Madagaszkár körutazás

Tsingy nemzeti parkok és nyaralás Nosy Be szigetén

Egy egyedülálló világ, amelyet sehol máshol nem találunk meg. A szigetország fő vonzereje az érintetlen természet és a romlatlan társadalom. A természet itt teljes sokszínűségében, kreativitásában, szelídségében és szépségében mutatkozik be. Madagaszkár a mosolyok hazája: az emberek jelszava a „mora-mora”, azaz lassan-lassan: soha senki nem siet, és mégis minden mindig megoldódik…

Alapár tartalmazza

Szállások 3* hotelekben, lodge-okban, transzferek, közlekedés minibusz, jeep, belépők, félpanzió, magyar csoportkísérő. A programban feltüntetett árak 1 Euró = 330 Ft árfolyamig érvényesek.

Alapár nem tartalmazza

Nemzetközi és belföldi repülőjegyek + illetékek, vízum, storno biztosítás+BBP biztosítás, személyes jellegű kiadások, transzferdíj (Budapest-Bécs, oda-vissza).

Hossz: 
12 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám:12 fő

Szállás

Antananarivo: Hotel Belvedere ***

Andasibe: Vakona Forest lodge ***

Diego Suarez: Hotel Suarez ***

Ankarana: Ankarana Lodge ***

Nosy Be: Nosy Lodge ***

A kategórián belüli szálloda változtatás jogát irodánk fenntartja!
A program kérhető Nosy Be-n 4* szállodában is, melynek felára +60.000 Ft/fő a 3 éjszakára!

Program: 
1 nap: Budapest - Antananarivo
Indulás Budapestről a délutáni órákban, transzfer Bécsbe, majd átszállással utazunk Madagaszkár fővárosába.
 
2. nap: Antananarivo
A délutáni órákban érkezünk meg Antananarivoba, Madagaszkár dimbes-dombos fővárosába. A repülőtéren már vár minket sofőrünk és autónk, hogy elvigyen bennünket a belvárosban lévő szállodánkba.
 
Szállás: Antananarivo (1 éj)
 
3. nap: Antananarivo - Andasibe
Ma kirándulást teszünk a 2001 óta az UNESCO Világörökség részét képező Ambohimanga (“Kék domb”) palotához, amely a XVII. században épült. A palota a 18-19. században uralkodó Merina Királyság egykori központja, Madagaszkár államának alapító helye, a madagaszkáriak kulturális identitásának legfontosabb szimbóluma. A régi főváros, Ambohimanga különleges tiszteletnek örvendő hely, egy erdővel benőtt domb tetején a környék fölé emelkedik. Az erdő már 250 évvel ezelőtt is a király különleges védelme alatt állt, és a szent domb környékén ma sem szabad semmit megváltoztatni. A palota mellett található kilátóhelyről megcsodálhatjuk a város panorámáját is. Ezután délután elindulunk kelet felé, hogy az eddiginél még közelebbről fedezzük fel Madagaszkár egyedülálló természeti világát, és meggyőződjünk : joggal hívják a szigetet a “nyolcadik kontinens”-nek. Estére megérkezünk Mantadia-Analamazoatra Nemzeti Parkhoz. Ma délután még meglátogatjuk a Vakona Forest Lodge magán rezervátumát, ahol testközelből találkozhatunk a híres madagaszkári lemúrokkal, és ez a legjobb alkalom, hogy “szelfit” készítsünk az itt élő barátságos makikkal!
 
