Szilveszter a Tátra fővárosában Krakkó, a téli Tátra, és szilveszteri parti Zakopanéban

4 napos buszos utazás szilveszterkor

Havas fenyvesek, 2000-es hegycsúcsok, forralt bor Zakopanéban és Krakkó történelmi óvárosa vár bennünket ezen a kalandos szilveszteri utazáson! Gyere velünk, és búcsúztassuk az óévet, és ünnepeljük a 2014-es évet a Magas-Tátra lábánál!

Alapár tartalmazza

Utazást kényelmes autóbusszal, szállást Zakopaneban családi panzióban 3-4 ágyas szobákban, bőséges reggelit, szilveszteri ünnepi vacsorát és pezsgőt, ágyneműt és törölközőt, programokat, a túra és csoportvezetést, helyi idegenforgalmi adót

Alapár nem tartalmazza

baleset-, betegség -és poggyászbiztosítást, fakultatív programokat, egyéb étkezéseket, helyszínen fizetendő esetleges belépőket illetve a fakultatív útlemondási biztosítást (a részvételi díj 5,5 %-a)

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
panzió
Program: 

Vasárnap: Szlovákia (Zöld-tavi menedékház) és Lengyelország (Zakopane)
Korán reggel magunk mögött hagyjuk Budapestet, és az (első) reggeli kávénkat már Szlovákiában fogyasztjuk egy hangulatos benzinkútnál. A Magas-Tátra lábához megérkezve leszállunk a buszunkról, és lelkesen indulunk a Zöld-tó felé. Kellemes bemelegítő ösvény fogad a behavazott fenyvesek között, majd egyre feljebb jutunk a völgybe. Jutalmunk a szép panoráma a fenséges csúcsokra. A tó közelében elfogynak a fenyők, kitárulkozik a völgy és minden szegletét láthatjuk már. Innen a ház sincs messze jófajta ételekkel, italokkal felszerelkezve. Megpihenünk, majd a befagyott tavat magunk mögött hagyva visszaereszkedünk a már ismert útvonalon a buszunkhoz. Innen már közel van a lengyel határ, és onnan már a zakopanei szállásunk is.
(Túratáv: 14,5 km, szintemelkedés: 650 méter)

Hétfő: Krakkó napja
Reggeli után felkerekedünk és a déli területek legszebb városa felé indulunk (lehetőség van Zakopanéban maradni, és a környékbeli sípályákon síelni). A városba megérkezve egy rövid közös sétát teszünk a Visztula-parton, majd ki-ki egyénileg fedezheti fel a nevezetességeket. A Wawel kiállításait, a Posztócsarnok közelében a kézművesek portékáit, a krakkói zsidónegyedet vagy a hangulatos éttermek és sörözők egyikét. Sötétedéskor még megnézzük az esti fényeket, majd visszabuszozunk a szállásunkra. Este hangulatos vetítésekkel és csocsópartikkal élvezzük az óév utolsó előtti estéjét.

Kedd: Szilveszter napja
Túrázni indulunk a Magas-Tátra lengyel oldalán. Buszunkkal a közeli Morskie Oko (Halastó) alatti parkolóba indulunk, majd innen gyalogosan – vagy szánokkal – megyünk a tó melletti menedékház felé. Kellemes kaptatón, jól kijárt útvonalon haladunk a behavazott fenyvesek között, majd jutalmul megpihenünk a menedékházban, felfedezve a lengyel gasztronómia remekeit. Energiával feltöltődve a tó megkerülésére indulunk, hogy mindenhonnan szemügyre vehessük a felénk magasodó hegyeket. Miután ki/le/fotóztuk magunkat, elindulunk a már ismert útvonalon lefelé.
(Túratáv: 10 km, szintemelkedés: 400 méter).
Kora délután érünk vissza a szállásunkra, hogy felkészülhessünk az estére. Vacsora után kezdődik az igazi szilveszteri parti, ízelítőt kapunk a lengyel vendéglátásból, és a messze földön híres hangulatból :). Éjfélkor pezsgő, és gyönyörködés a város feletti tűzijátékokban, majd fergeteges buli hajnalig!

Szerda: Az újév napja
Miután összeszedtük magunkat és csomagjainkat, elindulunk hazafelé. Útközben még egy rövid túrára megállunk, hogy a 2014-es év is mozgalmasan teljen, majd némi szlovákiai sztrapacskázás után a koraesti órákban érkezünk Budapestre.

Üres ágy felár: 13.000,- Ft/ágy

További információ

Kapcsolódó cikkek

» Túra a Tengerszemnél a Magas-Tátrában - Négyesi Miklós, 2013. január. 07
» Hogy kaphatunk segítséget a hegyekben? - magas-tatra.info, 2014. október. 11
» Túra a felhők felett - Kasprowy és Giewont, a Lengyel-Tátrában - Kovács Attila, 2014. július. 29
» Zakopane alvó lovagja, a Giewont - Nagy Árpád, 2013. június. 05
» Krakkói városnézés, zimankóban - Kovács Attila, 2012. december. 06
» Zakopane télen - Kovács Attila, 2012. november. 23
» Egy szerelem története – Mazuria - az eltitkolt mese! - , 2018. május. 18
» A Magas-Tátra télen - Kovács Attila, 2017. november. 22
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Gerinctúrák a Lengyel-Tátrában - 4 nap - (2 nap szabadság)
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást kényelmes autóbusszal, szállást Zakopaneban családi panzióban 3-4 ágyas szobákban, bőséges reggelit, szilveszteri ünnepi vacsorát és pezsgőt, ágyneműt és törölközőt, programokat, a túra és csoportvezetést, helyi idegenforgalmi adót

Alapár nem tartalmazza: 

baleset-, betegség -és poggyászbiztosítást, fakultatív programokat, egyéb étkezéseket, helyszínen fizetendő esetleges belépőket illetve a fakultatív útlemondási biztosítást (a részvételi díj 5,5 %-a)

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők, étkezések költségei 

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

A napi túrák nem nehezek, kis kitartással teljesíthetőek.
· Szükséges túrafelszerelés: túrabakancs, réteges öltözet, sapka és kesztyű, napszemüveg, kis hátizsák (benne tartalék ruha, élelem és termosz), fényképezőgép, esetleg túrabot.
· Ha síelni szeretnél Zakopneban, erre is van lehetőség!

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás 50 személyes luxus autóbusszal.

Indulás:
2013.12.29. (vasárnap), 05:15 órakor Budapest Planetárium bejáratától, amely a Népligetnél található, a helyközi buszpályaudvartól pár perc gyaloglásra. Ha nem tudod, hol van pontosan, hívj fel és elmondom, vagy ott a környéken bárkit megkérdezel tudni fogja. Odajutás BKVn: kék metróval, vagy 1-es villamossal a legegyszerűbb. Találkozó 5 órakor!

Szállás: 

A szállás egy szép magán apartman házban lesz, a földszinten nagy társalgóval, pingpongasztallal, csocsóval… Az elhelyezés 3 és 4 személyes szobákban történik, takarót, ágyneműhuzatot és törölközőt kapunk.
Üres ágy felára 13.000 Ft/ágy.

· A panzióban bőséges és változatos reggelit és szilveszteri vacsorát kapunk. A szállásunk környékén több étterem is található.
· Zakopane központja gyalog 20-25 perc, helyi busszal néhány megálló.

 

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást illetve a szilveszteri vacsora árát tartalmaz.
Vízum: 
Magyar állampolgárok részére nem kell vízum, érvényes személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel utazhatnak Lengyelországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!