Malajzia - Szingapúr körút

14 napos körutazás Malajziában és Szingapúrban

Malajzia történelemében egyik leggazdagabb városával Melakkával is megismerkedünk utunk során. Az évezredek óta kereskedelmi főútvonalként (Malaka-szoros) használt szoros körül számos város emelkedett ki időről időre. A Világörökségi védettséget élvező Melakát először a portugál gyarmatosítók, majd a holland és brit ellenfeleik kaparintották meg, főként a Kelet-Indiai fűszer kereskedelem "ellenőrzéséhez".

-6%

kedvezmény egyes
időpontokban!

Alapár tartalmazza

Repülőjegyeket, szállást 2 ágyas szobákban reggelis ellátással, a programokon való részvételt magyar idegenvezetéssel a körutazás alatt, belépőjegyeket (kivéve a Petronas tornyokba (kb. 25USD/fő), VIP privát transzfereket.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket (145 000 Ft/fő - változhat), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást.
Helyszínen fizetendő: maláj idegenforgalmi adó kb. 10 MYR/szoba/éjszaka
1 MYR = kb. 60 HUF)

Hossz: 
14 nap / 11 éj
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
min. 2 fő
Program: 

1.nap Budapest - Kuala Lumpur
Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal, egy átszállással Kuala Lumpurba..

2.nap Kuala Lumpur
Menetrendtől függően érkezés Malajzia fővárosba, Kuala Lumpurba. Találkozás a magyar nyelvű idegenvezetővel aki a repülőtéren várja Önöket. Transzfer a szállodába, szállás elfoglalása (4 éj), szabadprogram. Este tájékoztatóval egybekötött indiai vacsora. Ellátás a mai napon: vacsora.

3. nap Kuala Lumpur – Batu Cave
Reggeli a szállodában, majd délelőtt kirándulás teszünk vonattal a Batu Cave barlanghoz. Ezen hindu szentélyt évente több millió hívő keresi fel. A barlang bejáratánál Murungan hindu istenség 42,7 m magas arany szobra látható, amely a világ legnagyobb aranyszobra. Ezután a KL Menara toronyba látogatunk, amelynek kilátója 270 m magasan található. A világ hetedik legmagasabb épületéről gyönyörű kilátás nyílik a maláj fővárosra. Ezt követően lehetőség lesz a híres arab bazárban, ill. a kínai-indiai negyedben, vagy a luxus plázákkal tarkított Bukit Bintang negyedben vásárolni. Délutáni városnézésünk során a Függetlenségi teret keressük fel először, amely Kuala Lumpur történelmi központja. Itt található a Royal Selangor Club, az óratornyáról és a mór építészetéről híres Abdul Szamad szultán épülete és a világ egyik legmagasabb zászlórúdja (95 m magas). Este kivilágított pompájában csodáljuk meg a Petronas ikertornyokat, amelyek Ázsia egyik kereskedelmi központjai és Kuala Lumpur jelképei. Bukit Bintang hangulatos szórakozónegyedének nyüzsgésében vacsorázhatunk. A mai napon KL Transit tömegközlekedéssel utazunk. 

4.nap Kuala Lumpur – Melaka - Kuala Lumpur
Reggeli után egész napos kirándulást teszünk az egykori portugál / holland / angol gyarmati szultánságba, Melakkába, ahol Malajzia történelemében egyik leggazdagabb városával ismerkedünk meg. Az évezredek óta kereskedelmi főútvonalként (Malaka-szoros) használt szoros körül számos város emelkedett ki időről időre. A Világörökségi védettséget élvező Melakát először a portugál gyarmatosítók, majd a holland és brit ellenfeleik kaparintották meg, főként a Kelet-Indiai fűszerkereskedelem "ellenőrzéséhez". Gyalogosan és virágokkal feldíszített riksákon járjuk be a várost, miközben holland, portugál és angol megszállás alatt itt maradt emlékeket keresünk fel: Famosa, Szent Pál templom, Holland tér: Stadhuyst és Christ Church, régi szultáni palota, Melaka folyó, Jonker Street. 

5.nap Kuala Lumpur esőerdő
Reggeli után a főváros melletti nemzeti parkba kirándulunk, a KL esőerdőbe és a Kanopy ride parkba. Első megállónk az őslakosok (orang asli) életét bemutató múzeum lesz. Az esőerdőhöz érve ismerkedés az erdei nomádok fegyvereivel, élelmiszereivel, majd "megmártózás" az esőerdő világában, könnyű kirándulás a sűrűben. A Kanopy ride felejthetetlen programunk, ugyanis 20 méter magasságban húzódó „függő ösvény”.

