Krakkó, Dunajec-áttörés, túrák a Magas tátrában

6 napos utazás Lengyelországba

Hangulatos város látogatások, történelmet idéző várak,festői szépségű tájak, kalandos tutajozás. Igazi csemege ez az utazás a felfedezőknek!

Alapár tartalmazza

az utazást autóbusszal, 5 éjszakai szállást félpanzióval, az idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

az egyéb étkezéseket, a betegség-, baleset-, poggyász és az útlemondási biztosítást, és a belépődíjakat.

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
panzió
Program: 

1. nap - Besztercebánya, Árva vára, Chocholów, Zakopane
Elutazás Székesfehérvárról, a Piac téri parkolóból reggel 5.15-kor. Budapestről az autóbusz 6.30-kor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Vác - Pa­ras­sa­puszta útvonalon Szlovákiába, ahol Zólyom érin­té­sé­vel érkezünk meg Besztercebányára. Séta a hangulatos városközpontban, majd továbbutazás az Árva folyó völgyébe. Látogatás Árva várában, mely Európa egyik leglátványosabb fekvésű várkastélya. Délután átkelés Lengyelországba. Először egy ősi, Zakopane környéki górál faluval, Chocholów-val ismerkedünk (jellegzetes faházak). Ezután közös séta Zakopanéban, Lengyelország leghíresebb hegyvidéki üdülőhelyén, a Magas-Tátra lábainál. Szállás Zakopanéban (5 éj).

2. nap - Nedec vára, Dunajec-áttörés, Zakopane
Utazás hangulatos hegyi falvakon keresztül a festői fekvésű Nedec várához, mely 1918-ig Magyarország egyik északi határvára volt. A vár és a benne lévő kis múzeum meglátogatása után csoportos tutajozás a Dunajec folyó vadregényes szurdokvölgyében. Ezután szabadidő Zakopanéban, lehetőség siklóval felmenni a Gubalówka hegyre (panoráma az egész városra és a Magas-Tátrára).

3. nap - Krakkó, Wieliczkai sóbánya
Egész napos kirándulás Krakkóba. A Kárpátok északi lejtőin leereszkedve érkezünk meg a lengyel királyok ősi székvárosába. A város műemlékei közül jó párnak magyar vonatkozása is van. Séta a szépen felújított óvárosban. Itt található a hatalmas főtér, közepén a híres posztócsarnokkal. A tér sarkában áll a Mária-templom, melynek a főoltára felett el­he­lyez­kedő szárnyas oltár a gótikus fafaragóművészet csodája. Kora délután szabad program.  A nap zárásaként látogatás a Krakkó melletti Wieliczka sóbányájában. Az érdekes bányamúzeum bemutatja a bánya régi működését. A látogatás csúcspontja a mi IV. Béla királyunk lányáról el­ne­ve­zett hatalmas földalatti Kinga-kápolna, melynek szinte minden díszítő elemét sóból faragták.

4. nap - Kasprowy Wierch, Morskie Oko
Délelőtt kabinos felvonóval felmegyünk a Magas-Tátrához tartozó 2000 méteres Kasprowy Wierch-re, ahol valaha a magyar-lengyel határ húzódott (fe­lejt­he­tet­len körpanoráma a Magas-Tátra hegyvilágára). Továbbutazás a Magas-Tátra gyöngyszeme, a Morskie Oko irányába. Útközben a Zakopane melletti Jaszczurówka kápolna megtekintése (tipikus zakopanei stílus). A Morskie Oko egy hatalmas hegyek között fekvő tengerszem, melyhez az autóbuszparkolótól egy 9 km hosszú, jól kiépített túraút vezet. A kirándulók ezt a távot általában jó 2 óra alatt teszik meg, de lehetőség lesz a helyszínen lovaskocsikat bérelni, amivel a tavat másfél km-re lehet megközelíteni. Onnan már csak 20-25 perces gyaloglás ez az elbűvölő szépségű tó.

