La Isla Bonita

9 napos kalandtúra La Palma szigetén

A szív lakú La Palma kétségkívül a Kanári-szigetek legszebb tagja – ezért is hívják a helyiek La Isla Bonitának, azaz „Szép Sziget”-nek. Buja, zöld köderdők, szűk szurdokok, vízesések, sziklás, fekete homokos tengerpartok, banánföldek és Kanári-fenyő erdőrengetegek, amelyeket megkoronáz a felhők felett ülő, télen néha hótakaróba burkolózó hegycsúcsok láncolata. Nincsenek hatalmas szállodasorok, tengerparti vurstli, nincsenek tömegek, akiktől ne lehetne elférni a romantikus tengerpartjain, és nem töltik meg Santa Cruz UNESCO Világörökség óvárosát a turistabuszok.

Alapár tartalmazza

 • 8 éjszaka szállás Santa Cruz-ban kétszemélyes apartmanokban
 • utazás a helyszínen bérelt kisbusszal, taxival, tömegközlekedéssel
 • túravezetés tapasztalt magyar vezetővel
 • La Zarza völgy- sziklarajzok
 • Los Sauces rumfőzde látogatás
 • San Antonio vulkán látogatóközpont
 • bicikli bérlés
 • kajak bérlés

Alapár nem tartalmazza

 • kiutazást (nemzetközi repülőjegy és illeték)
 • utasbiztosítás
 • sztornó biztosítás
 • étkezések és italok
 • személyes természetű kiadások
Hossz: 
9 nap
Szállás: 
apartman
Létszám: 
8-16 fő

Nehézség:

Közepesen nehéz gyalogtúrákra és bringázásra és kajakozásra számíts. 

Az utazásunk során törekszünk a leírás szerinti program pontos követésére, mégis fenntartjuk a lehetőségét a program részbeni változtatásának. Az út során előfordulhatnak előre nem tervezett helyzetek, amik átalakíthatják a tervezett programot. A stílus, ami különlegessé teszi az utazásainkat, a meglátogatott országok és tájak, az időjárás és egyéb környezeti tényezők, illetve a csoport jellege gyakran befolyásolják a programok menetét. Ezen okokból kifolyólag az irodánk az utasainak biztonságát szem előtt tartva felcserélhet, helyettesíthet és végső esetben kihagyhat programokat, cserélhet szállásokat és közlekedési eszközöket. Az útleírás általános információkat fogalmaz meg, de nem tudja garantálni a benne szereplő látnivalók, események és élővilág megtapasztalását, illetve a benne foglalt időkeretek pontos betartását.

Az utazás során gyakran letérünk a klasszikus turistacsapásokról, meglátogatunk a civilizációtól távolabb eső területeket, ezért a program természeténél fogva tartalmazhat előre nem látható változásokat. Az időjárás változékonysága, előre nem várható események vagy biztonsági szempontok előfordulhat, hogy egy-egy program nem teljesíthető. Ilyen esetekben a túravezető megpróbálja átszervezni, átcsoportosítani a programokat, vagy helyettesíteni azokat másokkal. Ezen döntések a túravezető hatáskörébe tartoznak és kötelező érvényűek az utazáson résztvevőkre.

Program: » Részletes program

Napi részletes programunkat lentebb találod:

1. nap: Budapest - Santa Cruz de La Palma repülés
2. nap: Kirándulás: köderdő, túra, rumfőzde
3. nap: Körutazás: La Zarza, Puntagorda, Roque de los Muchachos
4. nap: Kanári-fenyő erdők, bringatúra
5. nap: Ruta de los Volcanes, túra
6. nap: Kajaktúra, lávacsatorna-barlang
7. nap: San Antonio vulkán, túra
8. nap: Barranco de la Madera, túra
9. nap: Santa Cruz de La Palma túrazárás

További információ

Kapcsolódó cikkek

» Tenerife hegyvidéki tájain... - Kovács Attila, 2017. július. 23
» Tenerife csodái - Kovács Attila, 2017. július. 13
» Tenerife tájain... - Kovács Attila, 2017. június. 24
» Edzőtábor a Kanári-szigeteken - Kovács Attila, 2012. március. 26
» Ibiza fényei - Kovács Attila, 2018. március. 01
» Extrém séta, El Camino del Rey - Kovács Attila, 2018. január. 10
» A misztikus Baszkföld - Kovács Attila, 2017. november. 29
» A Guell Park, Barcelona - Kovács Attila, 2017. szeptember. 21
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Részletes program
1. nap: Budapest - Santa Cruz de La Palma repülés

Repülés Budapestről Santa Cruz de La Palmára, a helyiek által La Isla Bonitának, azaz „Szép Szigetnek” hívott La Palma alig 20 ezres, barátságos fővárosába.

