Baltikum - Riga és Vilnius

5 napos körutazás a Balti fővárosokban

A misztikus Baltikum Európa legdinamikusabban fejlődő térsége. Páratlan kulturális és történelmi emlékei, érintetlen természeti csodái sokáig zárva voltak a nagyvilág előtt. A közösen emlegetett országok kevéssé hasonlítanak egymásra, de fővárosaik szépségét elárulja az UNESCO Világörökségi tagság.

Alapár tartalmazza

Utazást menetrend szerinti repülőjáraton, repülőtéri transzfereket, 4 éjszaka szállást reggelivel, a megadott városnézéseket és kirándulásokat helyi idegenvezetővel és a szükséges belépővel, betegség-, poggyász baleset biztosítást, útlemondási biztosítást, magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetékeket és díjakat, a megadott felárakat és fakultatív programok díját.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
Létszám: 
Minimum létszám: 15 fő
Program: 

1. nap 
Elutazás a menetrend szerint Lettország fővárosába, Rigába. Riga – a Baltikum legnagyobb – korábban „Észak Párizsának” nevezett - városa, fontos kulturális, kereskedelmi és oktatási központ. Történelmi belvárosa szecessziós épületeivel az UNESCO Világörökség listáján szerepel és 2014-ben Európa Kulturális Fővárosa címet nyert el. A független Lett Köztársaságnak 1990 óta fővárosa. 800 éves gótikus templomok, középkori házak mutatják a múltat a Baltikum központjában, ahol manapság lüktető kulturális élet folyik és a modern gasztronómia kitűnő vendéglátó helyei várják a látogatókat. Megérkezés után transzfer a szállodába. Este fakultatív lehetőség: séta a városban az idegenvezetővel. Szállás Rigában.

2. nap 
Reggeli után séta az óvárosban helyi idegenvezetővel (gyalogos városnézés), közben egy csodálatos orgona koncert meghallgatása. Délután szabad program vagy fakultatív kirándulás a Rundale Palotához. Lettország legszebb – a Baltikum Versailles-ának is nevezett - barokk és rokokó stílusban épült palotája és parkja, melyet Francesco Bartolomeo Ratsrelli tervezett és a 18. században épült Ernts Johann Biron nyári rezidenciájaként. A palotához egy 10 hektáros, gyönyörű francia kert és egy csodás mesterséges csatorna tartozik. Szállás Rigában.

3. nap 
Reggeli, majd egész napos kirándulás autóbusszal: Riga – Trakai – Vilnius – Riga útvonalon. Trakai Kastély – a Galvé-tó kis szigetén fekvő mesebeli látványú kastély Litvániában, melynek felépítését a 14. században kezdtél el és manapság szépen rekonstruálva várja a látogatókat. Vilnius – Litvánia fővárosa és egyben legnagyobb városa. Részben ma is fallal övezett történelmi belvárosa az UNESCO Világörökség listáján található 1994 óta. Katolikus és ortodox érseki székhely, és itt áll Kelet-Európa egyik legrégebbi egyeteme, amelyet 1579-ben Báthory István alapított. Vilnius már a kőkorban is lakott település volt, a Litván Nagyfejedelemség korában gazdasági és közigazgatási központ lett, melynek lenyomatai ma is jól láthatók. Látványosságai közé tartoznak többek között a gótikus épületegyüttesek, a Szent Anna templom és a Katedrális tér. Szállás Rigában.

4. nap 
Reggeli után egész napos kirándulás autóbusszal - Sigulda és Turaida városok megtekintése: Sigulda – Rigától kb. 50 km-re a Gauja Nemzeti Park központja, mely parkot sokszor nevezik „Kis Svájc”-nak. Maga a város ie. 200-as évekből eredeztethető. Turaida – középkorból származó, részben rekonstruált vár meglátogatása. A városka Sigulda helységgel szemben található Vidzeme régióban. Szállás Rigában.

5. nap 
Reggeli után transzfer a repülőtérre, visszautazás Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» Lettország bevezetheti az eurót - Etédi Alexa, 2013. június. 11
» Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa! - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2018. május. 18
» Nyaralás és tengeri kajak - irány a Sporádok! - Kovács Attila, 2018. május. 16
» Last Great Climb egy egy antarktiszi nagyfal első megmászása - Kovács Attila, 2018. május. 15
» Kajakkal Kaprijén - Hudanik Zsolt, 2018. május. 15
» Bringatúra a Balatonon - Keszthelyi-öböl kerülés - Kovács Attila, 2018. május. 15
» Síelés Heiligenblutban - Hunguest Hotel Heiligenblut téli ajánlat! - Kovács Attila, 2018. május. 14
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Fakultatív kirándulás a Rundale Palotához:
Lettország legszebb – a Baltikum Versailles-ának is nevezett - barokk és rokokó stílusban épült palotája és parkja, melyet Francesco Bartolomeo Ratsrelli tervezett és a 18. században épült Ernts Johann Biron nyári rezidenciájaként. A palotához egy 10 hektáros, gyönyörű francia kert és egy csodás mesterséges csatorna tartozik.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást menetrend szerinti repülőjáraton, repülőtéri transzfereket, 4 éjszaka szállást reggelivel, a megadott városnézéseket és kirándulásokat helyi idegenvezetővel és a szükséges belépővel, betegség-, poggyász baleset biztosítást, útlemondási biztosítást, magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetékeket és díjakat, a megadott felárakat és fakultatív programok díját.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrendszerinti repülőjárattal Budapest–Riga–Budapest útvonalon.

Szállás: 

4 éjszaka (4 éjszaka Riga) jó minőségű, középkategóriájú szállodában, kétágyas szobában. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Félpanziós ellátás felár ellenében igényelhető.
A területről: 
Lettország, Litvánia történelméről annyit mindenképpen érdemes tudni, hogy megtelepedett errefelé a Német Lovagrend, majd a Hanza városok gazdag kereskedői virágoztatták fel a Baltikumot. A középkort zivatarosabb évszázadok, a világháborúk, majd a szovjet uralom szomorú évtizedei követték. A két északi ország a függetlenség megszerzése óta hihetetlen fejlődésen ment keresztül. Habár történelmileg sok a közös vonás, kulturálisan számos különbség fedezhető fel a balti országok között. A lett és litván nyelv az indoeurópai nyelvcsalád balti ágához tartoznak. Vallásilag is különböznek, de máshol húzódik a határvonal: Lettország többségében evangélikus, míg Litvánia főleg katolikus.
Vízum: 
Magyar állampolgároknak az utazáshoz az út indulásától számított min. 6 hónapig érvényes útlevél, személyi okmány szükséges! Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak, amennyiben a tartózkodásuk ideje 6 hónapon belül nem haladja meg a 90 napot.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott, melyet a részvételi díj tartalmaz
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!