Magas-Tátra hágótúrák, Kis-nyereg-hágó (2372 m)

1 napos gyalogtúra Szlovákiában

A Magas-Tátra legszebb, legfontosabb hágóit bejáró túrasorozatunk második állomása a hegység legmagasabb, turistaúton elérhető hágója, a Kis-Tarpataki-völgy felső részén fekvő Kis-Nyereg-hágó. Igényes és táji szépségekben bővelkedő túra a Magas-Tátra vadregényes sziklatömbjei között, melynek során belekóstolunk a magashegyi túrázás minden szépségébe. Ha teljesíted a túrát, garantáltan felejthetetlen élményekben lesz részed.

Alapár tartalmazza

Az utazást, a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

Az étkezést és az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
35-45 fő

Nehézség:

Nehéz túra! Csúcstúra nehézségű hágótúra. Fontos a jó mozgáskoordináció és a szédülésmentesség, tériszonyosoknak nem ajánlott! Kezdő túrázóknak – a jelentős szintkülönbség és táv miatt – előzőleg ajánlott egy hasonló terepen történő bemelegítő túra. Magashegyi, sziklás terepen biztonsággal mozgóknak ajánljuk.

 

Tóth Dániel
Nincs két egyforma út, nincs két egyforma csúcspanoráma, visszatérni mindig érdemes!
Fekete Erik
Imád új helyeket és kultúrákat megismerni és még nagyobb örömmel tölti el, ha erre másokat is motiválni tud.

Kapcsolódó cikkek

» Tavaszi túra a Tátrában - Kovács Attila, 2013. május. 26
» Magas-Tátra - túra a Hosszú tavi menedékházhoz - Kovács Attila, 2013. március. 25
» Túra a Zöld-tónál (Magas-Tátra) - Négyesi Miklós, 2013. január. 04
» Szlovák nyelvtan gyorstalpaló sörrel - magas-tatra.info, 2014. december. 10
» Hogy kaphatunk segítséget a hegyekben? - magas-tatra.info, 2014. október. 11
» Gyalogtúra a Tátrában -a Téry-menedékházhoz - Kovács Attila, 2014. július. 29
» Szilveszteri kirándulás Szlovákiában - Czinke István, 2014. január. 03
» Visszatérés a Gyömbérre és a Chopokra - Nagy Árpád, 2013. november. 25

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Magas-Tátra: Túra a Krivánra (2495 méter) - 1 nap
» Szlovák Paradicsom – Hernád-áttörés - 1 nap
» A Magas-Tátra legszebb tavai - 1 nap
» A Tengerszem csúcs meghódítása (2499 méter) - 1 nap
» Magas-Tátra, Magisztrále út - 1 nap
Részletes program

1 nap: Budapest, Ótátrafüred. Tarajka, Kis-Tarpataki-völgy, Kis-Nyereg-hágó,Tarajka, Ótátrafüred, Budapest.

Hajnalban találkozunk (4.30-kor) Budapesten a Hősök-terén az Időkeréknél, indulás 4.45-kor. Kora délelőtt érkezünk meg Ótátrafüredre, ahonnan fogaskerekűvel jutunk fel a Tarajkára, 1284 méter magasságba. Innen a piros jelzésű Felső turistaúton indulunk a Kis-Tarpataki-völgybe. Útközben elhaladunk a kb. 20 méter magas Óriás-vízesés (1340 m) előtt, majd a zöld jelzésre térve érintjük a Zamkovszky-menedékházat (1475 m). Kb. 3 óra elteltével érkezünk meg az Öt-tavi-katlanban álló Téry-menedékházhoz (2015 m), amely a Magas-Tátra legmagasabban fekvő, egész évben nyitva tartó menedékháza. A menedékház körül a katlan nevéhez méltóan öt tó található, ezekből túránk során négyet látni is fogunk. A menedékháznál egy rövid pihenő és frissítő után tovább indulunk a Magas-Tátra legmagasabb, jelzett turistaúton elérhető hágója, a Kis-Nyereg-hágó (2372 m) felé. A hágó alatt elmegyünk a Tátra legmagasabban fekvő állandó tava, a Kék-tavacska mellett, majd jól kiépített, fagerendákkal és láncokkal biztosított emelkedőn érkezünk meg a hágóba. Innen a jól megérdemelt ebéd és csúcs-csoki után a felfelé már megismert úton jutunk vissza a Téry-menedékházhoz, ahol ezúttal már hosszabb pihenőt tartunk, majd visszaindulunk a Tarajkára, onnan pedig siklóval Ótátrafüredre. Budapestre várhatóan a késő esti, éjszakai órákban érkezünk.

