Luther nyomában

5 napos buszos körutazás

Utunk során 5 világörökséget láthatunk és közben híres, ismert helyek mellett olyan városokat is felkeresünk, melyeket kevesen ismernek, pedig fantasztikus látványt nyújtanak. Olyan városokat keresünk fel, melyekben Luther is megfordult (Történelmi és egyházi emlékek). Legyen Ön is részese ennek az élménynek.

Alapár tartalmazza

Utazást autóbusszal, 4 éj szállást 3-4*-os szállodákban, reggelis ellátást, idegenvezetést, útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket, további étkezéseket.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 35 fő
Program: 

1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest - Lednice - Usti nad Labem (620 km)

Reggel indulás, rajkai határátlépés után érkezünk Szlovákiába. A Dunán áthaladva jó rálátásunk lesz Pozsonyra. Szlovákiát elhagyva, már Csehországban a határ után rögtön Lednicére érkezünk, mely az első világörökségi helyszín az utunk során. Az angol gótika és a romantikus stílus keveréke a nagyon szépen felújított kastély. Az itt látható fa kidolgozások és csillárok kiváló művészek munkái. Továbbutazunk és rövid pihenők beiktatásával. érkezünk a cseh-német határ mellett fekvő Ústí nad Labembe, ahol elfoglalhatjuk szállásunkat.

2. nap: Usti nad Labem- Drezda- Wittenberg (230 km)

Reggeli után útra kelünk és délelőtt megtekintjük Drezdát. A várost az Elba folyó szeli ketté. Sétánk során a II. Világháború alatt sokat szenvedett, majd utána gyönyörűen újjáépített város épületeit csodálhatjuk meg. Látjuk a híres Semper-operát, a Miasszonyunk-templomát, az egykori szász választófejedelmi palotát, a régi és az új piacteret, a Brühl-teraszt, melyet Európa erkélyeként is emlegetnek. Drezda Elba-parti területe is világörökség volt, de elvették tőle a címet. Jogosan? Idegenvezetőnk magyarázata után Önök is eldönthetik. Folytatjuk utunkat Wittenbergbe. A város és a régió nagyszabású ünnepségre készül, mert idén van a reformáció megszületésének 500. évfordulója. Ennek létrejötte Lutherhez köthető, mert 1517. október 31-én az itteni Vártemplomra tűzte ki 95 tételét. Ebben a városban van Luther lakóháza, ahol Luther családjával élt és tanított. Belülről is megnézhetjük az épületet, hiszen itt rendezték be a világ legnagyobb reformációtörténeti kiállítását. A kb. 1000 eredeti kiállítási tárgy között megtalálható Luther szerzetesi csuhája, vagy Cranach Tízparancsolat című alkotása is. Városnézésünk során megtekintjük a piacteret és a városházát, Luther szobrát, (ebben az utcában, a házak falain a történelem azon híres alakjainak nevei találhatóak, akik jártak Wittenbergben), a Wittenbergi Egyetemet, a városi templomot, ami Luther prédikációinak színtere volt (UNESCO Világörökség), mellette van a Vártemplom, a Corpus Christi kápolnával, ahová kiszögezte a téziseit Luther Márton. Szállás.

3. nap: Eisleben – Erfurt (190 km)

Eisleben, más néven Lutherváros. Ebben a városban található utunk névadójának szülői háza és az a ház ahol meghalt. További látványosságok: Szent Péter-Pál templom, ahol Luthert keresztelték, ill. a Szent András templom ahol Luther szószéke van. Az utolsó prédikációját is itt tartotta. Ezek is az UNESCO Világörökség részei. Erfurt a következő megállónk, a városnézés során olyan érdekes látnivalók várnak ránk, mint a Kereskedők hídja, mely 125 m hosszú és 32 lakás található rajta és a kis kézműves üzletek. Továbbhaladva, Régi Zsinagóga - ezaz egyik legrégebbről fennmaradt középkori zsinagóga, a régi Erfurti Egyetem épülete, Szent Mária katedrális és St. Severikirche, melyekhez egy hatalmas lépcsősoron lehet följutni, ahol szegedihez hasonló szabadtéri játékokat szoktat tartani. Továbbá itt található az Ágoston rendi kolostor is, melynek állandó kiállítása bemutatja nekünk a szerzetesek életét, Luther erfurti éveit és a hitújító híres szerzetesi celláját. Ezt követően utazunk szállásunkra.

