Magas-Tátra: Túra a Krivánra (2495 méter)

1 napos túra Szlovákiába

A Magas-Tátra egyik jellegzetes csúcsa a Kriván, amely csodás panorámával várja a túrázókat. A csúcsról körülnézve egyik irányban a Liptói-Tátra lágyságát, míg a másik irányban a Magas-Tátra vad sziklatengerét csodálhatjuk. A szlovákok nemzeti jelképének számító csúcs kötelező célpont minden, a Magas-Tátrában rendszeresen túrázó turista számára.

GARANTÁLT INDULÁS!

Alapár tartalmazza

az utazást és a túravezetést, 

Alapár nem tartalmazza

az étkezést az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
35-45 fő

Nehézség:

Nehéz túra! Magashegyi csúcstúra, annak megfelelő nehézséggel. Magashegyi, sziklás terepen biztonsággal mozgóknak ajánljuk, fontos a jó mozgáskoordináció és a szédülésmentesség, tériszonyosoknak nem ajánlott! Amennyiben szoktál túrázni, de még nem tapasztaltad meg az alpesi túrázás élményét, itt kipróbálhatod egy csaknem 2500 méter magas csúcs meghódítását. Kezdő túrázóknak – a jelentős szintkülönbség miatt – csak néhány, kisebb szintkülönbségű bemelegítő túra után ajánljuk. 

Urbanics Magdi
Magdi geográfusként és testnevelő tanárként végzett a Pécsi Tudományegyetemen. Szinte minden szabadidejét a természetben tölti.
Fekete Erik
Imád új helyeket és kultúrákat megismerni és még nagyobb örömmel tölti el, ha erre másokat is motiválni tud.
Leinemann Gellért
Gellért a sportok az egészség és a természet megszállottja.

Kapcsolódó cikkek

» Tavaszi túra a Tátrában - Kovács Attila, 2013. május. 26
» Magas-Tátra - túra a Hosszú tavi menedékházhoz - Kovács Attila, 2013. március. 25
» Túra a Zöld-tónál (Magas-Tátra) - Négyesi Miklós, 2013. január. 04
» Szlovák nyelvtan gyorstalpaló sörrel - magas-tatra.info, 2014. december. 10
» Hogy kaphatunk segítséget a hegyekben? - magas-tatra.info, 2014. október. 11
» Gyalogtúra a Tátrában -a Téry-menedékházhoz - Kovács Attila, 2014. július. 29
» Szilveszteri kirándulás Szlovákiában - Czinke István, 2014. január. 03
» Visszatérés a Gyömbérre és a Chopokra - Nagy Árpád, 2013. november. 25

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Kócs-havas, Nagy-Kócs - 1 nap (új)
» Szlovák Paradicsom – Hernád-áttörés - 1 nap
» Magas-Tátra gyalogtúra: Zöld-tavi menedékház - 1 nap
» Magas-Tátra, Magisztrále út - 1 nap
» Téli túra a Lengyel Tátrában - 4 nap
Részletes program
1. nap: Budapest – Csorbató. Csorbai-tó – Kriván – Három-forrás. Három-forrás parkoló – Budapest.

Hajnalban (04.45-kor) találkozunk Budapesten a Hősök terén, a Műcsarnok melletti buszparkolóban, indulás 05.00-kor. Besztercebányán és Rózsahegyen keresztül kora délelőtt érkezünk meg a Magas-Tátra legmagasabban fekvő településére, Csorbatóra. Innen a Felső turistaúton (Magisztrále) északnyugat felé indulunk. Eleinte a korábbi viharok által letarolt erdő maradványain át vezető széles erdei úton haladunk, majd a Gödör-tónál (1448 m) a kék jelzésre térünk. Innen már keskeny, sziklás terepen egyenletesen emelkedve jutunk egyre magasabbra, hamarosan a törpefenyők is elmaradnak mögöttünk, és már a sziklarégióban érkezünk meg a Kriván alatti elágazáshoz (2140 m). Innen aztán már valódi tátrai magashegyi terep vár ránk, hatalmas sziklákkal folyamatos lépcsőzéssel a sziklás, törmelékes terepen. Elmegyünk a Kis-Kriván 2334 méteres csúcsa mellett, majd a Kriváni-Zöld-tó látványa vonzza a tekintetünket. Már csak egy rövid kapaszkodó, és megérkezünk a Kriván 2494 méteres csúcsra. A szép kilátással rendelkező csúcson elfogyasztjuk szendvicsünket, elkészítjük a csúcsfotókat, majd elindulunk lefelé. Utunk a Kriván alatti elágazásig a felfelé megtett úton halad, itt azonban jobbra, a zöld jelzésre térünk, és a továbbiakban már ezt követve szerpentinezünk le a Három-forrás melletti parkolóban várakozó autóbuszunkhoz. Budapestre várhatóan a késő esti órákban érkezünk.