Túratáv 18 km, szintkülönbség kb. 1340 méter fel és le, a menetidő 8-9 óra.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az utazást, a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Az étkezést és az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Kötelező költségek: 

Siklóvasút a Tarajkára (2017-ben 9 euro/fő).

Előleg: 

A részvételi díj foglaláskor, egy összegben fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

A túra csak bakancsban teljesíthető! 20-25 literes kis hátizsák, esőkabát,  túrabakancs, kényelmes túraruházat, sapka. Javasolt még túrabot. Váltás cipőt, ruhát célszerű a buszban hagyni.

 

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Étkezés: 
Célszerű élelmet itthonról hozni. 1,5 liter folyadék szükséges napközbenre. Az utbaeső menedékházakban lehet hideg meleg ételeket-italokat vásárolni.
Időjárás: 
Alapvetően jó időre számíthatunk, de a magas hegyekre jellemző változékony idő is lehetséges. Célszerű esőkabátot, esőnadrágot mindenképp becsomagolni, esetlegesen a buszon váltás ruhát hagyni a hazautazásra.
Csomagolás: 
20-25 literes hátizsákba csomagold a felszerelésed, a váltó ruházatot a buszon hagyhatod.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szlovákiába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
14 éves kortól
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.8
24 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.9
Program értékelése
4.7
Szállás értékelése
4.8
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.6
Budapest
5.0
Harmadik Tátra túrám volt az utazom.com-mal, de nem az utolsó. Minden nagyon jó volt
Budapest
5.0
Ez egy nagyon jól sikerült túra volt.
Fót
5.0
Itt is szeretném meg köszönni a remek túrát és a rengeteg élményt amit a út során kaptam. Bár nekem ez volt az első Magashegyi utam. Egy kicsit ezért meg is viselt :-D De akkor ott volt Csongi vagy Feri akik támogattak... Na nem szó szerint :-) Persze Árpit sem szeretném ki hagyni a sorból.Nagyon sok információval látott el minket.... Remek túra volt remek vezetéssel... Még egyszer köszönet érte.. :-)
Budapest, VII. kerület
4.8
Nagyon jól éreztük magunkat a Kis-nyereg-hágó túrán. Remek volt a szervezés, a túravezetők felkészültsége, türelme és odafigyelése pedig külön piros pontot érdemel.
Korábban is utaztunk már az Utazom.com-mal, ezután sem lesz ez másképp! :)
Szentendre
5.0
Tisztelt Utazom.com!

Minden nagyszerű volt az út során. A túravezetők, kedvesek, figyelmesek és nagyon segítő készek voltak!
Nekem annyi negatívum volt, hogy egy e-mail értesítőt nem kaptam meg, amiben arról írtak hogy téli időjárás várható és ennek megfelelően készüljünk. Szerencsére utastársam értesített, mert ő megkapta az említett e-mailt.

Élmény volt az út!
Köszönöm!
Budapest, IX. kerület
5.0
Tényleg minden szuper volt és kifogàsolhatatlan.
Sződliget
4.5
Nagyon szép és jó volt a túra, tökéletes vezetés és szervezés mellett!! Köszönjük, mindenkinek csak ajánlani tudjuk! (A buszon a hosszú lábúaknak kicsit kevés a hely) Emese, Zsófi, Péter
Gárdony
4.2
A túra jó lett volna, csak az időjárás nem úgy akarta, hogy el is érjük a célunkat. A túravezető reálisan döntött a visszafordulás lehetőségével. Sajnos nem lehetett az időjárási körülmények miatt teljesíteni a hágót. A vezetés és a program jó volt.

