Óriáskörút Közép-Amerikában

Óriáskörút Közép-Amerika vulkanikus világában - Panama - Costa Rica - Nicaragua - Honduras - El Salvador

15 napos körutazás Costa Ricában és Nicaraguában

Ezen az utazáson szinte mindent megtalál: homokos tengerpartok, működő vulkánok, esőerdők és hangulatos települések. Tartson velünk Costa Ricába és Nicaraguába!

Alapár tartalmazza

BBP biztosítást, közlekedést külön busszal, hajóval, elhelyezés középkategóriájú (kb.3-4*-os), többségében úszómedencés szállodákban, haciendán, 2 ágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőt indulástól érkezésig. Az árak 1 EUR = 315 HUF, 1 USD = 285 HUF árfolyamig érvényesek.

Alapár nem tartalmazza

Repülőjegyet, repülőtéri illetéket, sztornó biztosítást, ki és belépési illetékeket, belépőket és plusz étkezések árát.

Hossz: 
15 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 16 fő
Program: 

1. nap: Budapest – Panama City (Panama)
Elutazás Budapestről a reggeli órákban, egy átszállással Panama City-be. Érkezést követően transzfer a szállodába. Vacsora. Szállás Panama City-ben.
 
2. nap: Panama City
Reggeli, majd városnézés Panama City-ben, melyet a helyi emberek Miami-hoz szoktak hasonlítani. Megtekintjük többek között a modern városrészt, a bank-negyedet és a Casco Antiguo-t. Vacsora. Szállás Panama City-ben.
 
3. nap: Panama-csatorna – David
Reggeli, majd utazás autóbusszal a Panama-csatornához, ahol hajóra szállunk és több, mint 13 kilométert hajózunk, hogy elérjük a csatorna déli végén a Miguel gátakat. Utunk során láthatjuk a csatorna történelmi és geológiai értékeit és a folyamatos rendezést, melyet a terület igényel. Ezt követően elérjük a Miraflores tavat, mely a Pedro Miguel és a Miraflores gátak közé ékelődött. Hajózásunk során áthaladunk a Las Americas-híd alatt. Visszautazás Panama City-be. Ezt követően transzfer a repülőtérre és elrepülés David városába. Vacsora. Szállás David-ban.
 
4. nap: David – San José (Costa Rica)
Reggeli után utazás a körülbelül 4,5 millió lelket számláló San José-ba, Costa Rica fővárosába. Panama és Costa Rica határát Paso Canoas városánál szeljük át. Érkezést követően vacsora. Szállás San José-ban.
 
5. nap: San José – Poas Vulkán - Arenal Volcano Nemzeti Park
Reggeli, majd félnapos városnézés San José-ban, mely során megtekintjük többek között az Arany Múzeumot és a Nemzeti Színházat is. Kirándulás a Poas vulkánhoz, mely 2300 méterre magasodik ki a tengerszint felett. Costa Rica lakói szerint ez az ország egyik leglélegzetelállítóbb helye, melynek csodálatos növényzetét mindenképpen látnia kell annak, aki ide utazik. A délután folyamán utazás az Arenal Volcano Nemzeti Parkba. Vacsora. Szállás La Fortuna de San Carlos-ban.
 
6. nap: Arenal Volcano Nemzeti Park – Rincon Nemzeti Park
Reggeli után félnapos gyalogkirándulás az Arenal Volcano Nemzeti Parkban, a világ egyik legaktívabb vulkánjához, mely 2010-ig folyamatosan lávát és füstöt bocsájtott ki. Délután  utunk a Rincon Nemzeti Parkba vezet. A több, mint 14 000 hektáros kiterjedésű nemzeti park vulkánoknak és trópusi erdőknek ad otthont. Vacsora. Szállás egy nagyon szép tropikus parkban található haciendán.
 
