Lisszabon városlátogatás *** repülővel

5 vagy 6 napos városnézés idegenvezetéssel

A legenda szerint az Odüsszeusz által alapított város 1174-ben került portugál kézre. A várost, mely a Tejo folyónál fekszik nem lehet "csak meglátogatni", hanem át kell élni: séta az óvárosban (Alfaura) - szövevényes, zegzugos utcácskák sok lépcsővel, utazni a világ legmókásabb villamosával (Electrico), csavarogni a díszes utcákon és tereken.

Részvételi díj tartalmazza

A repülős utazást, szállást reggelis ellátással, idegenvezetést, Sintra – Cabo de Loca – Cascais kirándulást, busszal az irodánk idegenvezetőjével.

Részvételi díj nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, repülőtéri illeték, fakultatív programok árát, transzfert, útlemondási biztosítást, helyszíni belépők összegét.

Hossz: 
5 vagy 6 nap

Szállás

3*-os szállodában, 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Program: 

1. nap: Délutáni órákban utazás közvetlen járattal Lisszabonba. Transzfer a szállodába. 

2. nap: Ismerkedés Lisszabon nevezetességeivel (vezetett, helyi közlekedéssel.) Baixa (azaz alsóváros) megtekintése: elegáns Commercio tér és rakpartja, régi városháza, Rua Augusta ( Lisszabon fő sétálóutcája ), Rossio tér, Nemzeti Színház. Ezt követően sétálunk Lisszabon bölcsőjében a híres Alfama negyed hangulatos utcáin és a Szent György várban. Belem negyed: Jeromos kolostor (világörökség része). Felfedezők emlékműve és a Belem torony (Manuel stílus legszebb példái). Séta a Bairro Alton (felsőváros), Karmelita templom romjai. A Chiado templomai, színházai, szűk utcái, fado bárjai, Lisszabon jellegzetes látnivalói. 

3. nap: Kirándulás Lisszabon környékének csúcslátnivalóihoz: Sintra – középkori Királyi Palota és Pena Palota; Cabo da Roca – a kontinens legnyugatibb pontja az óceán feletti sziklaplató; Cascais – egykori halászfalu, mai kedves üdülőváros kis kikötővel. 

4. nap: Lisszabon további felfedezése: idegenvezetőnkkel vagy egyéni elképzelés alapján. Utazás a híres 28-as villamoson, látogatás a 98-as Világkiállításra épült látványos Tejo-parti Nemzetek Palotájába. 

5. nap: Délelőtt szabadidő, illetve javaslatunk a múzeumkedvelőknek: Régi Művészetek Múzeuma vagy Azulejo Múzeum. Késő délután hazautazás menetrendszerinti járattal. 

6 nap / 5 éj programnál az 5. nap szabadnap. 

*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt a meghirdetett programok módosulhatnak az idegenvezető legjobb belátása szerint.

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
» 5 nap / 3 éjszakás városnézés Lisszabonban Hotel *** - 5 nap / 3 éj
» 5 nap / 3 éjszakás városnézés Lisszabonban Hotel **** - 5 nap / 3 éj
» 6 nap / 4 éjszakás városnézés Lisszabonban Hotel *** - 6 nap / 4 éj
» 5 nap / 3 éjszakás városnézés Lisszabonban Hotel ***** - 5 nap / 3 éj
» 6 nap / 4 éjszakás városnézés Lisszabonban Hotel **** - 6 nap / 4 éj

Kapcsolódó cikkek

» Egy nap Lisszabonban - Kovács Attila, 2023. február. 21
» Lisszaboni történetek - utazom.com, 2013. március. 20
» Ericeira: a portugál szörfparadicsom - Kovács Attila, 2022. július. 03
» Madeira legszebb helyei: Jardim do Mar - Kovács Attila, 2013. december. 15
» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Egy nap Veronában - Kovács Attila, 2023. október. 03
» Cesky Krumlov télen - Kovács Attila, 2023. szeptember. 28
» Várak szép rút kiskacsája – a balatonszentgyörgyi Csillagvár - Déri Eszter, 2023. szeptember. 27

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

A repülős utazást, szállást reggelis ellátással, idegenvezetést, Sintra – Cabo de Loca – Cascais kirándulást, busszal az irodánk idegenvezetőjével.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, repülőtéri illeték, fakultatív programok árát, transzfert, útlemondási biztosítást, helyszíni belépők összegét.

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás, repülőtéri illeték.

Helyszíni költségek leírása: 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Idegenforgalmi adó: 1 €/fő/éj

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Idegenforgalmi adó.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

• Wizzair menetrend szerinti járatával 
• Reptéri transzferek, valamint Sintra –Cabo de Roca – Cascais program légkondicionált busszal 
• Helyi közlekedés napijegyekkel (helyszínen fizetendő) 

Poggyászkapacitás: nagyméretű kézipoggyász (55x40x23 cm), max. 10 kg az árban. 
Feladható poggyász pontos áráról érdeklődön irodánkban!

Étkezés: 

A részvételi díj büféreggelis ellátást tartalmaz. Félpanziós ellátás felár ellenében igényelhető.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.

