Lisszaboni képek

5 napos körutazás Portugáliában, repülővel

Portugália, az egykori gyarmatbirodalom központja lebilincseli látogatóit. Egész évben napsütésben fürdik, mediterrán klímája mindig kellemes. Lisszabonban számtalan látnivaló várja az idelátogatókat. Megannyi műemlék, kolostorok, paloták tanúskodnak mozgalmas és egyben roppant izgalmas történelméről.

Az úthoz kapcsolódó fakultatív programok listáját a programleírás és a térkép alatt található szürke négyzetben találhatja meg. Kérem, amennyiben valamely fakultatív program érdekes az Ön számára, a jelentkezés leadása során jelezze a megjegyzés rovatban. A szerződéskötést követően legtöbb út esetén nem tudunk helyet biztosítani a fakultatív programokra!

Alapár tartalmazza

Repülőjegyeket, szállást 2 ágyas szobákban, reggelis ellátással, autóbuszos közlekedést a helyszínen, magyar nyelvű idegenvezetőt és belépőjegyeket.

Alapár nem tartalmazza

Foglalási díjat, repülőtéri illetéket, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útelmondási biztosítást,  nagy kézipoggyászt, 23 kg-os feladható poggyászt, fakultatív programokat, belépőket a fakultatív programok során. 

 

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 20 fő

Szállás

3*-os szállodában, 2 ágyas fürdőszobás szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Program: 

1. nap: Budapest-Lisszabon ( XII.29., IV.10.)
Elutazás menetrend függvényében,transzfer a szálláshelyre a reggeli órákban.Érkezés után félnapos városnézés Lisszabonban. A lenyűgöző panorámát a VII. Edward parkból élvezzük, majd az elegáns Marquis de Pombal teret átszelve, a Rossio negyed felé autóbuszozunk. Az ódon katedrálistól gyalogosan folytatjuk a programot, a Sé mellett elhaladva, az Alfama negyed festői sikátorain sétálva. A Tejo partján a manuelin stílus remeke, a Jeronimos székesegyház (belülről), az UNESCO Világörökség Belém torony (kívülről) és a Felfedezések Emlékműve képezik még a közös látnivalókat. Délután szabadidő.

2.nap: ( XII.29., IV.10.)
Lisszabon-Óbidos-Batalha-Nazare-Fátima
Fakultatív egész napos kirándulás Óbidos, Batalha, Nazare, Fátima csodáinak felfedezésére ( 19.900 Ft/fő + 8,00 EUR belépő). Közös séta Óbidos városában, amelynek bájos fehér házikóit középkori városfal övezi. Az egyik legfestőibb fekvésű halászfaluban, Nazaréban panoráma a felsővárosból és rövid szabadidő az alsóvárosban. Utunk következő állomása az UNESCO Világörökség Batalha kolostor (belépő helyszíni fizetés ellenében), a portugál gótika gyöngyszeme, majd Fátima világhírű zarándokhelyéről térünk vissza a fővárosba.

3.nap: Lisszabon - Sintra ( XII.29., IV.10.)
Egésznapos kirándulás Sintrába, mely az ország legromantikusabb szeglete ( 17.900 Ft/fő + 12,00 EUR belépő). A vadregényes fekvésű nyaralóhelyen a 14. századi királyi palota termeiben régmúlt korokba repít bennünket a képzelet. Rövid szabadidő után Európa legnyugatibb pontjától, a Cabo da Rocatól elkészíthetjük utazásunk legszebb fotóit. Hazafelé Cascais előkelő villáiban és a halászkikötő látványában gyönyörködhetünk. December 31-én a résztvevők élvezhetik a színes éjszakai forgatagot a Tejo folyó partján a hagyományos ünnepi tűzijáték megtekintése során.

4. nap: Lisszabon - Budapest
XII.29-i csoport esetében reggeli, majd szabadidő egyéni felfedezésekre, melyhez idegenezetőnk is készséggel ad tanácsokat.
IV.10-i csoport esetében reggeli után transzfer a repülőtérre, hazautazás a délelőtti órákban.

5.nap: Lisszabon- Budapest
A XII.29-i csoport esetében reggeli, hazautazás a délelőtti órákban.
Az X.29-i csoport tervezett programja:

1.nap: Érkezés az esti órákban
2.nap: városnézés
3.nap: Obidos-Batalha-Nazare-Fatima fakultatív program
4.nap: Sintra fakultatív program, hazautazás a késő esti órákban.

A látnivalók, vagy kirándulások sorrendje változhat. Helyszínen fizetendő idegenforgalmi adó 2,00 EUR/fő/éjszaka. TAP járatok esetén az alapdíj a feladható poggyász árát tartalmazza.

A szállodában helyi adó fizetendő 1,00 EUR/fő/éj. TAP járat esetén az alapdíj a feladott csomagot tartalmazza. Wizz Air járatnál az alapdíj egy kézipoggyászt ( 40 x 30 x 20 cm) és egy feladható 10 kg-os poggyászt tartalmaz. Egyéb feladható poggyászok a Wizz Air mindenkor érvényes szabályzatának megfelelően fizetendők.