6.nap Kuala Lumpur – Szingapúr
Reggel transzfer a kuala lumpuri nemzetközi repülőtérre. Menetrend szerinti járattal utazás Szingapúrba. Szingapúr gazdasága a legerősebb egész Délkelet-Ázsiában. Az elmúlt évtizedekben a világ egyik legszórakoztatóbb metropoliszává vált. A céltudatos városvezetésnek köszönhetően Ázsia egyik legtisztább, legbiztonságosabb városállama lett. Egész napos gyalogos és MRT-s városnézésünk során megtekintjük a régi, gyarmati Szingapúr megmaradt emlékeit, és a futurisztikus modern épületeit. Szingapúr jelképét a Merlion szobrot keressük fel elsőként. Elsétálunk a Marina Bay-hez és megnézzük a Marina Bay Sands komplexumot. Felkeressük a Fullerton Hotelt és Sir Raffles Stamford szobrát. Megnézzük a régi és új Parlament, Fort Canning, Nemzeti Múzeumot (kivülről), Raffles Hotelt. Szállás Szingapúrban (2éj).

7.nap Szingapúr
Reggeli után a kínai és az indiai negyedbe teszünk látogatást. Fél napos keresztmetszet Szingapúr kulturális, történeti látnivalóiból és életmódjából: séta a "Kis India" nevű városrészben. Az üzletek között megpillantjuk a legöregebb hindu templomot, Sri Mariamman-t A következő megállónk a ChinaTown lesz. A kínai városrészi bazárok hangulatát is megtapasztalhatjuk. A lenyűgöző szépségű Kwan In Thong Templom, és a csodálatos épületekkel szegélyezett folyópartot járjuk körbe. Szingapúr legújabb ökoturisztikai látványosságához: a Gardens by the Bay parkba látogatunk, megcsodáljuk az 50 méter magas, napkollektorokkal felszerelt szuperfákat és egyéb futurisztikus üvegházi növényeket. Kora délután kirándulunk a Sentosa-szigetre (Monorail vagy felvonós átkelés panorámával az öbölre). Természeti szépségének és mesterséges vonzerejének köszönhetően a turisták által kedvelt egyik legnépszerűbb úti cél. Itt található a Siloso-erőd, mely az egyetlen megmaradt tengerparti erőd. Délután szabadprogram, pihenés a Sentosa-szigeten.

8.nap Penang
Délelőtt repülés Szingapúrból Penang szigetére. Transzfer a szállodába, majd Penang gazdag örökségének felfedezése: Georgetown, a főváros a Világörökség része, a kínai, maláj, indiai és nyugati kultúra keveréke. Penangban gyalogosan betekintünk a 19. század kínai kereskedő- (Khoo Kongsi klánház) és a brit gyarmati világ mindennapjaiba (Cornwallis erőd, a Főtér koloniális épületei), valamint a „Street Arts” művészetet. Szállás Penangban (2éj).

9.nap Penang
Délelőtt kirándulás a szigeten. Utunkat a Kek Lok Si templommal kezdjük, amely Malájzia legnagyobb buddhista temploma. Ellátogatunk az egyedülálló kínai-maláj „kígyó templom”hoz. Megcsodáljuk a világ harmadik legnagyobb fekvő Buddha szobrát a thai stílusú Wat Chayamangkalaram templomban. A Dhammikarama burmai buddhista templomban tett látogatásunk zárja a napunkat. Délután szabadprogram.

10.nap Penang
Reggeli után utazás Penang sziget tengerparti üdülőhelyére. Szállás elfoglalása (3éj), szabadprogram, pihenés a tengerparton.

11-12.nap Penang
Pihenés a trópusi szigeten.

13.nap Penang – Kuala Lumpur – Budapest
Délelőtti tengerparti strandolás után magunk mögött hagyjuk Penang szigetét, repülés Kuala Lumpurba. Átszállást követően utazás Magyarországra. Éjszaka a repülőn.

14.nap Budapest
Megérkezés Budapestre a menetrend függvényében.

