Lombardia hercegi és királyi városai

6 napos körutazás Olaszországban

Lombardia: hercegek, fejedelmek lakóhelye, vetekszik Róma népszerűségével és szépségével! Amit itt talál az a valódi olasz örökség: Párma Verdi emlékhelyeivel, Miláno Leonardo Utolsó vacsora című festményével, a paviai karthausi kolostor garantáltan elvarázsolja Önt.

Alapár tartalmazza

Szállás megadott ellátással, Idegenvezető, Utazás busszal, Útlemondási biztosítás

Alapár nem tartalmazza

Fakultatív programok, Utasbiztosítás, Belépők, Egyéb étkezések, Idegenforgalmi adó

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 35 fő

Szállás

5 éjszaka szálloda*** 2 ágyas tus/wc-s szobában

Program: 

1. nap: Szeged – Budapest – Miramare - Ferrara (körny.) (810km)
Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről. Utazás Szlovénián át (Tornyiszentmiklós határátkelő), Udinén keresztül Olaszországba. Útközben pihenőt tartunk a festői elhelyezkedésű Miramare-i kas­télynál, mely anno Miksa mexikói császár képzelete alapján épült, ahol Sissy királynő több alkalom­mal tartózkodott. Megtekintjük a kastélyt (kívülről) és pompás kert­jét. Első éjszakai szállásunk Ferrara környékén lesz.

2. nap: Ferrara - Bologna - Modena és Párma (180 km)
Reggeli után az Este-hercegség egykori székhelyére, Ferraraba ér­kezünk. Megtekintjük az Estense palotát (középkori, vizesárokkal körülvett téglavár), a katedrálisát (a legszebb középkori templomok egyike), a városházát és a Casa dei Diamanti-t, a ’Gyémántházat’. Következő állomásunk Bologna, ahol vár ránk a Piazza Nettuno, Mi­chelangelo ifjúkori szobrai a Szent Domonkos templomban, valamint a rendkívüli Torri Pendenti, vagyis a ferde tornyok! Majd Modenába, az ősi olasz fejedelmi családok városába vezet utunk. Láthatjuk a város büszkeségét, az 1099-ből megmaradt Ghirlandinát, melynek harangtornya a velencei Campanile tornyának magasságával vetekszik, a Dómot, a Piazza Grandét, ahol a csodálatos Luciano Pavarotti tenort búcsúztatta az egész világ, majd az Este család modenai palotáját, a Palazzo Ducalét (kívülről). Buszba visszaszállva búcsúzunk Modenától a „Nagy Tenor” Luciano Pavarotti fenséges hangjával. Utunk követke­ző állomása a zseniális zeneszerző, Verdi városa: Párma! A városba érve magával ragad bennünket az óváros pezsgő hangulata, szaba­didő a városban. Szaba­didőben fakultatív gasztronómiai élvezeteket ajánlunk: a térségre jellemző borokat kóstolunk sós apró falatokkal, a desszertborhoz pedig a szintén híres olasz cantuccival mártogatva. Szálláshelyünkre az esti órákban érkezünk Pármába vagy környékére.

3. nap: Párma- razzano Visconti-Piacenza és Milánó (250 km)
Megreggelizünk és vár bennün­ket az a Párma, ahol minden a művészetekről szól! Felkeressük a Farnese Palotát (kívülről) és le­hetőség szerint a benne felépített fa színházat, a Dómot, a XII.sz-ból megmaradt nyolcszögletű keresz­telő kápolnát (mely óriási hatást gyakorol az érkezőre). A San Gio­vanni evangélista templom freskói a Sixtus-kápolnát idézik. Elsétálunk Mária Lujza kastélyához (kívülről), sétálunk parkjában. Különleges, kis település felé vezet utunk: Grazza­no Visconti - mai napig a Visconti családi birtok egy része - amely az 1400 -as évekbe repít minket vissza. A híres színház- és filmren­dező, Luchino Visconti által újra gondolt, ódon kis utcákon sétálva legendákkal és a helyi művészeti iskola alkotásaival ismerkedhe­tünk meg. Az egykoron Visconti és Sforza család fennhatósága alatt álló Piacenza középkori város a következő állomásunk. Városnéző sétánk során megtekintjük a ba­rokk szobrokkal övezett híres Piazza dei Cavalli t, a Városházát, majd a XIII sz. Dómot, valamint szép rene­szánsz épületeket. Estére Milanóba (vagy környékére) érkezünk, ahol 3 éjszakán át szálláshelyünk lesz.

4. nap: Milánó és az ”Utolsó vacsora”
Lombardia fővárosával, Milánóval ismerkedünk. Sétánk során Olasz­ország 3. legnagyobb templomá­val találkozunk: a Milánói Dómmal, melyen 600 évig dolgoztak kitűnő művészek. Betekintünk a világhírű Scala operába, ahol neves éne­kesek, operaszerzők, szövegírók emléktárgyaival, szobraival talál­kozunk, majd a Sforza kastélyhoz érkezünk (kívülről), séta a parkban. Szabadidőben lehetőség nyílik Észak-Itália egyik legszebb, mű­emlékekben leggazdagabb Sforza kastélyba bemenni, ahol Leonardo da Vinci keze nyomával is talál­kozhatnak, valamint Michelangelo befejezetlen Pietájával. Fakultatív ajánlatunk: délután Milano leg­jelentősebb műemlékét tekintjük meg, a Santa Maria delle Grazie templomot, benne Leonardo da Vinci leghíresebb művével: az ”Utol­só vacsora” c. freskóval. (Fontos: a fakultatív programot már az utazás megrendelésénél igényelni kell, a helyszínen további belépőjegy igénylésre nincs lehetőség!) Estére szálláshelyünkre térünk vissza.

