Malajzia - őszi csoportos körutazás üdüléssel - Kuala Lumpur, Borneó, Penang, Langkawi - 2024.10.25.-11.06.

13 napos körutazás Malajziában

Malajzia legérdekesebb látnivalóival ismerkedhetünk meg csoportos körutazásunkon. Az utazást az ultramodern metropoliszban, Kuala Lumpurban kezdjük, majd egy rövid repülőút után teljesen más világ fogad: gazdag állat- és növényvilág, igazi trópusi élmények Borneó szigetén. A hangulatos Penang sziget után a csodás trópusi üdülőparadicsom, Langkawi következik, ahol a gyönyörű tengerparton élvezhetjük a nyaralást. Az utazás Melakában, az egykori fontos kereskedővárosban ér véget, ahol a kínai-maláj nyonya kultúra és a holland gyarmati világ keveredik.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Oda-vissza repülőjegy a Budapest- Kuala Lumpur útvonalon, átszállással a Qatar Airways menetrendszerinti járataival, turista osztályon
Repülőjegy a Kuala Lumpur-Langkawi útvonalon, közvetlen Air Asia-járattal
Repülőjegy a Langkawi-Kuching útvonalon, egy átszállással
Repülőjegy a Kuching-Kuala Lumpur útvonalon, közvetlen Air Asia-járattal
Utasonként egy darab kézipoggyász és egy darab feladott poggyász (max. 20 kg) valamennyi járaton
Szállás két éjszakára Kuala Lumpurban, az 4*-os Ramada Suites By Wyndham KLCC  Hotelben, kétágyas szobában
Szállás három éjszakára Kuchingban, a 4*-os Riverside Majestic Hotelben, kétágyas szobában
Szállás egy éjszakára George Townban, a 4*-os Wembley St Giles Hotelben, kétágyas szobában
Szállás három éjszakára Langkawin, a 4*-os Holiday Villa Langkawi szállodában, kétágyas szobában
Szállás egy éjszakára Melakában, a 4*-os Swiss Garden Hotelben, kétágyas szobában
Bőséges büféreggeli minden nap
Transzferek különbusszal
Kirándulások, városnézések légkondicionált autóbusszal, helyi idegenvezetővel, belépőkkel
Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt

Részvételi díj nem tartalmazza

Javasolt szervizdíj: 80 USD/fő
Idegenforgalmi adó a szállodákban: 13 MYR (kb. 3 USD)/szoba/éjszaka, a helyszínen fizetendő.
Útlemondási biztosítás
Utasbiztosítás
Fakultatív programok
Egyéb személyes kiadások

Egyéb fontos információk:
Minimum csoportlétszám: 20 fő.
Minimum létszám a fakultatív program során: 20 fő.
Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a pótágyas szobák a kétágyas szobákkal megegyező méretűek, így egy-egy személyre kevesebb hely jut.
Minden szálláshelyen vagy a közvetlen közelében könnyű megoldani a vacsorát; kérjék helyben idegenvezetőnk segítséget!
Malajziába való beutazáshoz az elutazástól számított minimum még fél évig érvényes útlevél, továbbá a Malaysia Digital Arrival Card (MDAC) előzetes online kitöltése szükséges.
Egy fő foglalása esetén egyágyas felár fizetendő.
Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 35 napon kívüli útlemondás esetén az AirAsia lemondási szabályzata szerinti 140 000 Ft/fő repülőjegy törlési díjat számítunk fel.