Péter
Budapest, I. kerület
5.0
Minden jó volt, sajnos az időjárás közbeszólt, de legalább láttunk megáradt patakokat:)
Kecskemét
4.3
Ugyan a Kis-nyereg-hágó megmászása az özönvíz szerű eső miatt elmaradt, az "élmény a hegyen" számomra így is megvolt.A túravezető "jókor hozott jó döntést" nem kockáztatva a csoport testi épségét. (A kis vízesések hatalmas erejű zuhatagként keresztezték a túrautat, a vízálló ruházat rácáfolt nevére.)
Ami talán megfontolandó lehetne, hogy az ilyen volumenű túrákra már előző este kiérkezni, s egy ott alvással időben elindulni. Így nem csak a teljesítmény jelleg, hanem a természetben való elmélyülés is megvalósulhatna.
Üdvözlettel: Margó
Budapest, XVII. kerület
5.0
Az időjárás közbeszólt sajnos, így másképpen, de élmény volt!
Budapest
4.8
Nagyon vártam már az utat s nem csalódtam csak ajánlani tudom mindenkinek aki a hegyek szerelmese a Tátra s a Kárpátok mindig visszavárnak .Sajnos a mostani út nem úgy sikeredet mint ahogy azt elterveztük az égiek s a hegy szeszélye közbeszólt s olyan özönvizet zúdított ránk amilyenre a helyiek sem nagyon emlékeznek így a hágótúra átcsapott kaland túrává melynek személy szerint meg is örültem mert eső ide vagy oda de tetszett, ha lenne kifejezetten ilyen kaland szerű program örülnék neki .
S mivel a hegy visszavár így újra nekivágnák e gyönyörű kalandokkal teli túrának s neki is fogok csak legyen újra Kis-nyereg hágó túra .A többi út már vagy célkeresztben vagy foglalva s türelmetlenül várom az indulást.
Köszönöm a szervezőknek s a túravezetőknek az odafigyelést a vezetést s a sofőr bácsinak a biztonságos utat .
Budapest, XIX. kerület
5.0
A turavezetok nagyon kedvesek, kozvetlenek, baratsagosak voltak. Igaz a tervezett turautvonalon nem tudtunk vegigmenni az idojaras miatt, a tura igy is remek volt.
Erdőkertes
5.0
Köszönjük az iroda rugalmasságát, nem tudtunk részt venni a befizetett májusi Haid Steig túrán, de szerencsére volt lehetőségünk áttetni magunkat erre a túrára. Nagyon jól éreztük magunkat, Árpi a szokásos magas színvonalú túravezetést biztosította, és nagyon felelősségteljesen döntött, amikor az időjárás miatt visszafordultunk. A túraútvonal nagyon szép, és egy következő alkalommal szívesen fogunk csatlakozni, hogy a most az időjárás miatt kihagyott részeket végigjárjuk. Csatolom az élménybeszámolómat is a túráról :) http://turajuci.blog.hu/2015/07/20/esonap_a_tatraban
Üdvözlettel, Schneider Judit
Mezőkövesd
4.5
Az időjárás közbeszólt így nem jutottunk fel a hágóra. Egyébként mindennel elégedettek voltunk.
Budapest, XII. kerület
5.0
A túra sajnos az időjárás miatt nem valósulhatott meg úgy ahogy szerettük volna, de ennek ellenére kellemes élményt jelentett és hasznos tapasztalatot szereztem. Újra fogok veletek utazni!
Budapest, XIV. kerület
4.8
Nagyon szeretek túrázni, mindig élmény veletek utazni. A tátrai túrát a rossz időjárási viszonyok miatt nem tudtuk teljesíteni, és vissza kellett fordulnunk. Gyönyörű helynek tartom, és remélem következő alkalommal fel tudunk jutni a hágóig.
Budapest, IV. kerület
4.5
Meg voltam elégedve a túrával, szervezéssel.
Szeretem Nagy Árpád vezette utakat, lelkes és sok törekszik sok információt átadni. Lehetne több két napos Tátra túra.
Szigetvár
5.0
<szöveg nélkül>
Budapest, XXI. kerület
4.7
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!