Magas-Tátra, Lombkorona túra és a Fehér-tavi csúcs

Két napos kalandozás Szlovákiában

Igazán aktív időtöltést ígér ez a hétvége! Két napos túránk során meglátogatjuk a Magas-Tátra keleti szélén, a Bélai-Tátra lábánál fekvő lomkorona tanösvényt, a Malompataki-völgyben található Fátyol-vízesést, majd második napunkon kipinten, nagyon rövid utazással indulunk a Magas-Tátra főgerincének kelet felőli első ormára a Fehér tavi csúcs 2230 m csúcsára. Kalandos, izgalmas kihívás a hegyek szerelmeseinek csodálatos túraútvonalakon.

ÚJDONSÁG 2020-BAN!
GARANTÁLT INDULÁS!

2 napos túra. Az első napi könnyebb bemelegítő túranapunkat követően másnap korán, időben  indulunk erre az igazán nagy kihívást jelentő túrára!

Alapár tartalmazza

az utazást, 1 éjszaka szállást szállodában reggelivel, a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az egyéb étkezéseket, és az utas valamint az útlemondási biztosítást és a belépőket.

Hossz: 
2 nap
Szállás: 
hotel
Létszám: 
35-45 fő

Nehézség:

1. nap:
Ez a nap könnyű látványos rövidebb túrákból áll, ez bemelegítés a második napra.
2.nap:
Magashegyi csúcstúra, annak megfelelő nehézséggel. Magashegyi, sziklás terepen biztonsággal mozgóknak ajánljuk, fontos a jó mozgáskoordináció és a szédülésmentesség, tériszonyosoknak nem ajánlott! Amennyiben szoktál túrázni, de még nem tapasztaltad meg az alpesi túrázás élményét, itt érdemes kipróbálnod egy 2000 méternél  magasabb  csúcs meghódítását. Kezdő túrázóknak – a jelentős szintkülönbség miatt – csak néhány, kisebb szintkülönbségű bemelegítő túra után ajánljuk.

Szállás

szálloda 2 ágyas zuhanyzós szobáiban reggelivel. Ágyneműt törölközőt adnak. Egyágyas elhelyezés felár ellenében lehetséges.

Várkonyi-Nickel Réka
Szabadidejét a természetben és a hegyek között tölti, aktív sziklamászó és terepfutó...

Kapcsolódó cikkek

» Tavaszi túra a Tátrában - Kovács Attila, 2013. május. 26
» Magas-Tátra - túra a Hosszú tavi menedékházhoz - Kovács Attila, 2013. március. 25
» Túra a Zöld-tónál (Magas-Tátra) - Négyesi Miklós, 2013. január. 04
» Szlovák nyelvtan gyorstalpaló sörrel - magas-tatra.info, 2014. december. 10
» Hogy kaphatunk segítséget a hegyekben? - magas-tatra.info, 2014. október. 11
» Gyalogtúra a Tátrában -a Téry-menedékházhoz - Kovács Attila, 2014. július. 29
» Szilveszteri kirándulás Szlovákiában - Czinke István, 2014. január. 03
» Visszatérés a Gyömbérre és a Chopokra - Nagy Árpád, 2013. november. 25

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Hasonló utazások, nyaralások:
» Magas-Tátra gyalogtúra: Zöld-tavi menedékház - 1 nap
» Alacsony - Tátra főgerinc, Gyömbér - Chopok - Dereše - 1 nap
» Magas-Tátra hágótúrák Vörös-torony-hágó (2352 m) - 1 nap
» Szlovák Paradicsom – Hernád-áttörés - 1 nap
» Magas-Tátra: Túra a Krivánra (2495 méter) - 1 nap
Részletes program
1 nap: Budapest, Bélai Tátra, Poprádi-tó, Poprad.

Reggel 04.45-kor találkozunk a Városligeti korcsolyapálya előtt, indulás 05.00-kor. Kora délelőtt érkezünk meg a túra kiindulópontjához a Bélai-Tátra szélén lévő településre Zárra. miután magunkhoz vettük felszerelésünket a  Bachleda-völgyben egy kényelmes erdészeti úton közelítjük meg a közelmúltban elkészűlt Lombkorona tanösvényt. A tanösvény a fenyőfák lombkoronája felett, átlagosan 24 méter magasságban kanyarog, a végén pedig egy 32 méter magas kilátótorony található. A kilátóból fantasztikus panoráma fogad minket, láthatjuk a Magas-Tátra vonulatait is. Miután kinézelődtük magunkat visszaereszkedünk a völgyben várakozó autóbuszunkhoz és rövid utazással második célpontunkhoz a Csorba-tóhoz buszozunk.
Táv: 2 km. Szint 255 m. Idő: fel 45 perc

A Csorba-tótól rövid túrára indulunk  a Malompataki-völgyben található Fátyol-vízeséshez, amely a Tátra egyik legismertebb, legszebb látványossága.

