7 napos buszos körutazás

Kristályok és porcelánok varázsában Körutazás Prágától – Berlinig

7 napos buszos körutazás

A cseh kristály és a szászországi (meiseni) porcelán világhírű. Ezeket is megcsodálhatjuk utunk során és közben híres, ismert helyek mellett olyan városokat is felkeresünk, melyeket kevesen ismernek, pedig védett világörökségek és fantasztikus látványt nyújtanak. Legyen Ön is részese ennek az élménynek.

Alapár tartalmazza

Utazást autóbusszal, 4 éj szállást 3-4*-os szállodákban, reggelis ellátást, idegenvezetést, útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, belépőjegyek, további étkezések.

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 35 fő
Program: 

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – CESKY KRUMLOV (470 km)
Reggeli indulás, utazás Ausztrián keresztül Dél-Csehországba. Egy igazi gyöngyszemet keresünk fel a Moldva folyó mentén. Cesky Krumlov történelmi negyedét az UNESCO 1992-ben a világörökség részévé nyilvánította. A krumlovi vár a prágai Hradzsin után Csehország második legnagyobb vára. Öt udvarból és negyven épületből áll és hozzá tartozik egy hét hektáros kastélypark is. A város egyik jelképe a kör alakú vártorony. Egyedülálló látványosság a jó állapotban fennmaradt barokk színház, amelyhez hasonlóból csak néhány van a világon. Látogatást teszünk az egyik legrégebbi, XVI. századból induló Eggenberg sörgyárban, ahol egy rövid látogatás után 2 féle sört kóstolunk. Szállás Dél-Csehországban.

2. NAP: HLUBOKA – PRÁGA (160 km)
Reggelit követően Hlubokába utazunk. Egy kisebb sziklaszirt tetején álló XVI. századi kastély először barokk, majd ezt követően angol gótikus stílusban épült. (Gyalogos hegyi sétával érjük el a díszparkját és a bejáratot). A kastély 140 gazdagon berendezett szobával és 11 toronnyal büszkélkedik. Látogatásunkat követően irány Prága, melynek történelmi központja szerepel a világörökségek listáján. A délutánt a cseh főváros megismerésének szenteljük. Sétánkat a várnegyedben kezdjük: Hradzsin, Szt. Vitus Katedrális, mely a gótikus építészet egyik kiemelkedő épülete. A dombról leérve, és a látványos Károly-hídon áthaladva az óvárosban gyönyörködünk: a különleges Orloj órájában és a belváros szépen renovált épületeiben. Szállás Prágában.

3. NAP: PRÁGA – DREZDA (150 km)
Reggeli után Szászország fővárosába, Drezdába utazunk. A várost az Elba folyó szeli ketté. Sétánk során a II. Világháború alatt sokat szenvedett, majd utána gyönyörűen újjáépített város épületeit csodálhatjuk meg. Látjuk a híres Semper-operát, a Miasszonyunktemplomát, a híres Albertinumot, mely otthont ad immáron 2010 óta két nagy kiállításnak, amelyek átfogó képet adnak a „modern” művészetről a romantika korszakától egészen napjainkig. Látjuk még a régi és az új piacteret, a Brühl-teraszt, melyet Európa erkélyeként is emlegetnek. Természetesen a Zwinger híres bejárati kapuját, szép udvarát is felkeressük. Drezda Elba-parti területe is világörökség volt, de elvették tőle a címet. Miért? Erről is beszél idegenvezetőnk. Délután a szabadprogram alatt aki akar, felkeresheti a Zwinger aktuálisan nyitva tartó kiállítását. Az esti órákban szálláshelyünkre utazunk.

4. NAP: MEISSEN – BERLIN (230 km)
A híres meisseni porcelángyár megtekintésével kezdjük a napunkat. A gyárat 1710-ben alapította Erős Ágost választófejedelem, azóta világhírre tett szert. Látogatásunk során megtekintjük a porcelánkészítés legfontosabb fázisait, majd bepillantást nyerhetünk a gyár gazdag porcelántörténeti kiállításába, ezt követően vásárlási lehetőségünk is lesz. Programunk után a „régi-új” német fővárosba, Berlinbe utazunk. Az ultramodern stílusban újjáépült, a „harmadik évezred fővárosának is nevezett” metropoliszban az autóbuszos és gyalogos városnézés során megismerjük a legfontosabb látványosságokat: kormányzati negyed a Bundestaggal (ez volt a Reichstag), Brandenburgi-kapu, Potsdamer Platz, Checkpoint Charlie, az Alexanderplatz és környéke a TV-toronnyal. Sétákat teszünk a „régi Berlin” negyedeiben is, mint pl.: a Nikolai-viertelben, vagy éppen a Csendőr-téren. De látjuk még a Vörös-városháza, a hatalmas berlini Dóm épületeit is. Ezt követően kirándulunk buszunkkal a Humbold Egyetem és az Unter den Linden érintésével Charlottenburgba és a híres Kurfürstendammra. Még mindig észreveszi a figyelő szem a két Berlin közötti építészeti különbséget, valamint az egykori Keletés Nyugat-Berlint elválasztó fal mementóit is, melyeket gyalogosan és buszunkból is megszemlélünk. Szállás Berlinben.