Este helyi rumok, sörök és borok társaságában ismerkedünk a sziget gasztronómiájával, na meg egymással.

Szállás: Santa Cruzban, apartmanban
Ellátás: önellátó

2. nap: Kirándulás: köderdő, túra, rumfőzde

Reggel buszra pattanunk, és meg sem állunk Cubo de la Galga szurdokvölgyében meghúzódó köderdőkig.

Cubo de la Galga, köderdők: La Palma északi oldalán a tenger felől érkező párás légtömegek kicsapódnak és a gyakori ködnek és csapadéknak köszönhetően sűrű köderdő-dzsungelek, örökzöld babérerdők (Laurisilva-erdők) jönnek létre, melyek felkerültek az UNESCO Világörökség listájára. Cubo de la Galga szurdoka rejti ezt a természeti kincset.

Hatalmas páfrányok közt sétálunk közel két órát a szurdokban, de ez még csak a bemelegítés: innen átutazunk a szomszédos völgybe, Los Tilos erdőrezervátumába. Ha bejött Cubo de la Galga, akkor Los Tilos eufóriába fog ejteni!

Los Tilos erdőrezervátum: A páfrányokkal, szakáll-zúzmókkal borított laurisilva-erdők alján a szurdokban egy hatalmas vízesés ontja a vízpermetet. De nem elégszünk meg a szurdok talpával: felkapaszkodunk a meredek, buja köderdőkkel borított hegyoldalra, ahol egy vízvezeték-csatorna partján – hol a szurdok falán, hol a csatornának vájt alagutakon – folytatjuk tovább utunkat, egészen a csatornát tápláló vízesésekig. Innen – jó néhány kilátóponttal megtűzdelt úton - ereszkedünk vissza buszunkhoz.

Los Sauces rumfőzde: Délutánra már csak egy kis lazítás maradt: La Palma leghíresebb rumfőzdéje, melynek termékeit minőségben Latin-Amerika rumjaival említenek egy lapon. A rumot napjainkban is kézműves technikával állítják elő. Az üzem italboltjában egy kóstoló után válogathatunk a 6, 8 és 12 éves rumokból.

Cubo de la Galga: 2 óra, 5 km, 350 m szint fel és le
Los Tilos: 4 óra, 14 km, 450 m fel és le
Szállás: Santa Cruzban, apartmanban
Ellátás: önellátó
Utazás: bérelt kisbusz

3. nap: Körutazás: La Zarza, Puntagorda, Roque de los Muchachos

 

Körutazás: Ma egy könnyebb, lazítósabb napnak nézünk elébe. Újra a sziget északi oldalára utazunk, ahol La Zarza völgyében megnézzük a hajdani őslakosok sziklarajzait, pontosabban sziklavéseteit.
Innen a szomszédos városka régi kikötőjébe utazunk, ahol a halászfalu házait fecskefészek szerűen építették az óceán fölé emelkedő hatalmas sziklafalra. A falut a helyiek napjainkban is használják, elsősorban hétvégi házaknak.

Itt csobbanhatunk egyet a falucska sziklába vájt medencéjében, ahol a víz kellemesre melegszik – hiszen csak néha-néha csap be egy-egy nagyobb hullám.

Roque de los Muchachos: Délután a sziget legmagasabb pontja felé vesszük az irányt. Tengerszintről hajmeresztő szerpentineken a sziget legmagasabb pontjáig, Roque de los Muchachos, 2356 méter magas csúcsára kanyargunk. A csúcsról gyönyörű kilátás nyílik az egész szigetre, az alattunk nyújtózó hatalmas Taburiente-kalderára, a kanári fenyők borította meredek hegyoldalakra. A hatást csak fokozza, hogy a csúcsot néha hólepel borítja.

Túra: könnyű séták
Szállás: Santa Cruzban, apartmanban
Ellátás: önellátó
Utazás: bérelt kisbusz

es rumokból.

