Wda - Pomeránia titkos vizein

9 napos kajaktúra Lengyelország titkos vizein

A Wda - lengyelországi kalandozásaink legújabb helyszíne. Akik csavarogtak már velünk kedvenc őszünkben, azok tudják, hogy mit jelent csorogni az indián nyárban. A folyó nagy része erdőkön folyik keresztül, apró ösvényként tekereg vezetve a vízi vándorokat. A folyót rétek, galéria erdők, és kis falvak szegélyezik. A folyó nagyon változatos, helyenként apró kis vízként csavar, surrantókkal, van ahol pedig lusta folyamként kanyarog. Hatalmas lombhullató és fenyőerdők váltják egymást. Csudavilág. Ott a helyed.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Nehézség:

A túrán való részvétel, nem igényel komoly fizika felkészülést, a napi távok bárki számára könnyen teljesíthető. 

Részvételi díj tartalmazza

a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák), a hajószállítást és a túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

az étkezéseket, szállásdíjat, éjszakázó helyeken fizetendő költségeket (100 PLN/6nap), az utazást (kisbuszban 26.900 Ft/fő), és a biztosítást. A részvételi/kölcsönzési díjon felül fizetendőket a helyi szolgáltatóknál kell fizetni!

Hossz: 
9 nap
Létszám: 
Minimum létszám 10 fő

Szállás

A túra során erdőkben, réteken fogunk éjszakázni a saját kis táborunkban. Az első éjszakát utazással töltjük, a második éjszakát kempingben, itt a zuhanyért külön kell fizetni. A túra során az éjszakai helyeink többnyire magánterületen lesznek, ahol az éjszakákért 10 -15 PLN -t kell fizetni. Ezeken a területeken "pottyantós" alkalmatosságokat találunk. Tisztálkodási lehetőséget a folyó nyújt a vándor számára. A túra utolsó éjszakáját szintén kempingben töltjük.

Program: 

A folyó észak-kelet Lengyelország egyik legszebb folyója. Varsótól 300 km-re található folyó változatos szakaszokkal. Fenyőerdők és lombhullató társulások váltják egymást. A folyón számtalan vízimalom emlékeztet a múltban itt élő emberek munkájára. Az ősz csak a bátraknak mutatja magát, azoknak, akik vízre szállnak, dacolva a hűvösödő éjszakákkal... De megéri. Hat nap a rengetegben... Apró csatornák, kis patakok, tavak, nádasok... vízimadarak. A túra során minden felszerelésünket magunkkal visszük a kajakban, mert minden nap máshol töltjük az éjszakát. Ezek a kajakok nagy teherbírásúak, az ilyen túrákra vannak tervezve. Elöl hátul nagy, vízhatlan pakolórekeszek vannak kialakítva, ahová a ruháidat, kemping felszerelésedet el tudod helyezni.  A busz és a személy autók nem követik a kalandorokat. A kajakokba kényelmesen be lehet pakolni akár több hetes túrára is.

1. nap: Az esti órákban indulunk Római parti bázisunkról. Nagy lengyel utazás egy hatalmas országon át. Terveink szerint Szlovákián, Csehországon keresztül közelítenénk, új szerelmes folyónkhoz.

2. nap: A délutáni órákban  megérkezés a vízreszálló helyre, Miedzno faluja mellé, ahol pihentető "velkám" parti zubrovkával, tűzrakással. Az utazás fáradalmait a tábortűz mellett pihenjük ki, és hangolódunk rá az előttünk álló kihívásokra.A falu mellett található a II. századból származó ősi szikla temető, "Lengyelország Stonehenge"-e. Természetesen lencsevégre kapjuk.

3. nap: A hajnal ma is felneszel a sátorból: az ébredő vízparttal éledünk mi is. A gyors, álmos reggeli után összecsomagolunk, felmálházzuk hajóinkat és vízre szállunk. Piciny csatornákon át evezünk rétek és erdők mellett, néhol fákat, ágakat kerülve, egyre mélyebben hatolva a folyó titkos világába. Wojtal falun keresztül ereszkedünk Czarna Woda faluja felé, ahol az éjszakát töltjük.

4. nap: Ma is egy varázslatos szakasz vár ránk a lengyel berekvidéken. Czarne felé vesszük az irányt, és egy újabb varázslatos struga veszi kezdetét. Az erdőben csorgunk tovább, utunkat hatalmas páfrányok, égerláp erdők kísérik. A strugából kiérve egy újabb gyönyörű szakaszon lapátol titkos kis társaságunk. Itt bolt, étterem, kiskocsma dobja fel még jobban a hangulatunkat.

5. nap: A negyedik nap már olyan, mintha hetek óta itt lennénk: magától értetődik minden, szavak nélkül értjük egymást. Flottul megy a sátorbontás és állítás, hatékony a lapáttechnika, hangtalanul siklunk előre. A mai napon ellapátolunk Mlynki felé. Itt találunk boltot, ahol felfrissíthetjük készleteinket. Egy csepp Skandinávia, Lengyelföldön. A partot hatalmas erdők szegélyezik, éjszakázó helyünk csudás kis réten lesz.

