Magas-Tátra: Túra a Krivánra (2495 méter)

1 napos túra Szlovákiába

A Magas-Tátra egyik jellegzetes csúcsa a Kriván, amely csodás panorámával várja a túrázókat. A csúcsról körülnézve egyik irányban a Liptói-Tátra lágyságát, míg a másik irányban a Magas-Tátra vad sziklatengerét csodálhatjuk. A szlovákok nemzeti jelképének számító csúcs kötelező célpont minden, a Magas-Tátrában rendszeresen túrázó turista számára.
“Első,de nem utolsó túrám volt az Utazom.com-mal. Életreszóló élménnyel gazdagodtam,a látványért megérte a többnapos izomlázat :). Egy...”
Várkonyi-Nickel Réka
Szabadidejét a természetben és a hegyek között tölti, aktív sziklamászó és terepfutó...

Nehézség:

Nehéz túra! Magashegyi csúcstúra, annak megfelelő nehézséggel. Magashegyi, sziklás terepen biztonsággal mozgóknak ajánljuk, fontos a jó mozgáskoordináció és a szédülésmentesség, tériszonyosoknak nem ajánlott! Amennyiben szoktál túrázni, de még nem tapasztaltad meg az alpesi túrázás élményét, itt kipróbálhatod egy csaknem 2500 méter magas csúcs meghódítását. Kezdő túrázóknak – a jelentős szintkülönbség miatt – csak néhány, kisebb szintkülönbségű bemelegítő túra után ajánljuk. 

Részvételi díj tartalmazza

az utazást és a túravezetést, 

Részvételi díj nem tartalmazza

az étkezést az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
35-45 fő
Hasonló utazások, nyaralások:
» Magas-Tátra, Téry menedékház - 1 nap
» Magas-Tátra gyalogtúra: Kapor csúcs 2367 méter - 1 nap
» Alacsony - Tátra főgerinc, Gyömbér - Chopok - Dereše - 1 nap
» Magas-Tátra gyalogtúra: Zöld-tavi menedékház - 1 nap
» A Magas-Tátra legszebb tavai - 1 nap

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

1. nap: Budapest – Csorbató. Csorbai-tó – Kriván – Három-forrás. Három-forrás parkoló – Budapest.

Hajnalban (04.45-kor) találkozunk Budapesten a BOK csarnok melletti buszparkolóban, indulás 05.00-kor. Besztercebányán és Rózsahegyen keresztül kora délelőtt érkezünk meg a Magas-Tátra legmagasabban fekvő településére, Csorbatóra. Innen a Felső turistaúton (Magisztrále) északnyugat felé indulunk. Eleinte a korábbi viharok által letarolt erdő maradványain át vezető széles erdei úton haladunk, majd a Gödör-tónál (1448 m) a kék jelzésre térünk. Innen már keskeny, sziklás terepen egyenletesen emelkedve jutunk egyre magasabbra, hamarosan a törpefenyők is elmaradnak mögöttünk, és már a sziklarégióban érkezünk meg a Kriván alatti elágazáshoz (2140 m). Innen aztán már valódi tátrai magashegyi terep vár ránk, hatalmas sziklákkal folyamatos lépcsőzéssel a sziklás, törmelékes terepen. Elmegyünk a Kis-Kriván 2334 méteres csúcsa mellett, majd a Kriváni-Zöld-tó látványa vonzza a tekintetünket. Már csak egy rövid kapaszkodó, és megérkezünk a Kriván 2494 méteres csúcsra. A szép kilátással rendelkező csúcson elfogyasztjuk szendvicsünket, elkészítjük a csúcsfotókat, majd elindulunk lefelé. Utunk a Kriván alatti elágazásig a felfelé megtett úton halad, itt azonban jobbra, a zöld jelzésre térünk, és a továbbiakban már ezt követve szerpentinezünk le a Három-forrás melletti parkolóban várakozó autóbuszunkhoz. Budapestre várhatóan a késő esti órákban érkezünk. Túratáv 16 km, szintkülönbség 1275 méter fel, 1485 méter le, a menetidő 8-9 óra.

Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást és a túravezetést, 

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az étkezést az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Előleg: 

az utazás ára egy összegben jelentkezéskor fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Csak túrabakancs! 20-30 literes kis hátizsák a napi felszerelésnek, esőkabát, kényelmes túraöltözet, meleg holmi, fejfedő. Javasolt még túrabot.
Váltás cipőt, ruhát célszerű a buszban hagyni.
Figyelem! Aktív túráinkon (a busz tisztaságát megóvandó) váltó cipő és a váltó ruházat használata kötelező, kérjük mindenképp hozz magaddal!
 A nem megfelelő felszereléssel indulókat a túravezetők a túrától biztonsági okokból eltanácsolhatják!

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Étkezés: 

Az útra pakolj szendvicset, gyümölcsöt, innivalót, minimum 1,5 litert. Menetközben nem érintünk menedékházat, így a hátizsákból tudsz enni-inni!!