Szállás: Andasibe (1 éj)
 
4. nap: Andasibe - Antananarivo
A mai napon a szó szerint hatalmas élményeket ígérő Analamazoatra Nemzeti Parkot látogatjuk meg, mivel ez a park arról híres, hogy az itt található esőerdő a legnagyobb és legfejlettebb lemurfaj, az Indri Indri otthona. Itt tartózkodásunk felejthetetlen élménye lesz hallgatni az Indri Indri makik kiáltozását, ahogyan egymással kommunikálnak szirénára hasonlító, akár három kilométerre is elhallatszó énekükkel. Természetesen a lemúrok mellett számos más különleges állat-és növényfajjal találkozhatunk. A parknak egyedülálló hangulatot ad a rengeteg orchidea- és páfrányfaj. A park meglátogatása után visszaindulunk Antananarivo felé. Útközben megállunk Mandraka faluban, hogy megtekintsük a Mr. Peyreiras francia biológus által alapított Hüllő Farmot, ahol Madagaszkár legtöbb hüllőfaját megtekinthetjük : krokodilok, kaméleonok sokaságát, iguánákat, gekkókat ; de ezenkívül két makifajjal is megismerkedhetünk, valamint különleges lepkékkel. Estére visszaérünk Antananarivoba.
 
Szállás: Antananarivo (1 éj)
 
5. nap: Antananarivo - Diego Suarez
Miután megreggeliztünk a szállodában, elindulunk ismét a repülőtérre, hogy belföldi repülőjárattal elrepüljünk Madagaszkár egyik legészakibb csücskébe, Diego Suarez városába. Érkezéskor autónk már ott vár minket a reptéren, hogy elvigyen bennünket szállodánkba. Ha a repülőjárat érkezése megengedi, egyből csodás kirándulásra indulunk a környéken : ‘A három öböl felfedezése’ a mottónk. A napot Diego három híres öblének felfedezésével töltjük : Bay Dunes, Bay Pigeons, Sakalava Bay. Mindegyik a gyönyörű Ramena tengerparton található : gyönyörű tájak, fantasztikus panorámák, hagyományos ősi halászfalvak, csodálatos tengerpartok váltják egymást túránk során, hogy estére a természet szépségeivel eltelve érjünk vissza szállásunkra.
 
Szállás: Diego Suarez (1 éj)
 
6. nap: Diego Suarez - Ankarana - Vörös Tsingy
Délelőtt rövid városnézésre indulunk: Diego Suarez gyarmati-katonai múlttal rendelkezik, a francia haditengerészeti flotta régi, gyarmati stílusban épült kikötővárosa. Az eredeti városfalak és a régi kikötő ma is látható. Megtekintjük a Cukorsüveg hegyéről híres, gyönyörű színekben bővelkedő Diego-i öblöt: a partvonal buja, élénkzöld növényzete a türkizkék, csillogó tengerrel és a napsütés ragyogó sárga fényeivel alkot kontrasztot. Eztuán Madagaszkár egyik fantasztikus, egyedi tájvidékét fedezzük fel : az úgynevezett “tsingy”-t. Először a Vörös Tsingy természetvédelmi területre megyünk, hogy megismerjük ezt az egyedülálló természeti képződményt. A Tsingy szó magyar jelentése : “ahol nem sétálhatsz mezítláb”. Bejárjuk a homokkőből, márgából és mészkőből álló mesebeli képződményt, amelyhez hasonlót ezenkívül mindössze négy másik országban találunk a világon. A vörös tsingy egy “bevezető” az igazi, nagy madagaszkári tsingy-be, amelyet másnap fogunk meglátogatni.
 
Szállás: Ankarana (2 éj)
 
7. nap: Ankarana - Szürke Tsingy
Ma egész napos túrára indulunk az Ankarana Nemzeti Parkban : felfedezzük a hatalmas, szürke madagaszkári “Tsingy”-t az Ankarana masszívumban. Karszt tájak, felvidéki mészkő alakzatok, lenyűgöző „tsingy” csúcsok és tűhegyes mészkő „erdők” jellemzik a területet. Csipkézett és kilyuggatott belseje láttán az ideutazók könnyen a Holdon érezhetik magukat. Túránk során számos lemúrfajt, kanyont, érdekes madárfajt és barlangot is látunk. A túrát a helyszínen az időjáráshoz és a résztvevők fizikai állapotához igazítva szervezzük meg.
 
