Körutazás Madagaszkáron, a makik szigetén

Madagaszkár Nagykörút II.

15 napos körutazás Madagaszkáron

Először meglátogatjuk az Antananarivo-tól 25 km-re található Lemúr Parkot. A parkban kilenc fajtát képviselő lemúrok élnek, egészen szabadon. Így közelről megismerkedhetünk a hatalmas madagaszkári sziget legjellemzőbb állatfajával. A közvetlenebb makikkal csodálatos fotókat is készíthetünk.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 USD = 300 Ft és 1 EUR= 330 HUF árfolyamig érvényesek.

Nem garantált, hogy az utazás minden esetben érinti a képeken látható helyszíneket.

Alapár tartalmazza

Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás (BBP)
Közlekedés külön busszal
Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, illetve helyi lodge-ban kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel
Magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Alapár nem tartalmazza

Helyszíni belépők, nemzeti parki belépők és program szerinti étkezések
Helyszíni vízum
Repülőjegyek illetékekkel és üzemanyagfelárral
Útlemondási biztosítás
Fakultatív programok ára
Borravalók
11-15 fő közötti felár

Hossz: 
15 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 16 fő; 11-15 fő közötti felár: 38.000 Ft

Szállás

Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, illetve helyi lodge-ban kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel.

Program: 

1. nap: Budapest - Antananarivo (Madagaszkár)
Elrepülés Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással Antananarivoba. Érkezés várhatóan a késő esti órákban. Transzfer a szállodába. Szállás Antananrivoban.

2. nap: Antananarivo
Reggeli, majd városnézés Antananarivoban: megtekintjük a kulturális látnivalókat, bejárjuk az "alsó” és "felső” várost, felfedezzük a város színes, mindig nyüzsgő piacait. Vacsora és szállás Antananarivoban.

3. nap: Antananarivo - Ampefy
Reggeli után elindulunk és elhagyjuk a fővárost nyugati irányba, hogy megkezdjük utazásunkat Madagaszkár csodáinak felfedezésére. Először meglátogatjuk az Antananarivo-tól 25 km-re található Lemúr Parkot. A parkban kilenc fajtát képviselő lemúrok élnek, egészen szabadon. Így közelről megismerkedhetünk a hatalmas madagaszkári sziget legjellemzőbb állatfajával. A közvetlenebb makikkal csodálatos fotókat is készíthetünk. Továbbindulunk Ampefybe, utunk jellegzetes, gyönyörű felvidéki tájakon vezet keresztül: fűvel benőtt hegyoldalak, virágos rétek, pawpaw ("indián banán") ültetvények az út két oldalán. Bár Madagaszkár nem vulkáni eredetű sziget, de vulkáni eredetű emlékek és tájak több helyen találhatók az országban, például Ampefy környékén. Itt található a csodálatos, vulkáni eredetű Itasy tó, és a három bugyborékoló, buzogó gejzír és a halvány tört fehér ásványi lerakódások együttes látványa is felejthetetlen élményt nyújt. Útközben kis kitérőt teszünk Imerintsiatosika faluba, hogy meglátogassuk az Ambohikely dombot, ahol a családok többsége az újrahasznosítás és persze egyúttal a költséghatékonyság jegyében azzal foglalkozik és keresi kenyerét, hogy régi konzervdobozokból készítenek miniatűr autó maketteket, melyeket aztán szerte az országban megtalálunk. Ezután utunk Arivonimamo mellett visz el, ahol láthatjuk az ország 1955-66 között üzemelő régi fő repülőterét, majd Miarinarivo-n haladunk át, amely a régió fővárosa. Áthaladunk Analavory-n, a papayák hazájának becézett városkán is. Ampefy-be érkeztünkkor meglátogatjuk a Ť Szent Szűz Szigetecskét ť, ahonnan csodás kilátás nyílik a minket körülvevő Itasy tóra és a környező vulkáni vidékre. Vacsora és szállás Ampefyben.

4. nap: Ampefy
Reggeli után szabad program vagy fakultatív programlehetőség: közelebbről is megtekintjük, hogy miről ismert Ampefy vidéke: a buja zöld vulkanikus régió látványos gejzíreiről és az Itasy tó partján zubogó vízeséseiről nevezetes. Először az Analavory gejzíreket keressük föl. Földrajzi eredetük szerint ezek a gejzírek az artézi kutak jelenségéből származnak, nem vulkanikus gejzírek. A különbség lényegében az, hogy a kiáramló víz nem forró. Délután a Lily vízesésekhez kirándulunk: lélegzetelállító látványuk egyúttal fülsiketítő robajjal is párosul. (A program ára: 24.600 Ft.) Vacsora és szállás Ampefyben.

