Magas-Tátra: Túra a Krivánra (2495 méter)

1 napos túra Szlovákiába

A Magas-Tátra egyik jellegzetes csúcsa a Kriván, amely csodás panorámával várja a túrázókat. A csúcsról körülnézve egyik irányban a Liptói-Tátra lágyságát, míg a másik irányban a Magas-Tátra vad sziklatengerét csodálhatjuk. A szlovákok nemzeti jelképének számító csúcs kötelező célpont minden, a Magas-Tátrában rendszeresen túrázó turista számára.

Magyarország állampolgárai korlátozás (teszt-, karantén kötelezettség) nélkül léphetnek be Szlovákiába az oltási igazolások és védettségi igazolványok kölcsönös elismeréséről szóló, kétoldalú megállapodás értelmében, amennyiben rendelkeznek az oltottságot igazoló, magyar illetékes hatóság által kiállított érvényes védettségi igazolvánnyal és az oltóanyag típusát és valamennyi oltás dátumát rögzítő oltási igazolással.

Alapár tartalmazza

az utazást és a túravezetést, 

Alapár nem tartalmazza

az étkezést az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
35-45 fő

Nehézség:

Nehéz túra! Magashegyi csúcstúra, annak megfelelő nehézséggel. Magashegyi, sziklás terepen biztonsággal mozgóknak ajánljuk, fontos a jó mozgáskoordináció és a szédülésmentesség, tériszonyosoknak nem ajánlott! Amennyiben szoktál túrázni, de még nem tapasztaltad meg az alpesi túrázás élményét, itt kipróbálhatod egy csaknem 2500 méter magas csúcs meghódítását. Kezdő túrázóknak – a jelentős szintkülönbség miatt – csak néhány, kisebb szintkülönbségű bemelegítő túra után ajánljuk. 

Tóth Dániel
A Magas-Tátra jó ismerője! Nincs két egyforma út, nincs két egyforma csúcspanoráma, visszatérni mindig érdemes!

Kapcsolódó cikkek

» Tavaszi túra a Tátrában - Kovács Attila, 2013. május. 26
» Magas-Tátra - túra a Hosszú tavi menedékházhoz - Kovács Attila, 2013. március. 25
» Szlovák nyelvtan gyorstalpaló sörrel - magas-tatra.info, 2014. december. 10
» Hogy kaphatunk segítséget a hegyekben? - magas-tatra.info, 2014. október. 11
» Gyalogtúra a Tátrában -a Téry-menedékházhoz - Kovács Attila, 2014. július. 29
» Szilveszteri kirándulás Szlovákiában - Czinke István, 2014. január. 03
» Visszatérés a Gyömbérre és a Chopokra - Nagy Árpád, 2013. november. 25
» A hét Tátra csúcs megmászása - Radics Ákos, 2013. november. 10

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Koronavírus információ

Európa:

A hivatalos beutazási szabályokat könnyen ellenőrizheti itt: https://konzuliszolgalat.kormany.hu
Utazásainkhoz önrészmentes útlemondási- és utasbiztosítást kínálunk!
Honlapunkon számos ajánlat közül válogathat, de ha más szállodát, hosszabb-rövidebb utazást keres vagy akár kész útitervét segítsünk megvalósítani, írjon nekünk itt!

“Első,de nem utolsó túrám volt az Utazom.com-mal. Életreszóló élménnyel gazdagodtam,a látványért megérte a többnapos izomlázat :). Egy...”
Hasonló utazások, nyaralások:
» A Magas-Tátra legszebb tavai - 1 nap
» Magas-Tátra, Magisztrále út - 1 nap
» Szlovák Paradicsom – Hernád-áttörés - 1 nap
» Magas-Tátra gyalogtúra: Zöld-tavi menedékház - 1 nap
» Magas-Tátra gyalogtúra: Elülső-Szoliszkó csúcs 2117 méter - 1 nap
Részletes program
1. nap: Budapest – Csorbató. Csorbai-tó – Kriván – Három-forrás. Három-forrás parkoló – Budapest.

