GARANTÁLT INDULÁS!

Magas-Tátra gyalogtúra: Elülső-Szoliszkó csúcs 2117 méter

1 napos túra a Magas-Tátrában

EZEN TÚRÁNKNAK JELENLEG NINCS MEGHIRDETETT IDŐPONTJA. KÉRJÜK VÁLOGASSON ÉLŐ ÚTJAINK KÖZÜL! KATTINTSON IDE!

 

A Lorenz-hágó túra során körbejárjuk, és mindkét oldalról megcsodáljuk, ezúttal azonban meg is másszuk a Magas-Tátra hét, turisták által is elérhető csúcsa közül a legkisebbiket. A legismertebb tátrai tó, a szép fekvésű Csorbai-tó partjáról egy nem túl megerőltető túrán jutunk fel a csúcsra, amelyről a Krivántól a Sátánig minden irányban csodás panoráma tárul elénk. Ha még nem jártál tátrai csúcsokon, kezdésnek ennél jobbat aligha lehet választani!
“Jól szervezett túra volt.Megfelelő tájékoztatásokat kaptam a túra részleteiről, tudnivalókról. Az utazás során, rengeteg érdekes információval...”
Tóth Dániel
A Magas-Tátra jó ismerője! Nincs két egyforma út, nincs két egyforma csúcspanoráma, visszatérni mindig érdemes!
Szabari Noémi
Noémi számára a túravezetés igazi hivatás. Szívvel-lélekkel végzi és képzi magát folyamatosan.

Nehézség:

A túra nem nehéz, de némi kitartás, lépésbiztonság és szédülésmentesség szükséges. A túrát átlagos erőnléttel és némi kitartással bárki teljesítheti. Magashegyi, sziklás terepen biztonsággal mozgóknak ajánljuk.
 

Részvételi díj tartalmazza

az utazást autóbusszal és a magyar nyelvű túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

Az étkezést, az utas valamint az útlemondási biztosítást, valamint a visszaút során esetleges egyénileg igénybe vett felvonót.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
35-45 fő
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
» Szlovák Paradicsom – Hernád-áttörés - 1 nap
» Magas-Tátra gyalogtúra: Zöld-tavi menedékház - 1 nap
» Alacsony - Tátra főgerinc, Gyömbér - Chopok - Dereše - 1 nap
» Magas-Tátra, Téry menedékház - 1 nap
» Magas-Tátra, Magisztrále út - 1 nap

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

1 nap: Budapest – Csorbató – Elülső-Szoliszkó – Csorbató – Budapest

Hajnalban találkozunk 04.45 Budapesten a BOK csarnok előtti buszparkolóban, indulás 05.00-kor. Kora délelőtt érkezünk meg Csorbatóra, mai túránk kiindulópontjára. A Csorbai-tó (1346 m) egy részét körüljárva a tó északkeleti partjáról a kék jelzésen indulunk a Szoliszkó menedékház (1830 m), majd azon túl az Elülső-Szoliszkó (2117 m) csúcsa felé, amely a Magas-Tátra hét olyan csúcsának egyike, amelyre jelzett turistaút vezet. A hét csúcs közül ez a legkisebb, de azért ez is valódi csúcstúra, annak megfelelő szintkülönbséggel. Az útvonal alsó része erdőben, majd törpefenyőben, felső része sziklás, magashegyi terepen vezet. Útközben érintjük a Szoliszkó menedékházat, ahová azonban csak visszaútban térünk be egy rövid pihenőre. A csúcsról nagyszerű kilátás nyílik többek között a Krivánra, a Bástya-gerincre, valamint a Malompataki-völgyre, és annak egyik fő látnivalójára, a Fátyol-vízesésre. Visszaútban rövid pihenőt tartunk a menedékházban, majd a sípálya vonalvezetését követve érkezünk vissza Csorbatóra. A menedékház közelében található a négyüléses ülőszékes felvonó felső állomása, aki esetleg elfáradt a felfelé út során, az alternatív lehetőségként felvonóval is visszatérhet Csorbatóra. Budapestre várhatóan a késő esti órákban érkezünk.
Túratáv 9 km, szintkülönbség kb. 770 m fel-le, menetidő 6-7 óra.

