbi linken, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos oldala >>>

Kapcsolódó cikkek

» Montenegro csodálatos tájain - Kovács Attila, 2020. augusztus. 02
» Mostar hangulata - Kovács Attila, 2018. október. 24
» Budva, Montenegro - Ürögi Beáta, 2014. augusztus. 23
» Durmitor, Montenegro - Ürögi Beáta, 2014. augusztus. 23
» A vidéki Montenegró képekben - Kovács Attila, 2014. augusztus. 23
» Montenegro városkái: Kotor és Budva - Kovács Attila, 2014. augusztus. 23
» Perast, Montenegro - Kovács Attila, 2014. augusztus. 23
» Kotor, Montenegro - Kovács Attila, 2014. augusztus. 23

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Utazás autóbusszal, 4 éj szállás, 4 reggeli, idegenvezetés.

Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza.
Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, programok költségei.

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás.
Idegenforgalmi adó.

Helyszíni költségek leírása: 
Idegenforgalmi adó: 1,5 Euro/fő/éj 
   
VOX készülék (városnézéshez) 2.000 Ft/fő
   
Várható költségek:  
mandarinszüret: kb. 30 Euro/fő
Kravica vízesés: kb. 5 Euro/fő
Tito bunker: kb. 10 Euro/fő
piramisok kb. 15 Euro/fő
Szarajevói alagút kb. 5 Euro/fő
Pliva vízesés kb. 3 Euro/fő
 Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség)
 
A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazás minden esetben modern, légkondicionált autóbusszal történik. Oda- és visszaúton kb. 3 óránként negyedórás pihenők beiktatásával, benzinkutaknál, nagyobb parkolókban, autós pihenőhelyeknél áll meg a csoport. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van nálunk aprópénz. Az autóbuszra a helyfoglalás a foglaláskor még szabad helyek függvényében, előzetes egyeztetés alapján történik.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!