Közép-Amerika - Guatemala-El Salvador-Nicaragua-Costa Rica-Panama

18 napos körutazás Közép-Amerikában

Guatemala indián neve „tűzokádó hegy”, amelyre rászolgált, hiszen az ország nagy részét a Kordillerák vulkánokkal tűzdelt hegyláncai uralják, melyek váltakoznak a parti síksággal és a trópusi őserdőkkel. Az elképesztően gyönyörű természeti látnivalók mellé színpompás folklór is társul, hiszen egész Közép-Amerikában itt őrződtek meg leginkább az indián hagyományok.

Alapár tartalmazza

Elhelyezést 3-4* szállodákban, reggelivel, légkondicionált autóbusz a körutazás és a transzferek során, belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz, magyar nyelvű idegenvezető, csoportkísérő

A részvételi díj minimum 14 fő esetén érvényes. Kevesebb résztvevő esetén az árak módosulnak.

A programban feltüntetett árak 1Usd = 285 Ft árfolyamig érvényesek

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást,útlemondási biztosítást, nemzetközi repülőjegyeket és illetékeket: kb.: 350 000 Ft, kilépési illetékeket a határokon kb.: 70 USD, félpanzió: 95 000 Ft, borravalókat, személyes fogyasztást.

Hossz: 
18 nap
Szállás: 
szálloda
***
Program: » Részletes program

1.nap Budapest > Guatemalaváros > Antigua

2.nap Chichicastenango > Atitlán-tó

3.nap Atitlán-tó > Antigua

4.nap Antigua > Flores

5.nap Tikal

6.nap Guatemalaváros

7.nap Guatemalaváros > El Salvador

8.nap Joya de Cerén > Cerro Verde > San Salvador

9.nap San Salvador > Managua

10.nap Granada

11.nap Granada > San José

12.nap Poás Vulkán Nemzeti Park

13.nap Braulio Carrillo Nemzeti Park

14.nap San José > Panama City

15.nap Gatún-tó

16.nap Portobelo

17.nap Panama City

18.nap Budapest

További információ

Kapcsolódó cikkek

» Mire iszunk ma? - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Elképesztő homokkő formák, vad sziklás vidékek... - Kovács Attila, 2016. október. 16
» A tavasz Manhattanben - Kovács Attila, 2016. május. 09
» A világ legnagyobb kötélhintája - Kovács Attila, 2016. április. 30
» A Tahoe-tó csodája - Kovács Attila, 2016. április. 03
» Hihetetlen Oregon... - Kovács Attila, 2016. március. 21
» Egy nap Kaliforniában - Kovács Attila, 2016. január. 25
» Yosemite Nemzeti Park: a vadon hívó szava - Kovács Attila, 2015. július. 16
Részletes program

1.nap Budapest > Guatemalaváros > Antigua
Elutazás menetrend szerinti járattal, átszállással Közép-Amerikába. Guatemalába érkezés után a koloniál kisvárosba, a hangulatos Antiguába megyünk, ahol az elkövetkező három éjszakát töltjük.

Szállás: Antigua (1 éj)

2.nap Chichicastenango > Atitlán-tó
Reggel indulás Chichicastenango színpompás indián piacára, mely Guatemala egyik legnagyobb látványossága. Megnézzük a Santo Tomás templomot, ahol a vallási szinkretizmus jegyében láthatjuk a maja-quiche indiánok pogány rituáléit is. Délután továbbutazunk a meseszép Atitlán-tóhoz.

Szállás: Atitlán (1 éj)

3.nap Atitlán-tó > Antigua
A mai nap bejárjuk kishajóval az Atitlán-tavat, ahonnan fantasztikus fotókat készíthetünk az Atitlán, San Pedro és Tolimán vulkánokról. Hajózásunk közben több ízben is kiszállunk, hogy megismerhessük a környék ősi indián falvait. Egész Közép-Amerikában Guatemala, azon belül is az Atitlán-tó környéke az a hely, ahol az őslakosok leginkább megtartották a hagyományaikat. Ez nem skanzen, hanem a valóság! Hajós programunk után visszatérünk Antiguába.

