Laosz-Kambodzsa-Vietnam: Indokina legszebb tájain

16 napos körutazás

Laosz-Vietnám-Kambodzsa körutazás – Indokína csodái

Alapár tartalmazza

elhelyezés 4* szállodákban, egy éjszaka hajón a Halong-öbölben, légkondicionált autóbusz a körutazás és a transzferek során, ellátás: félpanzió (kivéve a repülések napjain), Halong-öbölben teljes ellátás, belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz, magyar idegenvezető, csoportkísérő.

Alapár nem tartalmazza

Nemzetközi  és belföldi repülőjegyek + illetékek, vízumok, kilépési illetékek, fakultatív programok, Storno biztosítás, Betegség-Baleset-Poggyász biztosítás, borravaló, személyes fogyasztás.

Hossz: 
16 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
minimum 14 fő

Szállás

elhelyezés 4* szállodákban, egy éjszaka hajón a Halong-öbölben

Program: 
 
Laoszt a helybéliek az “Egymillió elefánt országának” nevezik, melynek legvonzóbb úti célja Luang Prabang, a középkori főváros, mely ma a Világörökség része. Becslések szerint a város közel tízezer lakosára 32 működő templom jut! Laosz felér egy időutazással, leginkább azoknak a turistáknak ajánlott, akik a nyugodt, a nyugati civilizációtól mentes, romlatlan Ázsiára kíváncsiak.
 
Vietnám nevét hallva azonnal eszünkbe jutnak a mára már kultikussá vált filmek, mint az Apokalipszis most, vagy a Hair. De nincs olyan negyvenen felüli mozirajongó sem, aki ne emlékezne arra, ahogy a Robin Williams által megformált rádiós reggelente pimaszul belerikkantotta a mikrofonba, hogy Jó reggelt Vietnám! Nos örömmel jelenthetjük, hogy Vietnám felébredt! Míg nálunk kitört a kapitalizmus, addig Vietnám rendületlenül folytatta a szocializmus építését, és lassan kikerült a látókörünkből az egykor közös ideológiai alapon szerveződő blokk baráti országa: az ázsiai „nagytigris”, Kína árnyékában jóval kevesebb média-visszhangot kapott. Vietnám azonban csendesen, szorgalmasan építette-építi az új jövőt, és álomszép öbleit,  gazdag kulturális örökségeit látva nem fogunk csodálkozni azon, hogy Délkelet-Ázsia egyik legkedveltebb turisztikai célországává vált.
 
Angkor már csak egy “ugrás” Hanoitól! Miután a Khmer Királyság fővárosát a sziámi thaiok elfoglalták, a város elnéptelenedett, és csak a legendák őrizték az őserdő által benőtt templomok egykori gazdagságát. Alig száz éve kezdték meg a romváros több száz négyzetkilométernyi területének a megtisztítását: a több száz templomból, szentélyből álló komplexum, a Bayon-templom időtlen mosolyú kőkolosszusai, Banteay Srei rózsaszín kőcsipkéi, a hőseposzok relievekbe faragott történetei, és Angor Wat égbe nyúló tornyai méltán lettek a Világörökség részei.

1-2.nap Budapest > Luang Prabang
Utazás Budapestről repülővel menetrend szerinti járattal, átszállással Laoszba. Éjszaka a repülőn. Másnap délután érkezünk Luang Prabang-ba, első állomásunkra. Érkezés után transzfer a szállodába, majd szabad program és pihenés.

Szállás: Luang Prabang (2 éj)

3.nap Luang Prabang
Reggeli után városnézés az UNESCO Világörökség listáján található Luang Prabangban, első állomásunk a Királyi Palota, mely ma a Nemzeti Múzeumnak ad otthont. Ezt követően hajóra szállunk és felhajózunk a Mekong folyón a Pak Ou Barlangokig. A barlangrendszerben közel ötezer kisebb-nagyobb aranyozott Buddha szobor található. Visszatérve Luang Prabangba megtekintjük Wat Xiengthong híres épületét, majd Wat Siphoutthabat templomából csodáljuk meg a lenyugvó napot. A programunkat az éjszakai piacon zárjuk.

Szállás: Luang Prabang

4.nap Luang Prabang >Hanoi
Reggeli előtt lehetőségünk lesz betekinteni a helyi papok szokásaiba, akik reggel az utcákat járva rizst gyűjtögetnek a hívőktől. Reggeli után felmegyünk a Phousi hegyre, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra és a Mekong-folyóra. Ezután megtekintjük a lenyűgöző Kuang Si vízesést, és betekintést nyerhetünk a semelykészítés rejtelmeibe. Majd a repülőtérre utazunk, és átrepülünk Vietnámba.

Szállás: Hanoi (2 éj)

5.nap Hanoi
A Vörös folyó partján fekvő Hanoit, Vietnam fővárosát a Tavak városának is nevezik. A több száz éves pagodák, a hagyományos vietnami házak és a szocreál épületek egyvelege valami egészen különös bájt kölcsönöz a városnak. Egész napos programunkat a Ba Dinh téren kezdjük, melynek közepén áll Ho Si Minh mauzóleuma. A tér melletti parkban megtekintjük a nagy népvezér házát, majd megállunk Vietnam jelképénél, az Egy Oszlopú Pagodánál. Városnézésünket az Irodalom Templomában, Vietnam első egyetemén folytatjuk, majd a napi programunkat egy vízibáb előadás zárja.

