GARANTÁLT INDULÁS!

Magas-Tátra hágótúrák Vörös-torony-hágó (2352 m)

1 napos hágótúra a Magas-Tátrában

A Magas-Tátra legszebb, legnépszerűbb, de egyúttal legnagyobb technikai felkészültséget is igénylő hágója, a Kis- és a Nagy-Tarpataki-völgy között fekvő Vörös-torony-hágó. Igényes, táji szépségekben és technikai nehézségekben bővelkedő magashegyi túra a Magas-Tátra hatalmas sziklafalai alatt, melynek során tavak sorát érintve kóstolhatunk bele a tátrai túrázás szépségeibe. A Tátra hágótúrái közül ez a túra a legigényesebb, de ehhez mérten az élmények is garantáltak!
“Az egyik legszebb Magas Tátra túrám volt! A szervezés-a túravezetők-a túra útvonal....."5" csillag! Csodálatos tavak-kilátás-Vörös Torony hágó...”
Papp Csongor
Csongor a hegyekben érzi magát a legszabadabbnak. Mély elhivatottságot érez a természetjárás, a fotózás és a via ferraták iránt.
Szabari Noémi
Noémi számára a túravezetés igazi hivatás. Szívvel-lélekkel végzi és képzi magát folyamatosan.

Nehézség:

Nehéz túra! Csúcstúra nehézségű hágótúra. Amennyiben szoktál túrázni, de még nem tapasztaltad meg az alpesi túrázás élményét, itt meghódíthatod a Tátra legnépszerűbb, ezáltal legforgalmasabb hágóját. Fontos a jó mozgáskoordináció és a szédülésmentesség, tériszonyosoknak nem ajánlott (a hágó alatt igényes, hosszú láncos szakasz). Kezdő túrázóknak – a jelentős szintkülönbség és táv miatt – előzőleg ajánlott egy hasonló terepen történő bemelegítő túra. Magashegyi, sziklás terepen, láncokkal biztosított sziklafalon biztonsággal mozgóknak ajánljuk.

GARANTÁLTAN KIS CSOPORTOS TÚRA!
Magyarország állampolgárai korlátozás (teszt-, karantén kötelezettség) nélkül léphetnek be Szlovákiába az oltási igazolások és védettségi igazolványok kölcsönös elismeréséről szóló, kétoldalú megállapodás értelmében, amennyiben rendelkeznek az oltottságot igazoló, magyar illetékes hatóság által kiállított érvényes védettségi igazolvánnyal és az oltóanyag típusát és valamennyi oltás dátumát rögzítő oltási igazolással.

Ez a túránk limitált létszámmal (max. 15-20 fő) indul, a biztonság és a teljesíthetőség figyelembe vételével! Az oda és visszautazás nagy busszal történik, de helyben már két külön célponttal két külön csoport indul!

Részvételi díj tartalmazza

Az utazást, a túravezetést,

Részvételi díj nem tartalmazza

Az étkezést és az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
15-20 fő
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Magas-Tátra gyalogtúra: Zöld-tavi menedékház - 1 nap
» Szlovák Paradicsom – Hernád-áttörés - 1 nap
» Magas-Tátra, Téry menedékház - 1 nap
» Magas-Tátra: Túra a Krivánra (2495 méter) - 1 nap
» Magas-Tátra gyalogtúra: Kapor csúcs 2367 méter - 1 nap

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Javasoljuk, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos utazási tanácsait ide kattintva tekintheti meg. >>>

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Részletes program
1. nap - Budapest, Ótátrafüred. Tarajka, Kis-Tarpataki-völgy, Vörös-torony-hágó, Nagy-Tarpataki-völgy, Tarajka. Ótátrafüred, Budapest.

Hajnalban találkozunk (4.30-kor) Budapesten a Hősök-terén a korcsolyapályánál, indulás 4.45-kor. Kora délelőtt érkezünk meg Ótátrafüredre, ahonnan fogaskerekűvel jutunk fel a Tarajkára, 1284 méter magasságba. Innen a piros jelzésű Felső turistaúton indulunk a Kis-Tarpataki-völgybe. Útközben elhaladunk a kb. 20 méter magas Óriás-vízesés előtt, majd a zöld jelzésre térve érintjük a Zamkovszky-menedékházat (1475 m). Kb. 3 óra elteltével érkezünk meg az Öt-tavi-katlanban álló Téry-menedékházhoz (2015 m), amely a Magas-Tátra legmagasabban fekvő, egész évben nyitva tartó menedékháza. A menedékháznál egy rövid pihenő és frissítő után tovább indulunk a Tátra talán legforgalmasabb magashegyi hágója, a Vörös-torony-hágó (2352 m) felé. A hágóba vezető meredek sziklafal utolsó néhány tucat méterét láncokkal biztosított útvonalon küzdjük le. A hágón átkelve annak másik, Nagy-Tarpataki-völgy felé eső oldalán tartott rövid pihenő után tovább indulunk a Hosszú-tavi menedékház (1960 m) felé, ahol ezúttal már hosszabb pihenőt tartunk, majd elindulunk lefelé, a Tarajka, onnan pedig siklóval Ótátrafüred felé. Budapestre várhatóan a késő esti, éjszakai órákban érkezünk.