5. NAP: BERLIN – POTSDAM – WITTENBERG – LIPCSE (210 km)
Reggeli után Potsdamba látogatunk. A híres uralkodó Nagy Frigyes nyári rezidenciáját, a „porosz Versailles-nak” nevezett, Sanssouci-kastélyt keressük fel. A barokk kastély maga is látványos, de a parkja még csodálatosabb. Ez is a világörökség része. Kastélylátogatásunk után továbbutazunk Wittenbergbe. A város és a régió nagyszabású felújítást végzett az elmúlt időszakban, mert tavaly volt a reformáció megszületésének 500. évfordulója. Ennek létrejötte Lutherhez köthető, mert 1517. október 31-én az itteni Vártemplomra tűzte ki 95 tételét. Ebben a városban van Luther lakóháza, ahol Luther családjával élt és tanított. Városnézésünk során megtekintjük a piacteret és a városházát, Luther szobrát, (ebben az utcában, a házak falain a történelem azon híres alakjainak nevei találhatóak, akik jártak Wittenbergben), a Wittenbergi egyetemet, a városi templomot, ami Luther prédikációinak színtere volt (UNESCO Világörökség), mellette van a híres Vártemplom, a Corpus Christi kápolnával. Esti órákban szállásunkra utazunk.

6. NAP: LIPCSE – PRÁGA (255 km)
Reggel kezdjük Lipcse látnivalóinak megtekintését. Bach itt élt és zenélt. Megtekintjük „munkahelyét” a Tamás-templomot, mely előtt található a zeneszerző szobra is. Felkeressük a piactér szépen gondozott palotáit, a régi kereskedelmi tőzsdét, az óvárosházát és a Mädler-passzázst, majd a muzsika fellegvárainak is nevezett épületeket, a Gewandhaust és az Operaház épületét (kívülről). Ezt követően sétálunk a hangulatos belvárosi utcákon. Koradélután hagyjuk el a várost és felkeressük a Népek csatájának helyszínét. Napóleon első vereségének helyszínén, ott ahol több mint 120.000 ember halt meg, most egy hatalmas emlékmű magasodik. Aki szeretne, felmehet az emlékmű tetején kialakított teraszra, ahonnan csodás panoráma tárul elénk a környékre és Lipcsére. A kilátóterasz lifttel és lépcsök igénybevételével közelíthető meg. Ezt követően továbbutazunk. Szállásunk Prágában lesz.

7. NAP: PRÁGA – KROMĚŘIŽ – BUDAPEST (650 km)
Reggeli után ismét egy különlegesség vár ránk. Egy kevésbé ismert városban, Kroměřížben (régi nevén: Kremsier) teszünk sétát. Történelmi központja a főtér, a mellette álló Püspöki palota és a palotakert. Ezeket és a közelben található reneszánsz-barokk virágoskertet, az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította (külső fotózás). A város Közép-Morvaország kulturális centruma. Kroměřiž-t 1997-ben Csehország legszebb történelmi városává választották. Hazautazás, Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Kapcsolódó cikkek

» Friss képek a prágai árvízről - Kovács Attila, 2017. augusztus. 13
» Képek Szász-Svájcból - Kovács Attila, 2017. augusztus. 07
» Cesky Krumlov télen - Kovács Attila, 2017. május. 22
» Látnivalók Prágában: Gyakori kérdések - Etédi Alexa, 2014. március. 26
» Amikor a telefon navigál egy prágai sörtúrán - Etédi Alexa, 2013. július. 08
» Prága eddigi legnagyobb panorámaképe - Etédi Alexa, 2013. június. 25
» Csak ritka alkalmakkor állíthatják ki a cseh koronát - Etédi Alexa, 2013. május. 13
» Prága "állatkerti" sörtúra - Szalai Krisztina, 2013. január. 28
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást autóbusszal, 4 éj szállást 3-4*-os szállodákban, reggelis ellátást, idegenvezetést, útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, belépőjegyek, további étkezések.

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások, belépők.
Belépők ára: kb. 37 EUR + 460 CZK/fő

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazás minden esetben modern, légkondicionált autóbusszal történik.

Szállás: 

6 éjszaka ***/**** szállodákban (2 ágyas tusolós WC-s szobákban). Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, felár ellenében lehetőség van vacsora igénylésére.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Csehországba és Németországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!