4 napos Dél-Lengyel buszos utazás(Wieliczka és Auschwitz érintésével)

Krakkó és Zakopáné - körutazás Lengyelországban - Wieliczka és Auschwitz érintésével

4 napos Dél-Lengyel buszos utazás

Tartson velünk egy rövid körutazásra, mely során meglátogatjuk Krakkó látnivalóit, ellátogatunk a híres Wieliczkai sóbányába, és természetesen nem maradhat ki Lengyelország téli fővárosa Zakopane sem, illetve Auschwitz!

-10%

kedvezmény egyes
időpontokban!

Alapár tartalmazza

Az utazást autóbusszal, 3 éjszaka szállást, reggelis ellátást, idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

A betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást és a belépőjegyeket, útlemondási biztosítást (1,5%), fakultatív programokat, egyéb étkezéseket.

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 35 fő
Program: 

1. nap:
Indulás 06.00-kor Budapestről, a Hősök teréről, a Műcsarnok mögötti parkolóból. Folyamatos utazás Lengyelországig, útközben rövid pihenőkkel. Délután városnézés Krakkóban,– az érkezés függvényében az alábbi nevezetességeket tekintjük meg: Wawel dombon a Katedrálist, melyben a királyi sírok találhatóak, Szent Péter és Pál templom, Mária templom, Fő tér, Posztócsarnok, Flórián kapu, Barbakán. Innen az Egyetemhez sétálunk, a Collegium Maius épületéhez. A városnézés után szabadprogram. Este szállásfoglalás. 

2. nap: 
Reggeli után látogatás a Wieliczkai sóbányába. A Világörökség részét képező sóbánya páratlan képződményeivel, faragott szobraival és sókápolnájával mindenki számára érdekes látnivaló. A bányalátogatás után sétát teszünk Krakkó zsidónegyedében. Megtekintjük az egyik legszebb állapotban megmaradt zsinagógát, megismerkedünk az egykor itt élők történetével és láthatóvá válnak a fiatalok által manapság olyan kedveltnek ítélt negyed trendi bárjai, kávézói és éttermei. Sétánk után ellátogatunk Schindler gyárához és a régi gettó területére, fakultatív lehetőség a gyárban lévő interaktív kiállítás megtekintésére. A múzeumlátogatást követően szabadprogram Krakkó óvárosában, majd este fakultatív vacsorázási lehetőség a belvárosban. Szállás ugyanott, ahol az előző éjjel.

3. nap:
Reggeli után fakultatív program az  Auschwitz-Birkenau Múzeummegtekintése. A II. világháború borzalmait tényszerűen bemutató kiállítások közül a 2004. áprilisában átadott magyar kiállítás különösen figyelemreméltó. A múzeum látogatása 3 órán keresztül tart. Akik nem szeretnének részt venni a fakultatív kiránduláson, nekik ezen a napon múzeumlátogatásokat ajánlunk Krakkóban. Krakkóba történő visszaérkezést követően szabadprogram a belvárosban, majd fakultatív vacsora. Szállás ugyanott, ahol az előző éjjel.

4. nap:
A szálláshely elhagyása után utunk Zakopaneba, Lengyelország téli fővárosába vezet. A kitűnő klimatikus adottságokkal rendelkező városban pár órát töltünk. Ez idő alatt lehetőség nyílik a Gubalowka csúcsra felvonóval feljutni, nézelődni és vásárolni a piacon, illetve megkóstolni a finom sajtokat. Fakultatív górál ebéd után, kora délután hazaindulás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Túra a Tengerszemnél a Magas-Tátrában - Négyesi Miklós, 2013. január. 07
» Zakopane télen - Kovács Attila, 2012. november. 23
» A Lengyel-Tátra virágai - Láncos utak a Świnicára - Nagy Árpád, 2013. november. 25
» Varsó és nevezetességei - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 02
» Zakopane alvó lovagja, a Giewont - Nagy Árpád, 2013. június. 05
» Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa! - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Krakkói városnézés, zimankóban - Kovács Attila, 2012. december. 06
» A nyár Barcelonában - Kovács Attila, 2016. október. 26
Fakultatív programok

Auschwitz-Birkenau kirándulás.
Wieliczkai sóbánya.
(a helyszínen fizetendő mindkét program)

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az utazást autóbusszal, 3 éjszaka szállást, reggelis ellátást, idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

A betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást és a belépőjegyeket, útlemondási biztosítást (1,5%), fakultatív programokat, egyéb étkezéseket.