7. nap: Rincon Nemzeti Park
Reggeli, majd délelőtt gyalogos kirándulás a nemzeti parkban. A nap folyamán megcsodálhatjuk a park egyedülálló flóráját és faunáját. Az 1916 méter magas aktív vulkán oldalában az ördög konyháját keressük fel, ahol melegvizű források, kénes, mocsaras lávaiszap-tavak, apró gejzírek teszik sejtelmessé a tájat. Kisebb-nagyobb vízeséseket láthatunk szerte a parkban és itt virágoznak a Costa Rica egyik jelképének számító orchideák legszebb példányai is szezontól függően, ahol, ha szerencsénk van néhány virágzó példányt is láthatunk. Délután lehetőség nyílik Costa Rica hatalmas fái között kipróbálni a canupyzást, lovagolhatunk is és fürdési lehetőség a thermál fürdőben (helyszínen fizetendők). Vacsora. Szállás a haciendán.
 
8. nap: Rincon Nemzeti Park – Nicaragua-tó (Nicaragua) – Granada
Reggeli után Penas Blancas-ba utazunk. Rövid megállás, fényképezés a Nicaragua-tó partján, ahonnan a tó közepén jól látható Omepete szigete és az ott lévő két vulkán. Folytatjuk utunkat Granadába, ahol megcsodálhatjuk többek között az Oroszlánok terét, a koloniális épületeket a régmúltból. Várható városnézésünk lovaskocsival történik. Megnézzük a Convento San Francisco-t és a Casa de Los 3 Mundos-t. Vacsora. Szállás Granadában.
 
9. nap: Granada – Massaya Volcano Nemzeti Park – Managua
Reggeli, majd továbbutazunk a Massaya Vulkán Nemzeti Parkba, ahol meglátogatjuk az aktív Santiago-vulkánt, melynek pereméről az alattunk lévő tájban gyönyörködhetünk, majd betérünk az információs központba is. Utunk Managuába vezet tovább. Városnézésünk során megcsodálhatjuk a székesegyházat, a Nemzeti Múzeumot, a Palacio de la Cultura-t, a Palacio de los Heroes de la Revolucion-t, a Republic Plaza-t, az Old Somoza Bunkert és a Sandino szobrot. Vacsora. Szállás Managuában.
 
10. nap: Managua – Telica vulkán - León
Reggeli után Leónba vezet utunk. Indulás után rövid kitérőként felkeressük a „nicaraguai Pompei”-t, ami az egykori nicaraguai fővárosnak, Leónnak az elődje, melyet egy hamu-szórás betemetett. Érkezést követően városnézés, mely keretén belül felkeressük a helyi katedrálist, a Ruben Dario múzeumot, a Parque Central-t és a Subtiava templom híres oltárát. Délután szabad program. Az elszántabbakkal és megfelelő fizikai erőnléttel rendelkezőkkel megtekintjük a híres Telica vulkánt, melyet még a mai napig aktív vulkánként tartunk számon. Utunk délután világosban vezet fölfelé, ám visszafelé már sötétedés után fogunk elindulni a kitaposott ösvény nélüli, sziklás, köves hegyoldalon. Visszautazunk Leónba. Vacsora. Szállás Leónban.
 
11. nap: León – Tegucigualpa (Honduras)
Reggeli, majd megkezdjük utazásunkat Tegucigualpa városa felé, Hondurasba. Délutáni érkezést követően autóbuszos városnézés fotóstoppokkal, mely során elérjük a nyüzsgő belvárosi teret. Vacsora. Szállás Tegucigualpában.
 
12. nap: Tegucigualpa – San Salvador (El Salvador)
Reggeli után megkezdjük utazásunkat San Salvadorba, El Salvador fővárosába. El Amatillo városánál haladunk át a határon. A délután folyamán elérjük uticélunkat, San Salvadort. Érkezést követően délután a város főbb látnivalóit tekintjük meg, többek között a Rosario templomot és a Nagy Katedrálist belülről is. Vacsora. Szállás San Salvadorban.
 