Hossz: 
13 nap
Létszám: 
Minimum létszám: 20 fő.
Program: 

 

október 25. hétfő
Elutazás Budapestről egy átszállással Kuala Lumpurba, Malajzia fővárosába (Budapest-Doha 10:30-16:40, Doha-Kuala Lumpur 19:50-08:25).

október 26. kedd
Megérkezés Kuala Lumpurba, majd transzfer városközpontba: a mindig nyüzsgő kínai negyedet fedezzük fel, ahol az üzletek és éttermek mellett galériákat, buddhista és hindu templomokat is találunk. Javasoljuk, hogy kóstolja meg a leghíresebb maláj kínai ételeket, a kókuszos rizst, a nasi lemakot vagy a sült banánt (pisang goreng). Transzfer a szállodába. Este felmegyünk a Petronas-torony kilátójába, ahonnan páratlan a kilátás a maláj fővárosra. Szállás: Ramada Suites By Wyndham KLCC 4*.

október 27. szerda
Délelőtt városnézés Kuala Lumpurban, ahol a koloniális épületek és a felhőkarcolók uralják az utcaképet: Petronas-torony (kívülről), Királyi Palota, Nemzeti Mecset, Sultan Abdul Samad épület, kínai negyed, Sri Mariamman templom. Délután a hindu Batu barlanghoz indulunk. A mészkőbarlangokat teljesen kitöltő szent templom 272 lépcsőn közelíthető meg, a lépcső mellett Murugánnak, a háború istenének óriási aranyszobra vigyázza a tájat. Szállás Kuala Lumpurban: Ramada Suites By Wyndham KLCC 4*.

október 28. csütörtök
Transzfer a repülőtérre, elutazás Kuchingba, Borneó szigetére. Borneó Földünk harmadik legnagyobb szigete, területén található az ázsiai térség egyik legkiterjedtebb, legnagyobb egybefüggő trópusi esőerdeje. Délután városnézés Kuchingban, mely során megnézzük a kínai negyedet, a macskaszobrot, a Tua Pek Kong kínai templomot és a Sarawak múzeumot. Szállás Kuchingban: Riverside Majestic - Astana Wing 4*.

október 29. péntek
Délelőtt meglátogatjuk a Semenggoh Orángután Rehabilitációs központot, ahol az árva és fogságból kiszabadított orángutánokat gondozzák, mielőtt visszaköltözhetnek a dzsungelbe. Délután a Sarawak Kulturális Központba látogatunk, itt a helyiek mindennapi életével, szokásaival ismerkedhetünk meg. Az itt élő számos népcsoport autentikus hosszúházai és lakóházai láthatók itt. Multikulturális táncelőadással búcsúzunk az élő múzeumtól, visszatérünk a városba. Szállás Kuchingban: Riverside Majestic - Astana Wing 4*.

október 30. szombat
Egész napos kirándulás a Bako Nemzeti Parkba.  A kis félszigeten található park elképesztően gazdag állat- és növényvilággal rendelkezik. Láthatunk itt nagyorrú majmokat, szakállas disznókat, varánuszokat, makákót. A táj mesés: tengeröblök, hegyek, dzsungel, mangrove erdők és hívogató fehér homokú tengerpartok. A parkon belül csónakokkal és gyalogosan közlekedünk, kényelmes cipő, napvédelem és közepes állóképesség szükséges. A program piknikebédet tartalmaz. 
Szállás Kuchingban: Riverside Majestic - Astana Wing 4*.

október 31. vasárnap
Transzfer a repülőtérre, elutazás Penang szigetére. Délután városnézés a sziget fővárosában, George Townban. Felkeressük az egykori brit gyarmat legérdekesebb látnivalóit, a thai templomot, a burmai templomot, a Khoo Kongksi klánházat, egy - a tengerbe nyúló mólókon épült klánfalut. Este feltétlenül próbálja ki George Town kulináris gyöngyszemeit: a város az ország gasztronómiai fővárosa. Szállás George Townban: St Giles Wembley Hotel 4*.

november 1. hétfő
Délelőtt folytatjuk a városnézést, Délkelet-Ázsia legnagyobb buddhista templománál, a Kek Si Loknál (Tízezer Buddha temploma), majd innen siklóval felmegyünk a Penang hegy tetejére, ahonnan csodálatos a kilátás a szigetre, sőt a Maláj-félsziget is látható innen tiszta időben. Transzfer a repülőtérre, rövid repülés után megérkezünk a trópusi nyaralóparadicsomba, Langkawi szigetére. Transzfer a szállodába, szállás a tengerparti hotelben: Holiday Villa Beach Resort 4*.

november 2. kedd
Egész nap pihenés a tengerparton.

