Lublin - Rzeszów - Krosno

3 napos körutazás Lengyelországba: Látogatás Debrecen, Nyíregyháza és Sátoraljaújhely lengyel testvérvárosaiban

Kelet-Lengyelország a lengyelek névadó törzsének, a lendzsánoknak az ősi otthona. Lublin Kelet-Lengyelország legnépesebb városa, egyben királyi város királyi várral és rendkívül egyedi hangulatú, történelmi időutazást ígérő óvárossal. Rzeszów Kárpátalja vajdaság székhelye az Északkeleti-Kárpátok és a Lengyel-alföld határán, a Lubomirski család fészke, jelentős galíciai hatással. Krosno a Duklai-hágó közelében, a Keleti-Beszkidek egyik hegyközi medencéjében elterülő történelmi kereskedőváros, mely a Monarchia idején ipari várossá lépett elő. Kelet-Lengyelország történelmi városait nemesi várkastélyok, szelíd hegyvonulatok, kiterjedt alföldi fenyőerdők, várromok és ruszin fatemplomok fűszerezik ízletes egésszé.

Alapár tartalmazza

- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal
- 2 éj szállás 3* lengyel szállodában Rzeszówban vagy környékén
- idegenvezetés, szervezési díj és ÁFA

Alapár nem tartalmazza

- félpanzió (2 reggeli + 2 vacsora)
- belépők és járulékos költségek ára
- BBP biztosítás, Sztornó biztosítás (Irodánkban köthető)
- egyéb személyes kiadások

Hossz: 
3 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
30 fő

Szállás

2 éj szállás 3* lengyel szállodában Rzeszówban vagy környékén. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Program: 

1. nap: Nagydomásai-víztározó – Duklai-hágó – Łańcut – Rzeszów
Debrecen, Nyíregyháza, Tokaj és Sátoraljaújhely érintésével utazunk a magyar-szlovák határ felé. Tapolyvarannónál érjük el az Ondavai-hegység szelíd erdős vonulatait. Újkelcse mellett egy rövid megállót teszünk az Ondaván felduzzasztott Nagydomásai-víztározó partján. Felsőkomárnok fölött érjük el a Duklai-hágót (495 m). Felmegyünk az Északkeleti-Kárpátok főgerincén magasodó duklai kilátótoronyba, ahonnan szépen látszanak a Keleti-Beszkidek vonulatai. A hágó után már Lengyelország területén haladunk tovább Duklaérintésével. A Lengyel-alföld széléhez érve előszörŁańcut gyönyörű várkastélyát tekintjük meg, mely lengyel nemzeti történelmi műemlék. A várkastély főúri szobái és díszhintói pazarul díszítettek, de gyönyörű a kastélypark és díszkertjei is. Kárpátalja vajdaság székhelyére, Rzeszówba kora délután érkezünk. Közös városnézés során ismerkedünk a Wisłok-folyó partján fekvő város látnivalóival (Lubomirski vár, villasor, Nyári Palota, Május 3. utca, harangtorony, városi színház, városháza). A Főtéren egy földalatti sétát teszünk a város középkori pincerendszerében, majd szabadidő. Kora este érkezünk Rzeszów környéki szálláshelyünkre, vacsoa. (2 éj).

2. nap: Majdanek – Lublin – Szklarnia – Rzeszów
Reggeli után a szomszédos Lublini vajdaságba indulunk. Átutazunk a Szandomiri-erdőségen, a Szan-folyón, a Janówi-erdőségen és a Lublini-löszháton.Lublinhoz érkezve először Majdanekben állunk meg, ahol a 2. világháború alatt működtetett náci koncentrációs tábort látogatjuk meg. A ma is álló eredeti barakkok és őrtornyok között százezrek lelték halálukat. A tömegsírban magyarok is nyugszanak. Utána Lublinközpontjában teszünk egy városnézést, melyet a Lublini Vár megtekintésével kezdünk, ahol az 1569-es lublini unió létrejött. A várból a Viadukton keresztül jutunk a történelmi ékszerdoboznak is beillő Óvárosba. A szépen felújított középkori polgárházak hangulata visszaröpít minket az időben. Az óváros látnivalói a dominikánus templom, a kolostor és a kicsiny főtér a városházával. Az óváros egyben Lublin zsidó negyede is. Lublin óvárosának hangulata teljesen egyedi. Lublinból visszafelé útba ejtjük a Janówi-erdőségben a Szklarniai Erdőrezervátumot. Egy jól kiépített tanösvényen járjuk végig a láperdei foltokkal tarkított erdőrezervátumot, ahol minden érintetlen állapotban van. A fenyves őserdő hangulata szinte mesei. A Sóli-erdőség hangulatos erdei országutjait érintve indulunk vissza Rzeszów környéki szállásunkra, vacsora.