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők, további étkezések, fakultatív programok, személyes kiadások.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Modern, légkondicionált autóbusszal utazunk. Oda- és visszaúton kb. 3 óránként negyedórás pihenők beiktatásával, benzinkutaknál, nagyobb parkolókban, autós pihenőhelyeknél áll meg a csoport. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van nálunk aprópénz. Az autóbuszra a helyfoglalás a foglaláskor még szabad helyek függvényében, előzetes egyeztetés alapján történik.
 

Szállás: 

3 éjszaka Krakkó külvárosában vagy Wieliczkában (14 km-re a belvárostól), 3*-os szállodában, 2-3 ágyas saját fürdőszobás szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében lehetséges.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
Krakkó Lengyelország egyik legfontosabb kulturális központja és Európa egyik fő turisztikai célpontja. A történelmi Óváros és a Kazimierz kerület 1978-ban felkerült az UNESCO világörökségi listájára. 2000-ben Krakkó elnyerte az Európa kulturális fővárosa címet. 2008-ban közel 7,5 millió túrista kereste fel, köztük 2 millió külföldi.[9]. Krakkóban országos jelentőséggel bíró kulturális intézmények vannak. A legfontosabb látnivalók: A Wawel-domb (Wzgórze Wawelskie) Waweli székesegyház (Katedra na Wawelu) Királyi palota (Zamek Królewski na Wawelu) A Sárkány Barlangja (Smocza Jama) Krakkói Piactér (Rynek): Mária-templom (Koœciół Mariacki) Szent Adalbert-templom (Koœciół œw. Wojciecha) Posztócsarnok (Sukiennice) A városháza tornya (Wieża ratuszowa) Adam Mickiewicz szobra (Pomnik Adama Mickiewicza) Utcák: Floriańska, Grodzka, Bracka, Kanonicza, Karmelicka, Mikołajska Barbakán – a védőfal maradványa a Flórián-kapuval (Brama Floriańska) együtt Szent András-templom (Koœciół Œw. Andrzeja) Kazimierz negyed
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Lengyelországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.7
56 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.4
Program értékelése
4.8
Szállás értékelése
4.8
Túravezetők értékelése
4.3
Utazás értékelése
4.4
4 napos Dél-Lengyel buszos utazás(Wieliczka és Auschwitz érintésével)
Budapest
4.8
Köszönjük Nagy Árpád idegenvezetőnek a rengeteg információt és segítséget. Krakkó csodálatos!
Budapest, XV. kerület
5.0
Nagyon jól éreztük magunkat, csodás helyeken jártunk!
Oroszlány
4.4
Összességében jó volt.
Ár-érték arány kiváló.
Szeged
5.0
Minden kifogástalan volt.
Budapest, IV. kerület
5.0
Igazán profi szervezés, idegenvezetés, kiváló szállással.
Budapest, VI. kerület
4.2
Minden rendben volt , köszönöm !
Tiszavavári
5.0
A programok nagyon jók voltak, bár az első nap túl volt sűritve!!! De gyönyörü helyeket láttunk! Adrienn volt az idegenvezetőnk. Tapasztalt, kedves, segitőkész volt mindenkivel szemben. A buszvezetőnk Gáborról is csak pozitivan tudok nyilatkozni!!!! A szàlloda nagyon szép tiszta. Az egész utazásról csak pozitivan tudok nyilatkozni!!!!! Mi biztos vissza fogunk térni!!!!!! Köszönjük szépen ezt a csodàs négy napot!!! A szabolcsi négyes.
Taksony
5.0
Három apró problémát észleltem, amiből a harmadik nem is volt olyan kicsi:
1. Nem volt hűtő a szálloda szobájában, a vitt ételeket egy központi hűtőbe kellett levinni-felhozni...
2. Beázott a busz, néhány utasnak ezzel kellemetlenséget okozva...
3. Nem nyertem meg a fődíjat.... :)