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)

Kapcsolódó cikkek

» Kelet-Malajzia tájai - Kovács Attila, 2017. június. 07
» Szokatlan szmogfehőben Szingapúr - Etédi Alexa, 2013. június. 21
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2018. április. 13
» A világ legnagyobb épülete - Etédi Alexa, 2018. április. 06
» Kalandozás Ázsiában - Kovács Attila, 2018. március. 17
» A Holi-ünnep Indiában- a színek fesztiválja - Kovács Attila, 2018. január. 30
» Thaiföld - Kovács Attila, 2018. január. 20
» Vietnam ízei - Kovács Attila, 2017. december. 07
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyeket, szállást 2 ágyas szobákban reggelis ellátással, a programokon való részvételt magyar idegenvezetéssel a körutazás alatt, belépőjegyeket (kivéve a Petronas tornyokba (kb. 25USD/fő), VIP privát transzfereket.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket (145 000 Ft/fő - változhat), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást.
Helyszínen fizetendő: maláj idegenforgalmi adó kb. 10 MYR/szoba/éjszaka
1 MYR = kb. 60 HUF)

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték (145 000 Ft/fő).

Helyszíni költségek leírása: 

Belépő a Petronas tornyokba: kb. 25USD/fő

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
kb. 25USD/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással. Helyszínen légkondicionált autóbusszal/személygépkocsival.

Szállás: 

Várható szállodák a program során:

Kuala Lumpur: WP hotel 4* - 4 éj reggelis ellátás
http://www.wphotel.com.my/
A Petronas-ikertornyoktól és a Suria KLCC bevásárlóközponttól 1,5 km-re 2015-ben épült WP Hotel modern szobákkal várja vendégeit. A jól megvilágított, modern berendezésű szobák közül néhány Kuala Lumpur városképére nyújt kilátást. A szálláshelyen 24 órás recepció, ingyenes WiFi, fitnesz terem, tetőtéri medence, étterem, kávézó, csomagmegőrző, széf és portaszolgálat áll rendelkezésre.

Szingapúr: V Hotel Lavender Luxury 4*- 2 éj reggelis ellátással
http://www.vhotel.sg/Lavender/index.html

Penang: Cititel Hotel Penang 4* - 2 éj reggelivel
http://www.cititelpenang.com/
Georgetown központjában helyezkedik el a hotel. A szálláshelyen 3 étterem, ingyenes WiFi, medence, csomagmegőrző, széf és portaszolgálat áll rendelkezésre. A szobákban TV, minibár, légkondicionáló biztosított.

Penang: Rainbow Paradise Beach Resort Hotel 4* - 3éj reggelivel
http://paradisehotel.com/

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Időjárás: 
Malajzia: Trópusi éghajlat jellemzi, egyenletesen magas hőmérséklettel, minden évszakban bőséges csapadékkal. A délelőtt napos, száraz, a délután esős. A relatív légnedvesség az egész év folyamán magas (75-85 százalék), az éghajlat ezáltal fülledt. A fennsíkokon hűvösebb, elviselhetőbb klíma uralkodik. Kuala Lumpur leghidegebb hónapja a január (középhőmérséklet: 27°C; maximum: 34°C; minimum: 20°C), legmelegebb hónapja pedig a május (középhőmérséklet: 28°C; maximum: 35°C; minimum: 22°C). A legcsapadékosabb hónap a november (19 csapadékos nap), a legkevésbé csapadékos a február (9 nap). A legderültebb hónap a február, a viszonylag legkevésbé derült a november. Indonézia éghajlata trópusi, májustól szeptemberig tartó száraz, illetve októbertől áprilisig tartó esős évszak jellemzi. Nagy meleg van, magas páratartalommal.
Vízum: 
Magyar állampolgárok turisztikai céllal, vízummentesen utazhatnak Malajziába és Szingaprúba, amennyiben ott tartózkodásuk időtartama nem haladja meg a 90 napot. Az utazáson való részvétel feltétele a hazaérkezéstől számított 90 napig érvényes útlevél.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben a foglalással egyidőben, a kötelező útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére is sor kerül, akkor az útlemondási biztosítás önrészmentes; ellenkező esetben 20% önrészt tartalmaz.
Egészségügyi tudnivalók: 
Malájzia-Indonézia: kötelező védőoltás nincs, de az egyenlítői égövi fekvése miatt a hepatitisz (A, B) és a malária elleni védekezésre ajánlatos felkészülni. Amennyiben tájékozódni szeretne a térségben előforduló megbetegedésekről, kérjük, forduljon orvosához, vagy a nemzetközi oltóközpontokhoz. Országos Epidemiológiai Központ Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont 1097 Budapest, Gyáli út 3/a Tel.: (06-1) 476-1364 RendelésHétfõ – csütörtök: 9 -14 óra (13.30-ig lehet sorszámot húzni!) Nemzetközi Oltóközpont 1134 Budapest, Váci út 70. Telefon: (06-1) 78-78-770, 06/20-208-7878 Rendelés Hétfő – péntek: 10:00 – 20:00 Szombat: 10:00 – 16:00
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!