Málta felfedezése - Hotel Canifor **** Qawra

8 napos körutazás máltán

A három szigetbõl (Málta, Gozo, Comino) álló szigetcsoport a természet sok-sok szépsége mellett rengeteg történelmi látnivalót nyújt. Málta páratlan nagyságát igazolja, hogy az emberiség történelmi korszakainak emlékei ilyen nagy számban és ilyen kis területen máshol nem lelhetők fel. A Földközi-tenger központi medencéjében fekvő szigetország egykori hódítói főníciaiak, rómaiak, bizánciak, arabok, Johannita-rendi lovagok, spanyolok, franciák és egészen 1974-ig az angolok mind hátrahagyták uralmuk nyomait (Gozo - Vittoriosa - Cospiuca - Senglea - Valetta - Buggiba - Sliema - Blue Grotto - Marsaxlokk - Mosta).

Alapár tartalmazza

repülőjegyet, szállást **** szálloda 7 éjszakára félpanziós ellátással, transzfereket, felsorolt programokat, magyar nyelvű idegenvezetést a leírásban szereplő 3 programon.

Alapár nem tartalmazza

repülőtéri illetékeket, kerozin felárat, kötelező útlemondási biztosítást, árfolyam pótdíjat, BBP biztosítást, belépőket, fakultatív kirándulást és az ajánlott borravalót, egyéb étkezéseket. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
min. 18 fő
Program: 

1. nap:
Délelőtti órákban utazás Máltára, érkezés kora délután, majd transzfer a szállodába. 

2. nap: BUGIBBA (ajánlott)
Pihenés, fürdési lehetőség Bugibba sziklateraszos strandjain vagy egyénileg utazás a helyi buszokkal Észak-nyugat Málta valamelyik gyönyörű homokos strandjára (Mellieha Bay, Golden Bay). További programok foglalhatók a helyszínen pl. hajókirándulások Comino szigetéhez, a csodaszép Kék Lagúnához vagy hajó/busz túra Szicíliába. 

3. nap: MDINA-TA QALI – SAN ANTON (árban, magyar idegenvezetővel, ebéd nélkül)
Utazás Málta középköri fővárosába, Mdina-ba: lenyűgöző paloták, dóm, séta a “csendes városban”. Érdekesség: a Trónok harca című világhírű sorozat egyes jeleneteit itt forgatták. Továbbutazás Ta Qali-ba: üveggyár látogatása, üvegkészítés bemutatása. Majd megállás a San Anton kertekben: nyugodt séta a csodaszép botanikus kertben, ezután fürdési lehetőség vagy kikötői hajózás (időjárás függvényében).

4. nap: GOZO  FELFEDEZÉSE (árban, magyar idegenvezetővel, ebéddel, belépőkkel)
A komphajóról megcsodáljuk Comino szigetének kopár szikláit és Mgarr festői kikötőjét; Gganthija templom – a világ legrégibb megalitikus templom együttese, Victoria városa – a sziget fővárosában szabadidő, fakultatív séta a Citadella-ban. Fenséges sziklavilágban találjuk a 2017 márciusában a tengerre beomlott „Azúr ablak” helyét. (érdekesség: a Trónok harca című sorozat egyes jeleneteit itt forgatták) A belső tavat szűk szurdokkijárat köti össze a nyílt tengerrel (fakultatív csónakázás időjárás függvényében, 4 euro/fő). Xlendi Bay – festői szépségű tengeröböl és halászfalu. Likőr- és sajtkóstolás, vásárlási lehetőség, fotószünetek elbűvölő megállókkal. Visszaérkezés a szállodába kora este. 

5. nap:
Szabad program, ajánlott: úszás delfinekkel, vagy szórakoztató papagáj-, fóka- és delfin show, nem messze Bugibbától.

6. nap: VALLETTA – BLUE GROTTO - MARSAXLOKK (árban, magyar idegenvezetővel, ebéd nélkül, belépőkkel)
A lovagok egykori és a köztársaság mai varázslatos szépségű fővárosa, Valletta felfedezése: Felső-Barakka kert (csodás kilátás a festői városra és a tengerre), Szent János katedrális (belülről), séta a város főbb látnivalói mellett. Ezután utazás a sziget deli részén fekvő Marsaxlokk-ba: Málta legeredetibb halászfaluja, séta, vásárlási lehetőség a helyi piacon. Majd utazás tovább a Blue Grotto-hoz (Kék barlang): lélegzetelállítóan szép alkotása a természetnek, fotószünettel (fakultatív hajózás időjárás függvényében: 8 euro/fő). 

7. nap: SLIEMA – VALLETTA (ajánlott)
Fürdési, pihenési és vásárlási lehetőség Bugibbában. Egyéni bejutás helyi buszjáratokkal Sliemába vagy Valletta főváros további felfedezése. Ajánlat Vallettában: Nagymesterek Palota, Régészeti Múzeum, Szépművészeti Múzeum, Malta 5D show stb. 