Időjárás: 
Alapvetően jó időre számíthatunk, de a magas hegyekre jellemző változékony idő is lehetséges. Célszerű esőkabátot, esőnadrágot mindenképp becsomagolni.
Figyelem! Az időjárás alakulása befolyásolhatja a túrát. Zord időjárás esetén, rossz látási viszonyok közepette a túra programját túravezetőink megváltoztathatják.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szlovákiába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
14 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

Lemondási feltételek:
Jelen utazásra az ÁSZF-ben foglaltaktól eltérő lemondási feltételek érvényesülnek! Amennyiben az Utazó a saját érdekkörében felmerült okból áll el a részvételtől, az indulás előtti 20. naptól az adott foglalás kizárólag 100% kötbér megfizetése mellett mondható le!

Vélemények, értékelések
4.7
55 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.6
Vecsés
5.0
<szöveg nélkül>
Budapest
5.0
A túravezetők rendkívül profik és segítőkészek voltak, az időjárás is tökéletes volt, hatalmas élmény volt számomra ez a túra.
Budapest
5.0
<szöveg nélkül>
Budapest
5.0
<szöveg nélkül>
Budapest, VIII.
5.0
<szöveg nélkül>
Oroszlány
5.0
Mindennel maximálisan elégedett voltam,profi szervezés,profi utazás,profi sofőrökkel.Felkészült és tapasztalt túravezetés,csak ajánlani tudom a csapatot.Megfizethető költség.
Budapest
5.0
<szöveg nélkül>
Budapest, X. kerület
5.0
Életre szóló élmények, profi túra szervezés és nagyon jófej kísérők!
Kunszentmiklós
5.0
Szép idő, látvány, kellemes tempó, minden összejött.
Budapest, II. kerület
5.0
A Tatra egy nehez de latvanyos turaja. Mentunk mint a mergezett egerek hegyre fel es le a pihenok igen takarekosan vannak beosztva. A turavezetok ugyanakkor szuperjo fejek, sok info, adat, nagyon kedvesek. Keszulok meg hasonlora, de egy ilyen szuperintenziv turahoz elobb ujra lelkierot kell gyujteni :) Nagyon koszonom az elmenyt!
5.0
<szöveg nélkül>
Mád
5.0
Ismét egy csodás napot tölthettem el az utazom.com szervezésében, felkészült és kedves túravezetőkkel. Az időjárás is megkegyelmezett nekünk, és a csúcson gyönyörködhettünk a kilátásban. Fantasztikus élmény volt. Szuper út, remek szervezés!
Budapest, XVII. kerület
5.0
Jó szervezés, jó hangulat, szerencsés időjárás, sikeres csúcstámadás, jól megérdemelt csúcscsoki! Kell ennél több? ;-)
Budapest, XIV. kerület
5.0
Ismét remek túra, volt a vezetők felkészültek, mindenkire figyeltek, a menet közben kiderült erőnlét szerint javasolták vagy sem a csúcstamadást. Kemény túra, nagy szerencsénk volt az idővel, felfelé végig dörgés kísért a csúcson mégis váratlan napsütés fogadott és vegig megúsztuk eső nélkül.
Érd
4.8
Ez a kirándulás volt az második, amit az Utazom.com-mal, csináltam végig. Voltam már, máshol, más túrákon. De azt hiszem ez volt az első olyan túrám, ahol másnap igen csak éreztem, hogy vannak olyan izmaim, amiről nem is tudtam. Az utazás nem volt a legjobb, mivel későn jelentkeztem, nem pont a legjobb helyen ültem a buszon. De a túra, felejtőssé tette ezt a kis kényelmetlenséget. Szép és erőt próbáló túra. Kezdőknek csak fenntartással ajánlanám, állóképesség kell hozzá. Igaz a csúcson, nem volt pazar a kilátás, mert felhő takart el mindent, de amint lejjebb ereszkedtünk újra tiszta volt minden, csodás volt az egész, mert egyébként nagyon jó nyári időnk volt. Örülök, hogy felmásztam. Most szegényebb lennék egy élménnyel. Úgy gondolom, még párszor , fogok velük utazni.
Törökbálint
4.8
Se a reggeli, se az éjszakai tömegközlekedéshez nem alkalmazkodik a szervezés,így nagyon körülményes a túrán való részvétel. Viszont a szervezés és a túra többi része tökéletes :)
Budapest, XIII. kerület
4.5
Sajnos a csúcsot nem sikerült meghódítanom a saját döntésem alapján, de a látvány mindenért kárpótolt, illetve a kellemes hangulat, a túravezetők magabiztossága.

Nagyon köszönöm!
Székesfehérvár
4.8
Minden tökéletes volt és szerencsére az időjárás is kedvezően alakult, bár sajnos a csúcson nem lehetett semmit látni a felhők miatt. Ettől függetlenül remek szervezés, szép túra volt.
Budapest, IV. kerület
4.5
Aki szeret változatos tájon túrázni, annak ez ideális program.
A túravezetők összességében remek munkát végeztek, javasolnám viszont egy feltűnő textília viselését számukra, a turatársaktól és más turista csoportoktól való megkülönböztethetőség érdekében.
Budapest, VIII. kerület
4.8
...
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!