Magas-Tátra gyalogtúra: Fehér-tavi-csúcs 2229 méter

Magas-Tátra gyalogtúra: Fehér-tavi-csúcs 2229 méter

A MAGAS-TÁTRA HÉT CSÚCSÁNAK MEGMÁSZÁSA

EZEN TÚRÁNKNAK JELENLEG NINCS MEGHIRDETETT IDŐPONTJA. KÉRJÜK VÁLOGASSON ÉLŐ ÚTJAINK KÖZÜL! KATTINTSON IDE!

 

Több csúcsról is megcsodálhatjuk a Bélai-Tátra fehér mészkőgerincét, de aki ezt a látványt a legjobb helyről szeretné megörökíteni, annak fel kell jönnie a Fehér-tavi-csúcsra! A Magas-Tátra legkeletibb főcsúcsáról nagyszerű kilátás nyílik a Bélai-Tátrára, és nem mellékesen a környező völgyekben megbúvó kisebb-nagyobb tengerszemekre. Kihagyhatatlan ez a túra azért is, mert tátrai kalandozásaink során az erre a csúcsra vezető úton van a legnagyobb esély arra, hogy testközelből találkozzunk a Tátra szimbólumával, a tátrai zergével.
Nagy Árpád
Rendszeresen túrázom a Magas-, a Liptói-, a Bélai-, a Lengyel- és az Alacsony-Tátrában, a Szlovák Paradicsomban, a Kis- és Nagy-Fátrában, Szlovákia és Dél-Lengyelország legszebb...

Nehézség:

Magashegyi csúcstúra, annak megfelelő nehézséggel. Magashegyi, sziklás terepen biztonsággal mozgóknak ajánljuk, fontos a jó mozgáskoordináció és a szédülésmentesség, tériszonyosoknak nem ajánlott! Amennyiben szoktál túrázni, de még nem tapasztaltad meg az alpesi túrázás élményét, itt érdemes kipróbálnod egy 2229 méter magas csúcs meghódítását. Elsősorban haladó túrázókat várunk erre a programunkra, mivel nagy napi szintet és távot teszünk meg, sportos erőnléttel és némi kitartással azonban teljesíthető a túra. Kezdő túrázóknak – a távolság melletti jelentős szintkülönbség miatt – csak hasonló terepen elvégzett, kisebb szintkülönbségű bemelegítő túrák után ajánljuk.
 

Jó ha tudod!

Ez a túránk A Magas-Tátra hét csúcsának megmászása sorozat egyik része!
Atöbbi túrát és a  részleteket itt találod!

Részvételi díj tartalmazza

Az utazást, a túravezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Részvételi díj nem tartalmazza

Az étkezést és az utasbiztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
35-45 fő
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
» Magas-Tátra, Téry menedékház - 1 nap
» Magas-Tátra, Magisztrále út - 1 nap
» Magas-Tátra gyalogtúra: Kapor csúcs 2367 méter - 1 nap
» A Kis-Fátra legmagasabb csúcsa és főgerince - 1 nap

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

1 nap: Budapest – Fehér-víz parkoló – Fehér-tavi-csúcs – Fehér-víz parkoló – Budapest