 Szállás: Hanoi

 6.nap Hanoi > Halong Bay
Reggeli után indulás autóbusszal az álomszép Halong-öbölbe. Érkezés délben, regisztáció, majd beszállás a tardicionális “sárkányhajóba”, ahol elfoglaljuk a kabinjainkat. A kapitány üdvözlése után ebéd, majd hajónk kifut az öbölből és behajózik az ezernyi mészkősziget közé. Fürdőzési lehetőség a smaragdszínű öblökben, majd a hajóra visszatérve a szakácsok rögtönzött főzőbemutató keretében avatják be a vendégeket a vietnami konyha rejtelmeibe. A tenger gyümölcseiből készült gazdag vacsora zárja a napot.

Szállás: Halong-öböl (1 éj)

7.nap Halong-öböl > Hanoi > Hoi An
A koránkelők tai chival köszönthetik a napfelkeltét a fedélzeten, utána reggeli, majd hajózás azokon a helyszíneken, ahol az Indokína című filmet forgatták. Túránk után visszatérés a hajóra, brunch, majd 11h körül kikötünk Halong faluban, elhagyjuk a hajónkat és autóbusszal elindulunk Hanoiba. Érkezés a délutáni órákban, transzfer a repülőtérre, majd repülés Danangba, onnan pedig egy kb. 40 perces buszúttal elérjük Hoi Ant.

 Szállás: Hoi An (2 éj)

8.nap Hoi An
Reggeli után gyalogos városnézés Hoi Anban, mely többek között a selyemkészítéséről és kereskedelméről vált nevezetessé. Sétálva fedezzük fel a bájos óvárost, a „vietnámi Szentendrét” bemegyünk több XVIII. századi lakóházba, és megtekintjük a város jelképét, a fedett Japán hidat. Felkeressük a kínai negyedet, megnézzük a Fukien egyesület templomát, a Kerámia Múzeumot és a Chua Ong templomot. Délután szabad program

Szállás: Hoi An

9.nap Hoi An > My Son > Hue
Reggeli után utazás az egykori Champa királyság szakrális központjába, My Son szent földjére. Sajnos a területen található örökség jelentős része a vietnámi háború bombázásai során helyrehozhatatlan károkat szenvedett. A terület az UNESCO Világörökség része. A fennmaradt romok különleges atmoszférát kínálnak. A program után a Danang és Hue között félúton fekvő Hai Van hágón utazunk keresztül, amely egyben észak és dél klimatikus választóvonala. Innen felejthetetlen kilátás nyílik My Khe tengerpart szakaszra. Rövid megállót tartunk Lang Co tengerpartján, majd érkezés Hue-ba.

 Szállás: Hue (2 éj)

10.nap Hue
Hue 1802-1945 között Vietnam fővárosa, és a Nguyen – dinasztia uralkodóinak a székhelye volt. A városnézés során az impozáns császári temetkezési komplexumok közül megtekintjük Minh Mang és Khai Dinh uralkodók sírjait, valamint Hue fellegvárát, a Citadellát. Megállunk a Zászló toronynál, a Noon kapunál, a kilenc dinasztikus urnánál, a Kilenc szent ágyúnál, a Thai Hoa Palotánál és a tiltott Bíbor városnál. Hajókirándulás (vízállás függő) a Parfüm folyón a nyolcszögletű, hétszintes Thien Mu pagodához. A nap végén időt szakítunk egy kis vásárlásra és nézelődésre a Dong Ba piacon.

Szállás: Hue

11.nap Hue > Saigon
Reggel Saigonba utazunk, hogy megismerkedhessünk Vietnám legnagyobb városával. Saigon – mai nevén Ho Si Minh város – 1975-ig, a vietnami háború befejezéséig Dél-Vietnam fővárosa volt. Francia gyarmati stílus, modern felhőkarcolók, háborús emlékművek és ezernyi száguldó motorkerékpáros egyvelege a város, melynek legfontosabb látnivalóit, a Notre Dame katedrálist, a Főpostát, és a Thien Hau pagodát fogjuk városnézésünk során megtekinteni.

Szállás: Saigon (1 éj)

12.nap Cu Chi-alagutak > Siem Reap
Reggeli után az egykori amerikai támaszpont alá épült híres Cu Chi alagútrendszert keressük fel. A vietnámi háború alatt épített, közel 200 km hosszú rendszerben egyes szakaszain megismerhetjük a találékony vietnámi gerillamozgalom taktikáit, csapdáit. Délután Kambodzsába, Siem Reap-be repülünk.