3. nap: Krosno – Odrzykoń – Krempna – Beszkid-hágó – Nyíregyháza – Debrecen
Reggeli utána Keleti-Beszkidek felé vesszük utunkat. Meglátogatjuk Odrzykoń fölött Kamieniec várát. A homokkőszirt tetején őrködő várból pompás kilátás nyílik a Beszkidekre és Krosnora. Délelőtt a Wisłok parti Krosnoban teszünk városnézést. A Főtér környékének látnivalói:reneszánsz lábasházak, tégla ferences templom, harangtorony, Józef Piłsudski marsall szobra. Itt meglátogatjuk az Üvegörökségi Központot, amely egy élő bemutató, ahol a látogatók betekintést nyernek az üvegkészítésbe. Üvegvásárlásra is van lehetőség. A városnézés után a közeli Magura-hegységbe utazunk, ahol Krempna környéke az úticélunk. A Krempnához tartozó kicsiny Kotańban található 18. századi híres ruszin fatemplomot tekintjük meg, melyet majdnem egészében fazsindelyek borítanak. Ezután az idős kárpáti erdőségek alkotta Magurai Nemzeti Parkon haladunk át. Ożenna után szép jegenyefenyvesek között érünk fel a Beszkid-hágóba (590 m), a lengyel-szlovák határra. A szlovák oldali Alsópagonytól végig az Ondava völgyében haladva, Felsővízköz, Sztropkó, Tapolyvarannó és Tőketerebes érintésével utazunk át Kelet-Szlovákián. A szlovák-magyar határ után Sátoraljaújhely és Tokaj érintésével érkezünk az esti órákban Nyíregyházára, majd Debrecenbe.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Kapcsolódó cikkek

» Varsó és nevezetességei - Etédi Alexa, 2019. március. 05
» Hogy kaphatunk segítséget a hegyekben? - magas-tatra.info, 2014. október. 11
» Tarnów, a reneszánsz gyöngyszeme - Nagy Árpád, 2014. szeptember. 19
» Túra a felhők felett - Kasprowy és Giewont, a Lengyel-Tátrában - Kovács Attila, 2014. július. 29
» Európa ősrengetege - A Białowieżai-erdő - Etédi Alexa, 2014. július. 17
» Tutajozás a Dunajecen - Nagy Árpád, 2014. március. 24
» A Lengyel-Tátra virágai - Láncos utak a Świnicára - Nagy Árpád, 2013. november. 25
» Zakopane alvó lovagja, a Giewont - Nagy Árpád, 2013. június. 05

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Koronavírus információ

Európa:

A hivatalos beutazási szabályokat könnyen ellenőrizheti itt: https://konzuliszolgalat.kormany.hu
Utazásainkhoz önrészmentes útlemondási- és utasbiztosítást kínálunk!
Honlapunkon számos ajánlat közül válogathat, de ha más szállodát, hosszabb-rövidebb utazást keres vagy akár kész útitervét segítsünk megvalósítani, írjon nekünk itt!

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal
- 2 éj szállás 3* lengyel szállodában Rzeszówban vagy környékén
- idegenvezetés, szervezési díj és ÁFA

Alapár nem tartalmazza: 

- félpanzió (2 reggeli + 2 vacsora)
- belépők és járulékos költségek ára
- BBP biztosítás, Sztornó biztosítás (Irodánkban köthető)
- egyéb személyes kiadások

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők és járulékos költségek ára kb. 300 PLN / fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal

Csatlakozási lehetőségek: 
Debrecen, Nyíregyháza, Tokaj, Sátoraljaújhely
A változtatás jogát fenntartjuk!

Szállás: 

2 éj szállás 3* lengyel szállodában Rzeszówban vagy környékén. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!