Közép-Amerika természeti kincsei

12 napos körutazás

Természeti látványosságok 3 országban, trópusi növény és állatvilág különlegességei, vulkánok érdekes folyók, tavak, vízesés.

Alapár tartalmazza

A teljes alapprogramot
Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban + 1 éj repülőn
Ellátást: 9 félpanzió + 2 reggeli
Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
Egy kézipoggyászt
Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára
Fix, foglaláskor választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Alapár nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, repülőjegyet, repülőjegy útlemondási biztosítást, repülőtéri illeték, fakultatív programok árát, helyi borravalókat, belépési illetékek és adók.

 

Hossz: 
12 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Maximum 20 fő

Szállás

3-4*-os szállodákban, 2 ágyas tusoló/WC-s szobákban. Egy éjszaka repülőn. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Program: 

1. NAP: BUDAPEST – PANAMA
Repülés átszállással Budapestről Panamavárosba. Transzfer a szállásra (3 éj).

2. NAP: PANAMA VÁROSNÉZÉS
Reggeli után megkezdjük városnézésünket Panamában, mely a Világörökség része. Panama város az ország gazdasági köz­pontja. Bankok és világcégek felhőkarcolói találhatók itt. Ezután ellátogatunk a Panama Viejo romjaihoz. Az ország első gyar­mata még a XVI. században jött létre, a mostani város hatá­rain kívül. Ebéd. Délután a régi városközpontba Casco Antiguába indulunk, ahol a gyarmati építészet dominál. Innen továbbme­gyünk a Miraflores Locksba, ez a Panama-csatorna partján van. Közvetlenül alattunk zsilipeznek az óceánokat átszelő hatalmas hajók. Esti órákban érünk vissza szállásunkra.

3. NAP: PANAMA-CSATORNA
Reggeli után van lehetőség arra, hogy az olcsó árfekvésű fővárosban vásárolunk, és egyénileg osztjuk be napunkat. A másik lehetőség során részt veszünk egy kb. 4 órás hajókiránduláson a Panama csatornán, melyet sokan a világ 8. csodájának tartanak, mely az Atlanti-óceánt és a Csendes-óceánt köti össze. A túránk fő látványosságai: Miraflore Locks, Miraflores Lake, Pedro Miguel locks, Gaillar Cut és a legkeskenyebb pont, Gatun Lake. Ebéd a hajón. Útközben láthatjuk a hatalmas óceánjárókat és teherhajókat ahogy zsilipelnek, (mi is fogunk zsilipelni). Programunk befejezése után transzfer a repülőtérre, ahonnan Costa – Rica fővárosába, San Joséba repülünk. Szállás San Joséban.

4. NAP: SAN JOSÉ – TORTUGUERO
Reggel elindulunk a Braulio Carrillo Nemzeti Parkba. Itt szem­besülünk először az ország elképesztően gazdag növény- és állat­világával. Útközben banánültetvényeket is láthatunk, miközben számtalan érdekességet megtudhatunk az ország egyik legfonto­sabb exportcikkéről. A Tortuguero Nemzeti Parkhoz érve autóbu­szunkról átpakolunk kis hajókra, mivel erre a területre nem mehet be gépjármű. Közel két órás hajókázásra indulunk a Tortuguero csatornákon. Magával ragadó látványban lesz részünk, egy igazi egzotikus paradicsomban érezhetjük magunkat. Köröttünk min­denhol az érintetlen természet. Déli órákban érkezünk szálláshe­lyünkre, ahol frissítő ebéddel kedveskednek nekünk. Szállásunk stílszerűen komfortos fabungalókban lesz. A nap zárásaként meg­tekintjük a közelben lévő Tortuguero városkát. Sehol egy autó, csak a mosolygó helyi lakosok. Szálláshelyünkön vacsora.

5. NAP: TORTUGUERO
A hajnali órákban egy kb. másfél órás motorcsónakos kirándu­lásra indulunk. Ekkor egészen más arcát mutatja, a vidék, mint a többi napszakban. A madarak és az állatok a csatornák mentén hatalmas zajjal ébredeznek. A túra csúcspontja a napfelkelte lesz az Atlanti-óceán felől. Visszaérve reggeli. A nap további részé­ben gyalogosan, majd ismét motorcsónakos kirándulás kereté­ben tovább ismerkedünk a Tortuguero Nemzeti Park egyedülálló növény és állatvilágával. A terület a mindennapos esők övezeté­ben van, ezért csapadék várható. A sok eső miatt a vegetáció fan­tasztikusan változatos és dús. Napközben ebéd, este vacsora.

6. NAP: TORTUGUERO – GUÁPILES – LA FORTUNA
Reggeli után elhagyjuk a szállásunkat, majd hajóval a Cano Blanco kikötőbe csónakázunk miközben biztos, hogy több állatot fogunk látni a lagunák mentén. Megérkezésünk után megyünk Guápilesbe, ebéd, majd folytatjuk utunkat az ország közepe felé a La Fortuna régióba, melynek területén két ősi vulkán is talál­ható, a Chato és az Arenal. Az Arenal vulkánt a világ tíz legaktí­vabb vulkánjai között tartják számon, annak ellenére, hogy 2010 óta nem volt látványos kitörés. Szállás és vacsora (2 éj).