Cubo de la Galga: 2 óra, 5 km, 350 m szint fel és le
Los Tilos: 4 óra, 14 km, 450 m fel és le
Szállás: Santa Cruzban, apartmanban
Ellátás: önellátó
Utazás: bérelt kisbusz

4. nap: Kanári-fenyő erdők, bringatúra

Ma négy kerékről két kerékre váltunk. Reggel busszal felutazunk Santa Cruz fölé magasodó hegyekbe, ahol jó 1200 méter magasságban nyeregbe pattanunk. Bringáinkkal gyönyörű kanári-fenyő erdőkben, és szelídgesztenye ligetek közt tekerünk egyre magasabbra, míg El Pilar évszázados kanári-fenyő rengetegében 1450 méter magasságban elérjük a főgerincet. Innen már csak lefele vezet az út, folyamatosan köderdők közt gurulunk le egészen Santa Cruz de la Palma tengerpartjáig. Természetesen útközben megállunk több fotószünetre is, hiszen a kanyargó hegyi útról gyönyörű kilátás nyílik Santa Cruzra, és a sziget hegyeire.

Kora délután érkezünk vissza szállásunkra, így még bőven lesz időnk szétnézni a városban, mely számos értéket rejt: az óváros UNESCO Világörökség tengerparti házai, a „Balkonok utcája”, a gyarmati hangulatában teljesen épen maradt óváros szűk, hegyre kapaszkodó utcácskái, folyamatos fotózásra késztetik az embert. Az egységes 16-18. századi városkép mellett érdemes megnézni a reneszánsz San Salvador templomot, a Real Convento-t, a Cabanas palotát, na meg az óváros peremén a tengerészeti múzeumnak helyet adó, Kolombusz Santa Maria hajójának másolatát.

Szintemelkedés: 3-4 óra, 34 km, 280 m fel, 1450 m le
Szállás: Santa Cruzban, apartmanban
Ellátás: önellátó
Utazás: taxi és bringa

5. nap: Ruta de los Volcanes, túra

Ruta de los Volcanes: Ma kétségkívül a sziget egyik leglátványosabb magashegyi túraútvonalára, a Ruta de los Volcanes, azaz a vulkánok útjára látogatunk. A sziget főgerincén vezet a GR 131-es európai turistaút, melynek talán ez a legszebb szakasza. 

Kezdésnek feltaxizunk a már tegnap megismert El Pinar hatalmas fenyőerdejébe. Innen indul utunk, ami összesen 28 kialudt – de a közelmúltban működött vulkán kráterét érinti. Mindeközben a sziget főgerincén haladunk, ahonnan tiszta időben gyönyörűen belátni a sziget hegyvonulatait, a szomszédos Tenerife, Gomera, El Hierro és kis szerencsével még Gran Canaria óceánból kiemelkedő hegyeit is. 

A délutáni órákban érünk le Fuencaliente városkába, ahonnan visszabuszozunk Santa Cruzba.

Szintemelkedés: 6 óra, 18 km, 380 m fel, 960 m le
Szállás: Santa Cruzban, apartmanban
Ellátás: önellátó
Utazás: taxi, illetve helyközi járat

6. nap: Kajaktúra, lávacsatorna-barlang

Reggel kisbusszal átutazunk a sziget túloldalára, Puerto Naos híresen szép feketehomokos-kókuszpálmás tengerpartjára. Bár ez a sziget legszebb strandja, mi mégsem strandolással töltjük az időt: tengeri kajakokba ülünk, hogy felfedezzük a sziget nyugati partját – csak most épp az óceán felől. Sziklafalak alatt evezünk el, kikötünk elhagyott, néptelen kis öblök homokos partjain, és élvezzük a felettünk 2000 méter fölé emelkedő vulkáni sor összképét – csak éppen tengerszintről.

Délután Puerto Naos tengerpartján töltjük az időt, illetve egy fakultatív program keretében ellátogatunk az egyik lávacsatorna-barlangba, ahol sisakos-fejlámpás barlangtúra keretében fedezzük fel a földalatti világot.

A késő délutáni órákban már Santa Cruzban szürcsöljük megérdemelt Dorada sörünket. 

Túra nehézsége: amennyiben ültél már kajakban, nem fog meglepetést okozni a túra.
Könnyű, mindenki számára teljesíthető 3-4 órás túrára megyünk a part mentén.
Szállás: Santa Cruzban, apartmanban
Ellátás: önellátó
Utazás: bérelt kisbusszal

7. nap: San Antonio vulkán, túra

Reggel buszra szállunk, és ott folytatjuk, ahol tegnapelőtt abbahagytuk: azaz Fuencalientébe buszozunk, hogy haladjunk tovább a vulkánok útján – egészen az óceánig.