4. nap: Wartburg - Eisenach – Regensburg (340 km)

Reggeli utánWartburg várába megyünk. A vár az UNESCO Világörökség listáján is szerepel. Itt fordította Luther német nyelvre az Új testamentumot. A szobája eredetiben fennmaradt. A magyarok számára Wartburg azonban azért is jelentős helyszín, mert itt élt Árpád házi Szent Erzsébet, a szegények és elesettek támogatója. Istennek tetsző életének számos mozzanatát ábrázolták a művészek a vár falait díszítő festményeken és mozaikképeken, ezeket mi is megtekinthetjük túránk során. Németország egyik legszebb középkori vára a hegy tetején található és gyalog, kisbusszal vagy gyerekeknek szamárháton lehet följutni. Ezt követően városnézés Eisenachban. Ez Bach szülővárosa. Itt található a Bach ház, a vásártéren a Szent György templom, ahol Türingiai Szent Erzsébet megházasodott és Johann Sebastian Bach keresztelkedett. Bach is és a család többi tagja is sokat zenélt ebben a templomban. Eisenachban is van Luther ház, ahol gyerekkorában az iskolai szüneteket töltötte a későbbi prédikátor. Délután érkezünk Regensburgba. A legszebb látnivalói: Dóm, püspöki palota, régi kápolna, Kepler Emlékház és a régi városháza. 2006-ban az óvárost a Világörökség részének nyilvánították. Szállás Regensburg környékén.

5. nap: Regensburg – Walhalla – Budapest (650 km)

Reggeli után elhagyva szállásunkat hazafelé indulunk. Mai megállónk a Regensburg közelében található Walhalla lesz. Walhalla a hírnév temploma, amelyet I. Lajos bajor uralkodó avatott fel 1842. október 18-án. A korábbi korokban kiemelkedő teljesítményt nyújtó német kapcsolódású személyek Pantheonjaként ismert épületben kb. 190 prominens személyiség mellszobra vagy emléktáblája található. Nemcsak német származású emberekről van itt szó, helyet kapott itt pl. II. Katalin orosz cárnő,ésa flamand festő Rubens is.Továbbutazunk ésrövid pihenők beiktatásával az esti órákban érkezünk haza. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Autóbusz felszállási lehetőségek (tájékoztató jellegű):

Budaörs AGIP-kút térkép kb. reggel 6:45
Budapest Ecseri út és Üllői út kereszteződésében OMV kút térkép kb. reggel 6:30
Debrecen Kishegyesi úti Tesco parkoló térkép kb. reggel 2.00
Dunaújváros Dechatlon parkoló kb. reggel 5:00
Füzesabony Maklári körforgalom, MOL-kút térkép kb. reggel 4:30
Gyöngyös Régi 3-as út, Lukoil kút térkép kb. reggel 5:00
Győr M1-es mellett AGIP-kút térkép kb. reggel 8:30
Kecskemét Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló térkép kb. reggel 5.15
Kiskunfélegyháza Városháza előtti buszmegálló kb. reggel 4:45
Miskolc Búza tér McDonald’s parkoló térkép kb. reggel 3.45
Nyíregyháza Vasútállomással szemben PROFI parkoló térkép kb. reggel 1.40
Pécs Domus parkoló térkép kb. reggel 3.00
Szeged Széchenyi tér - Szeged Étterem térkép kb. reggel 4:00- 4.15
Szekszárd Újvárosi temető melletti Shell-kút térkép kb. reggel 4:00
Tatabánya M1-es mellett McDonald’s parkoló térkép kb. reggel 7:30

A fenti időpontok csak közelítő értékek, a pontos találkozási időpontot a részvételi 
jegy tartalmazza majd, melyet indulás előtt néhány nappal küldünk!

Kapcsolódó cikkek

» Friss képek a prágai árvízről - Kovács Attila, 2017. augusztus. 13
» Képek Szász-Svájcból - Kovács Attila, 2017. augusztus. 07
» Cesky Krumlov télen - Kovács Attila, 2017. május. 22
» Látnivalók Prágában: Gyakori kérdések - Etédi Alexa, 2014. március. 26
» Luther Márton nyomában IV. - Wittenberg - Etédi Alexa, 2013. július. 17
» Amikor a telefon navigál egy prágai sörtúrán - Etédi Alexa, 2013. július. 08
» Luther Márton nyomában III. - Erfurt - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Prága eddigi legnagyobb panorámaképe - Etédi Alexa, 2013. június. 25
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást autóbusszal, 4 éj szállást 3-4*-os szállodákban, reggelis ellátást, idegenvezetést, útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket, további étkezéseket.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépőjegyek:

Lednice: 185 CZK

Erfut - St. Severi: 2 €

Erfut - Zsinagóga: 8 €

Wartburg - vár: 8 €

Wartburg - kisbusz: 2 €

Walhalla: 3 €

Wittenberg: 4 €

Össz.: kb. 27 €, 185 CZK

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazás minden esetben modern, légkondicionált autóbusszal történik.

Szállás: 

4 éjszaka ***/**** szállodákban (2 ágyas tusolós WC-s szobákban). Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, felár ellenében lehetőség van vacsora igénylésére. Fakultatív vacsora ára: 24.000 Ft/fő/4 alkalom
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Csehországba és Németországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!