5. nap - Zakopane / Auschwitz, Pszczyna kastélya
Szabad program, pihenés Zakopanéban. Lehetőség túrázásra a környező hegyekben. Fakultatív program: Egész napos kirándulás. Oswiecimben (németül Auschwitz), az egykori náci haláltábor helyén berendezett emlékmúzeum meg­te­kin­tése. A világtörténelem talán legsötétebb idő­szakával való szembesülés mindenki számára megrázó élményt jelent. Délután látogatás Pszczyna kastélyában. A nagy kelet-sziléziai iparvidéken található barokk főúri kastély gyönyörű termei kellemes meglepetést jelentenek a turistáknak (Európa egyik leggazdagabb családjának a tulajdona volt 1945-ig). A fakultatív program ára: 6.000 Ft + belépődíjak (garantált indulás).

6. nap - Lőcse, Szlovák-Tátra (Ótátrafüred, Csorba-tó)
Átkelés Szlovákiába, ismerkedés az egyik legszebb felvidéki város, Lőcse nevezetességeivel: középkori városfalak, reneszánsz városháza, szégyenketrec, Thurzó-ház, gótikus Szt. Jakab-templom (belseje a középkori vallásos művészetek valóságos kin­cses­háza) stb. A kora délutáni órákban barangolás a Magas-Tátra szlovák oldalán a Tátralomnic, Ótátrafüred, Csorba-tó útvonalon, majd hazautazás Besztercebányán és Parassapusztán keresztül. Érkezés Budapestre és Székesfehérvárra az esti órákban.

 

Kapcsolódó cikkek

» Hogy kaphatunk segítséget a hegyekben? - magas-tatra.info, 2014. október. 11
» Túra a Tengerszemnél a Magas-Tátrában - Négyesi Miklós, 2013. január. 07
» Szlovák nyelvtan gyorstalpaló sörrel - magas-tatra.info, 2014. december. 10
» Gyalogtúra a Tátrában -a Téry-menedékházhoz - Kovács Attila, 2014. július. 29
» Túra a felhők felett - Kasprowy és Giewont, a Lengyel-Tátrában - Kovács Attila, 2014. július. 29
» A hét Tátra csúcs megmászása - Radics Ákos, 2013. november. 10
» Zakopane alvó lovagja, a Giewont - Nagy Árpád, 2013. június. 05
» Tavaszi túra a Tátrában - Kovács Attila, 2013. május. 26
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást autóbusszal, 5 éjszakai szállást félpanzióval, az idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az egyéb étkezéseket, a betegség-, baleset-, poggyász és az útlemondási biztosítást, és a belépődíjakat.

Helyszíni költségek leírása: 

Az árak tájékoztató jellegűek!
Árva vára EUR 5,-
Nedec vára PLN 12,-
Dunajec-áttörés tutajozás PLN 46,-
Zakopane sikló a Gubalówkára PLN 15,-
Krakkó Mária templom szárnyas oltára PLN 6,-
Wawel-katedrális PLN 12,-
Wieliczka sóbánya helyi idegenvezetéssel PLN 53,-
Kasprowy Wierch felvonó PLN 63,-
Morskie Oko belépő a nemzeti parkba PLN 4,-
fakultatív lovaskocsizás PLN 70,-
Auschwitz emlékmúzeum PLN 20,-
Pszczyna barokk kastély PLN 19,-
Lőcse Szent Jakab templom EUR 2,-

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénzed. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Szállás: 

5 éjszaka panzióban Zakopanéban, kétágyas, fürdőszobás szo­bák­ban.

Étkezés: 
Az alapár félpanziót tartalmazza. További étkezéseket egyénileg lehet megoldani.
Csomagolás: 
Buszos útjaink esetében él a csomagokra vonatkozó súlykorlát. A határ 2 db össz.20-25 kg/fő, az ennél nehezebb csomagok szállítását a busz vezetői megtagadhatják (nem kerülhetnek a busz csomagterébe: kartonos ásványvizek, hűtőtáskák). A nagy csomagokat csak a szálláshelyekre megérkezve tudjuk elővenni a buszunk csomagtartójából. Javasoljuk két csomag összeállítását, egy nagyobb, ruhákkal és napi használatra nem szükséges dolgokkal, illetve egy "kézipoggyász" iratokkal, s olyan dolgokkal, melyek jó, ha kéznél vannak.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!