 

Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást autóbusszal és a magyar nyelvű túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Az étkezést, az utas valamint az útlemondási biztosítást, valamint a visszaút során esetleges egyénileg igénybe vett felvonót.

Helyszíni költségek leírása: 

Fakultatív felvonó a visszaút során (2021-ben. 11- €/fő)

 

Előleg: 

A részvételi díj foglaláskor, egy összegben fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

20-30 literes kis hátizsák a napi felszerelésnek,túrabakancs esőkabát, kényelmes túraruházat, fejfedő. Javasolt még túrabot használata. Váltás cipőt, ruhát célszerű a buszban hagyni.
Aktív túráinkon (a busz tisztaságát megóvandó) váltó cipő és váltó ruházat használata kötelező, kérjük mindenképp hozz magaddal!!

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Modern szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

 

Étkezés: 

Célszerű élelmet itthonról hozni. 1,5 liter folyadék szükséges napközbenre. Az útbaeső menedékházban ételeket italokat lehet kapni.

Időjárás: 
Alapvetően jó időre számíthatunk, de a magas hegyekre jellemző változékony idő is lehetséges. Célszerű esőkabátot, esőnadrágot mindenképp becsomagolni, esetlegesen a buszon váltás ruhát hagyni a hazautazásra.
Csomagolás: 
20-30 literes hátizsákba csomagold a felszerelésed, a váltó ruházatot a buszon hagyhatod.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szlovákiába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban is van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást. Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem megfelelő!
Korhatár: 
14 éves kortól
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

Lemondási feltételek:
Jelen utazásra az ÁSZF-ben foglaltaktól eltérő lemondási feltételek érvényesülnek! Amennyiben az Utazó a saját érdekkörében felmerült okból áll el a részvételtől, az indulás előtti 20. naptól az adott foglalás kizárólag 100% kötbér megfizetése mellett mondható le!

Vélemények, értékelések
4.8
24 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.9
Program értékelése
4.8
Túravezetők értékelése
4.8
Utazás értékelése
4.5
5.0
<szöveg nélkül>
5.0
A színvonal a régi, maximális mindenben.
Budapest, XIV. kerület
5.0
<szöveg nélkül>
BUDAPEST
5.0
Jól szervezett túra volt.Megfelelő tájékoztatásokat kaptam a túra részleteiről, tudnivalókról. Az utazás során, rengeteg érdekes információval lettem gazdagabb a tátrai világról. Nagyon jól éreztem magam azon a csodálatos vidéken, és ehhez hozzájárult a remek szervezés, melyért a köszönet Önöket illeti!
Budapest, XIII. kerület
5.0
Nagyon tetszett a túra, szerintem profi módon meg volt szervezve. Örülök, hogy kaptunk információkat a Tátra történetéről a buszon, majd a helyszínen is, hogy mit látunk.