99%-os indulási garancia (Kiscsoportos felár) Irodánk meghirdetett útjai – utasaink bizalmának és a vonzó ár/szolgáltatás aránynak köszönhetően – az előző évek átlagában 95% körüli arányban indultak el. Az indulások biztonságát tovább emeljük az alábbiak szerint:

Buszos csoportok: a minimális induló létszám 22 utas, azaz már 22 fős. Csoportot is elindítunk akár a leghosszabb programokra is! A tervezett létszám változatlanul 32-42 fő (az árkalkuláció is erre készült), amely összhangban áll a bemutatott 48-49 üléses autóbuszok férőhely kapacitásával.

22-29 fő közötti csoportok garantált indítását vállaljuk:

• A. az előzetesen kijelölt 49 fős autóbuszt indítjuk el, ez fokozott utazási kényelmet (esetenként akár 2 ülőhelyet is) jelent utasaink részére! A jelentősen emelkedő fejenkénti költségek részbeni kiegyenlítésére utasainktól 6% felár ráfizetését kérjük.

• B. Egyes rövidebb, általában 1 sofőrös programjainknál ún. Midi méretű 29-35 üléses komfortos autóbuszt indítunk. Ezeken a buszokon WC és büfé nincs. Ez esetben a felár mértéke csak 5% az alapdíjra.
 
Egyes rövidebb, általában 1 sofőrös programjainknál (Prága és Dél-Csehország, Alpesi varázslat, Varázslatos Dalmácia,) a minimális utaslétszám 15 fő!
 
Repülős csoportok: Minden repülős körútnál jelezzük a minimum létszámot, melytől a program biztosan indul. Ezenfelül megadjuk a tervezett utas számot is, mely ideális a program minél színvonalasabb lebonyolítására (ennek betartására is odafigyelünk). A minimum és tervezett létszám közti utas szám esetén azonban irodánk felárat számít fel. Ennek díját megtalálják az adott program szolgáltatási blokkjában. Értelemszerűen a jelzett tervezett létszám megléte esetén nem számítunk fel felárat. A nagyobb utazási komfort mellett a kiscsoportos utazás előnyei közé sorolható a bensőségesebb hangulat, a programidők, megállások hatékonyabb kihasználása, az idegenvezetővel való intenzívebb kapcsolattartás. Rendkívül versenyképes áraink és az említett előnyök alapján az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy utasaink a szükséges 5-6 % költségnövekedést megértően fogadják. Emiatt senki sem
mondott még le utazást. Fontosnak tartjuk a meghirdetett programok indulásának garantálását ezáltal is megfelelve az Önök folyamatos bizalmának!
Vélemények, értékelések
4.1
5 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.8
Program értékelése
4.4
Túravezetők értékelése
4.8
Utazás értékelése
4.6
Győr
3.8
T. Utazom.com!
Soha nem jártunk ez előtt Portugáliában. Ugyanakkor az út végeztével egy nagyon jó ár-érték arányú utazás élményén vagyunk túl. Bármikor újra vállalnánk az utat, amin feleségemmel vettünk részt. Amiben javulhatna bármelyik utazási iroda, hogy minden, előre tudható információt közöl az utasokkal. Tudniillik opcióként éltünk az előre befizetett vacsorával. A kinti reggeli eligazításkor derült ki, hogy a vacsi a szállodában este 21:00-kor lesz elfogyasztható. Ok, de ha előre tudjuk, akkor tudva tesszük ezt, így nekünk ez azzal járt, hogy messze a helyi éttermi kultúra alatti színvonalon étkeztünk, és az esti program is behatárolt volt, tudniillik az esti városnézés nehezebben megvalósítható. Ehhez nagyok a távolságok, hogy utána visszamenjünk.
Sintrában történt, hogy végig vártuk a sorunkat, hogy az idegenvezető megtudakolja a belépőjegyekkel kapcsolatos lehetőségeket. Korábban utaztunk más társasággal más országa, ahol az idegenvezető elintézte (vagy az iroda előre neten), hogy a csoport részére elő legyen készítve a 30 db belépőjegy, és így nem kellett kivárni a tömött sorokat. Nem kritika, csak észrevétel. Én úgy utazom, ha ez ezer forinttal többe kerül nem gond, de fél-egy órával rövidebb várakozás miatt megéri, ha belefér az eredeti árba, még jobb.
Másik észrevétel, de ez nem a konkrét úttal kapcsolatos, hanem általánosságban a szervezett, vezetett utakkal. Nem talált még ki az IT világa egy elektronikus rendszert? Mindenkinek van mobilja, abban GPS lehetőség. Várunk egymásra, várunk, de nem tudunk egymásról semmit, elérhetőséget. Ha valaki véletlenül nem tud leszállni egy, metrómegállóban, marad az aggódás, hogy talál vissza a csoporthoz. Nem irigylem az idegenvezetőt. Nem tapasztaltam e téren eligazítást, hogy ki kihez fordulhat ehhez hasonló gond esetén. Lehet, hogy nagyon előre mentem, de ez ott kint életszerű igénynek tűnt.
Köszönöm a lehetőséget, további jó munkát, Önökkel ez volt a második utunk, legközelebb egy másik európai fővárosba utazunk.
Üdvözlettel: Norbert
Budapest, XVIII. kerület
4.8
Felkészült tudással rendelkező idegenvezető,programok összekapcsolva.
zalaegerszeg
4.2
A szálloda megfelelő volt csak az ott megszálló diák csoportok esti és éjszakai viselkedése kriminális volt
Budapest, XIV. kerület
3.8
<szöveg nélkül>
Budapest, XX. kerület
4.0
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!