Kuala Lumpur és Bali

12 napos utazás nyaralással Balin

Kuala Lumpurban Ázsia számos arcát megismerheted. Hatalmas csillogó plázák tövében utcai árusok kínálgatják friss gyümölcseiket fapultjaikról, ötcsillagos luxushotelek és hat sávos autópályák mellett az őserdő apró foltjai dacolnak a betontengerrel. Bali a Kis Szunda-szigetcsoport legismertebb szigete. Mintegy 5500 négyzetkilométernyi területet jórészt vulkanikus hegyek borítják. A festői szépségű sziget ma már világszerte ismert, divatos nyaralóhely és Indonézia leglátogatottabb desztinációja. Lakóinak mindennapi életét a hindu vallás es a szigorú közösségi hagyományok szövik át.

Alapár tartalmazza

Nemzetközi repülőjegyet Budapest – Kuala Lumpur – Budapest útvonalon, Regionális repülőjegyet Kuala Lumpur – Denpasar – Kuala Lumpur útvonalon, Repülőtéri transzfert Balin, Kuala Lumpurban, Félnapos városnézést Kuala Lumpurban, Balin két egész napos és egy félnapos, kirándulás magyar nyelvű idegenvezetéssel, A szállodai elhelyezést 2 ágyas, standard szobákban reggelivel.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri adókat és illetékeket, Fakultatív sztornó (szállás, utazás és illetékek 5%-a) valamint baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, Személyes kiadásokat, Indonéz vízumdíjat (kb. 35 USD), Kilépési illetéket (kb. 20 USD)

Hossz: 
12 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 2 fő
Program: 

1. nap: Elutazás Budapestről.

2. nap: Érkezés Kuala Lumpurba a délutáni órákban. Transzfer a szállodába. Szállás Kuala Lumpurban.

3. nap: Félnapos városnézés Kuala Lumpurban majd délután szabadprogram. Szállás Kuala Lumpurban.

4. nap: Transzfer a repülőtérre. Utazás regionális légitársasággal Bali szigetére. Szállás Balin.

5-10. nap: Szabadprogram. Szállás Balin.

11. nap: Délelőtt transzfer a repülőtérre és elutazás regionális légitársasággal Kuala Lumpurba. Elutazás Kuala Lumpurból isztambuli átszállással.

12. nap: Érkezés Budapestre a reggeli órákban.

A csomagban szereplő kirándulások:

Csodálatos Kintamani (egész napos program)
Bali híres táncművészetét bemutató Barong és Keris táncelőadással kezdődik programunk. A színpompás jelmezekbe öltözött táncosok bemutatják az oroszlánra hasonlító Barong, a jó szellemek vezetője és Rangda, a démonkirálynő ősi küzdelmét. Az előadást követően ellátogatnak Kemenuh faluba, hogy megtekintsük a tehetséges balinéz fafaragókat tradicionális műhelyeikben. Szemtanúi lehetünk, ahogyan egyetlen fadarabot csodás kis szoborrá változtatnak át. Utunkat Kintamani felé folytatjuk, hogy a lélegzetelállító Batur tó és a Batur hegy (1730m) látványában gyönyörködhessünk. Útközben vissza a szállodához megtekintjük Tirtha Empul történelmi jelentőségű templomát, mely a szent forrás mellett épült, ahová a sziget hindu lakosai megtisztulni zarándokolnak.

A titokzatos Kelet-Bali (egész napos program)
A programunk a Batu Bulan faluban indul, ahol betekintést nyerhetünk a batikfestés művészetébe. Utunkat Bali keleti partja felé folytatjuk, melynek látképét az Agung hegy 3142 méteres csúcsa határozza meg. Ez Bali legszentebb és legmagasabb vulkánja, mely 1963-ban tört ki utoljára. Az Agung-hegy lejtőjére épült Besakih „anyatemplomot” keressük fel, amely a balinéz hinduizmus legfontosabb szent helye. A valójában 22 templomból álló komplexum lenyűgöző látványt nyújt, és szakrális jelentősége még tovább nőtt, amikor a vulkán 1963-as kitörése idején a lecsorgó láva csupán méterekkel kerülte el az épületeket. A balinézek hite szerint ezzel az istenek demonstrálni akarták erejüket, de megkímélték a sziget hithű lakói által nekik emelt templomot. Ebéd lehetőség a Bukit Jambul dombjainál, ahol a zöldellő rizsteraszok látványában gyönyörködhetünk. Visszaúton Klungkungban az egykori királyi palota maradványait tekinthetjük meg, ahol a híres Igazság terme található, amely a Balinéz építészet egyik fontos emléke.