San Antonio vulkán: Kezdésnek bekukkantunk a tövében épült látogatóközpontba: a vulkán az őslakos guanchék szent helye volt, illetve ennek a hegynek a tövében tört ki 1971-ben a Teneguia-vulkán, mely a sziget legutóbbi komoly vulkáni működése volt.

A San Antonióról kérődző tevék közt ereszkedünk le a Teneguia kráteréhez, ahol a friss vulkáni salakon visz tovább az utunk. Ezen a vulkáni salakon – kis kőfalakkal védve - termelik a híres la palmai malvázia bort. Ahogy közelítünk a tenger felé - a sziget szélárnyékában hulló kevés csapadéknak köszönhetően – lassan sivatagivá alakul a táj. E sovány csapadékviszonyokat kihasználva itt épült fel a sziget szalinája, azaz sólepárlója, mely a világ egyik legtisztább sóját adja (itt az óceán közepén nincs semmi szennyező forrás). A parton akár strandolhatunk is egy jót, és megnézhetjük a sólepárlót. A délutáni órákban utazunk vissza Fuencaliente érintésével Santa Cruzba.

Szintemelkedés: 3-4 óra, 9 km, 800 m le, 80 m fel
Szállás: Santa Cruzban, apartmanban
Ellátás: önellátó
Utazás: helyközi járat

8. nap: Barranco de la Madera, túra

Santa Cruz jó hely: nemcsak a kakasok kukorékolása ébreszt a főváros közepén, hanem több turistaút is innen indul. Mi a legszebbet választjuk ma. Ha tegnap elteltünk a sivatag látványával, akkor mára „egy kis zöld dzsungel, kristálytiszta hegyipatakkal” a menü, mely mindenkinek ízleni fog.

A „fák szakadéka”, ahogyan neve is mutatja egy köderdőkkel benőtt zöld kanyon, melynek vizét csatornákban a városba vezették. Nemcsak az ivóvíz biztosítása volt a fontos: Santa Cruz felett a város jelképének is számító vízejtő-aknák energiáját használták ki a vízimalmok, melyek a hajdan virágzó kikötő gabonáját őrölték. Beérve a szurdokba szinte összezárul a völgy a fejünk felett, majd kikapaszkodva a sziklafalra egy csatorna partján folytatjuk tovább utunkat. A völgyfőben egyszerre egy kiszáradt jó 100 métereses vízesés álja utunkat. De a vízesés nem kiszáradt, hanem vizét egy több száz méter hosszú alagútba terelték. Mi is követjük a víz útját, és néhány perc fejlámpás séta után kinézve az alagút ablakán vesszük észre, hogy már a sziklafalon, a völgytalp fölött jó száz méter magasan járunk. Az alagút párkányt, a párkány alagutat követ, míg végül öreg kanári-fenyvesek közt ereszkedünk le Nuestra Senora de las Nieves templomához, hol a sziget védőszentjét, a las nievesi Madonnát őrzik. Itt – a templom melletti krimóban - jó hideg csapolt sörök társaságában pihenjük ki a túrát.

Délután még lesz időnk bolyongani egyet Santa Cruzban, megvenni az ajándékokat, majd tartunk egy kis búcsúestet, hiszen holnap indul gépünk haza. 

Szintemelkedés: 5-6 óra, 16 km, 1100 m fel, 1100 m le
Szállás: Santa Cruzban, apartmanban
Ellátás: önellátó
Utazás: kizárólag a lábunk

9. nap: Santa Cruz de La Palma túrazárás

A repülőjárat indulásától függően taxizunk a repülőtérre. Hazautazás

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 
 • 8 éjszaka szállás Santa Cruz-ban kétszemélyes apartmanokban
 • utazás a helyszínen bérelt kisbusszal, taxival, tömegközlekedéssel
 • túravezetés tapasztalt magyar vezetővel
 • La Zarza völgy- sziklarajzok
 • Los Sauces rumfőzde látogatás
 • San Antonio vulkán látogatóközpont
 • bicikli bérlés
 • kajak bérlés
Alapár nem tartalmazza: 
 • kiutazást (nemzetközi repülőjegy és illeték)
 • utasbiztosítás
 • sztornó biztosítás
 • étkezések és italok
 • személyes természetű kiadások
Helyszíni költségek leírása: 

