Kubai körutazás pihenéssel Cayo Santa Marián - csoportos utazás magyar idegenvezetéssel 2023.03.16-31.

16 napos csoportos nyaralás Kubában

Látogasson el velünk a Karib-térség egyik legkülönlegesebb szigetére, Kubába, szívja magába az igazi kubai szivarfüstöt és kóstolja meg az eredeti kubai rumból készült koktélokat! A sok éven keresztül elszigetelt ország látnivalókban bővelkedik, amelyekből utunk során szemezgetünk. Havanna a sziget legsokszínűbb városa, ahol biztosan nem fogunk unatkozni. A számtalan híres látnivaló mellett az ismert író, Ernest Hemingway nyomába eredhetünk, vagy részesei lehetünk egy igazi Tropicana kabaré show-nak. Ellátogatunk az ország egyik legszebb, legzöldebb részébe, a Viñales-völgybe; a hangulatos, franciák által alapított gyarmati városba, Cienfuegosba; a cukornádültetvényekről és gyarmati kori építészetéről híres Trinidadba; valamint meglátogatjuk Sancti Spiritus és Santa Clara városát. Mindeközben megpihenünk a világ egyik leggyönyörűbb tengerpartján, Cayo Santa Marián, ahol egy all-inclusive szállodában élvezhetjük a napsütést a fehér homokos tengerparton, a pálmafák árnyékában. Legyen részese az igazi karibi hangulatnak, hiszen utunkat végig kíséri a kubai életérzés: színes kis házak, szivar, rum, salsa, örök napsütés, pálmafák és fehér homokos tengerpartok!
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Oda-vissza repülőjegy Budapest-Havanna útvonalon, egy átszállással a Swiss Air légitársaság menetrend szerinti járataival
Utasonként egy darab max. 55x40x23 cm-es kézipoggyász, valamint egy darab max. 23 kg-os feladott poggyász
Szállás három éjszakára Havannában, a 4*-os Memories Miramar Habana Hotelben kétágyas szobában
Szállás egy éjszakára Viñales-ben, a 3*-os Horizontes La Ermita szállodában kétágyas szobában
Szállás három éjszakára Trinidadban, a 4*-os Memories Trinidad del Marban kétágyas szobában
Szállás öt éjszakára Cayo Santa Marián, a 4*-os Grand Memories Cayo Santa Mariában kétágyas szobában
Szállás két éjszakára Cienfuegosban, a 4*-os La Unión by Melia Hotel szállodában kétágyas szobában
Reggeli
All-inclusive ellátás Trinidadban és Cayo Santa Marián
Transzferek különbusszal
Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt
Helyi idegenvezető
Városnézés Havannában, Viñales-ben, Trinidadban, Sancti Spiritusban, Santa Clarában, és Cienfuegosban
Kirándulás a Montemar Nemzeti Parkba és látogatás egy krokodilfarmra

Részvételi díj nem tartalmazza

Javasolt borravaló: 30 EUR/fő
Kubai turistakártya
Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
Útlemondási biztosítást
Valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

Egyéb fontos információk:
A csoport minimum létszáma 20 fő.
A minimum létszám a fakultatív programok során 10 fő.
A Kubába való beutazáshoz érkezéstől számított még hat hónapig érvényes útlevél szükséges, valamint turista célú belépésre jogosító turistakártya.
Egy fő foglalása esetén egyágyas felár fizetendő.
Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 90-61 napon belüli útlemondás esetén a Swiss légitársaság lemondási szabályzata szerinti 106 000 Ft/fő repülőjegy törlési díjat számítunk fel.

Hossz: 
16 nap
Létszám: 
Minimum létszám: 20 fő.