8. nap:
Transzfer a reptérre, hazautazás a délelőtti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Balaton-felvidék kerékpártúra - Az ősz legszebb fényei - Kovács Attila, 2018. május. 23
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2018. május. 18
» Nyaralás és tengeri kajak - irány a Sporádok! - Kovács Attila, 2018. május. 16
» Last Great Climb egy egy antarktiszi nagyfal első megmászása - Kovács Attila, 2018. május. 15
» Kajakkal Kaprijén - Hudanik Zsolt, 2018. május. 15
» Bringatúra a Balatonon - Keszthelyi-öböl kerülés - Kovács Attila, 2018. május. 15
» Síelés Heiligenblutban - Hunguest Hotel Heiligenblut téli ajánlat! - Kovács Attila, 2018. május. 14
» Ha június idusa, akkor Tiszavirágzás - Etédi Alexa, 2018. május. 11
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

repülőjegyet, szállást **** szálloda 7 éjszakára félpanziós ellátással, transzfereket, felsorolt programokat, magyar nyelvű idegenvezetést a leírásban szereplő 3 programon.

Alapár nem tartalmazza: 

repülőtéri illetékeket, kerozin felárat, kötelező útlemondási biztosítást, árfolyam pótdíjat, BBP biztosítást, belépőket, fakultatív kirándulást és az ajánlott borravalót, egyéb étkezéseket. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).

Kötelező költségek: 

repülőtéri illeték
kerozin felár
útlemondási biztosítás
árfolyam pótdíj

 

Helyszíni költségek leírása: 

belépők, borravalók, fakultatív kirándulások, egyéb étkezések, személyes kiadások.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Kiutazás az Air Malta menetrend szerinti repülőjáratával, helyben légkondicionált autóbusszal, hajóval.

Szállás: 

Bugibba üdülővárosban választható 3* aparthotel vagy 4* hotelekben:
H. Canifor- városközponti, parttól 300 m-re
H. Il Palazzin – kisebb méretű elegánsabb hotel, dekoratívabb szobákkal.
Mindkét hotel légkondis szobákkal és úszómedencével rendelkezik.
Mavina/Huli apthotel – barátságos medencés szállás 

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást és 3 alkalommal ebédet tartalmaz.
A területről: 
Málta a Földközi-tengerben található kis szigetcsoport, Szicíliától 93 kilométerre délre. Területe 316 km². Csak a három legnagyobb szigete, Malta, Ghawdex (Gozo) és Kemmuna (Comino) lakott. Kisebb szigetei Kemmunet (Cominotto), Filfla, Il-Gżejjer ta' San Pawl (Szent Pál-sziget), Manoel Island (Manoel-sziget) és az Il-Ġebla tal-Ġeneral (Generális-szikla, Fungus Rock). Legmagasabb pontja a Malta-szigeti Ta'Dmejrek, magassága 253 méter.
Időjárás: 
Az éghajlat mediterrán, enyhe, esős telekkel és forró, száraz nyarakkal. Az év nagy részében kék ég és ragyogó napsütés jellemzi. A nyár forróságát szerencsére enyhítik a szinte folyamatosan fújó északnyugati szelek. Ezt időnként a Szahara felől érkező forró és rendkívül párás légáramlat szakítja meg, amely nehézzé teszi az emberi szervezet lehűlésést. Ezt a szelet Máltán xlokknak nevezik. Szerencsére meglehetősen ritkán fordul elő szélsőséges mértékben. A nyár általában szeptember végén ér véget, amikor az Atlanti-óceán felől érkező légáralmatok elérik a szigeteket. A hirtelen viharos időjárás után a hőmérséklet lassan csökken, és még a Szent Márton nyara (október vége, november eleje) is napos és meleg lehet. Ez a mezőgazdasági művelés fő időszaka. A máltai telet az európai hideg, a szaharai forró, és az atlanti-óceáni hűvös légtömegek váltakozása határozza meg. Hidegebb időszakokban hó is hullhat, ám a fagy ismeretlen a szigeteken. Az évi csapadék mennyisége: 560 mm. Ennek jelentős része a heves téli záporok során hull. Az átlagos mennyiség azonban Máltán nem mérvadó adat, mert évről évre drasztikus változások lehetnek a csapadék mennyiségében (1015 mm-től a szinte teljes szárazságot jelentő 255 mm-ig).
Vízum: 
Magyar állampolgároknak 30 napot meg nem haladó, magáncélú tartózkodásra nem kell vízumot váltaniuk. Az útlevélnek, vagy plasztik személyi igazolványnak a visszaérkezésig érvényesnek kell lenni.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a). Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!