A programban feltüntetett egyéb belépők, személyes természetű kiadások. Étel, italfogyasztás. Mindenki máshogy szeret utazni, másra költi a pénzét. Gondold át a saját utazási szokásaidat az étkezés, italok, ajándékok és borravalók tekintetében. Amivel mindenképp számolnod kell, az a helyszínen fizetendő költségek. A költőpénzt EUR formájában hozd magaddal. Az árak európaiak. Bevásárolni a magyarországi árakkal közel megegyező árakon lehet. Egy átlagos vacsora 12-15 Euró.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg
Felszerelés ajánló

A legfontosabb aranyszabály, hogy törekedj a könnyű csomagra, ugyanis azt neked kell mozgatni. Egy könnyű táska 10-15 kg körül nyom, háton vihető (hátizsák vagy utazótáska, maximum 60L vagy M méret), így könnyű azokat cipelni és beférnek a közlekedési eszközeinkbe. Figyelj a légitársaság szabályzatára, illetve a súlykorlátra (ez általában 23 kg). A kemény bőröndök nem megfelelőek az utazáshoz. Szükséged lesz egy kis hátizsákra (maximum 30L), amit a napi túrák és kirándulások során használsz. Ebben tudod tartani a kulacsodat, értékeidet, fényképezőgépet és elektronikai eszközöket. Novemberben itthon már elég esős, hűvös idő van, de a Kanári-szigeteken még gyönyörű nyár, általában napsütéssel, néha kevés esővel (a köderdőkben természetesen gyakoribb esővel). Az időjárás figyelembevételével tervezd meg ruházatod.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazás kiinduló- és végpontja: Santa Cruz de La Palma városa. A találkozó pontos helyét és idejét az indulás előtt pár héttel kiküldött BELÉPŐ-ben részletezzük. A ki- és hazautazás egyénileg történik, azonban van lehetőség a túravezetőnkhöz csatlakozni. Fontos, hogy csak akkor vedd meg a repülőjegyet, ha megkaptad a Traveller e-mail-ben küldött visszaigazolását, hogy biztosan elindul az adott program. Szívesen küldünk Neked repülőjegy ajánlatot, kérlek, jelezd az igényeidet az online jelentkezési lap kitöltésekor, a válaszható extráknál. Utazásunk alatt használunk bérelt kisbuszt, taxit valamint helyi tömegközlekedési eszközt, amiket az utazás díja tartalmaz.

Szállás: 

8 éjszaka szállás Santa Cruz-ban kétszemélyes apartmanokban. Az utazás során végig egy helyen lesz a szállásunk, innen indulunk el naponta csillagtúra szerűen a sziget felfedezésére. A szállásunk egy apartman a főváros, Santa Cruz de la Palma óvárosától 10 percre lesz. A szálláson 3 szobás apartmanokban leszünk, szobánként 2 ággyal. Minden apartmanban van WC és zuhanyzó.