Egész napos fakultatív szigettúra Langkawin:  100 USD/fő (helyszínen fizetendő). A program során megismerkedünk a Kilim folyó mentén elterülő mangrove láp természetes élőhelyével és vadvilágával. A hoteltől a kikötő felé utunk keresztülvisz egy úgynevezett maláj kampong falun, de látunk rizsföldeket, kaucsukfa-ültetvényeket és egzotikus gyümölcsöskerteket is, mígnem elérünk a kikötőhöz, ahol motorcsónakokra szállva csodáljuk meg a Kilim Nemzeti Park természeti szépségeit. Ellátogatunk egy helyi halászfaluba is, ahol megnézzük, milyen sokféle halat fognak a halászok hálóikban. Ebéd után az Oriental Village-be látogatunk, ahol duty free üzletek várnak ránk, majd napunk fénypontja következik. A Mat Chinchang hegyen függővasúttal 708 méteres magasságba kapaszkodunk fel, amelynek tetején lélegzetelállító látvány tárul elénk a szigetre és környezetére.

Szállás a tengerparti szállodában: Holiday Villa Beach Resort 4*.

november 3. szerda
Egész nap pihenés a tengerparton.

Fél napos fakultatív hajókázás a szigetek között: 50 USD/fő (helyszínen fizetendő). Langkawit több, mint száz kis sziget veszik körül. Hajózunk a szigetek között, majd kikötünk egy csodás tengerparton egy lakatlan szigeten, ahol megmártózhatunk a kristálytiszta tengerben.

Szállás a tengerparti szállodában: Holiday Villa Beach Resort 4*.

november 4. csütörtök
Transzfer a repülőtérre, elutazás Kuala Lumpur repülőterére. Megérkezés után transzfer Melakába, a 15. században virágkorát élő egykori kereskedővárosba, mely a fűszerútvonal egyik fontos állomása volt, Szállás Melakában: Swiss Garden Hotel 5*.

november 5. péntek
Megismerkedünk a kínai, holland, brit, portugál és maláj kultúra emlékeivel, majd megebédelünk egy helyi étteremben. Délután transzfer a repülőtérre, elutazás Budapestre egy átszállással (Kuala Lumpur-Doha 21:00-23:40).

november 6. szombat
Továbbutazás Budapestre (Doha-Budapest 02:40-06:35)

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Az út kiemelkedő értékei:

  • Remek menetrend a Qatar Airways járataival
  • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
  • Izgalmas városok és szigetek: Kuala Lumpur, Penang, Melaka felfedezése, kirándulás Borneón egy hagyományos hosszúházba és egy orángután rehabilitációs központba
  • Tengerparti pihenés Langkawin

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Fakultatív szigettúra Langkawin: 100 USD/fő (helyszínen fizetendő). 
Fél napos fakultatív hajókázás a szigetek között: 50 USD/fő (helyszínen fizetendő). 

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Oda-vissza repülőjegy a Budapest- Kuala Lumpur útvonalon, átszállással a Qatar Airways menetrendszerinti járataival, turista osztályon
Repülőjegy a Kuala Lumpur-Langkawi útvonalon, közvetlen Air Asia-járattal
Repülőjegy a Langkawi-Kuching útvonalon, egy átszállással
Repülőjegy a Kuching-Kuala Lumpur útvonalon, közvetlen Air Asia-járattal
Utasonként egy darab kézipoggyász és egy darab feladott poggyász (max. 20 kg) valamennyi járaton
Szállás két éjszakára Kuala Lumpurban, az 4*-os Ramada Suites By Wyndham KLCC  Hotelben, kétágyas szobában
Szállás három éjszakára Kuchingban, a 4*-os Riverside Majestic Hotelben, kétágyas szobában
Szállás egy éjszakára George Townban, a 4*-os Wembley St Giles Hotelben, kétágyas szobában
Szállás három éjszakára Langkawin, a 4*-os Holiday Villa Langkawi szállodában, kétágyas szobában
Szállás egy éjszakára Melakában, a 4*-os Swiss Garden Hotelben, kétágyas szobában
Bőséges büféreggeli minden nap
Transzferek különbusszal
Kirándulások, városnézések légkondicionált autóbusszal, helyi idegenvezetővel, belépőkkel
Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Javasolt szervizdíj: 80 USD/fő
Idegenforgalmi adó a szállodákban: 13 MYR (kb. 3 USD)/szoba/éjszaka, a helyszínen fizetendő.
Útlemondási biztosítás
Utasbiztosítás
Fakultatív programok
Egyéb személyes kiadások