Szállás: Antigua (1 éj)

4.nap Antigua > Flores
Reggeli után a világörökségek körébe tartozó, barokk jellegű kisvárossal, Antiguával ismerkedünk. Séta a város főterén, San José Katedrális, Kapucinus templom, Jáde Múzeum, régi udvarházak stb. A város egykoron Guatemala harmadik fővárosa volt, s történelme során az 1773-as vulkánkitörésig a Guatemalai Alkirályság központjaként jegyezték. Délután elutazunk Guatemalavárosba, onnan pedig repülünk Floresbe.

Szállás: Flores (2 éj)

5.nap Tikal
Mai napunk a Világörökséghez tartozó Tikal romterületén telik, a Jaguár-templom, piramisok és egyéb műemlékek között. Tikal – a hangok helye – a legnagyobb volt a maják által alapított városok közül. A romok mélyen az esőerdőben találhatók, ceibák és mahagónik jellemzik a tájat, tukánok, jaguárok, koatik, agutik, bőgőmajmok és pókmajmok élnek errefelé. Tikal virágkorát a III-IX. század között élte. Népessége egykoron meghaladta a százezer főt. Műemlékeinek csak töredékét tárták fel eddig a régészek.

Szállás: Flores

6.nap Guatemalaváros
Reggeli után visszarepülünk Guatemalavárosba, és sorra bejárjuk a fontosabb műemlékeket: Történelmi városközpont, Elnöki Palota, Katedrális stb. Megtekintjük a Popol Vuh Múzeumot, ahol megismerkedünk a maják történelmével. Guatemalaváros egész Közép-Amerika legnépesebb települése, lakóinak száma meghaladja a négymillió főt.

Szállás: Guatemalaváros (1 éj)

7.nap Guatemalaváros > El Salvador
Reggeli után a szomszédos El Salvadorba utazunk. (kb. 4 órás buszozás) Délutáni érkezés az ország hasonnevű fővárosába, ahol a helyi nevezetességekkel ismerkedünk: Santa Elena negyed, Plazas las Americas, Divino Salvador de Mundo emlékmű, Kormányzati negyed, Katedrális, Planes de renderos – kilátópont 1000 m magasan.

Szállás: San Salvador (2 éj)

8.nap Joya de Cerén > Cerro Verde > San Salvador
Ma első utunk Közép-Amerika Pompeiébe visz, ahol egy vulkánkitörés betemetett egy egész falut, és így megnézhetjük, hogyan éltek a lakosai mintegy 1400 évvel ezelőtt.Programunk után El Salvador természeti látnivalói közül a Cerro Verde Nemzeti Parkot keressük fel. Nincs még a világon egy olyan ország, amely egységnyi területre számítva ennyi vulkánnal büszkélkedhet. A már kialudt tűzhányók oldala párás-buja erdőséggel fedett, ahol nagy mennyiségben pompáznak az orchideák. A hegy környékét járva láthatjuk az Ilamatepec tűzhányót, és egy másik híresség, a Pacifikum világítótornyaként emlegetett Izalco is feltűnik.

Szállás: San Salvador

9.nap San Salvador > Managua
Transzfer La Uniónba, ahol hajóra szállunk, és vízi úton átkelünk Nicaraguába.(kb.4 órás utazás) A Magyarországnál majdnem másfélszer nagyobb ország a földhíd középső állama, közepén egy vulkanikus hegylánc húzódik. A főváros közelében található a festői Nicaragua-tó, melynek környékén vulkáni kúpok magasodnak. A határátlépés formaságai után folytatjuk utunkat a fővárosba, Managuába, majd rövid városnézés után a koloniális Granadába érkezünk.

Szállás: Granada (2 éj)

10.nap Granada
Délelőtt hajózunk a Nicaragua-tavon, melyben több száz kis sziget található. Miután visszatérünk Granadába, mely Nicaragua legrégibb koloniális városa, gyalogosan-sétálva járjuk be az Óvárost, ahol megnézzük a San Francisco kolostort, a Casa de los Leonest, valamint a katedrálist.