7. NAP: ARENAL – LA FORTUNA

Kora reggel az Arenal Parkban kezdjük a túránkat, ahol a ter­mészet szépségétől eltekintve megtekinthetjük az eredeti 1968‑ból fennmaradt lávafolyam nyomait, túránk végezté­vel a La Fortuna vízeséshez látogatunk el. Utunk során nagyon szép példáját láthatjuk a Costa Rica-i vidéki életnek, farmok­kal, különféle mezőgazdasági területekkel és különleges élővilággal. Megérkezésünk után egy rövid sétát követően meg­csodálhatjuk a 70 méter magas vízesést. A zuhatag aljában egy természetes medencét is láthatunk, ennek kristálytiszta vizében a bátrabbak úszhatnak is egyet. Szállás, mint előző nap. Vacsora.

8. NAP: LA FORTUNA – TENGERPART
Reggeli után elhagyjuk a szépséges La Fortunat, és a Csendes-óceán partjára visz utunk. Szállásfoglalás, majd fürdési, pihenési lehetőség a homokos parton.

9. NAP: PIHENÉS
Egész nap fürdés, pihenés. Ekkor van fakultatív program lehetőség is, erről tájékoztatást a helyi partner ad a szállodában. Jelentkezési lehetőség, fizetés a helyszínen.

10. NAP: PIHENÉS
Ezen a napon is fürdés, pihenés.

11. NAP: SAN JOSÉ - HAZAINDULÁS
Reggelit követően visszamegyünk San Joséba. Megérkezés után rövid nézelődés a fővárosban. Főutca, színház… Kora este transzfer a reptérre, majd megkezdjük utunkat, átszállással hazafelé, éjszaka a repülőn.

12. NAP: EURÓPA – BUDAPEST
Dél körüli érkezés az európai reptérre. Átszállás és a délutáni órákban szállunk le a Liszt Ferenc Repülőtérre.

Kapcsolódó cikkek

» A vadregényes Costa Rica - Kovács Attila, 2016. február. 27
» Az emberéleteket követelő csatorna - Etédi Alexa, 2013. június. 17

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A teljes alapprogramot
Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban + 1 éj repülőn
Ellátást: 9 félpanzió + 2 reggeli
Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
Egy kézipoggyászt
Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára
Fix, foglaláskor választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Alapár nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, repülőjegyet, repülőjegy útlemondási biztosítást, repülőtéri illeték, fakultatív programok árát, helyi borravalókat, belépési illetékek és adók.

 

Kötelező költségek: 

Repülőjegy, reptéri illeték, helyi borravalók, belépési illetékek és adók.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjárattal. 

Szállás: 

3-4*-os szállodákban, 2 ágyas tusoló/WC-s szobákban. Egy éjszaka repülőn. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Étkezés: 
Étkezések a programleírás szerint.
Időjárás: 
Guatemala: Bár a forró égövben helyezkedik el, klímáját a nagy magasság és a hegykoszorú kellemessé, szubtrópusivá enyhíti a sűrűn lakott területeken. Az évi 18 Celsius-fokos középhőmérséklet mellett a legmelegebb hónap a május, 19,6 Celsius-fokos átlaghőmérsékletével. A leghűvösebb a január, átlag 16,3 Celsius-fokos átlaghőmérsékletével. A két adat alig tér el egymástól. A kellemesen meleg nappalok és az enyhülést nyújtó éjszakák közötti különbség az évszaktól függően 10–13 Celsius-fok. A nyári esős és a téli száraz évszak az esőzések intenzitása alapján különül el egymástól, mivel a csapadék 90 százaléka májustól októberig tartó nyári időszakban hull le. El Salvador: Salvador éghajlata trópusi, száraz és esős évszak különböztethető meg. A hőmérséklet nagyon függ a tengerszint feletti magasságtól és kevéssé az évszaktól. A partvidék egyenletesen forró; a központi fennsík és a hegyvidéki területek jóval mérsékeltebbek. Az esős évszak májustól októberig tart. Csaknem a teljes évi csapadékmennyiség ekkor hullik. Mennyisége a déli lejtőket kivéve elérheti a 2170 mm-t. Nicaragua: A trópusi éghajlatot a központi hegyvidéken a magasság enyhíti. A passzátszeleknek kitett keleti (atlanti) partvidék lényegesen csapadékosabb, mint a nyugati (csendes-óceáni). Costa Rica: Az ország a trópusi éghajlati övbe tartozik. Az évi csapadék mennyisége 1500–3000 mm között van. A száraz időszak december és április között van, a csapadék főleg június és augusztus között van. Az évi középhőmérséklet San Joséban 20 Celsius-fok. Panama: Éghajlatát trópusi egyenlítői éghajlat és kis hőmérsékleti ingadozás jellemzi, mely rendkívül kedvező az idegenforgalom szempontjából. Két évszak, a száraz és az esős létezik. A száraz évszak december végétől május elejéig tart, az év többi része az esős évszak.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Kötelező védőoltás egyik országban sincs, de a hepatitis (A, B) és a malária elleni védekezésre ajánlatos felkészülni. Aki az utazás előtt sárgalázzal fertőzött országban járt, annak be kell mutatnia a határokon az ún. sárga könyvet. Amennyiben tájékozódni szeretne a térségben előforduló egyéb megbetegedésekről, kérjük, forduljon orvosához, vagy a nemzetközi oltóközpontokhoz. Országos Epidemiológiai Központ Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont 1097 Budapest, Gyáli út 3/a Tel.: (06-1) 476-1364 Rendelés Hétfõ – csütörtök: 9 -14 óra (13.30-ig lehet sorszámot húzni!) Nemzetközi Oltóközpont 1134 Budapest, Váci út 70. Telefon: (06-1) 78-78-770, 06/20-208-7878 Rendelés Hétfő – péntek: 10:00 – 20:00 Szombat: 10:00 – 16:00
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!