13. nap: Joya de Cerén – San Andres – San Salvador
Reggeli, majd egésznapos kirándulásunk során megtekintjük Tazumal piramisát, a Joya de Cerén romokat és San Andres romvárost. Vacsora. Szállás San Salvadorban.
 
14. nap: San Salvador …
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre. Elrepülés San Salvadorból átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.
 
15. nap: … Budapest
Hazaérkezés Budapestre.

A program 10-15 fő jelentkezése esetén is indul felár ellenében!

Kapcsolódó cikkek

» Az emberéleteket követelő csatorna - Etédi Alexa, 2013. június. 17
» Kuba hangulata - Kovács Attila, 2016. április. 25
» A vadregényes Costa Rica - Kovács Attila, 2016. február. 27
» Toulousetól Martiniqueig: egy karibi utazás története - Kovács Attila, 2015. december. 28
» Időutazás a Karib-tengeren: Kuba nyaralás - Kovács Attila, 2014. január. 09
» A 10 legromantikusabb egzotikus nászút - Kovács Attila, 2013. november. 24
» A varázslatos Dominika - Kovács Attila, 2013. november. 18
» Egy ország a közhelyek mögött: Kuba - Explorer World, 2013. november. 07
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

BBP biztosítást, közlekedést külön busszal, hajóval, elhelyezés középkategóriájú (kb.3-4*-os), többségében úszómedencés szállodákban, haciendán, 2 ágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőt indulástól érkezésig. Az árak 1 EUR = 315 HUF, 1 USD = 285 HUF árfolyamig érvényesek.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőjegyet, repülőtéri illetéket, sztornó biztosítást, ki és belépési illetékeket, belépőket és plusz étkezések árát.

Kötelező költségek: 

Repülőjegy.
Repülőtéri illeték.
Útlemondási biztosítás.
Határoknál fizetendő ki- és belépési illetékek, kb.: 40 USD (a helyszínen fizetendő)

Helyszíni költségek leírása: 

Határoknál fizetendő ki- és belépési illetékek, kb.: 40 USD (a helyszínen fizetendő)
Belépők, nemzeti park belépők, étkezések: 320 USD/fő (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatónak)
Borravaló: ajánlott 4 USD/fő/nap

 

 

Előleg: 

Előleg jelentkezéskor fizetendő a végösszeg 40%-a. Indulás előtt 30 nappal a teljes részvételi díj fizetendő.

Hátralék: 

A fennmaradó összeg – kb. 30 nappal az út indulása előtt

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Elutazás Budapestről a reggeli órákban, egy átszállással Panama City-be. 

Szállás: 

Elhelyezés 3-4*-os, többségében úszómedencés szállodákban, haciendán, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivell. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
Mi ennyire vonzó Costa Rica-ban, ebben a kicsiny országban, amely fele akkora, mint Magyarország, lakóinak száma pedig nem éri el a négymilliót? Sem ezüstje, sem aranya, de még olaja sincs, mégis évente több mint egymillió külföldi turista látogatja meg. Az ember egy csapásra mindent megért, ha - az időeltolódást kipihenve - elhatározza, hogy a főváros után vidéken is körülnéz. Csodaszép pillangók, bódító illatú virágok, mesés tájak és csillogó szárnyú kolibrik adják meg a választ. Mert pontosan ez az, ami olyan gazdaggá teszi ezt a kis országot.
Csomagolás: 
Vízum: 
Az útlevélnek a visszaérkezést követően 6 hónapig még érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie! Érvényes menettérti jegy, megfelelő anyagi fedezet felmutatásával lehet beutazni.
Biztosítás: 
A részvételi díj tartalmazza a BBP biztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Kötelező védőoltás nincs. További információért forduljon a budapesti Oltóközponthoz. Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100 Váci út, Tel.: (1) 465-3800
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!