Túratáv 17 km, szintkülönbség kb. 1180 méter fel és le, a menetidő 9-10 óra.

Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Az utazást, a túravezetést,

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Az étkezést és az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Kötelező költségek: 

Siklóvasút a Tarajkára (2019-ben 11 €/fő).

Előleg: 

A részvételi díj foglaláskor, egy összegben fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

A túra csak túrabakancsban teljesíthető! 20-25 literes kis hátizsák a napi felszerelésnek, esőkabát, kényelmes túraöltözet, meleg ruházat, sapka. Javasolt még túrabot. Váltás cipőt, ruhát célszerű a buszban hagyni.
A nem megfelelő felszereléssel indulókat a túravezetők a túrától biztonsági okokból eltanácsolhatják!
Aktív túráinkon a busz tisztaságát megóvandó, váltócipő - váltóruházat használata kötelező, kérjük mindenképp hozz magaddal!!

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Étkezés: 

Célszerű élelmet itthonról hozni. 1,5 liter folyadék szükséges napközbenre. Az utbaeső menedékházakban lehet meleg ételt-italt vásárolni.

Időjárás: 
Alapvetően jó időre számíthatunk, de a magas hegyekre jellemző változékony idő is lehetséges. Célszerű esőkabátot, esőnadrágot mindenképp becsomagolni.
Figyelem! Az időjárás alakulása befolyásolhatja a túrát. Zord időjárás esetén, rossz látási viszonyok közepette a túra programját túravezetőink megváltoztathatják. A programot a résztvevők erőnléte is befolyásolhatja. A változtatás a túravezetőink hatáskörébe tartozik és minden résztvevőre kötelező érvényű. Ez a te és társaid biztonságát szolgálja.
Csomagolás: 
20-25 literes hátizsákba csomagold a felszerelésed, a váltó ruházatot a buszon hagyhatod.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szlovákiába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott. http://www.oep.hu/felso_menu/lakossagnak/ellatas_kulfoldon/az_europai_egeszsegbiztositasi_kartya
Korhatár: 
14 éves kortól
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.9
40 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.9
Program értékelése
4.9
Szállás értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
4.8
Utazás értékelése
4.9
5.0
Hosszú, de csodás túra. Imádtam minden percét. Köszönöm! Jövök máskor is :)
Tinnye
5.0
A kiírás szerint nehéz túra. És ez valóba így van. De cserében csodaszép helyen kanyarog az út. Nekem a folyamatosan csak kövön, kavicson vagy sziklán való járás volt a kihívás.A túravezetők nagyon segítőkészek voltak. Ákos a reggeli indulásnál segített, a váratlanul kialakult parkolási mizéria megoldásában. Noémi a túra közben lelkesített. Csongor technikai tanácsaival, a kölcsönadott túrabotjával és jó humorával "hozott" le a hegyről. Szuper csapat. Köszönöm az élményt!
Budapest, XXII. kerület
5.0
-
Celldömölk
5.0
Beszéljenek helyettem a fotók :)
5.0
<szöveg nélkül>
5.0
<szöveg nélkül>
Vecsés
4.8
<szöveg nélkül>
Szentendre
5.0
Nagyon hosszú és nehéz túra. Egy kihívás volt, de megcsináltuk, elfáradtunk. DE!! Megérte. Felejthetetlen élmény volt.
5.0
<szöveg nélkül>
Kunszentmiklós
5.0
Szép volt!
Szigetcsép
4.3
Egy életre szóló élmény volt! Köszönöm! :) ❤️
Dabas
5.0
Nagyon élveztem, jót gyalogoltunk :-)
Budapest, III. kerület
5.0
Szuper túra, rugalmas túravezetés. Köszönöm.
Szeged
5.0
Az időjárás lehetett volna kicsit jobb.

Budapest
4.5
Remek túra
Szombathely
5.0
Nagyon tetszett, csodálatos vidéket jártunk be, amit mindenkinek látnia kéne!
Budapest, XVIII. kerület
5.0
Nagyon szép lett volna csak bealudtam és sajnos nem tudtam részt venni rajta így a befizetett pénzemet is buktam. De azért köszönöm! :(
Budapest
4.8
Örülök neki, hogy sikerült ide is eljutnom. Nagyon tetszett a túra, ahogy az összes eddigi is. A túravezetők szakértelme továbbra is tökéletes.
Budapest, XIX. kerület
5.0
Szoros, de teljesíthető volt a program, jól együttműködő túravezetőkkel. Ajánlom bárkinek, aki szereti a magas hegyeket.
Budapest, II. kerület
5.0
Végre egy Magas Tátra tura összejött amikor az idő ideális volt. Bizony kemény tura, de a látvány mindent kárpótolt. A túravezetők nagyon jól összetartották a csapatot, kellett is, hogy egy nap alatt a hágó mászást meg lehessen csinálni.
Folytatjuk !!!! :-)
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!