Szállás: Granada

11.nap Granada > San José
Ma elköszönünk Nicaraguától, és Costa Ricába indulunk. (390 km) A Karib-tenger és a Cendes-óceán ölelésében található ország magja egy 1500 méter magas fennsík, melyet a Kordillerák vulkánokkal tűzdelt láncai fognak közre. Határátlépés, majd délután megérkezünk San Joséba, az ország fővárosába.

Szállás: San José (3 éj)

12.nap Poás Vulkán Nemzeti Park
Mozgalmas nap vár ránk, csodálatos természeti környezetben! Reggeli után kezdjük és délutánig tart a programunk, miközben páratlan látnivalókban és élményekben lesz részünk! Mindenekelőtt felkapaszkodunk egy máig aktív tűzhányó, a Poás kráterén (nem gyalog, hanem autóval), ahonnan bele is látunk a Föld fortyogó gyomrába. Aztán a La Paz-vízesések következnek; ennél őserdei ösvényeken járunk, jobbról-balról zuhatagok között. A természeti látnivalók után visszatérünk San Joséba, majd megismerkedünk a főváros nevezetességeivel.

Szállás: San José

13.nap Braulio Carrillo Nemzeti Park
Reggeli után a fővárostól 23 km-re fekvő, szintén trópusi esőerdőkkel borított, 47.500 hektár kiterjedésű Braulio Carrillo Nemzeti Parkba utazunk. A lombkorona-szint felett vezetett, nyitott gondolás drótkötélpályán haladva élvezzük a tájat, a vadon lüktetését. A parkban tett séta során megfigyeljük a különleges növény- és állatfajokat, majd szabadidő, vagy fakultatív program keretében hajókázhatunk a Sarapiqui-folyón, a leguánok, kajmánok, denevérek és különféle madarak birodalmában.

Szállás: San José

14.nap San José > Panama City
Reggeli után repülés Panama Citybe. Érkezés után a szállodához hajtunk, majd a délután hátralévő részében a történelmi múltú város nevezetességeivel ismerkedünk: Ó-Panama, koloniális városrész, katedrális, Új-Panama: Balboa szobra, közigazgatási épületek, Főtér. Délután kirándulunk a Csatornánál és a környékén: mindenekelőtt a Csatorna-övezet, azaz a zsilipes átkelés megtekintése a Miraflores-gátnál. Rabul ejtő látvány, amint az óriási hajók elhelyezkednek a keskeny csatornában, s föl-le lifteznek a vízszintingadozások alatt.

Szállás: Panama City (3 éj)

15.nap Gatún-tó
Délelőtt kirándulás a Gatún-tóhoz, mely a Panama-csatorna zsiliprendszerét táplálja. A tó híres gránitalapú természetes szűkülete a Culebra, mely a tapasztalt hajósoknak is kihívást jelent. A nap hátralevő részében fakultatív kirándulás keretében csónakba ülhetünk, és felkereshetjük a Chagres folyón az embera indiánokat. Délután visszatérés Panamavárosba.

Szállás: Panama City

16.nap Portobelo
A mai napon Portobeloba kirándulunk, melynek öblét Kolumbusz Kristóf fedezte fel. A város hosszú időn keresztül az Új Világ egyik legfontosabb kikötője volt, melyen áthaladtak a kincsekkel megrakott spanyol gályák. A város erődje ma a Világörökség része.

Szállás: San José

17.nap Panama City

Transzfer a repülőtérre, repülés egy átszállással Európába.

18.nap Budapest

 

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Elhelyezést 3-4* szállodákban, reggelivel, légkondicionált autóbusz a körutazás és a transzferek során, belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz, magyar nyelvű idegenvezető, csoportkísérő

A részvételi díj minimum 14 fő esetén érvényes. Kevesebb résztvevő esetén az árak módosulnak.

