Madeira,a mesék kertje

Madeira,a mesék kertje

7 napos körutazás Madeirán

Utunk során a szabályos Hölgyek kertjétől a trópusi vadságú vízmosásig felfedezzük Madeira tájait. Pillantás az Eira do Serraotól (1094 m) a csipkés csúcsok övezte Apácák völgyébe. A montei Szűz Madeira védőszentje, kicsiny szobrát ikertornyos homlokzatú templom vigyázza. Sétát teszünk a Monte Palace trópusi kertben (a belépő helyszíni fizetés ellenében), ahol az ország legvarázslatosabb csempeképei kísérik utunkat. A kalandvágyók tobogánon (helyszíni fizetés ellenében) száguldhatnak lefelé.

Alapár tartalmazza

Repülőjegyeket, szállást 2 ágyas szobákban, reggelis ellátással, autóbuszos közlekedést a helyszínen, magyar nyelvű idegenvezetőt.

Alapár nem tartalmazza

Foglalási díjat, repülőtéri illetéket, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útelmondási biztosítást, belépőket.

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 15 fő
Program: 

1.nap Bécs, Lisszabon, Funchal
A jelenlegi menetrend szerint kora hajnali indulás és lisszaboni átszállást követően délelőtti érkezés, azonban a légitársaság a változtatás jogát fenntartja. Transzfer a szállodába.

2.nap Funchal felfedezése (kb. 4 óra)
Pazar panorama a tájra a Szent Katalin Parkból. Séta a buján virágzó ágyások közt, távoli kontinensekről származó fák árnyékában. Érintjük a színházat, az Amélia Királynő Parkot, az óvárosban látjuk a városházát, a katedrális XVI. századi épületét, a Szent Lőrinc erődöt. Felkeressük a világhírű piacot, ahová a sziget minden szegletéből érkezik virágárus és halász népviseletben. A pultok roskadoznak az ínycsiklandó trópusi gyümölcsöktől, zöldségektől és szinpomás virágoktól, a legkülönbözőbb tengeri halak várják, hogy a terített asztalokra kerüljenek. Délután szabadidő.

3.nap Pihenés, vagy Kelet Madeira fakultatív kirándulás
Az álmos Camachaban a keretre feszített fűzfavesszőkből az ujjak elképesztő ügyességgel fonnak kosarat és más tárgyakat. Az út eukaliptusz fák közt, meredeken kapaszkodik át a felhőhatáron, szemerkélő párában érkezünk a Pico de Ariero (1810 m) közelébe. A Ribeiro Frio pisztrángos tavát övező UNESCO Világörökség őshonos babérerdőket elhagyva, Faialban ebéd (helyszíni fizetés ellenében) . Santana élénk színekkel díszített, zsúpfedeles házai messziről integetnek. Csodálatos panoráma a legkeletibb kilátóból, majd pillantással Machico városára térünk vissza a szállodába.

4.nap Pihenés, vagy Blandy kertek és Monte fakultatív kirándulás
A Funchaltól keletre fekvő dombokon a Blandy birtok (a belépő helyszíni fizetés ellenében) valóságos édenkert a virágkedvelők zarándokhelye. Sétánk a szabályos Hölgyek kertjétől a trópusi vadságú vízmosásig egyik ámulatból a másikba ragad bennünket. Pillantás az Eira do Serraotól (1094 m) a csipkés csúcsok övezte Apácák völgyébe. A montei Szűz Madeira védőszentje, kicsiny szobrát ikertornyos homlokzatú templom vigyázza. Sétát tesszük a Monte Palace trópusi kertben (a belépő helyszíni fizetés ellenében), ahol az ország legvarázslatosabb csempeképei kísérik utunkat. A kalandvágyók tobogánon (helyszíni fizetés ellenében) száguldhatnak lefelé. Pihenés a szállodában.