Egyéb fontos információk:
Minimum csoportlétszám: 20 fő.
Minimum létszám a fakultatív program során: 20 fő.
Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a pótágyas szobák a kétágyas szobákkal megegyező méretűek, így egy-egy személyre kevesebb hely jut.
Minden szálláshelyen vagy a közvetlen közelében könnyű megoldani a vacsorát; kérjék helyben idegenvezetőnk segítséget!
Malajziába való beutazáshoz az elutazástól számított minimum még fél évig érvényes útlevél, továbbá a Malaysia Digital Arrival Card (MDAC) előzetes online kitöltése szükséges.
Egy fő foglalása esetén egyágyas felár fizetendő.
Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 35 napon kívüli útlemondás esetén az AirAsia lemondási szabályzata szerinti 140 000 Ft/fő repülőjegy törlési díjat számítunk fel.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Oda-vissza repülőjegy a Budapest- Kuala Lumpur útvonalon, átszállással a Qatar Airways menetrendszerinti járataival, turista osztályon
Repülőjegy a Kuala Lumpur-Langkawi útvonalon, közvetlen Air Asia-járattal
Repülőjegy a Langkawi-Kuching útvonalon, egy átszállással
Repülőjegy a Kuching-Kuala Lumpur útvonalon, közvetlen Air Asia-járattal
Utasonként egy darab kézipoggyász és egy darab feladott poggyász (max. 20 kg) valamennyi járaton

Utazási feltételeinktől eltérően az Air Asia légitársaság szabályzatának megfelelően indulás előtt 60 nappal vagy korábban történő lemondás esetén lemondási díjat számolunk fel.

Étkezés: 

A részvételi díj bőséges büféreggelis ellátást tartalmaz. Minden szálláshelyen vagy a közvetlen közelében könnyű megoldani a vacsorát; kérjék helyben idegenvezetőnk segítséget!

Időjárás: 
Szingapúrban és Malajzia általunk meglátogatott vidékein (a Cameron-hegység kivételével) a nappali csúcshőmérsékletek egész évben 30-35 °C körül mozognak. A Cameron-hegységben ennél általában 8-10 °C-kal hűvösebb van. Csapadékra egész évben kell számítani. Szingapúrban a havi csapadékátlag 200 mm körül van az év minden hónapjában, a Maláj-félsziget nyugati partjai mentén (ahol a csoportjaink tartózkodnak) szintén 200 mm körüli havi átlagok jellemzőek, kivéve a júniust és a júliust, akkor valamivel kevesebb csapadék a jellemző. Igazán sok eső (havi 500 mm) a Maláj-félsziget keleti partjai mentén jellemző novemberben és decemberben, de ez az országrész a csoportjaink programjában nem szerepel. Összehasonlításképpen Magyarországon a havi csapadékátlag 50 mm körül van. Összegzésképpen tehát az itthoninál mindenképpen több esőre számítsanak, de ilyen forró klímában a sok napsütés után gyakran jól is esik egy trópusi zápor vagy zivatar, ami persze egy időre a hőséget is enyhíti.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/

Malajziába való beutazáshoz az elutazástól számított minimum még fél évig érvényes útlevélre van szükség.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben a foglalással egy időben, a kötelező útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére is sor kerül, akkor az útlemondási biztosítás önrész mentes, ellenkező esetben 20% önrészt tartalmaz.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!