Szállás

Szállás egy éjszakára Viñales-ben, a 3*-os Horizontes La Ermita szállodában kétágyas szobában
Szállás három éjszakára Trinidadban, a 4*-os Memories Trinidad del Marban kétágyas szobában
Szállás öt éjszakára Cayo Santa Marián, a 4*-os Grand Memories Cayo Santa Mariában kétágyas szobában
Szállás két éjszakára Cienfuegosban, a 4*-os La Unión by Melia Hotel szállodában kétágyas szobában

Program: 

március 16. csütörtök
Reggel elutazás Budapestről Havannába egy átszállással (Budapest-Zürich 09:40-11:20, Zürich-Havanna 13:45-20:05). Érkezést követően transzfer a szállásra, a Memories Miramar Habana Hotel 4*-be.

március 17. péntek
Reggelit követően buszos, majd gyalogos városnézésre indulunk Havannában, mely során érintjük a város fő látványosságait.
Havanna Kuba fővárosaként színes forgatagával hamar magával ragadja a látogatókat. A városban lépten-nyomon a történelem apró emlékeivel találkozhatunk, és mi magunk is hamar részévé válunk a színes házak, a szivarfüst, a régi autók és a barátságos emberek társaságának. Fő látnivalók: Havannai Egyetem, Plaza de la Revolucion, Nacional Hotel, El Malecon (Havanna híres tengerparti sétánya), El Capitolio, Gran Teatro de La Habana, El Prado, a korábbi elnöki palota, valamint a Central park. Gyalogosan bevesszük az UNESCO világörökségi listán is szereplő havannai óvárost, melynek része a híres Plaza de la Catedral, a San Francisco de Asis Square, a Plaza Vieja, a pompás Plaza de Armas, valamint a híres Floridita és Bodeguita del Medio bárok, ahol igazi kubai koktélokkal csillapíthatjuk szomjunkat!

Délután szabadidő, vagy fakultatív programlehetőség: túra Hemingway nyomában.
Ernest Hemingway a 20. század egyik legkiemelkedőbb írója, aki több mint 20 évet élt Kubában. A túra során betekintést nyerhetünk életének egy kis szeletébe, meglátogatjuk kedvenc helyeit és megnézzük Cojimarban lévő szobrát. A program ára 30 EUR/fő, helyszínen fizetendő.

Este fakultatív programlehetőség: Tropicana kabaré show.
Este ellátogatunk egy igazán különleges helyre, a Tropicanába, ahol fergeteges showműsort láthatunk. A színes kosztümökbe öltözött revütáncosok igazi forró salsa show-val szórakoztatják a vendégeket, miközben Cuba Libre koktéljainkat fogyasztjuk. A program ára 110 EUR/fő italfogyasztással és transzferekkel, helyszínen fizetendő.
Szállás Havannában.

március 18. szombat
Ezen a napon utunkat az ország nyugati része felé vesszük, és ellátogatunk a Viñales-völgybe, Pinar del Río tartományba. Bárki, aki a Kuba kertjeként is emlegetett Pinar del Río tartományba látogat, lenyűgöző természeti környezettel és Kuba egyik legszebb világörökségi részével találkozhat. A Viñales-völgy az ország egyik leglátványosabb, legzöldebb területe. Utunk első megállója egy csodás kilátópont, a Los Jasmines, ahol a völgyre letekintve csodálhatjuk meg a szépséges panorámát, valamint a tájra jellemző úgynevezett ’mogotes’ sziklákat. Ezt követően folytatjuk utunkat a La Cueva del India (Indiánbarlang) felé, ahol igazán különleges élményben lehet részünk, hiszen egy földalatti folyón hajókázhatunk, amely a Haystack Hillock hegyei között vezet.
Ha Kuba, akkor kihagyhatatlan egy igazi kubai dohányültetvényt meglátogatni, ahol elleshetjük a szivarkészítés folyamatát és akár vásárolhatunk is a helyi termékekből.
Ebédet követően a térség még egy jelentős látnivalóját látogatjuk meg, amely a Viñales-völgytől 4 km-re található. A Mural de la Prehistoria egy hatalmas színes festmény a Mogote Dos Hermanas-on, amelyet Morillo, kubai festő örökített meg ezen a mészkősziklatömbön, és a törzsfejlődés történetét mutatja be.
Szállás Viñales-ben, a Horizontes La Ermita 3* szállodában.

március 19. vasárnap
Ma egy igazán különleges élményben lehet részünk, ugyanis ellátogatunk a Las Terrazas ökofaluba, amely egy 1968-ban kezdődő újraerdősítési program keretén belül létesült, ma már egy bioszféra rezervátum területén. Megismerjük közelebbről a Curujey Ranch-ot, ahol a helyiek körbevezetnek és elmesélik hogyan fejlődött évről évre a közösség. Később ellátogatunk egy kávéültetvényre is, ahol a kávétermesztés- és készítés rejtelmeibe nyerhetünk betekintést. Végül Matanzas városában megmártózhatunk a mindig kellemes hőmérsékletű Rio San Juan folyóban.
Szállás Havannában a Memories Miramar Habana Hotel 4*-ben.