Étkezés: 
A részvételi díj ellátást nem tartalmaz (önellátás). Az utazás során minden nap lesz alkalmunk bevásárolni. Szállásunktól 10 percre található bolt, illetve éttermek. Az út során lesz alkalmad vendéglőben étkezni.
A területről: 
La Palma a Kanári-szigetek majdnem legnyugatibb tagja. Északi, szél felőli oldalát sok csapadék öntözi, így ezeket a hegyoldalakat 5-600 méter felett buja köderdők, örökzöld babérerdők, azaz Laurislva-erdők borítják, melyek ma már csak az Atlanti-óceán szigetein őrzik a jégkorszak előtti szubtrópusi köderdők élővilágát. A sziget vulkanikus eredetű, és a föld még ma sem nyugszik a sziget déli nyúlványán (az utolsó komolyabb vulkánkitörés 1971-ben volt). Ellenben az északi oldalát mély völgyekkel szabdalta fel az erózió, a hivatalos statisztika szerint a világ legmeredekebb szigete. Ködbe burkolózó őserdőkkel fedett csúcsok, és mély szurdokok váltogatják egymást, melyek oldalán néhol csak egysávos út szerpentinezik a csöndes falvak között. Nem hiába lett a sziget a gyalogos turisták – na meg a hippi-kommunák – paradicsoma. Ma Spanyolországhoz tartozik, a Kanári Autonóm Terület tenerifei fennhatósági részéhez, de hogy ne legyen egyszerű a helyzet, némi önállósággal is bír ezen belül. Így az Európai Unió tagja. A helyiek spanyolul beszélnek, leginkább turizmusból, na meg a trópusi gyümölcsök termesztéséből élnek. Ennek köszönhetően ma is világhírű a La Palma-i rum, vagy a Santa Cruz-i szivar, mely a havannaival vetekszik. November a mangó szüret ideje, na meg a helyi banánról sem szabad megfeledkezni!
Időjárás: 
A hőmérséklet – a tenger kiegyenlítő hatásának köszönhetően – mindig kellemes. Általában ebben az időszakban 20-25 fok, de egy-egy szaharai porvihar betörése esetén néhány napig 30 fok fölé is emelkedhet. Néha hidegfront betörések idején a hőmérséklet 20 fok alá is eshet, illetve a hegyekben havazhat. Novemberben ér véget az augusztus-szeptemberi száraz időszak, lassan zöldülnek vissza a szigetek, így ilyenkor már néha eshet – de nem kell aggódni, ha a sziget egyik oldalán esik, a másikon biztosan jó idő van – így a programunkat az időjárás figyelembevételével módosíthatjuk, azaz a napokat „keverhetjük”. De összességében 20-25 fok körüli hőmérsékletre, a tengerpartokon délben közelebb a 30-hoz - és sok napsütésre számíts!
Csomagolás: 
A legfontosabb aranyszabály, hogy törekedj a könnyű csomagra, ugyanis azt neked kell mozgatni. Egy könnyű táska 10-15 kg körül nyom, háton vihető (hátizsák vagy utazótáska, maximum 60L vagy M méret), így könnyű azokat cipelni és beférnek a közlekedési eszközeinkbe. Figyelj a légitársaság szabályzatára, illetve a súlykorlátra (ez általában 23 kg). A kemény bőröndök nem megfelelőek az utazáshoz. Szükséged lesz egy kis hátizsákra (maximum 30L), amit a napi túrák és kirándulások során használsz. Ebben tudod tartani a kulacsodat, értékeidet, fényképezőgépet és elektronikai eszközöket. Novemberben itthon már elég esős, hűvös idő van, de a Kanári-szigeteken még gyönyörű nyár, általában napsütéssel, néha kevés esővel (a köderdőkben természetesen gyakoribb esővel). Az időjárás figyelembevételével tervezd meg ruházatod.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel, vízum nélkül utazhatnak a Kanári szigetekre.
Biztosítás: 
A részvétel feltétele az út teljes időtartamát lefedő, sportbalesetre is kiterjedő utasbiztosítás megkötése. Az online jelentkezés folyamán lehetőséged van biztosítást igényelni irodánkon keresztül. Amennyiben más biztosítóval szerződsz, győződj meg a biztosítás fedezetéről. A túravezetőnk az első találkozáskor ellenőrzi a biztosítás érvényességét.
Korhatár: 
18
Egészségügyi tudnivalók: 
A higiéniás állapotok jók, a csapvíz is iható, de ásványvizet is lehet vásárolni mindenhol. Az étkezés biztonságos, az élelmiszerekre az Uniós előírások vonatkoznak. Az utazáson való részvétel alapfeltétele a jó egészségi állapot. Komoly szív és érrendszeri problémák, idegrendszeri és mentális zavarok kizáró tényezők. Ha személyes állapotod igényli, konzultálj az orvosoddal.

VALUTA, PÉNZVÁLTÁS

A fizetőeszköz az Euro. Van sok ATM, és sok helyen tudsz fizetni kártyával is. A forintot a szigeten nem váltják ezért még itthon érdemes váltani.
 

MIT HOZZAK MAGAMMAL?

Személyes iratok, dokumentumok
Készpénz, bankkártya
Elsősegélycsomag, gyógyszerek
Fejlámpa, akksik
Szúnyogriasztó
Naptej
UV szűrős napszemüveg
Fürdőruha
Gyorsan száradó törölköző
Kis hátizsák
Túraöltözet (hosszú nadrág is)
Bejáratott túrabakancs
Túraszandál
Meleg ruha; polár pulóver
Esőkabát, esőnadrág
Sapka (hegyekbe elképzelhető, hogy jól fog jönni)
Füldugó
Kulacs
Fényképezőgép

 

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!