5.nap Pihenés, ha az időjárás megengedi két fakultatív kirándulás közül választhatunk.
A Santa Maria fedélzetén kb. 3 órás hajókirándulás a déli partok mentén Kolumbusz karavellájának korhű másával. Gyakorta delfinek és bálnák kísérhetik utunkat. A Rabacal ösvények túra két útvonalat kínál, együtt kb.10 km. Próbára tehetjük magunkat Madeira egyedülálló, évszázados, esővizet szállító, 2150 km hosszú öntöző rendszerével futó gyalogutak egy szakaszán. Az egyik egy egyszerű, 30 perces séta a Riso vízeséshez, a másik nehezebb, gyakorlott túrázóknak való, kb. 3 órás séta a 25 forrás nevű térséghez.

6.nap Pihenés, vagy Nyugat Madeira fakultatív kirándulás.
Séta Camara de Lobos falucskában, a színesre mázolt halászhajói a festegető Churchillt is megihlették. Pazar kilátás Európa második legmagasabb óceáni szirtjére, az 589 méter magas Cabo Giraora. Ribeira Bravat érintve, a felhőkbe burkolózó Paul da Serra széles fennsíkját elhagyva, vadregényes tájon érkezünk a Porto Monizba. Az óceán sós párát hordó szeleitől páfránylevél sövény védi a parcellákat és a parton kőből vájt medencék csillapítják a hullámok erejét. Ebéd (helyszíni fizetés ellenében) egy helyi étteremben. Az Encumeadat keresztezve érünk a szállodába, pihenés. Fakultatív Madeira est vacsorával. Ismerkedünk a tradicionális ízekkel, közben jó hangulatú folklór program szórakoztat bennünket.

7.nap Funchal,Lisszabon,Bécs
Korai elutazás, Lisszabonba, majd tovább Bécsbe.

Kapcsolódó cikkek

» Madeira legszebb helyei: Jardim do Mar - Kovács Attila, 2013. december. 15
» Egy nap Lisszabonban - Kovács Attila, 2018. január. 28
» Ericeira: a portugál szörfparadicsom - Kovács Attila, 2018. január. 02
» A gyönyörű Madeira - Kovács Attila, 2017. szeptember. 02
» Madeira legszebb hegyi túrája - az Encumeada-hágóból a Pico Ruivora - Kovács Attila, 2017. június. 06
» Túrák Madeira szigetén - Kovács Attila, 2017. június. 03
» Madeira kalandtúra 2017 tavasz -videó - Kovács Attila, 2017. május. 05
» Madeira kisvárosai - Camara do Lobos - Kovács Attila, 2017. május. 05
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Madeira - csoportos utazás magyar idegenvezetéssel a nyári szünetben -
» Madeira - Virágsziget az Atlanti-óceánban - 8 nap
» Az Atlanti-óceán gyöngyszemei - 9 nap
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyeket, szállást 2 ágyas szobákban, reggelis ellátással, autóbuszos közlekedést a helyszínen, magyar nyelvű idegenvezetőt.

Alapár nem tartalmazza: 

Foglalási díjat, repülőtéri illetéket, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útelmondási biztosítást, belépőket.

Kötelező költségek: 

Foglalási díj
Repülőtéri illeték
Útlemondási biztosítás

Helyszíni költségek leírása: 

Blandy/Palheiro kertek, Monte Palace trópusi kert 50 Euro/fő
Santa Maria hajózás 30 Euro/fő + hotel-kikötő transzfer, 
Rabacal ösvények (min.16 fő) 50 Euro/fő

Várható költőpénz szükséglet: 
130 Euro/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

TAP menetrend szerinti repülőjárattal.

Szállás: 

Szállodák 2-3 ágyas szobáiban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Étkezés: 
Az alapár reggelis ellátást tartalmaz.Felár ellenében menüválasztásos vacsora foglalható 4 estére.
Időjárás: 
Madeira szigetén kellemes időre számíthatunk, napközben 15-25 fok között mozog a hőmérséklet, melyet a napon melegebbnek érezhetünk. A túrákon a magasság növekedésével hűvösebb időre számíthatunk. Az óceán közelsége miatt a reggeli és az esti órákban előfordulhatnak záporok.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel léphetnek a Portugáliához tartozó Madeira területére.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Védőoltásra nincs szükség. Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a). Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!