Hajnalban (04.45-kor) találkozunk Budapesten a Hősök terén, a Műcsarnok melletti buszparkolóban, indulás 05.00-kor. Besztercebányán és Rózsahegyen keresztül kora délelőtt érkezünk meg a Magas-Tátra legmagasabban fekvő településére, Csorbatóra. Innen a Felső turistaúton (Magisztrále) északnyugat felé indulunk. Eleinte a korábbi viharok által letarolt erdő maradványain át vezető széles erdei úton haladunk, majd a Gödör-tónál (1448 m) a kék jelzésre térünk. Innen már keskeny, sziklás terepen egyenletesen emelkedve jutunk egyre magasabbra, hamarosan a törpefenyők is elmaradnak mögöttünk, és már a sziklarégióban érkezünk meg a Kriván alatti elágazáshoz (2140 m). Innen aztán már valódi tátrai magashegyi terep vár ránk, hatalmas sziklákkal folyamatos lépcsőzéssel a sziklás, törmelékes terepen. Elmegyünk a Kis-Kriván 2334 méteres csúcsa mellett, majd a Kriváni-Zöld-tó látványa vonzza a tekintetünket. Már csak egy rövid kapaszkodó, és megérkezünk a Kriván 2494 méteres csúcsra. A szép kilátással rendelkező csúcson elfogyasztjuk szendvicsünket, elkészítjük a csúcsfotókat, majd elindulunk lefelé. Utunk a Kriván alatti elágazásig a felfelé megtett úton halad, itt azonban jobbra, a zöld jelzésre térünk, és a továbbiakban már ezt követve szerpentinezünk le a Három-forrás melletti parkolóban várakozó autóbuszunkhoz. Budapestre várhatóan a késő esti órákban érkezünk. Túratáv 16 km, szintkülönbség 1275 méter fel, 1485 méter le, a menetidő 8-9 óra.

Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást és a túravezetést, 

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezést az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Előleg: 

az utazás ára egy összegben jelentkezéskor fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Csak túrabakancs! 20-30 literes kis hátizsák a napi felszerelésnek, esőkabát, kényelmes túraöltözet, meleg holmi, fejfedő. Javasolt még túrabot.
Váltás cipőt, ruhát célszerű a buszban hagyni.
Figyelem! Aktív túráinkon (a busz tisztaságát megóvandó) váltó cipő és a váltó ruházat használata kötelező, kérjük mindenképp hozz magaddal!
 A nem megfelelő felszereléssel indulókat a túravezetők a túrától biztonsági okokból eltanácsolhatják!

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Étkezés: 
Az útra pakolj szendvicset, gyümölcsöt, innivalót, minimum 1,5 litert. Menetközben nem érintünk menedékházat, így a hátizsákból tudsz enni-inni!!
Időjárás: 
Alapvetően jó időre számíthatunk, de a magas hegyekre jellemző változékony idő is lehetséges. Célszerű esőkabátot, esőnadrágot mindenképp becsomagolni.
Figyelem! Az időjárás alakulása befolyásolhatja a túrát. Zord időjárás esetén, rossz látási viszonyok közepette a túra programját túravezetőink megváltoztathatják.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szlovákiába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
14 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.7
45 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
4.9
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.5
5.0
<szöveg nélkül>
Mád
5.0
Ismét egy csodás napot tölthettem el az utazom.com szervezésében, felkészült és kedves túravezetőkkel. Az időjárás is megkegyelmezett nekünk, és a csúcson gyönyörködhettünk a kilátásban. Fantasztikus élmény volt. Szuper út, remek szervezés!
Budapest, XVII. kerület
5.0
Jó szervezés, jó hangulat, szerencsés időjárás, sikeres csúcstámadás, jól megérdemelt csúcscsoki! Kell ennél több? ;-)
Budapest, XIV. kerület
5.0
Ismét remek túra, volt a vezetők felkészültek, mindenkire figyeltek, a menet közben kiderült erőnlét szerint javasolták vagy sem a csúcstamadást. Kemény túra, nagy szerencsénk volt az idővel, felfelé végig dörgés kísért a csúcson mégis váratlan napsütés fogadott és vegig megúsztuk eső nélkül.
Érd
4.8
Ez a kirándulás volt az második, amit az Utazom.com-mal, csináltam végig. Voltam már, máshol, más túrákon. De azt hiszem ez volt az első olyan túrám, ahol másnap igen csak éreztem, hogy vannak olyan izmaim, amiről nem is tudtam. Az utazás nem volt a legjobb, mivel későn jelentkeztem, nem pont a legjobb helyen ültem a buszon. De a túra, felejtőssé tette ezt a kis kényelmetlenséget. Szép és erőt próbáló túra. Kezdőknek csak fenntartással ajánlanám, állóképesség kell hozzá. Igaz a csúcson, nem volt pazar a kilátás, mert felhő takart el mindent, de amint lejjebb ereszkedtünk újra tiszta volt minden, csodás volt az egész, mert egyébként nagyon jó nyári időnk volt. Örülök, hogy felmásztam. Most szegényebb lennék egy élménnyel. Úgy gondolom, még párszor , fogok velük utazni.
Törökbálint
4.8
Se a reggeli, se az éjszakai tömegközlekedéshez nem alkalmazkodik a szervezés,így nagyon körülményes a túrán való részvétel. Viszont a szervezés és a túra többi része tökéletes :)
Budapest, XIII. kerület
4.5
Sajnos a csúcsot nem sikerült meghódítanom a saját döntésem alapján, de a látvány mindenért kárpótolt, illetve a kellemes hangulat, a túravezetők magabiztossága.