március 20. hétfő
Reggeli után elindulunk Havannából a Montemar Nemzeti Parkba, amely Kuba déli részén található. A nemzeti park gazdag állat- és növényvilágáról ismert, valamint Kuba egyik legjelentősebb természetvédelmi területe. Guamából indulva, amely a nemzeti park fő látványossága, motorcsónakkal meglátogatunk egy indián falut, ahol megismerkedhetünk az őslakosok kultúrájával, szokásaival. Az utunk ide egy természetes lagúnán, a ’Treasure Lagoon’-on keresztül vezet. Visszatérve a faluból megnézzük Kuba legnagyobb krokodilfarmját, ahol személyesen figyelhetjük meg ezeket a hatalmas ragadozókat.
Ezt követően transzfer Trinidadba, amely egy különleges, spanyol gyarmati időkből megmaradt település, ahol úgy érezhetjük magunkat, mintha megállt volna az idő az 1850-es években. A buszos panorámás városnézés után elfoglaljuk a szállásunkat a Memories Trinidad del Mar 4* szállodában.

március 21. kedd
Trinidadot 1988-ban az UNESCO a világörökség részévé nyilvánították. Egy kellemes sétát teszünk az óvárosban, majd meglátogatjuk a Museo Románticot, hiszen Trinidad a múzeumok városa. Felkeressük a La Canchanchara bárt is, ahol kipróbálhatjuk a bár névadója után elnevezett koktélt: rum, méz, citrom és víz.
Délután szabadidő, amely során felfedezhetjük Trinidad macskaköves utcáit.
Szállás Trinidadban a Memories Trinidad del Mar 4* szállodában.

március 22. szerda
Szabadidő vagy fakultatív programlehetőség: félnapos kirándulás a Topes de Collante Nemzeti Parkba.
Reggelit követően a nem túl messzi Topes de Collante Nemzeti Parkba látogatunk el, ahol egy kellemes, nem megterhelő sétát követően megtekinthetjük a környező hegyeket. Élvezhetjük a különleges növény- és állatvilágot, illetve lehetőség nyílik egy természetes medencében megmártózni, ahol egy kis vízesés teszi felejthetetlenné a hangulatot. Ebédünket egy helyi étteremben költjük el, melyet követően visszatérünk a szállásunkra. A program ára 50 EUR/fő, helyszínen fizetendő.
Szállás Trinidadban a Memories Trinidad del Mar 4* szállodában.

március 23. csütörtök
Reggelit követően az utunk Sancti Spiritusba visz, amely egyike Kuba legrégebbi településeinek. Sokban hasonlít a nem túl messzi Trinidadhoz, gyarmati stílusú épületei szintén káprázatosak, azonban a városi élet itt kicsit lelassult.
Ezt követően elindulunk tengerparti nyaralásunk helyszínére, Caya Santa Mariára. Cayo Santa Maria egy bájos, nyugodt sziget, amelyet sokszor a világ legszebb strandjai között emlegetnek. Nyugodt pihenés, káprázatos tengerpart és türkizkék, átlátszó víz vár ránk itt.
Szállás a Grand Memories Cayo Santa Maria 4* vagy felár ellenében a Melia Las Dunas 5* szállodában.

március 24-27. péntek-hétfő
Szabadidő, pihenés a tengerparton Cayo Santa Marián.

március 28. kedd
Reggelit követően kijelentkezés a szállodából és ellátogatunk Santa Clarába, ahol megtekintjük Che Guevara mauzóleumát és múzeumát, valamint a ’Tren Bilando-t’ (páncélozott vonat), amely az 1958-as Santa Clara-i csata emlékét őrzi, amelyben Che Guevara véget vetett Fulgencio Batista diktatúrájának.

