Málta felfedezése - Hotel Il Palazzin **** Qawra

8 napos körutazás máltán

A három szigetbõl (Málta, Gozo, Comino) álló szigetcsoport a természet sok-sok szépsége mellett rengeteg történelmi látnivalót nyújt. Málta páratlan nagyságát igazolja, hogy az emberiség történelmi korszakainak emlékei ilyen nagy számban és ilyen kis területen máshol nem lelhetők fel. A Földközi-tenger központi medencéjében fekvő szigetország egykori hódítói főníciaiak, rómaiak, bizánciak, arabok, Johannita-rendi lovagok, spanyolok, franciák és egészen 1974-ig az angolok mind hátrahagyták uralmuk nyomait (Gozo - Vittoriosa - Cospiuca - Senglea - Valetta - Buggiba - Sliema - Blue Grotto - Marsaxlokk - Mosta).

Alapár tartalmazza

repülőjegyet, szállást **** szálloda 7 éjszakára félpanziós ellátással, transzfereket, felsorolt programokat, magyar nyelvű idegenvezetést a leírásban szereplő 3 programon.

Alapár nem tartalmazza

repülőtéri illetékeket, transzfer költségét, árfolyam pótdíjat, kerozin felárat, kötelező útlemondási biztosítást, BBP biztosítást, belépőket, fakultatív kirándulást és az ajánlott borravalót, egyéb étkezéseket. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***
Program: 

1. nap: Kora du. órákban utazás repülővel Máltára.  

2. nap: BUGGIBBA Pihenés, fürdési lehetőség Buggibba sziklateraszos strandjain vagy egyénileg utazás a helyi buszokkal Nyugat-Málta valamelyik álomszép homokos strandjára (Mellieha Bay vagy Golden Bay). További programok foglalhatók a helyszínen: hajókirándulások a Kék Lagúnába.

3. nap: DÉL- és BELSŐ MÁLTA kincsei (egész napos, ebéddel, magyar idegenvezetővel) BLUE GROTTO– lélegzetelállítóan szép alkotása a természetnek; a tengeri barlangok látogatása tipikus máltai halászhajókkal (helyben fizetendő EUR 8); MARSAXLOKK– Málta legeredetibb halászfaluja, vásárlási lehetőség a helyi piacon (Máltán az egyik legnagyobb). Ebéd után; MDINA– Málta középkori fővárosa, lenyűgöző paloták, dóm, séta a „csendes város”-ban.    

4. nap: SLIEMA – VALLETTA Fürdési és vásárlási lehetőségek Buggibba-n; egyéni bejutás Sliema elegáns üdülővárosba vagy Valletta további felfedezése. További programok foglalhatók a helyszínen: delfinshow, úszás delfinekkel, hajókirándulások a Kék Lagúnába, Szicília egész napos kirándulás.

5. nap: VALLETTA ÉS A 3 VÁROS VÍZRŐL De. ún. „Harbour Cruise keretében a főváros két mélyen benyúló, természetes kikötőjének körbehajózása. St. Elmo erődöt megkerülve Valletta erős bástyái mentén behajózunk a Nagy Kikötőbe. Val-letta vízparti nevezetességei mellett megcsodálhatjuk Senglea és Vittoriosa ősi véderődjeit, műemlékeit, valamint a kikötő dokkjait. Du. szabadidő Sliema-ban, transzfer vissza a szállásokra. Magyar idegenvezetés nincs, idegennyelvű ismertető a hajón.  

6. nap: VALLETTA ÉS A 3 VÁROS – a lovagok nyomában (egész napos, ebéddel, belépőkkel, magyar idegenvezetővel) HÁROM VÁROS meglátogatása, fényképszünettel, kellemes sétával – Vittoriosa, Copicua, Senglea a Nagy Kikötő Vallettával szemközti területén fekszik. A lovagok megérkezésüket követően itt telepedtek le, ugyanis annak idején, Valletta helyén csak egy kopár félsziget állott. A johanniták rögtön felismerték a Nagy Kikötő stratégiai jelentőségét. Felújították a régi erődöket, és megalapították az ún. Három Várost. Vittoriosa volt az 1565-ös török ostrom helyszíne is. VALLETTA– a lovagok egykori és a köztársaság mai varázslatos szépségű fővárosának megismerése: Barakka kertek (rendkívüli kilátás a Nagy Kikötőre), filmvetítés Máltáról – mintegy 7000 éves történelem képekben, St. John katedrális (belülről).  