5. nap: Ampefy - Antsirabe
Reggeli után hosszú út vár ránk. Szintemelkedésekkel, és néhol kalandos, zötykölődős utakon déli irányba indulunk, végállomásunk Antsirabe lesz. Először átvágunk Soavinandriana környékének gránit kupolákkal tűzdelt vulkanikus táján, majd leereszkedünk Kitsamby szép, termékeny völgyébe. Ezután Faratsiho városához kapaszkodunk fel, mely Madagaszkár legmagasabban fekvő városa (1752 méter), ahonnan lefelé nem aszfaltozott, hanem földút vezet a 7-es autóútig, amelyen megérkezünk Antsirabe-be, mely 1544 méter magasságon fekszik. Antsirabe az ország harmadik legnagyobb városa, amely az itt található sós vizű termálfürdő miatt gyógyüdülőhelyként is ismert. Vacsora és szállás Antsirabé-ben.

6. nap: Antsirabe - Betafo - Tritriva - Antsirabe
Reggeli. A mai napon Közép-Madagaszkár gyönyörű felföldi, rizsföldekkel tűzdelt tájait fedezzük fel. Először ellátogatunk Betafo faluba: a Betafo-i rizsföldek tájképe az UNESCO Világörökségi Várományos Helyszínek listáján található. A lakosság 90%-a itt rizstermesztésből él. Utunk során elhaladunk az egyszerű falvak és vörös kőből épült házak mellett. Láthatjuk a helyieket kézi munkával, esetleg zebuk (púposhátú szarvasmarha) segítségével művelni szorgalmasan és fáradságosan földjeiket. A rizs a lakosság nemzeti eledele, melyből egy malgas akár napi háromszor is képes enni. Sétát teszünk először a hagyományait és népszokásait, jellegzetes építészetét élénken őrző faluban, ezután pedig a rizsföldek között is teszünk egy kis túrát, hogy testközelből élhessük át e tájak mindennapjait és varázsát. Következő állomásunk két gyönyörű krátertó: az Andraikibát és Tritriva tavak. Utóbbi körül egy rövid, háromnegyed órás sétát is teszünk, mely során csodás látványban lesz részünk. Délután visszatérünk Antsirabé-be és városnézésre indulunk: megtekintjük a francia koloniális stílusban épült házakat és a katedrálist, illetve a helyi piacokat, ahol kézműves és élelmiszer termékek elképesztő választékát találjuk. Meggyőződhetünk arról is, hogy joggal hívják Antsirabet a pousse-pousse-ok (kézi hajtású riksák) városának. Magyar vonatkozása is lesz a programunknak: a város egyik utcáját ugyanis a híres magyar világutazó-kalandor grófról, Benyovszky Móricról nevezték el, aki Madagaszkáron is éveket töltött küldetései során. Vacsora és szállás Antsirabé-ben.

7. nap: Antsirabe - Ambatolampy - Antananarivo
Reggeli után Antsirabé-ban meglátogatunk két ma is működő, hagyományos kézműves műhelyt: egy miniatűr riksa készítő, illetve egy ékszerkészítő műhelybe. Ez utóbbiban a sziget egyik fontos export-termékét, a féldrágaköveket és drágaköveket (zafír, rubin) dolgozzák fel. A madagaszkári kézművességnek nagy hagyománya van, és a mai napig a legtöbb műhely teljesen autentikus módon, az évszázados hagyományoknak megfelelő módszerekkel és szinte semmilyen motoros vagy gépiesített eszköz felhasználásával készíti termékeit. A Madagaszkáron tett utazásunk során garantáltan az lesz a benyomásunk, mintha nem csak térben, hanem időben is utaznánk. Ezután elindulunk a főváros, Antananarivo felé. Ambatolampy faluban megállunk, és megtekintünk egy tradicionális öntödét és műhelyt, ahol alumíniumedényeket öntenek és zebuszarvból készült különböző használati tárgyakat készítenek. Késő délután megérkezünk Antananarivoba. Vacsora és szállás Antananarivoban.

8. nap: Antananarivo - Andasibe
Reggeli, majd utazás kelet felé Andasibe-be. Útközben látogatás egy állatfarmon Mandrakában, hol Madagaszkár legtöbb hüllőfajtáját megismerhetjük. Ezután Moramangában megtekintjük a csendőrségi múzeumot, ahol a sziget történelmébe is betekintést nyerhetünk. Érkezés az Analamazoatra Nemzeti Park mellett fekvő Andasibe-be a kora esti órákban. Vacsora és szállás Andasibe-ben.

9. nap: Andasibe - Analamazoatra Nemzeti Park - Tamatave
Reggeli után felfedezzük az Analamazoatra Nemzeti Park különleges állat- és növényvilágát. Itt él a legnagyobb lemúrfaj, az Indri Indri, valamint láthatunk orchideákat és páfrányokat is. Séta a lemúrok énekétől hangos esőerdőben. Délután továbbutazás Madagaszkár második legnagyobb városába, Tamatave-be. Városnézés a tengerparti kikötővárosban, mely során elvegyülhetünk a helyiek nyüzsgő életében. Vacsora és szállás Tamatave-ben.