Egyébként kiváló volt, nagyszerűen éreztük magunkat, köszönjük szépen!!!
További ilyen sok klassz utazás megszervezését kívánom, üdvözlettel
Budapest, I. kerület
4.2
Minden nagyon jo volt, de 2 busznyi (100 ) embert nem lehet zokkenomentesen egyszerre mozgatni. Ekkora letszammal nem szabadna utat szervezni.
Debrecen
5.0
A szervezés, a program, a szállás kifogástalan volt. Lengyelország ezen része lenyűgöző. Minden tiszta, rendezett, rengeteg látnivalóval.
Gyula
4.8
A programok összeállítása és a szervezés is kiváló volt. Ezen a 4 napos túrán rengeteg élménnyel gazdagodik az ember. Egyetlen probléma volt az első napon, hogy csúszott a program, talán a krakkói sétát ki kellett volna hagyni, hogy elegendő idő jusson a sóbánya látogatásra. A szállás és a busz is szép tiszta és igényes volt. Összességében tökéletesen elégedettek vagyunk ezzel a körutazással.
Karácsond
4.4
Csodalatos elmeny volt ez a 4 nap.
Nagyon elfáradtunk, de nagyon élveztük minden percét!
Budapest, VII. kerület
5.0
Kedves Vivaldi!

Kicsit tartottam tőle, vajon milyen lesz csoportosan utazni, de kellemes meglepetés volt. Mindenre jutott idő, autóbuszvezetőnk profi és jókedvű volt, mindig tudta merre van a merre, köszönet Jóska! Nagy Gáborról, idegenvezetőnkről csak szuperlatívuszokban tudok beszélni. Mindig jelen volt, mindig odafigyelt, mindig tudott mindent, mindig mindent megbeszélt velünk. Sokat beszélt, de nem tolakodóan, sokat tudott és képes volt, hogy ezt át is adja. Amikor láttam, hogy szállodánk "mindössze" három csillagos, attól tartottam, valamiféle olcsó szörnyűségben leszünk elhelyezve, ehelyett nagyszerű meglepetés volt a szálloda: a felszereletsége, a tisztaság, a tágas és jól elrendezett szoba.
Budapest
4.6
Minden rémek volt!
Szeged
4.6
Nagyon jól éreztük magunkat. Kifogásolhatatlan volt a szálloda. Nagyon jó fej volt az idegemvezető és a buszsofőr is. A visszaúton meg nyertünk egy utat tombolán.
Komló
4.8
Remek programok, jó hangulat, rengeteg maradandó élmény! Köszönöm :)
Taksony
3.2
Végig nagyon hajtották a csoportot,alig volt idő mindenre,az idegenvezetők jól beszéltek magyarul,de mi sokszor nem értettük mit mond és sajnos a fülhallgatóknak is kevés volt a hatótávolsága,sok volt a szabadidő és rosszul osztották be a fakultatív programokat.A csoportkísérő lehetne sokkal felkészültebb mindenből,mondhatta volna mit hol érdemes megvenni,többet beszélhetett volna a lengyel szokásokról,életről stb.A vacsoráknál is mondhatták volna hogy a csülök és az oldalas is édes lesz,a pörkölt tejfölös stb,ennyi pénzért akkor máshol ettem volna,sőt jóval kevesebből jobbat ettem volna.Nagyon sokat álltunk a dúgóba,szerintem igazán lehetett volna másik útvonalon menni.
Összeségében azért nem bántuk meg de sokkal jobbat vártunk a prágai utunk után ahol nagyon jó volt az idegenvezetőnk (Petra).
Kalocsa
3.8
Ajánlom mindenkinek!
Kiváló szálloda, barátságos kiszolgálás, kedves idegenvezetők.
Dunaújváros
3.4
Most nem szeretnék
Budapest
4.8
Pozitív élményekkel gazdagodtunk, túravezetőink zseniálisak voltak.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!