7. n a p : G O Z O FE L FE D E Z É S E (egész napos, ebéddel, belépőkkel, magyar idegenvezetővel) A komphajóról megcsodáljuk Comino kopár szikláit és Mgarr festői kikötőjét; busszal utazunk tovább: Gganthija templom – a világ legrégibb megalitikus templom együttese, Victoria– megtekintjük a sziget fővárosát, további fakultatív lehetőségek; piac, Citadella beépített katedrálissal (fakultatív). Ebéd után egy fenséges sziklavilágban találjuk az „Azúr ablak”-ot, amelynek látványával szívesen reklámozzák egész Máltát, a belső tavat szűk szurdokkijárat köti össze a nyílt tengerrel (fak. csónakázás EUR 4); Xlendi Bay- festői szépségű tengeröböl és halászfalu.  

8. nap: utazás haza a délelőtti órákban.

Megjegyzés: A programok sorrendje felcserélődhet.

Kapcsolódó cikkek

» Málta legjobb strandjai - utazom.com, 2017. május. 09
» 5 ok, amiért Máltán tanulj angolul - utazom.com, 2017. május. 08
» Málta legfinomabb ételei - utazom.com, 2017. május. 08
» Málta és Gozo - a búvárok paradicsoma - Kovács Attila, 2017. április. 25
» Gozo, a legendák szigete - utazom.com, 2017. április. 25
» Málta és a Máltai Lovagrend - utazom.com, 2017. április. 25
» Málta ősi történelme - utazom.com, 2017. április. 25
» Málta fővárosa - Valetta - utazom.com, 2017. április. 25
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

repülőjegyet, szállást **** szálloda 7 éjszakára félpanziós ellátással, transzfereket, felsorolt programokat, magyar nyelvű idegenvezetést a leírásban szereplő 3 programon.

Alapár nem tartalmazza: 

repülőtéri illetékeket, transzfer költségét, árfolyam pótdíjat, kerozin felárat, kötelező útlemondási biztosítást, BBP biztosítást, belépőket, fakultatív kirándulást és az ajánlott borravalót, egyéb étkezéseket. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).

Kötelező költségek: 

repülőtéri illeték
kerozin felár
transzfer
útlemondási biztosítás
árfolyam pótdíj

 

Helyszíni költségek leírása: 

belépők, borravalók, fakultatív kirándulások, egyéb étkezések, személyes kiadások

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Kiutazás az Air Malta menetrend szerinti repülőjáratával, helyben légkondicionált autóbusszal, hajóval.

Szállás: 

Elhelyezés a Hotel Il Palazzin **** Qawra kétfős szobáiban.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást és 3 alkalommal ebédet tartalmaz.
A területről: 
Málta a Földközi-tengerben található kis szigetcsoport, Szicíliától 93 kilométerre délre. Területe 316 km². Csak a három legnagyobb szigete, Malta, Ghawdex (Gozo) és Kemmuna (Comino) lakott. Kisebb szigetei Kemmunet (Cominotto), Filfla, Il-Gżejjer ta' San Pawl (Szent Pál-sziget), Manoel Island (Manoel-sziget) és az Il-Ġebla tal-Ġeneral (Generális-szikla, Fungus Rock). Legmagasabb pontja a Malta-szigeti Ta'Dmejrek, magassága 253 méter.
Időjárás: 
Az éghajlat mediterrán, enyhe, esős telekkel és forró, száraz nyarakkal. Az év nagy részében kék ég és ragyogó napsütés jellemzi. A nyár forróságát szerencsére enyhítik a szinte folyamatosan fújó északnyugati szelek. Ezt időnként a Szahara felől érkező forró és rendkívül párás légáramlat szakítja meg, amely nehézzé teszi az emberi szervezet lehűlésést. Ezt a szelet Máltán xlokknak nevezik. Szerencsére meglehetősen ritkán fordul elő szélsőséges mértékben. A nyár általában szeptember végén ér véget, amikor az Atlanti-óceán felől érkező légáralmatok elérik a szigeteket. A hirtelen viharos időjárás után a hőmérséklet lassan csökken, és még a Szent Márton nyara (október vége, november eleje) is napos és meleg lehet. Ez a mezőgazdasági művelés fő időszaka. A máltai telet az európai hideg, a szaharai forró, és az atlanti-óceáni hűvös légtömegek váltakozása határozza meg. Hidegebb időszakokban hó is hullhat, ám a fagy ismeretlen a szigeteken. Az évi csapadék mennyisége: 560 mm. Ennek jelentős része a heves téli záporok során hull. Az átlagos mennyiség azonban Máltán nem mérvadó adat, mert évről évre drasztikus változások lehetnek a csapadék mennyiségében (1015 mm-től a szinte teljes szárazságot jelentő 255 mm-ig).
Vízum: 
Magyar állampolgároknak 30 napot meg nem haladó, magáncélú tartózkodásra nem kell vízumot váltaniuk. Az útlevélnek, vagy plasztik személyi igazolványnak a visszaérkezésig érvényesnek kell lenni.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a). Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!