Szállás: Siem Reap (3 éj)

13.nap Angkor > Kbal Spean > Banteay Srei
Reggeli után utazás az „ezer linga folyójához” Kbal Speanhoz az angkori kultúra bölcsőjéhez. Onnan utazás Banteay Srei – be, a klasszikus khmer építészet gyöngyszeméhez, melynek homokkő faragásai méltán vetekednek az angkori nagy templomok látnivalóival. Következő megállónk Bantey Samre temploma. Majd a délután folyamán felkeressük még a híres Ta Phrom dzsungel által benőtt templomait is.

Szállás: Siem Reap

14.nap Angkor Thom > Angkor Wat
Egész napos kirándulásunkat Angkor Thom Déli Kapujánál kezdjük. Megtekintjük a Bayon templomot, ezt követően meglátogatjuk az Elefánt-teraszt, a Leprás király teraszát a Phimeanakas templomot és a régészeti körzet egyéb látványosságait. Túránk a khmer építészet gyöngyszemében, Angkor Watban folytatódik, és záródik, majd visszatérünk a szállodánkba.

Szállás: Siem Reap

15. nap Siem Reap > Bangkok > Budapest
Reggeli után rövid utazással felkeresünk egy selyem farmot. Megismerkedünk a selyemkészítés folyamatával, adunk egy kis szabad időt nézelődésre és vásárlásra, majd továbbutazás Chong Khneas úszó városába, amely Siem Reaptól 13 km-re, a Tonle-tavon található. Tradicionális csónakokba ülve fedezzük fel Kambodzsa „Nagy-tavát”, amely az egyik legnagyobb természetesen tó Ázsiában. Érdekessége, hogy a tavon nem csak úszó, lebegő települések, de iskolák, kórházak és éttermek is találhatók. Ezzel a programmal búcsúzunk Kambodzsától, transzfer a repülőtérre, átszállással hazautazás Budapestre. Éjszaka a repülő fedélzetén.

16 nap Bangkok > Budapest
Érkezés Budapestre a déli órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Indokína arcai - Hudanik Zsolt, 2012. február. 24
» Vietnam ízei - Kovács Attila, 2019. március. 11
» Visszatértek „szülőhazájukba” a khmer szobrok - Etédi Alexa, 2013. június. 14

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

elhelyezés 4* szállodákban, egy éjszaka hajón a Halong-öbölben, légkondicionált autóbusz a körutazás és a transzferek során, ellátás: félpanzió (kivéve a repülések napjain), Halong-öbölben teljes ellátás, belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz, magyar idegenvezető, csoportkísérő.

Alapár nem tartalmazza: 

Nemzetközi  és belföldi repülőjegyek + illetékek, vízumok, kilépési illetékek, fakultatív programok, Storno biztosítás, Betegség-Baleset-Poggyász biztosítás, borravaló, személyes fogyasztás.

Kötelező költségek: 

Repülőjegyek, repülőtéri illetékek.
Víumdíj és kilépési illeték.
Storno biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Víumdíj és kilépési illeték
Belépők, borravalók.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
60 USD/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
kb. 3-500 USD/fő (igényektől függően)
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjárattal átszállással, helyközi járatokkal.
Légkondicionált autóbusz a körutazás és a transzferek során.

Szállás: 

elhelyezés 4* szállodákban, egy éjszaka hajón a Halong-öbölben

Étkezés: 
félpanzió (kivéve a repülések napjain), Halong-öbölben teljes ellátás.
A területről: 
Laosz vagy hivatalos nevén Laoszi Népi Demokratikus Köztársaság egy tengerektől elzárt, köztársaság Délkelet-Ázsiában. Északnyugatról Mianmar és Kína, keletről Vietnám, délről Kambodzsa, nyugatról pedig Thaiföld határolja.
Kambodzsa egy Magyarországnál csaknem kétszer nagyobb ország a Thai-öböl (vagy Sziámi-öböl) partján.
A Vietnámi Szocialista Köztársaság délkelet-ázsiai ország. Északról Kína, nyugatról Laosz és Kambodzsa, keletről pedig a Vietnámi-öböl határolja.
Időjárás: 
Az alábbi megállapítások mind a három országra igazak:
Mindegyik a trópusi monszun éghajlati övbe tartozik. Három évszak alakult ki:
-esős évszak májustól októberig
-hűvös, száraz évszak novembertől februárig
-meleg, száraz évszak márciusban és áprilisban
A monszun általában ugyanakkor, májusban érkezik, de vannak időbeli szélsőségek is.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Korhatár: 
18
Egészségügyi tudnivalók: 
Amennyiben tájékozódni szeretne a térségben előforduló megbetegedésekről, kérjük, forduljon orvosához, vagy a nemzetközi oltóközpontokhoz.
Országos Epidemiológiai Központ
Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont
1097 Budapest, Gyáli út 3/a Tel.: (06-1) 476-1364 RendelésHétfõ – csütörtök: 9 -14 óra
(13.30-ig lehet sorszámot húzni!)
Nemzetközi Oltóközpont
1134 Budapest, Váci út 70. Telefon: (06-1) 78-78-770, 06/20-208-7878 Rendelés Hétfő – péntek: 10:00 – 20:00
Szombat: 10:00 – 16:00
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!