Hajnalban találkozunk (4.30-kor) Budapesten a Hősök-terén az Időkeréknél, indulás 4.45-kor. Kora délelőtt érkezünk meg a Fehér-víz melletti parkolóba (925 m), mai túránk kiindulópontjára. A parkolóból a sárga jelzésen indulunk a Késmárki-Zöld-tó (1545 m), majd azon túl a Fehér-tavi-csúcs (2229 m) felé, amely a Magas-Tátra hét olyan csúcsának egyike, amelyre jelzett turistaút vezet. Az útvonal alsó része, egészen a Késmárki-Zöld-tóig szilárd burkolatú, széles erdei úton vezet. Útközben elhaladunk a Késmárki-Zöld-tó mellett, a tó partján álló Zöld-tavi-menedékházba azonban csak visszaútban térünk be egy rövid pihenőre. A Zöld-tótól eleinte meredek törpefenyőben, majd lankásabb, törmelékes úton megyünk tovább a Vörös-tavi-völgyben a Karó-tavi-átjáróig. A Vörös-tavi-völgy arról is híres, hogy itt szinte biztos, hogy találkozunk a Tátra szimbólumával, a tátrai zergével. Az átjáró előtt rövid szakaszon láncok segítik a haladást, az átjárótól már nagyrészt sziklás magashegyi terepen vezet utunk egészen a csúcsig. A csúcs a Magas-Tátra keleti részén található, így főleg a Tátra keleti és középső részének csúcsaira, valamint a Bélai-Tátrára nyíló szép kilátása miatt érdemes felkeresni. A felfelé vezető úttal megegyező visszaút során tartunk egy rövid pihenőt a barátságos Zöld-tavi-menedékházban, majd a sárga jelzésen a felfelé megtett úton érkezünk vissza a parkolóba. Budapestre várhatóan a késő esti órákban érkezünk.
Túratáv 20 km, szintkülönbség kb. 1300 m fel-le, menetidő 10-11 óra.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Az utazást, a túravezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Az étkezést és az utasbiztosítást.

Várható költőpénz szükséglet: 
20-30 euro
Előleg: 

10.900 Ft/fő, ami jelentkezéskor fizetendő (az utazás ára egy összegben fizetendő).
 

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

20-30 literes kis hátizsák, esőkabát,  túrabakancs, meleg ruházat, sapka. Javasolt még túrabot. Váltás cipőt, ruhát célszerű a buszban hagyni.
Fontos hogy fej vagy kézilámpa legyen nálad!
 
 

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.
 

Étkezés: 

Célszerű élelmet itthonról hozni. 1,5 liter folyadék szükséges napközbenre. Az útbaeső menedékházban ételeket italokat lehet kapni.

Időjárás: 
Alapvetően jó időre számíthatunk, de a magas hegyekre jellemző változékony idő is lehetséges. Célszerű esőkabátot, esőnadrágot mindenképp becsomagolni, esetlegesen a buszon váltás ruhát hagyni a hazautazásra.
Csomagolás: 
20-30 literes hátizsákba csomagold a felszerelésed, a váltó ruházatot a buszon hagyhatod.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szlovákiába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban is van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást. Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem megfelelő!
Korhatár: 
14 éves kortól
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.7
7 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
3.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.1
Magas-Tátra gyalogtúra: Fehér-tavi-csúcs 2229 méter
Budapest
4.8
Először voltam ezzel a csapattal, de összességében tetszett, mindenki nagyon barátságos volt, az túravezetők is szimpatikusak voltak. Elég nagy volt a tempó köszönhetően a távnak és a szintkülönbségnek, de éppen teljesíthető volt mindenkinek. Minden az ütemtervnek megfelelően alakult és az idő is kedvezett. Legközelebb is szívesen megyek hasonló kikapcsolódásra az Utazom.com-mal.
Budapest
5.0
A szervezés, a túravezetés, az információátadás a szokásos profi módon zajlott :)
A hét csúcs megmászása programsorozat telitalálat!
Jövőre is több Tátra túrán tervezzük már a részvételt!
Budapest, XXIII. kerület
4.0
Egynapos túrán voltam. Nem volt szállás. A túra szervezése, a túravezetők nagyszerűek.Remélem jövőre is lesznek újabb hasonló túrák.
Budapest, VIII. kerület
4.8
Nagyszerű mindig, nem véletlen, hogy veletek utazunk mindig
Budapest, XIV. kerület
4.5
jó volt
Budapest, VII. kerület
4.8
------------------
Kesztölc
5.0
Teljes mértékben meg voltam elégedve és nagyon tetszett a túra. 13-án megyek a Tengerszem-csúcsra is, már nagyon várom! :)
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!