A programban feltüntetett árak 1Usd = 285 Ft árfolyamig érvényesek

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást,útlemondási biztosítást, nemzetközi repülőjegyeket és illetékeket: kb.: 350 000 Ft, kilépési illetékeket a határokon kb.: 70 USD, félpanzió: 95 000 Ft, borravalókat, személyes fogyasztást.

Kötelező költségek: 

Nemzetközi repülőjegyek és illetékek kb.: 350 000 Ft
Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás megléte utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Kilépési illetékeket a határokon kb.: 70 USD

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
70 USD/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
Igények szerint változó.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő. 

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjáratokkal Budapest-Guatemala útvonalon, átszállással.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Felár ellenében lehetőség van félpanzió befizetésére.
Időjárás: 
Guatemala: Bár a forró égövben helyezkedik el, klímáját a nagy magasság és a hegykoszorú kellemessé, szubtrópusivá enyhíti a sűrűn lakott területeken. Az évi 18 Celsius-fokos középhőmérséklet mellett a legmelegebb hónap a május, 19,6 Celsius-fokos átlaghőmérsékletével. A leghűvösebb a január, átlag 16,3 Celsius-fokos átlaghőmérsékletével. A két adat alig tér el egymástól. A kellemesen meleg nappalok és az enyhülést nyújtó éjszakák közötti különbség az évszaktól függően 10–13 Celsius-fok. A nyári esős és a téli száraz évszak az esőzések intenzitása alapján különül el egymástól, mivel a csapadék 90 százaléka májustól októberig tartó nyári időszakban hull le. El Salvador: Salvador éghajlata trópusi, száraz és esős évszak különböztethető meg. A hőmérséklet nagyon függ a tengerszint feletti magasságtól és kevéssé az évszaktól. A partvidék egyenletesen forró; a központi fennsík és a hegyvidéki területek jóval mérsékeltebbek. Az esős évszak májustól októberig tart. Csaknem a teljes évi csapadékmennyiség ekkor hullik. Mennyisége a déli lejtőket kivéve elérheti a 2170 mm-t. Nicaragua: A trópusi éghajlatot a központi hegyvidéken a magasság enyhíti. A passzátszeleknek kitett keleti (atlanti) partvidék lényegesen csapadékosabb, mint a nyugati (csendes-óceáni). Costa Rica: Az ország a trópusi éghajlati övbe tartozik. Az évi csapadék mennyisége 1500–3000 mm között van. A száraz időszak december és április között van, a csapadék főleg június és augusztus között van. Az évi középhőmérséklet San Joséban 20 Celsius-fok. Panama: Éghajlatát trópusi egyenlítői éghajlat és kis hőmérsékleti ingadozás jellemzi, mely rendkívül kedvező az idegenforgalom szempontjából. Két évszak, a száraz és az esős létezik. A száraz évszak december végétől május elejéig tart, az év többi része az esős évszak.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel és vízummentesen utazhatnak be és 90 napig tartózkodhatnak a körutazásban szereplő mindegyik ország területén. Az útlevélnek a beutazástól számított min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Kötelező védőoltás egyik országban sincs, de a hepatitis (A, B) és a malária elleni védekezésre ajánlatos felkészülni. Aki az utazás előtt sárgalázzal fertőzött országban járt, annak be kell mutatnia a határokon az ún. sárga könyvet. Amennyiben tájékozódni szeretne a térségben előforduló egyéb megbetegedésekről, kérjük, forduljon orvosához, vagy a nemzetközi oltóközpontokhoz. Országos Epidemiológiai Központ Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont 1097 Budapest, Gyáli út 3/a Tel.: (06-1) 476-1364 Rendelés Hétfõ – csütörtök: 9 -14 óra (13.30-ig lehet sorszámot húzni!) Nemzetközi Oltóközpont 1134 Budapest, Váci út 70. Telefon: (06-1) 78-78-770, 06/20-208-7878 Rendelés Hétfő – péntek: 10:00 – 20:00 Szombat: 10:00 – 16:00
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!