Túratáv 16 km, szintkülönbség 1275 méter fel, 1485 méter le, a menetidő 8-9 óra.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást és a túravezetést, 

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezést az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
nincs kötelező költség.
Várható költőpénz szükséglet: 
10 - 20 Euro/fő.
Előleg: 

az utazás ára egy összegben fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Csak túrabakancs! 20-30 literes kis hátizsák a napi felszerelésnek, esőkabát, meleg holmi, fejfedő. Javasolt még túrabot.
Váltás cipőt, ruhát célszerű a buszban hagyni.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Étkezés: 
Az útra pakolj szendvicset, gyümölcsöt, innivalót, minimum 1,5 litert. A hegyen turistaházban nincs lehetőség meleg ételt és italt vásárolni!!
Időjárás: 
Alapvetően jó időre számíthatunk, de a magas hegyekre jellemző változékony idő is lehetséges. Célszerű esőkabátot, esőnadrágot mindenképp becsomagolni, esetlegesen a buszon váltás ruhát hagyni a hazautazásra.
Csomagolás: 
20-30 literes hátizsákba csomagold a felszerelésed, a váltó ruházatot a buszon hagyhatod.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szlovákiába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
14 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.6
36 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.8
Program értékelése
4.8
Szállás értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
4.9
Utazás értékelése
4.1
Budapest, VIII. kerület
4.8
...
Martonvásár
5.0
Kitűnő szervezés, fantasztikus látvány, ráadásul az időjárás is tökéletes volt.
Budapest, IX. kerület
5.0
Krivánra mentünk fel ezen a szép szombati napon. Az öt órás buszozás alatt a túravezetők elmondták, hogy mire számíthatunk és mire kell odafigyelni a túra során. Meséltek a Tátra kialakulásáról, élővilágáról stb. A túra alatt mindenkire figyeltek, bevártuk a lassabbakat, ha valakinek gondja volt bátran jelezhette. Tetszett, hogy gondoltak azokra is akik esetleg nem bírnak feljönni a csúcsra. A zöld jelzésen lemehettek a hegyről, egy vezető segítségével.Csupa pozitív élménnyel gazdagodtam, köszönöm :-) ( hazafelé még sört is lehetett venni a buszon !!!! :-D )
Sátoraljaújhely
4.5
Kedves Túravezetők,
Nagyon szépen köszönjük nektek ezt a fantasztikus túrát.
Mind az odaút, mind a visszaút zökkenőmentes volt, a beiktatott pihenők is jól voltak időzítve. Az útközben tartott ismertetők érdekesek és informatívak voltak.
Maga a túra kellemesen fárasztó volt, az időjárás ideális. Nagyon meglepett, hogy mennyien voltak a hegyen. Talán célszerűbb lett volna a két férfi túravezetőnek vmi figyelemfelkeltőbb öltözet, mivel nagyon "beleolvadtak" a környezetükbe. (Magdit neonszínű ruhájában könnyű volt követni.) Később a tömegben már nem is voltam benne biztos, hogy ki is a túravezető (nem volt időm memorizálni az arcokat).
A csúcsról fantasztikus kilátás nyílt minden irányba, nagyon jó képeket lehetett csinálni.
A lefelé út az elején kalandos volt, de a zöld jelzésen volt egy-két odafigyelősebb szakasz.
Sátoraljaújhely
5.0
A kicsit fárasztó túra után, egy fantasztikus élménnyel lettem gazdagabb. Köszönöm. Nagyon szép hely.
Budapest
5.0
Minden nagyon jó volt, megyünk legközelebb is
Győr
4.8
Profi volt. Köszönet a túravezetőknek és a sofőr uraknak.
Budapest, XIX. kerület
5.0
Első,de nem utolsó túrám volt az Utazom.com-mal.
Életreszóló élménnyel gazdagodtam,a látványért megérte a többnapos izomlázat :).