Szállás: Ankarana
 
8. nap: Ankarana > Ankify > Nosy Be
Ma elhagyjuk a madagaszkári fő szigetet, hogy áthajózzunk a világ egyik legszebb szigeteire, a Nosy Be szigetcsoportra. Kakaó-és ylang-ylang ültetvényeken keresztül vezet az utunk Ankify faluba, ahonnan indul hajónk, mely a szigetcsoport fő szigetének fővárosába, Hell-Ville-be érkezik. Utközben meglátogatunk egy vanília-es kakaó ültetvényt. Madagaszkár a világ legnagyobb vanília exportőre, ráadásul a világ legjobb minőségű vaníliáját, a Bourbon-vaníliát termesztik itt. Nosy Be-re érkezve elfoglaljuk szállásunkat tengerparti hotelünkben, és a délután folyamán már adjuk át magunkat a csodás hely varázsos hangulatának. Nosy Be szigete nem véletlenül kerül be minden évben a világ 10 legszebb szigete közé az internetes oldalak listáján. Az itt töltött napok alatt élvezzük puha, fehér homokos, végtelen strandjait, és merészkedjünk beljebb a kristálytiszta türkizkék vízben, ahol felfedezhetjük a sokszínű, csodálatos korallzátonyokat, amelyek e szigeteket a világ egyik első számú búvárparadicsomává teszik. A fő attrakció ezeken kívül a hosszúszárnyú bálnák (július és október között) látogatása a szigetcsoporthoz ! Ha a bálnaszezonban érkezünk, ki ne hagyjuk a bálnamegfigyelő túrát, hogy megtekintsük a hosszúszárnyú bálnákat, amint kisborjaikkal játszadoznak.
 
Szállás: Nosy Be (3 éj)
 
9. nap: Nosy Be
Ez a két nap a pihenésé! Élvezzük a szabadságot, álljunk át a madagaszkári ritmusra és érezzük át a helyiek mottóját: “mora-mora”, azaz lassan-lassan…
 
Szállás: Nosy Be
 
10. nap: Nosy Be
Pihenés, nyaralás…
 
Szállás: Nosy Be
 
11. nap: Nosy Be > Bécs
A délutáni órákban transzfer a repülőtérre, majd utazás Bécsbe.
 
12. nap: Bécs > Budapest

Kapcsolódó cikkek

» Madagaszkár tájain - Kovács Attila, 2013. január. 07
» Bringával Afrikán át - Fóti Lázár, 2019. október. 23
» Seychelle-szigetek: paradicsom az Indiai-óceánon - Kovács Attila, 2019. október. 21
» CONGO – THE GRAND INGA PROJECT - gyémántkemény vadvízi kajakfilm - Kollmann András, 2019. október. 12
» Lányok a parketten- női bicikli - Fóti Lázár, 2019. augusztus. 04
» Egyiptom - Kovács Attila, 2019. május. 20
» A Szahara csodálatos világa - Kovács Attila, 2019. január. 05
» Namíbia éjjel - Kovács Attila, 2018. október. 22

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Szállások 3* hotelekben, lodge-okban, transzferek, közlekedés minibusz, jeep, belépők, félpanzió, magyar csoportkísérő. A programban feltüntetett árak 1 Euró = 330 Ft árfolyamig érvényesek.

Alapár nem tartalmazza: 

Nemzetközi és belföldi repülőjegyek + illetékek, vízum, storno biztosítás+BBP biztosítás, személyes jellegű kiadások, transzferdíj (Budapest-Bécs, oda-vissza).

Kötelező költségek: 

Nemzetközi repülőjegyek + illetékek
Belföldi repülőjegy. 
Repülőtéri illeték.
Vízum díja.
Útlemondási biztosítás.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő 30 nappal indulás előtt.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Transzferrel Budapest - Bécs közt (nem kötelező, az utazáshoz Bécsben is csatlakozhat), majd elrepülés Bécsből menetrend szerinti járattal, átszállással.
A helyszínen közlekedés külön busszal, belső repülőjárattal.