10. nap: Pangalanes csatorna
Reggeli, majd egésznapos hajókirándulás a Pangalanes csatorna mentén, mely a keleti partvidék természetes lagúnáit és mesterséges víztározóit köti össze. A nap során apró halászfalvak mellett haladunk el és láthatunk banánnal, ananásszal megrakott pirogue-okat (teljes mértékben kézi munkával készült tradicionális facsónakok). Megálló Akanin'ny Nofy-ban. Az érintetlen természet eme csodás szigete nem véletlenül kapta a helyiektől az "álmok fészke" nevet. A területet az indiai-óceántól egy csupán pár méter széles homokdűne-sáv választja el. Látogatás az 50 hektáros Palmarium Magánrezervátumban, ahol Madagaszkár növényvilágával ismerkedhetünk meg.  Visszautazás hajóval Tamatave-be. Vacsora és szállás Tamatave-ben.

11. nap: Tamatave - Sainte Marie-sziget
Reggelit követően továbbutazás északra a buja növényzettel és hegyekkel határolt partvidéken. Megérkezés Soanierana Ivongo-ba, ahol hajóba szállunk, hogy átjussunk a Sainte Marie-szigetre. Transzfer a szállodába, majd fürdés, pihenés a világ ezen eldugott paradicsomában. Napozás közben a parton megfigyelhetjük a kaméleonokat és makikat, vagy felfedezhetjük a türkizkék óceán színes állatvilágát. Ha szerencsénk van, még hosszúszárnyú bálnát is láthatunk, melyek szívesen játszanak a szigetcsoport közelében. Vacsora és szállás Sainte Marie-n.

12. nap: Sainte Marie
Reggeli után egész nap fürdés, pihenés az óceánparton. Fakultatív programlehetőségek a helyszínen. Vacsora és szállás Sainte Marie-n.

13. nap: Sainte Marie - Antananarivo
Reggeli, majd fürdés, pihenés. Délután transzfer a repülőtérre, elrepülés Antananarivóba. Vacsora és szállás Antananarivóban.

14. nap: Antananarivo...
Reggeli, majd a városnézés folytatása Antananarivoban. Többek között megtekintjük az Ambohimanga palotát ("Kék domb"), mely a XVII. században épült, és 2001 óta az UNESCO Világörökség részét képezi. A városnézést követően transzfer a repülőtérre. Elrepülés Antananarivoból menetrend szerinti járattal, átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

15. nap:...Budapest
Érkezés Budapestre menetrendtől függően.

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:
Ambohimanga palota

A változtatás jogát fenntartjuk!

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.

Kapcsolódó cikkek

» Madagaszkár tájain - Kovács Attila, 2013. január. 07
» Bringával Afrikán át - Fóti Lázár, 2019. október. 23
» Seychelle-szigetek: paradicsom az Indiai-óceánon - Kovács Attila, 2019. október. 21
» CONGO – THE GRAND INGA PROJECT - gyémántkemény vadvízi kajakfilm - Kollmann András, 2019. október. 12
» Lányok a parketten- női bicikli - Fóti Lázár, 2019. augusztus. 04
» Egyiptom - Kovács Attila, 2019. május. 20
» A Szahara csodálatos világa - Kovács Attila, 2019. január. 05
» Namíbia éjjel - Kovács Attila, 2018. október. 22

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

A 4. napi fakultatív program: Ampefy, Ár: 24600 HUF

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás (BBP)
Közlekedés külön busszal
Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, illetve helyi lodge-ban kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel
Magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Alapár nem tartalmazza: 

Helyszíni belépők, nemzeti parki belépők és program szerinti étkezések
Helyszíni vízum
Repülőjegyek illetékekkel és üzemanyagfelárral
Útlemondási biztosítás
Fakultatív programok ára
Borravalók
11-15 fő közötti felár

Kötelező költségek: 

Helyszíni belépők, nemzeti parki belépők és program szerinti étkezések
Helyszíni vízum
Repülőjegyek illetékekkel és üzemanyagfelárral
Borravalók

Helyszíni költségek leírása: 

A 225 EUR a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek),  az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

Helyszíni vízum kb 35 EUR

Borravaló: ajánlott 4 EUR/nap/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulás előtt 30 napon belül történő foglalás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel.

Szállás: 

Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, illetve helyi lodge-ban kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel.

A területről: 
A világ negyedik legnagyobb szigete, mely 400 km-re fekszik az afrikai szárazföldtől, a trópusi strandok mellett rendkívül gazdag állat és növény világáról, érintetlen esőerdőiről, vízeséseiről nevezetes. A sziget több millió éve elvált az afrikai kontinenstől, ezért számos olyan élőlény él itt, amely kizárólag az itteni erdőkben fordul elő. Hivatalosan 18 törzs él a szigeten már több mint 2000 éve. A malagasy nép az ázsiaiak és afrikaiak keveréke. Nosy Be Madagaszkár üdülőszigete gyönyörű, hófehér strandjairól és luxus szállodáiról nevezetes. Érdemes felkeresni a helyi természetvédelmi területeket, a Lokobe parkot, a Mont Passot és a Kráter tavak vidékét.
Időjárás: 
A sziget déli csücskének kivételével mindenhol trópusi az éghajlat, de az időjárás a magasan fekvő fennsíkokon, a sziget belsején sokkal hűvösebb. A csapadék nagy része a keleti partvidéken hullik, a délnyugati országrész szinte csapadékmentes. Utazásra a legjobb időpont a tél, mely áprilistól októberig tart.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a). Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!