Dél-Lengyelország és a Felvidék körutazás

4 napos buszos körutazás Lengyelországban

Utazás Dél-Lengyelország csodáinak felkutatására, kiegészítve egy sétával a Felvidéken. (Besztercebánya - Árva vára - Krakkó - Wieliczka - Zakopane - Késmárk - Szepesség és Kassa)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

az autóbuszos utazást, szállást reggelis ellátással, a felsorolt programokat az idegenvezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, árfolyam pótdíjat, idegenforgalmi adót, a további étkezéseket és a fakultatív programok díját. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).

Hossz: 
4 nap

Szállás

2 éj Krakkóban, 1 éj Poprád környéki középkategóriás fürdő/WC -s szobákban

Program: 

1. nap Besztercebánya – Árva vára – Krakkó
Első megállónk Besztercebánya, ahol megtekintjük a főteret és a várnegyed műemlékeit. A Tátra és a Fátra közé ékelt Árva-völgyben felkeressük a romantikus Árva várat. A szállás elfoglalását követően esti fényeiben tekintjük meg Krakkó érintetlen óvárosát.

2.nap Krakkó – Wieliczka
A középkori lengyel főváros bejárása során megcsodáljuk a Wawelt (királyi koronázó székesegyház és várerőd) az óvárosi templomot, a híres posztócsarnokot stb… Délután felkeressük a közeli Wieliczka sóbányát, ahol a sóból kifaragott remekművekben gyönyörködhet a látogató. Esti szabadidő Krakkóban.

3. nap Zakopane – Magas-Tátra – Késmárk
Kellemes sétát teszünk az elsőszámú lengyel tátrai üdülőváros Zakopane jellegzetes központjában. Festői úton haladunk a Tátra vidékén Késmárkra: a Felvidék egyik legszebb magyar történelmi vonatkozású városában megtekintjük a Thököly-várat, az evangélikus fatemplomot, Thököly Imre mauzóleumát és a régi városházát. Szállás a közeli Poprádon. Esti séta a szép főtéren.

4. nap A Szepesség és Kassa
A szász alapítású, egykoron gazdag és pompás kereskedővárosok számos látnivalót kínálnak: Szepesszombat – főterén zsindelytetős szász polgárházak, XIII. sz. románkori templom. Az egykori szász grófság székhelyén, a városfallal körülvett Lőcsén megtekintjük a gótikus Szt. Jakab templomot (híres gótikus szárnyas-oltárral), a reneszánsz Régi Városházát, a Thurzó-házat. Ezt követő élményünk a hatalmas Szepes várának megtekintése (Sz. Márton templom gótikus oltárai). Mindkét utóbbi az Unesco Világörökség része. Eperjesen megcsodáljuk a hosszúkás történelmi főtér látnivalóit (Sz. Miklós templom, Rákóczi-ház, líceum). Kassa – a XIV. sz. dóm a gótikus magyar építészet legjelentősebb alkotása (Mátyás-torony, Rákóczi kripta) és az ódon hangulatú főtér. Érkezés Bp-re késő este

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Kapcsolódó cikkek

» Zakopane télen - Kovács Attila, 2012. november. 23
» Varsó és nevezetességei - Etédi Alexa, 2019. március. 05
» Hogy kaphatunk segítséget a hegyekben? - magas-tatra.info, 2014. október. 11
» Szilveszteri kirándulás Szlovákiában - Czinke István, 2014. január. 03
» Visszatérés a Gyömbérre és a Chopokra - Nagy Árpád, 2013. november. 25
» A Lengyel-Tátra virágai - Láncos utak a Świnicára - Nagy Árpád, 2013. november. 25
» Zakopane alvó lovagja, a Giewont - Nagy Árpád, 2013. június. 05
» Tavaszi túra a Tátrában - Kovács Attila, 2013. május. 26

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az autóbuszos utazást, szállást reggelis ellátással, a felsorolt programokat az idegenvezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, árfolyam pótdíjat, idegenforgalmi adót, a további étkezéseket és a fakultatív programok díját. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).

Kötelező költségek: 

útlemondási biztosítás
árfolyam pótdíj
idegenforgalmi adó

Helyszíni költségek leírása: 

belépők, borravalók egyéb étkezések, személyes kiadások, idegenforgalmi adó

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

kényelmes, légkondicionált autóbusszal.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, felár ellenében vacsora igényelhető.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.

99%-os indulási garancia (Kiscsoportos felár) Irodánk meghirdetett útjai – utasaink bizalmának és a vonzó ár/szolgáltatás aránynak köszönhetően – az előző évek átlagában 95% körüli arányban indultak el. Az indulások biztonságát tovább emeljük az alábbiak szerint:

Buszos csoportok: a minimális induló létszám 22 utas, azaz már 22 fős. Csoportot is elindítunk akár a leghosszabb programokra is! A tervezett létszám változatlanul 32-42 fő (az árkalkuláció is erre készült), amely összhangban áll a bemutatott 48-49 üléses autóbuszok férőhely kapacitásával.

22-29 fő közötti csoportok garantált indítását vállaljuk:

• A. az előzetesen kijelölt 49 fős autóbuszt indítjuk el, ez fokozott utazási kényelmet (esetenként akár 2 ülőhelyet is) jelent utasaink részére! A jelentősen emelkedő fejenkénti költségek részbeni kiegyenlítésére utasainktól 6% felár ráfizetését kérjük.

• B. Egyes rövidebb, általában 1 sofőrös programjainknál ún. Midi méretű 29-35 üléses komfortos autóbuszt indítunk. Ezeken a buszokon WC és büfé nincs. Ez esetben a felár mértéke csak 5% az alapdíjra.
 
Egyes rövidebb, általában 1 sofőrös programjainknál (Prága és Dél-Csehország, Alpesi varázslat, Varázslatos Dalmácia,) a minimális utaslétszám 15 fő!
 
Repülős csoportok: Minden repülős körútnál jelezzük a minimum létszámot, melytől a program biztosan indul. Ezenfelül megadjuk a tervezett utas számot is, mely ideális a program minél színvonalasabb lebonyolítására (ennek betartására is odafigyelünk). A minimum és tervezett létszám közti utas szám esetén azonban irodánk felárat számít fel. Ennek díját megtalálják az adott program szolgáltatási blokkjában. Értelemszerűen a jelzett tervezett létszám megléte esetén nem számítunk fel felárat. A nagyobb utazási komfort mellett a kiscsoportos utazás előnyei közé sorolható a bensőségesebb hangulat, a programidők, megállások hatékonyabb kihasználása, az idegenvezetővel való intenzívebb kapcsolattartás. Rendkívül versenyképes áraink és az említett előnyök alapján az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy utasaink a szükséges 5-6 % költségnövekedést megértően fogadják. Emiatt senki sem
mondott még le utazást. Fontosnak tartjuk a meghirdetett programok indulásának garantálását ezáltal is megfelelve az Önök folyamatos bizalmának!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!