Transzfer Cienfuegosnba és szállás a La Unión by Melia Hotel 4* szállodában.

március 29. szerda
Reggelit követően felfedezzük Kuba egyik legszebb, gyarmati stílusú, franciák által alapított városát, Cienfuegost. A „dél gyöngyszemeként” is számon tartott város akár Kuba Párizsa is lehetne. A városnézés során megnézzük a történelmi óvárost a José Martí térrel és José Martí szobrával, a Tomas Terry színházat, valamint a Palacio Ferre és Palacio de Valle palotákat.
Szállás Cienfuegosban a La Unión by Melia Hotel 4* szállodában.

március 30. csütörtök
Délig kijelentkezés a szállodából, majd transzfer a havannai repülőtérre, és hazautazás Budapestre egy átszállással (Havanna-Zürich 16:45-11:35).

március 31. péntek
Érkezés Budapestre (Zürich-Budapest 17:35-19:10).

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Az út kiemelkedő értékei:

  • Remek menetrend az Swiss Air légitársaság járataival
  • Kubát jól ismerő magyar csoportkísérő az utazás teljes időtartama alatt
  • All-inclusive tengerparti pihenés Cayo Santa Marián 4 vagy 5*-os szállodában
  • Városnézés Havannában, Viñales-ben, Trinidadban, Sancti Spiritusban, Santa Clarában, és Cienfuegosban
  • Kirándulás a Montemar Nemzeti Parkba és látogatás egy krokodilfarmra
  • Az út során érintett világörökségi helyszínek: Havanna óvárosa és erődítményei, Viñales-völgy, Cienfuegos történelmi városközpontja, Trinidad óvárosa
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Túra Hemingway nyomában. A program ára 30 EUR/fő, helyszínen fizetendő.
Tropicana kabaré show. A program ára 110 EUR/fő italfogyasztással és transzferekkel, helyszínen fizetendő.
Félnapos kirándulás a Topes de Collante Nemzeti Parkba. A program ára 50 EUR/fő, helyszínen fizetendő.

 

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Oda-vissza repülőjegy Budapest-Havanna útvonalon, egy átszállással a Swiss Air légitársaság menetrend szerinti járataival
Utasonként egy darab max. 55x40x23 cm-es kézipoggyász, valamint egy darab max. 23 kg-os feladott poggyász
Szállás három éjszakára Havannában, a 4*-os Memories Miramar Habana Hotelben kétágyas szobában
Szállás egy éjszakára Viñales-ben, a 3*-os Horizontes La Ermita szállodában kétágyas szobában
Szállás három éjszakára Trinidadban, a 4*-os Memories Trinidad del Marban kétágyas szobában
Szállás öt éjszakára Cayo Santa Marián, a 4*-os Grand Memories Cayo Santa Mariában kétágyas szobában
Szállás két éjszakára Cienfuegosban, a 4*-os La Unión by Melia Hotel szállodában kétágyas szobában
Reggeli
All-inclusive ellátás Trinidadban és Cayo Santa Marián
Transzferek különbusszal
Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt
Helyi idegenvezető
Városnézés Havannában, Viñales-ben, Trinidadban, Sancti Spiritusban, Santa Clarában, és Cienfuegosban
Kirándulás a Montemar Nemzeti Parkba és látogatás egy krokodilfarmra

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Javasolt borravaló: 30 EUR/fő
Kubai turistakártya
Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
Útlemondási biztosítást
Valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

Egyéb fontos információk:
A csoport minimum létszáma 20 fő.
A minimum létszám a fakultatív programok során 10 fő.
A Kubába való beutazáshoz érkezéstől számított még hat hónapig érvényes útlevél szükséges, valamint turista célú belépésre jogosító turistakártya.
Egy fő foglalása esetén egyágyas felár fizetendő.
Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 90-61 napon belüli útlemondás esetén a Swiss légitársaság lemondási szabályzata szerinti 106 000 Ft/fő repülőjegy törlési díjat számítunk fel.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték
Kubai turistakártya

Helyszíni költségek leírása: 

Javasolt borravaló: 30 EUR/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Oda-vissza repülőjegy Budapest-Havanna útvonalon, egy átszállással a Swiss Air légitársaság menetrend szerinti járataival
Utasonként egy darab max. 55x40x23 cm-es kézipoggyász, valamint egy darab max. 23 kg-os feladott poggyász

Étkezés: 

Reggelis ellátás
All-inclusive ellátás Trinidadban és Cayo Santa Marián

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont

A Kubába való beutazáshoz érkezéstől számított még hat hónapig érvényes útlevél szükséges, valamint turista célú belépésre jogosító turistakártya.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!