Oleh-Oleh (félnapos túra)
A túra során Bali híres kézműves településeire juthatunk el, ahol hagyományos indonéz tárgyakat vásárolhatunk: Batubulan-kőfaragás, Celuk-arany-és ezüstművesség, Ubud-festészet. A program végeztével egy hagyományos balinéz tánc műsort tekintünk meg, amely során férfi táncosok „varázsolnak el” misztikus előadásukkal.

Kapcsolódó cikkek

» Bali látnivalói - Kovács Attila, 2017. április. 14
» Gili Air, Lombok - Kovács Attila, 2013. december. 05
» Kelet-Malajzia tájai - Kovács Attila, 2017. június. 07
» Egy indonéz utazás képei - Kovács Attila, 2016. január. 22
» Hajóval Indonézia szigetvilágában - Kovács Attila, 2013. december. 29
» Vihar a szigeten, Lombok, Indonézia - Kovács Attila, 2013. december. 29
» Rózsaszín tengerpart, Komodó, Indonézia - Kovács Attila, 2013. december. 29
» Moyo sziget, Indonézia - Kovács Attila, 2013. december. 29
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Nemzetközi repülőjegyet Budapest – Kuala Lumpur – Budapest útvonalon, Regionális repülőjegyet Kuala Lumpur – Denpasar – Kuala Lumpur útvonalon, Repülőtéri transzfert Balin, Kuala Lumpurban, Félnapos városnézést Kuala Lumpurban, Balin két egész napos és egy félnapos, kirándulás magyar nyelvű idegenvezetéssel, A szállodai elhelyezést 2 ágyas, standard szobákban reggelivel.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri adókat és illetékeket, Fakultatív sztornó (szállás, utazás és illetékek 5%-a) valamint baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, Személyes kiadásokat, Indonéz vízumdíjat (kb. 35 USD), Kilépési illetéket (kb. 20 USD)

Kötelező költségek: 

Repülőtéri és egyéb illetékek, vízumdíj, kilépési illeték.

Helyszíni költségek leírása: 

Indonéz vízumdíj (kb. 35 USD), Kilépési illeték (kb. 20 USD)

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
kb. 55 USD/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 
A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

 

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás repülővel, átszállással Kuala Lumpurba, majd Balira a Budapest – Kuala Lumpur – Denpasar – Kuala Lumpur – Budapest útvonalon.

Szállás: 

Szállás Kuala Lumpurban:
Invito Hotel Suites 4*

Szállás Balin: Választási lehetőséggel)
The Oasis Kuta 3*
Respati Beach 3*
Aston Bali 4*
Mercure Sanur 4*
Grand Mirage 5*
Melia Bali 5*
 

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Vízum: 
Magyar állampolgárok részére a belépéshez vízum és a hazautazástól számított 6 hónapig érvényes útlevél szükséges - kitöltött vízumigénylő lap - 2 db színes igazolványkép.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Hepatitis A és B, tífusz, illetve tetanusz oltásokat javasoljuk az utazáshoz. Kérünk, hogy az utazás előtt legalább egy hónappal keresd fel a Nemzetközi Oltóközpontot ( Budapest, IX. ker. Gyáli út 3/A.; rendelés idő: hétfőtől csütörtökig 09:00-14:00 óra; Telefon: 476-1364), vagy kérd ki háziorvo­sod tanácsát. Célszerű magaddal hoznod még: Láz-és fájdalomcsillapítót, görcsoldót, hasmenés elleni szert, ragta­paszt, sebfertőtlenítő szert, fáslit. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyúj­tásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!