Kapcsolódó cikkek

» Egy nap Lisszabonban - Kovács Attila, 2019. június. 12
» Lisszaboni történetek - utazom.com, 2013. március. 20
» Ericeira: a portugál szörfparadicsom - Kovács Attila, 2019. április. 16
» Lisszabon a magasból - Kovács Attila, 2017. szeptember. 07
» Kirándulások Lisszabon környékén - Setubal - Kovács Attila, 2016. június. 27
» Algarve legszebb városai - Olhao, Portugália - Kovács Attila, 2016. június. 27
» Algarve legjobb strandjai- Albufeira, Portugália - Kovács Attila, 2016. június. 22
» Algarve legszebb helyei - Szent Vince-fok, Portugália - Kovács Attila, 2016. június. 21

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Sintra – Cascais kirándulás ( min.15 fő): 17.900 Ft/fő + 12,00 EUR belépő
Obidos- Nazare- Fatima kirándulás (min.15 fő) 19 900 + 8,00 EUR belépő

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyeket, szállást 2 ágyas szobákban, reggelis ellátással, autóbuszos közlekedést a helyszínen, magyar nyelvű idegenvezetőt és belépőjegyeket.

Alapár nem tartalmazza: 

Foglalási díjat, repülőtéri illetéket, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útelmondási biztosítást,  nagy kézipoggyászt, 23 kg-os feladható poggyászt, fakultatív programokat, belépőket a fakultatív programok során. 

 

Kötelező költségek: 

Foglalási díj, repülőtéri illeték, útlemondási biztosítás

Helyszíni költségek leírása: 

A szállodában helyi adó fizetendő 1,00 EUR/fő/éj

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

TAP vagy a Wizz Air ( *-gal jelölt időpontokban) közvetlen menetrend szerinti járataival.
TAP járatok esetén az alapdíj a feladható poggyász árát tartalmazza. Wizz Air járatok esetén a feladható poggyász a Wizz Air szabályzatának megfelelően fizetendő.
TAP járat esetén az alapdíj a feladott csomagot tartalmazza. Wizz Air járatnál az alapdíj egy kézipoggyászt ( 40 x 30 x 20 cm) és egy feladható 10 kg-os poggyászt tartalmaz. Egyéb feladható poggyászok a Wizz Air mindenkor érvényes szabályzatának megfelelően fizetendők.

Szállás: 

3*-os szállodában, 2 ágyas fürdőszobás szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Étkezés: 
Ellátás: büféreggeli
A területről: 
Portugáliával és Gibraltárral osztozik az Ibériai-félszigeten. Északon a Pireneusok természetes határt képez Franciaország és Andorra felé. Keleten és délkeleten a Földközi-tengerrel (1663 km) érintkezik, északon a Vizcayai-öböl, északnyugaton illetve délnyugaton a Cádizi-öböl jelenti szintén természetes határát az Atlanti-óceán (711 km) felé. Délen a Gibraltári-szoros választja el Afrikától (14 km). A partok teljes hossza 3144 km. A királyság részei a szárazföldi területeken kívül még: A Baleár-szigetek a Földközi-tengeren 5014 km², két főszigetből (Mallorca és Menorca), két kis szigetből (Ibiza és Formentera, illetve még 150 apró sziklából áll. A Kanári-szigetek az Atlanti-óceánban 7550 km², összesen 7 szigetből és 6 kisebb sziklaszigetből áll. Nyugati szigetei: Tenerife, La Palma, La Gomera, Hierro, keleti szigetei: Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote és öt kis sziget. 1100 km-re fekszik Cádiztól. euta és Melilla városok Afrika északi részén és több sziget a Földközi-tengeren a Gibraltári-szoros közelében, mint Penon de Velez, Alhucemas és Chafarinas szintén az ország területeit képezik. Nem tartozik Spanyolországhoz a jelenleg is brit koronagyarmat Gibraltár.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Védőoltásra nincs szükség. Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a). Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu
Vélemények, értékelések
4.2
4 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.0
Program értékelése
4.5
Szállás értékelése
3.5
Túravezetők értékelése
4.2
Utazás értékelése
4.8
Székesfehérvár
4.2
Az idegenvezető jóindulatán múlt, hogy az üres időpontokban is volt lehetőség idegenvezetés mellett nézelődni. Így számára óriási köszönet, hogy megtette és ezzel a szervezett út megítélését is erősítette. Szervezett útra azért megy az ember, mert nem egyedül szeretné felfedezni a várost, hanem idegenvezetővel. Sintra városában annyi látnivaló volt, hogy akár egy egész napos programra is elegendő lett volna. Félpanziós lehetőség megadási is jó lett volna, hiszen igény is volt rá.
Tunyogmatolcs
4.2
A látnivalók csodalatosak voltak. A napi programok, az utazás elegendő volt ahhoz, hogy megismerkedjünk a nevezetességekkel. Csak ajánlani tudjuk.
Budapest
4.0
<szöveg nélkül>
Dorog
4.4
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!