6 nap: Matula bácsi rengetegéhez hasonló nádasos részek fogadják a kajakosokat. Amai napon elérkezünk Wda kis falvához, apró kis település amelyről a folyó a nevét kapta. Bolt kis kocsma, kis sör... Pár órás evezés után elérjük a Wdecky malmot. A malmot elhagyva csorgunk Smolniki felé, ahol az éjszakázó rétünk lesz.

7. nap: A korai indulás után végig erdőkben és réteken lapátolunk tovább. Nagyon szép nyíresek és az elmaradhatatlan égerek kísérik a folyót. Smolniki és Luby települései között vadregényes erdők lesznek társaink. Az éjszakát Stara Rezeka határában töltjük.

8. nap: Az utolsó nap kanyargós szakaszokkal ajándékozza meg csapatunkat. Hattyú családok, vízimadarak és nádasok. A folyó Tlen városkája után kiszélesedik. Utunk itt befejeződik. Elbúcsúzunk szerelmetes kis folyónktól. Az éjszakát Tlenben töltjük.

9. nap: A kora reggeli órákban nekivágunk hazautunknak. A várható érkezés Budapestre, vasárnap a hajnali órákban.

További információ

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák), a hajószállítást és a túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az étkezéseket, szállásdíjat, éjszakázó helyeken fizetendő költségeket (100 PLN/6nap), az utazást (kisbuszban 26.900 Ft/fő), és a biztosítást. A részvételi/kölcsönzési díjon felül fizetendőket a helyi szolgáltatóknál kell fizetni!

Helyszíni költségek leírása: 

Lengyelország hazánkhoz hasonló árfekvésű terület. Az általunk javasolt minimális költőpénz 10 Euro/fő, amely az egyéni igények függvényében változhat. Javasoljuk, hogy valamennyi készpénz mindenképpen legyen nálatok, mert nem mindig leszünk bankautomata közelében. Éjszakázó helyeken fizetendő költségeket (100 PLN/6nap)

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg vagy kisbusszal
Felszerelés ajánló

Utazótáska/bőrönd vagy hátizsák (ebbe kerül a felszerelésed azon része, amit majd a kajakba bepakolsz), kis hátizsák (mindazon felszeléssel, vízzel, elemózsiával, amit az esetleges szárazföldi kiruccanásainkra, napi túrára magunkkal viszünk), túraöltözet, esőruha, meleg ruha, fejlámpa, kulacs, egészségügyi ragtapasz, naptej, UV-szűrős napszemüveg, fürdőruha, fejfedő. Kajaktúrákhoz egy vízálló szandál, vizes cipő is szükséges. Illetve egy gumicsizma is jó szolgálatot tehet.
Az éjszakákat kempingezésre kijelölt területeken, a szabadban töltjük. Az ehhez szükséges felszerelésről mindenki maga gondoskodik.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Egyénileg, vagy kisbusszal. Találkozó: 2014. augusztus 29.  19 óra. Római part.
Kisbusszal utazunk, Oda- és visszaúton kb. 3 - 4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz.

Étkezés: 

Túránk önellátó. Az útra pakolj néhány szendvicset, gyümölcsöt, innivalót. Útközben a benzinkútnál van lehetőség vásárolni. Általában naponta, kétnaponta megállunk bevásárolni, a magyarországi áraknál esetenként olcsóbban is. Ha főzni szeretnél kis gázfőzőt, és a főzéshez szükséges egyéb felszereléseket hozz magaddal! A túra során több helyen meg fogunk állni kocsmákban, vendéglőknél.
Minden este tüzet rakunk, tehát ha szalonna kolbász, krumpli van, baj nem lehet.
Ami még fontos lehet: műanyag tányér, bögre, evőeszköz, bicska, termosz vagy kulacs.

A területről: 
A folyó észak-kelet Lengyelország egyik legszebb folyója. Varsótól 300 km-re található folyó változatos szakaszokkal. Fenyőerdők és lombhullató társulások váltják egymást. A folyón számtalan vízimalom emlékeztet a múltban itt élő emberek munkájára.
Időjárás: 
Az indián nyárban hiszünk. A tapasztalataink szerint az évnek ebben a szakában még a nyár végi meleg nappalokkal lehet számolni, de előfordulhat, hogy a csapadék előbb érkezik. Az éjszakák már hűvösek lehetnek a vízparton.
Csomagolás: 
Legyen egy nagy táskád, amiben a túrára közvetlenül nem szükséges felszerelések vannak, és egy kis csomag, amit a hajóban is magunkkal vihetünk. Ajánlott felszerelések: esőkabát, esőnadrág, gumicsizma, vízálló szandál, hosszú-, rövid ujjú pólók, polár kabát, kényelmes hosszúnadrág, fürdőruha, hálózsák, napszemüveg, sapka vagy kendő, fejlámpa, fényképezőgép, elsősegély csomag és igazolványok. A sátrazáshoz kiteríthető nylon, ponyva, igény esetén összecsukható szék. A buszban, autóban bármilyen formában pakolhatsz. A kajakokhoz, ha szükséges adunk vízhatlan zsákokat, de mindenképp pakolj magadhoz egy tekercs erős, jó minőségű szemetes zsákot. Nekünk is évek óta bevált, kipróbált dolog:)
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Lengyelországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: Láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!