Túratáv 17 km, szintkülönbség 1300 méter fel és le, a menetidő 8-9 óra.

2 nap: – Fehér-víz parkoló, Fehér-tavi-csúcs, Fehér-víz parkoló, Budapest

Korai reggelinket követően rövid utazással érkezünk meg a Fehér-víz melletti parkolóba (925 m), mai túránk kiindulópontjára. A parkolóból a sárga jelzésen indulunk a Késmárki-Zöld-tó (1545 m), majd azon túl a Fehér-tavi-csúcs (2229 m) felé, amely a Magas-Tátra hét olyan csúcsának egyike, amelyre jelzett turistaút vezet. Az útvonal alsó része, egészen a Késmárki-Zöld-tóig szilárd burkolatú, széles erdei úton vezet. Útközben elhaladunk a Késmárki-Zöld-tó mellett, a tó partján álló Zöld-tavi-menedékházba azonban csak visszaútban térünk be egy rövid pihenőre. A Zöld-tótól eleinte meredek törpefenyőben, majd lankásabb, törmelékes úton megyünk tovább a Vörös-tavi-völgyben a Karó-tavi-átjáróig. A Vörös-tavi-völgy arról is híres, hogy itt szinte biztos, hogy találkozunk a Tátra szimbólumával, a tátrai zergével. Az átjáró előtt rövid szakaszon láncok segítik a haladást, az átjárótól már nagyrészt sziklás magashegyi terepen vezet utunk egészen a csúcsig. A csúcs a Magas-Tátra keleti részén található, így főleg a Tátra keleti és középső részének csúcsaira, valamint a Bélai-Tátrára nyíló szép kilátása miatt érdemes felkeresni. A felfelé vezető úttal megegyező visszaút során tartunk egy rövid pihenőt a barátságos Zöld-tavi-menedékházban, majd a sárga jelzésen a felfelé megtett úton érkezünk vissza a parkolóba. Budapestre várhatóan az esti órákban érkezünk.
Túratáv 20 km, szintkülönbség kb. 1300 m fel-le, menetidő 10-11 óra.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást, 1 éjszaka szállást szállodában reggelivel, a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az egyéb étkezéseket, és az utas valamint az útlemondási biztosítást és a belépőket.

Helyszíni költségek leírása: 

 Lombkorona tanösvény belépő: 9 eur/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.
 

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Felszerelés: Javasoljuk egy, kb. 20-25 literes hátizsák használatát a  napi felszerelés szállítására.
Öltözék: túrabakancs, esőkabát, kényelmes túraöltözet, napszemüveg, napvédő krém, fürdőruha. Túrabot jó szolgálatot tehet!
A nem megfelelő felszereléssel indulókat a túravezetők a túrától biztonsági okokból eltanácsolhatják!
Aktív túráinkon a busz tisztaságát megóvandó, váltócipő - váltóruházat használata kötelező, kérjük mindenképp hozz magaddal!!

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Szállás: 

szálloda 2 ágyas zuhanyzós szobáiban reggelivel. Ágyneműt törölközőt adnak. Egyágyas elhelyezés felár ellenében lehetséges.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelit tartalmaz, napközben menedékházban este étteremben van lehetőség étkezni. Javasoljuk, hogy csomagolj néhány szendvicset a kiutazásra, amit napközben elfogyasztasz. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az levesztett energiát a túrák során. Útközben vízvételi lehetőség csak szállásunkon van, ahol a vezetékes víz fogyasztható, napi minimum 1,5 liter vizet hozz magaddal!
Időjárás: 
Alapvetően jó időre számíthatunk, de a magas hegyekre jellemző változékony idő is lehetséges. Célszerű esőkabátot, esőnadrágot mindenképp becsomagolni, esetlegesen a buszon váltás ruhát hagyni a hazautazásra.
Figyelem! Az időjárás alakulása befolyásolhatja a túrát. Zord időjárás esetén, rossz látási viszonyok közepette a túra programját túravezetőink megváltoztathatják.
Csomagolás: 
Egy kisebb 20 - 25 literes hátizsákba csomagold a szükségesnapi élelmet, ruházatot, és az innivalót. A többi felszerelésed egy másik csomagban a busz aljába kerűl, ehhez csak a szálláson férsz hozzá. váltóruházatot a buszon hagyhatod.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szlovákiába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
14 éves kortól
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz,- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!