Nagyon köszönöm!
Székesfehérvár
4.8
Minden tökéletes volt és szerencsére az időjárás is kedvezően alakult, bár sajnos a csúcson nem lehetett semmit látni a felhők miatt. Ettől függetlenül remek szervezés, szép túra volt.
Budapest, IV. kerület
4.5
Aki szeret változatos tájon túrázni, annak ez ideális program.
A túravezetők összességében remek munkát végeztek, javasolnám viszont egy feltűnő textília viselését számukra, a turatársaktól és más turista csoportoktól való megkülönböztethetőség érdekében.
Budapest, VIII. kerület
4.8
...
Martonvásár
5.0
Kitűnő szervezés, fantasztikus látvány, ráadásul az időjárás is tökéletes volt.
Budapest, IX. kerület
5.0
Krivánra mentünk fel ezen a szép szombati napon. Az öt órás buszozás alatt a túravezetők elmondták, hogy mire számíthatunk és mire kell odafigyelni a túra során. Meséltek a Tátra kialakulásáról, élővilágáról stb. A túra alatt mindenkire figyeltek, bevártuk a lassabbakat, ha valakinek gondja volt bátran jelezhette. Tetszett, hogy gondoltak azokra is akik esetleg nem bírnak feljönni a csúcsra. A zöld jelzésen lemehettek a hegyről, egy vezető segítségével.Csupa pozitív élménnyel gazdagodtam, köszönöm :-) ( hazafelé még sört is lehetett venni a buszon !!!! :-D )
Sátoraljaújhely
4.5
Kedves Túravezetők,
Nagyon szépen köszönjük nektek ezt a fantasztikus túrát.
Mind az odaút, mind a visszaút zökkenőmentes volt, a beiktatott pihenők is jól voltak időzítve. Az útközben tartott ismertetők érdekesek és informatívak voltak.
Maga a túra kellemesen fárasztó volt, az időjárás ideális. Nagyon meglepett, hogy mennyien voltak a hegyen. Talán célszerűbb lett volna a két férfi túravezetőnek vmi figyelemfelkeltőbb öltözet, mivel nagyon "beleolvadtak" a környezetükbe. (Magdit neonszínű ruhájában könnyű volt követni.) Később a tömegben már nem is voltam benne biztos, hogy ki is a túravezető (nem volt időm memorizálni az arcokat).
A csúcsról fantasztikus kilátás nyílt minden irányba, nagyon jó képeket lehetett csinálni.
A lefelé út az elején kalandos volt, de a zöld jelzésen volt egy-két odafigyelősebb szakasz.
Sátoraljaújhely
5.0
A kicsit fárasztó túra után, egy fantasztikus élménnyel lettem gazdagabb. Köszönöm. Nagyon szép hely.
Budapest
5.0
Minden nagyon jó volt, megyünk legközelebb is
Győr
4.8
Profi volt. Köszönet a túravezetőknek és a sofőr uraknak.
Budapest, XIX. kerület
5.0
Első,de nem utolsó túrám volt az Utazom.com-mal.
Életreszóló élménnyel gazdagodtam,a látványért megérte a többnapos izomlázat :).
Egy csodálatos dolog vette kezdetét nálam,ami már régóta kitörni vágyott belőlem,és most megvalósul.A természet szerelmese vagyok,nálam a legnagyobb kincset jelenti,melyet mindenképp át akarok élni,életem végéig. ❤
Budapest, III. kerület
5.0
Nagyszerű idő, kiváló túravezetők és a Kriván továbbra is szép kihívás. Kiemelendő Erika és Árpi türelme, ahogy az erejüket és hegyi tapasztalatukat túlbecsülő utastársakat kezelték.
Hatvan
5.0
Nagyon szép helyre vittek minket! A túravezetők felkészültek voltak csak egy picit nagyobb tempót diktáltak a kényelmesnél. :)
Első magas hegyi túránk volt.
Legközelebb is az utazommal tartunk a Kapor csúcsra.
Köszönjük az utat!
Anikó és Gergő
Budapest
4.6
A túra nagyon szép volt, jó időben zajlott.
Szerintem kicsit túlvállaltam magam, mert a hegyről lejövetel nehezebb volt, mint gondoltam.
Lehet, hogy a nehézséget jobban hangsúlyozni kellene.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!