5. nap: Pavia és a Certosa di Pavia kolostor (85 km)
Ezen a napon Lombardia törté­nelmi városába, Paviába utazunk. Gyönyörködhetünk a Visconti kas­télyban (kívülről), valamint a San Michele román stílusban épített ko­ronázó templomban (itt koronázták Barbarossa Frigyest is). Megcso­dálhatjuk Olaszország legnagyobb épen maradt épületegyüttesét, a XIV.sz-i Certosa di Pavia kolostort. Láthatjuk monumentális templo­mát, gyönyörű kerengőjét és a ba­rátházakat. Olaszország legszebb műemlék együttesei közé tartozik. Sétálunk Pávia óvárosában, megcsodáljuk a XIV. században alapított egyetemét, át­sétálhatunk a Ticino-folyón átívelő fedett hídján, mely Európa egyik középkori látványossága. A délután folyamán visszatérünk Milánóba.

6. nap: Monza – Budapest – Szeged (990 km)
Reggeli után a longobárdok nagy királynőjének, Theodelindának szék­helyével ismerkedünk. Sétálunk óvárosában, megtekintjük a ka­tedrális monumentális épületét (itt őrzik a „Vaskoronát”, amellyel, a Né­met - Római császárokat koronázták), a régi városházát. Autóbuszunkkal elhaladva a Villa Reale barokk pa­lota előtt búcsúzunk Monzától és Lombardiától. Hazafelé indulunk az Udine-Tornyiszentmiklós-Budapest útvonalon. Érkezés a késő esti órák­ban Budapestre, majd továbbuta­zunk Szegedre.

Kapcsolódó cikkek

» A milánói dóm - Ürögi Beáta, 2013. január. 21
» A Garda-tó a magasból - Kovács Attila, 2019. október. 03
» Szicília látnivalói - Kovács Attila, 2019. szeptember. 17
» Képek Velencéből... - Kovács Attila, 2019. május. 23
» Róma leghíresebb látnivalói - Kovács Attila, 2019. március. 06
» Acqua alta Velencében - Kovács Attila, 2018. december. 22
» Egy csipetnyi Velence - Kovács Attila, 2018. szeptember. 06
» Velencében, gondolával - Kovács Attila, 2018. augusztus. 17

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Koronavírus információ

Olaszország:

Koronavírus információ:
Nyitás: 2020.06.03-tól Olaszország megnyitotta határait a légiközlekedés előtt, így a menetrendszerinti járatok közlekedhetnek. A szállások június végétől folyamatosan nyitnak, így legkésőbb július elején már vendégeket fogadnak.
Kiutazás: Az országba való belépéshez nincs szükség előzetesen elvégzett tesztre, nincs karantén sem.
Visszatérés Magyarországra: Az országból belépő magyar állampolgár automatikusan mentesül a hatósági házi karantén kötelezettsége alól.

Fakultatív programok

Santa Maria delle Grazie: 13.500 Ft  (20 főtől)
Utolsó vacsora (jelentkezéskor foglalni kell)  (20 főtől)
Malvasia és cantucci borkóstoló (helyszínen fizetendő) 25 EUR  (20 főtől)

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Szállás megadott ellátással, Idegenvezető, Utazás busszal, Útlemondási biztosítás

Alapár nem tartalmazza: 

Fakultatív programok, Utasbiztosítás, Belépők, Egyéb étkezések, Idegenforgalmi adó

Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők és jegyek tájékoztató árai: 90 EUR
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 30 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás: autóbusszal

Az autóbuszok típusában és komfort fokozatában egyeznek az egyes programjainkon biztosított autóbuszokkal, azonban színben és kialakításban eltérőek lehetnek!
Autóbuszaink komfortja minden igényt kielégítenek és az alábbi szolgáltatásokat biztosítják az Ön kényelmes és kellemes utazásához:
automata klímaberendezés
kényelmes karfás, dönthető és kihúzható ülések
az ülések felett pakolási lehetőség
Büfé: hűtött italok, meleg kávé és leves  (egyes típusoknál ezen szolgáltatások részben nem biztosítottak)
CD/DVD video és hanganyag lejátszási lehetőség
Szakképzett gépkocsivezető kollégáink segítik Önt a le- és felszállásban és természetesen a csomagok ki- és bepakolásában.

Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Székesfehérvár- (Veszprém) -M7 autópálya útvonalon.

Szállás: 

5 éjszaka szálloda*** 2 ágyas tus/wc-s szobában

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
Milánó (olaszul Milano, lombardul Milan) Észak-Olaszország legnagyobb, Olaszország második legnagyobb városa (közigazgatásilag comune), Lombardia régió székhelye. Milánó látnivalóinak nagy része az egykori városfal helyén levő körút által határolt részen (Centro storico) található, melynek központja a Piazza del Duomo (Dóm tér). A Santa Maria delle Grazie-templom Milánó egyik leghíresebb temploma, amely 1980 óta szerepel az UNESCO Világörökség listáján. A templomban található az Utolsó vacsora című falfestmény, Leonardo da Vinci egyik legismertebb alkotása. A Piazza del Duomo vagy Dóm tér Milánó szíve és egyben geometriai középpontja, melyet a dóm hatalmas tömege ural.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!