Üdvözlettel:
Boros Adrienn
Budapest, VII. kerület
5.0
Maximálisan elégedett vagyok! :)
Budapest, VIII. kerület
5.0
Mivel ez volt a hetedik Tátra csúcsom nagyon örültem az ajándékoknak. Tulajdonképpen egy év alatt teljesítettem 10.-ként.
Budapest, XIV. kerület
5.0
Köszönöm szépen a szombati napot nagyon jól éreztem magam. A busz kényelmes volt és a buszvezetők is figyelmesek voltak. Mindkét túravezető tudása, hozzáállása, térségről információ átadása magas színvonalat ütött meg, nem beszélve közvetlenségükről, kedvességükről. Már várom a következő túrát 06. 20-án a Kaporra.
Szép napot kívánok!
Bontovics Erzsébet
Budapest
4.8
Kitűnő szervezés,profi túravezetés,máskor is jövünk.
Budapest, XII. kerület
4.5
Nagyon jol ereztem magam az uton es turan is, habar ez viszonyla konnyu turanak szamitott. Nagyon jo otletnek tartom a Magas Tatra 7 csucsa turasorozatot, ez uj "ertelmet" ad a kirandulasoknak es nagy motivacioval bir. Valoszinuleg erre a turara nem jottem volna el, ha nem a turasorozat resze. Tobb hasonlo sorozatnak is sikere lenne, velemenyem szerint.
Budapest, II. kerület
4.5
Nagyon tetszett! Sosem volt még részem ilyen látványban, igaz először voltam még csak bakancsos túrista! Ha az egészségem úgy engedi a többi csúcsot is szeretném megmászni a következő években.
Budapest, XIX. kerület
5.0
Nagyon jól éreztem magam és szívesen részt veszek a többi csúcs túrán is.Köszönettel Enikő
Budapest
4.5
Remek túra volt, igazi jó alapozó a többi keményebb csúcstóra előtt. Bárki által teljesíthető, mégis, igazi "csúcsélmény". Nagyon jó időt fogtunk ki, nem is kívánhattunk volna jobbat.
Székesfehérvár
5.0
Abszolút elégedett voltam mindennel! Nagyon köszönöm
Komló
5.0
Vidám hangulatban, szervezett szép túrán vettem részt.
Budapest, XI. kerület
5.0
Nagyon tetszett a túra, a csapat is jó vol, jól éreztem magam és igyekszem máskor is menni.
Még bizonytalan, hogy a 7 sikerül e, de ezzel 2 kipipálva. :)
Köszi a profi szervezést!
Akit érdekelnek fényképek, keressen meg nyugodtan facebookon!
Budapest
3.5
A túravezetők értékelése átlagot jelent, Árpi kiváló, Péter jó, Mátyás éppen elfogadható.
Utazás: az egyik sofőr vezetési stílusa, váltó kezelése nem volt megfelelő.
Csobánka
4.3
Nagyon jó ötletnek tartom a hét Tátra-csúcs megmászását. Árpi nagyon jó túravezető: nem csupán nagy ismerettel rendelkezik, hanem jól is bánik az emberekkel. Higgadt, érthetően beszél, jól össze tudja tartani a csapatot. Matyinak ezen a téren (is) van mit tanulnia tőle. A busszal és a sok utazással nem volt gond, de a sofőrök nem nyújtottak valami jó teljesítményt.
Szigetszentmiklós
4.5
Sziasztok! A Tátrát imádom, nehéz lett volna elrontani a jókedvem, ez az időjárásnak sem sikerült. A felhőkkel, esőkkel, villámlással( és egy kis viperával) még izgalmasabb és látványosabb lett az egész. A túra nagyon könnyű volt, de majd a Kriván! Remek kezdeményezés a 7 csúcs! Nagy kár, hogy néha időpont-problémám lesz, de talán kapunk lehetőséget 2 v. 3 variációt is egy-egy csúcsra a két év során.
Kívánok további szép utakat nektek és magamnak.
Tisztelettel:Lajos
Szodliget
5.0
Minden nagyon jo volt, koszonjuk. Amit javasolnek, kernek: nagyon szeretnem a maradek 5 csucsot is megmaszni. De a fizikai allokepessegem nem enged napi700-800 meternel tobbet. Nem gondoltak esetleg arra, hogy az 1300-1400 m szint eseten ket napos turat szerveznenek es a hegyen aludhatnank vagy lassabban tobb pihenovel haladhatnank ha ott aludnank a Tatra labanal es mar kora reggel indulhatnank? Elore is koszonom. Udvozlettel Nagyne Toth Emese (46 eves harom gyermekes anyuka).
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!