Szállás: 

Antananarivo: Hotel Belvedere ***

Andasibe: Vakona Forest lodge ***

Diego Suarez: Hotel Suarez ***

Ankarana: Ankarana Lodge ***

Nosy Be: Nosy Lodge ***

A kategórián belüli szálloda változtatás jogát irodánk fenntartja!
A program kérhető Nosy Be-n 4* szállodában is, melynek felára +60.000 Ft/fő a 3 éjszakára!

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
A területről: 
Egy egyedülálló világ, amelyet sehol máshol nem találunk meg. A szigetország fő vonzereje az érintetlen természet és a romlatlan társadalom. A természet itt teljes sokszínűségében, kreativitásában, szelídségében és szépségében mutatkozik be, és a sziget évmilliókon át tartó elszigetelt fejlődésének köszönhetően az állat-és növényfajok 80%-a endemikus, azaz csak itt megtalálható. Madagaszkár a mosolyok hazája: az emberek jelszava a „mora-mora”, azaz lassan-lassan: soha senki nem siet, és mégis minden mindig megoldódik…
Utunk során megtekintjük a szigetország két legfontosabb nemzeti parkját, ahol a természet legkülönlegesebb és csak Madagaszkáron fellelhető képviselőivel találkozunk : makik, majomkenyérfák, kaméleonok, pillangók, pálmafajták. Megismerjük a máig érintetlen és autentikus madagaszkári kultúrát : meglátogatjuk a három, kulturális szempontból legfontosabb várost, és elmerülünk a madagaszkári kézművesség hagyományos világában, és természetesen megkóstoljuk a madagaszkári konyha remekeit. Utunk végén pálmafás, fehér homokos tengerparton töltjük pihenésünket a világ harmadik legnagyobb korallzátonya mentén.
Időjárás: 
A sziget déli csücskének kivételével mindenhol trópusi az éghajlat, de az időjárás a magasan fekvő fennsíkokon, a sziget belsején sokkal hűvösebb. A csapadék nagy része a keleti partvidéken hullik, a délnyugati országrész szinte csapadékmentes. Utazásra a legjobb időpont a tél, mely áprilistól októberig tart.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Egészségügyi tudnivalók: 
Nincs kötelezően előírt védőoltás. Javasolt lehet a hepatitisz A,B, a tetanusz, diftéria és tífusz védőoltások beadatása, főleg, ha sokat túrázunk és nomád körülmények között is tervezünk tartózkodni. Egyes oltásokat az indulás előtt akár több héttel korábban kell beadatni, a részletekről kérjük, hogy érdeklődjön az Oltóközpontokban!
Nemzetközi Utazásegészségügyi és Oltóközpont
1097 Budapest, Gyáli út 3/a Tel.: +36 1 476-1364
Rendelés Hétfõ – csütörtök: 9 -14 óra
Nemzetközi Oltóközpont
1134 Budapest, Váci út 70.
Telefon: +36 1 78-78-770, +36 20-208-7878
Rendelés Hétfő – péntek: 10:00 – 20:00
Szombat: 10:00 – 16:00

Pénznem
A madagaszkári pénznem az Ariary. A nagyobb városokban vannak bankautomaták (Visa, VisaElectron, Mastercard kártyák), de legjobb a költőpénzt euroban, ha az nincs, akkor dollárban hozni, a legkönnyebb ugyanis készpénzt helyben váltani. Mindenképpen csak hivatalos pénzváltó helyen váltsunk. 
Készüljünk fel, hogy sok helyen, főleg a piacokon, helyi kisboltokban még mindig a régi pénznemben, malagasy frankban mondják az árakat ariary helyett, bár ezt a valutát már hat éve megszüntették. Ugyan rejtély, hogy hogyan működik a kereskedelem, amikor sokszor sem az eladó, sem a vevő nem tudják az árat kiszámolni ariaryban, és mégis végül ebben a pénznemben történik a fizetés – de ne firtassuk; ez a sok madagaskári furcsaságnak és a malagaszi emberek sajátságos logikájának része… Mi csak osszuk el az árat öttel és megkapjuk az összeget ariaryban!