Egy csodálatos dolog vette kezdetét nálam,ami már régóta kitörni vágyott belőlem,és most megvalósul.A természet szerelmese vagyok,nálam a legnagyobb kincset jelenti,melyet mindenképp át akarok élni,életem végéig. ❤
Budapest, III. kerület
5.0
Nagyszerű idő, kiváló túravezetők és a Kriván továbbra is szép kihívás. Kiemelendő Erika és Árpi türelme, ahogy az erejüket és hegyi tapasztalatukat túlbecsülő utastársakat kezelték.
Hatvan
5.0
Nagyon szép helyre vittek minket! A túravezetők felkészültek voltak csak egy picit nagyobb tempót diktáltak a kényelmesnél. :)
Első magas hegyi túránk volt.
Legközelebb is az utazommal tartunk a Kapor csúcsra.
Köszönjük az utat!
Anikó és Gergő
Budapest
4.6
A túra nagyon szép volt, jó időben zajlott.
Szerintem kicsit túlvállaltam magam, mert a hegyről lejövetel nehezebb volt, mint gondoltam.
Lehet, hogy a nehézséget jobban hangsúlyozni kellene.
Budapest
4.3
A szervezés, túravezetés során a szokásos profizmussal találkoztunk. Az irodát mindenképpen ajánlom, nagyon felkészültek a túravezetők, mindig mindenről tájékoztatnak a túra előtt és közben, mindenkire figyelnek.
A túra nagyon jó volt, szerencsére gyönyörű túraidőnk volt.
Egy dolog okozott kisebb kellemetlenséget, mivel elég sokan voltunk, egy ennek megfelelő, több üléses busszal utaztunk, melyen nagyon kevés hely volt a lábunknak. Ezt a kellemetlenséget azonban az élmény feledtette.
Kóka
5.0
Kriván. Idén egyszer nem volt elég! :) Első igazán magashegyi csúcsmászásom is az utazom.com-al történt és éppen ugyanitt még 06.21-én. Fantasztikus volt mindkettő! Elképesztően gyönyörű idő adatott itt meg mindkétszer, lehetősget adva több 100 remek fotó készítéséhez. Idén 9-szer voltam az irodával a Magas-Tátrában, abból 8 csúcsmászás volt. Felejthetetlen élményeket kaptam ezen sorozat alkalmával, ami elindított valamit. Valamit ami egy életre szól. A Magas-Tátra szeretetét és a hegymászás iránti rajongást. Ezen a túrán is kellemesen fáradtan, élményekkel telve felszálltunk a buszra, utazom.com emlékvideo, U2: mysterious ways zenéjével..mi kell még a boldogsághoz? :) következő túrám az irodával: nov. 29, Király-hegy, Alacsony-Tátra :)
Cered
4.8
Kiváló szervezés, figyelmes túravezetők. Imádtam! Köszönöm Nektek! :)
Gyál
3.5
Bár kár, hoyg nem volt ott Nagy Árpád, remek munkát végeztek a túravezetők Enikő, Matyi és Péter. Mindenki feljött a csúcsra. Sajnos a buszvezetők teljesítményéről mindez már nem volt elmondható. Odafelé sem találták meg elsőre a helyes kiindulási pontot, ám a visszaúton leírt "vargabetű" votl nagyon negatív élmény. Annak ellenére, hogy fél 7 körül már el tudtuk indulni visszafelé, csak éjfél után értek haza, mert a szokott út helyett hosszadalmas kerülőket tettek.
Budapest, XII. kerület
4.5
Nagyszerű túra, türelmes és lelkesítő túravezetők. Külön köszönet Péternek, hogy végig bíztatott és bízott bennünk, így sikerült felérnünk a csúcsra!
Hajdúnánás
4.0
Összességében meg vagyok elégedve.
Kecskemét
4.8
Nagyon szép és jó volt minden. A túravezetők mindent megtettek a túra sikeréért. Összetartották a társaságot, figyeltek mindenre, pontosak és felkészültek voltak. Köszönöm nekik ezt a szép napot.
Budapest
3.8
A túra jó volt, viszont nem jött jól, hogy hazafelé a sofőrök eltévedtek kissé.
Törökbálint
5.0
Nagyon tetszett a túra. Reméljük lesz még alkalmunk az Önök társaságával utazni.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!