Nyelv
Hivatalos nyelvek a francia és a malagas.

Időzóna
Magyarországhoz képest +2 óra a téli időszámításkor, nyáron csak +1 óra.

Telefon, internet
A magyar mobiltelefon szolgáltatók hálózatai működnek Madagaszkáron, térerő a városokban és nagyobb falvakban mindenhol van. Internetezni csak a nagyobb városokban lehet internet kávézókban, illetve a középkategóriás és ennél jobb szállodák általában rendelkeznek wifi hálózattal. A telefonos országkód: +261.

Elektromos hálózat
220 V, az európai szabvány dugalj használható

Éghajlat
Madagaszkár éghajlata szubtrópusi, két évszak jellemzi: a forró és esős évszak november és április közé esik, míg május és október között enyhül a meleg és szárazabb az idő. Az átlaghőmérsékletek és a csapadék mennyisége azonban nagyon változó az ország különböző régióiban. Vannak egész évben látogatható területek, mint a dél-nyugati országrész, de a keleti partvidéket például csak május és október között érdemes felkeresni, hogy elkerüljük az esős évszakot, mely ciklonokat is hozhat magával.
A két évszakot figyelembe véve a hőmérséklet átlag minimum és maximumai a következőképpen alakulnak: a tengerparton 20-35 Celsius fok nappal és 10-20 Celsius fok éjszaka, míg a sziget belsejében nappal 15 – 30 Celsius fok, de éjszaka a levegő lehűlhet akár 10 Celsius fok alá.

Infrastruktúra, biztonság
Fel kell készülnünk, hogy az utak állapota jelentősen rosszabb az európainál, így a közlekedés, transzferek több időt vesznek igénybe, mint a távolság alapján gondolnánk. Az országon belül való utazás során mindenképpen helyi sofőrrel kell közlekedni. A közművesítésa legtöbb faluban hiányos, sok helyen nincs áram és folyóvíz. Az egészségügyi ellátás is alacsony színvonalú. Éppen ezért fontos, hogy egyrészt megfelelő egészségügyi biztosítással menjünk, másrészt körültekintően választsuk ki az igényeinknek és komfort-elvárásainknak megfelelő szállásokat utunk során. 
A biztonságot illetően néhány alapvető szabályt kell betartani, amalgas emberek ugyanis alapvetően nagyon vendégszeretőek és barátságosak, a nagy szegénység miatt azonban előfordulhatnak veszélyek is. Ezek a szabályok: nagy tömegben legyünk óvatosak, sötétedés után ne mászkáljunk az utcákon, ne hordjunk sok készpénzt és nagy értékeket magunknál könnyen hozzáférhető helyen.

Szállások, hotelek
Az elmúlt években megnőtt a magas európai színvonalú szolgáltatásokat nyújtó szállodák száma, így a luxus és a komfortos szállást kereső vendégek is elégedettek lehetnek. A magasabb kategóriájú (3-5 csillagos) szállodákban, illetve erdei lodge-okban tökéletes kényelemben, mégis a természethez közel érezhetjük magunkat. Az egyszerűbb szállásokon azonban számítani kell arra, hogy az áramot éjszakára lekapcsolhatják és csak egy konnektor van a szobában (így jól be kell osztanunk az elektromos készülékeink töltését), illetve akadozhat a melegvíz-ellátás. A személyzet kedvessége és segítőkészsége azonban általában bármely kategóriájú szálláshelyen lenyűgözi az utazót.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!