Kóstoljuk meg Szardíniát!

5 napos körutazás

Megalitkori emlékek, régi hagyományok és a sziget ízei. Megismerjük a sziget fővárosát, Cagliarit, a Napfény városát

Alapár tartalmazza

Ryanair repülőjegyet Bp-Cagliari-Bp útvonalon illetékkel, fix ülőhellyel, kisméretű kézipoggyásszal (40x20x25 cm), 4 éjszaka Cagliariban 4*-os szállodában reggelivel 2 alkalommal ebéd (2., 4.napokon) 1 alkalommal vacsora (1. napon)autóbusz közlekedéshelyi magyar idegenvezető 

Alapár nem tartalmazza

útlemondási biztosítás 1,5% idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő), belépők, EGYÉB KÖLTSÉGEK BBP biztosítás, Egyágyas felár, Elsőbbségi beszállás 2 db fedélzetre felvihető kézipoggyásszal (1 db 40x20x25 cm és 1 db max. 10 kg-os, 55x40x20 cm).

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
***+

Szállás

4 éjszaka 4* -os szállodában

Program: 

1. nap: Budapest – Cagliari
Elutazás Budapestről 06:35 h-kor a Ryanair közvetlen járatával. Érkezés 08:45 h-kor a sziget déli részén található fővárosba, Cagliariba, melyet a főniciaiak alapítottak i.e. 7.században. Mai nevét egykori föníciai nevéből – Kalaris - kapta, melynek jelentése a „Napfény városa”.
Helyi magyar nyelvű idegenvezetőnk a repülőtéren várja a csoportot. Transzfer a szállodába, reggeli, majd buszos-gyalogos városnézésre indulunk. Először a várossal szemben található sólepárlókhoz látogatunk, itt élnek a kecses rózsaszín flamingók. Ezt követően a 7 dombra épült várost fedezzük fel, melynek legrégibb pontja a Castello dombtetőn fekszik, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az öbölre. Sétálunk a bástyákkal körülvett óvárosban, megtekintjük a II. században épült római kori amfiteátrum romjait, a 13. századi Dómot és az Elefánt tornyot.
Délután szabadprogram. Szállás a belváros közelében, este vacsora egy hangulatos étteremben, tipikus szárd ételekkel, italokkal.

2. nap: Barumini – San Sperate - Cagliari  (140 km)
Reggeli után Baruminibe utazunk, ahol a sziget legnagyobb és legépebben maradt, ötezer éves, megalit korból származó Nuraghe komplexumát tekintjük meg (Su Nuraxi). Érkezés után közel másfél órás sétát teszünk az erődítmény belsejében, zegzugos folyósokon, magas lépcsökön keresztül, miközben bepillanthatunk az izgalmas és titokzatos múltba.
Délben egy biofarmra látogatunk, ahol tipikus helyi ételekből álló könnyű ebédet fogyasztunk.
Ebéd után visszaindulunk Cagliariba. Útközben megállunk San Sperate településen.
A régi falu egy szabadtéri múzeum, melyet a szobrász és festő, Pinuccio Sciola művei tettek ismertté. Egy nap, miután néhány évet Európában töltött Sciola, visszatért szülővárosába, és elkezdte a házfalak megfestését. Az 1960-as évek óta a San Sperate folyamatosan bővítette falfestményeinek gyűjteményét, amelyek többféle stílusban mutatják be a gazdák életét. Sciola továbbá nagy, faragott bazalt-monolitokat állított szülővárosa utcáin.
A késő délutáni órákban érkezünk vissza Cagliariba, este szabadprogram, a vacsora fakultatív.

3. nap: Cagliari
Délelőtt a helyi piacra látogatunk. A Mercato San Benedetto Európa egyik legnagyobb városi piaca. 1957-ben nyitották meg a kétszintes piacot, mely élénk színekkel és intenzív aromájú környezettel várja vendégeit közel 8000 m2-en, és közel 240 standon. A friss halak és tenger gyümölcsei a földszinten találhatók, míg az emeleten a hús, sajt, frissen sült kenyér, a helyi gyümölcs és zöldség standok csalogatnak egy-egy kóstolóra. Ez nem egy tipikus piac. Az árusok rendkívül barátságosak miközben portékáikat kínálják. A piac körüli üzletek és bárok felejthetetlen íz-élményt kínálnak akár egy könnyű ebéd elfogyasztására is.
Délután tovább „dolgoztatjuk” ízlelőbimbóinkat. Ezúttal a Cantina Argiolas ízletes borait kóstoljuk meg, finom falatkák kíséretében. A 30-as években alapított pincészet évről-évre bővült, több kisebb birtokból áll. A birtokokon már a harmadik generáció műveli a különböző talajú területeket, ahol folyamatosan kisérleteznek a különböző szőlőfajták telepítésével. A Földközi-tenger enyhe éghajlata, a gondosan kiválasztott szőlőfajták egyedi borokat eredményeznek. A látogatás alatt 4 féle zamatos bort kóstolunk finom falatkák kíséretében. Este szabadprogram, a vacsora fakultatív.

4. nap: Nora - Cagliari (50km)
Délelőtt Noraba utazunk, ahol az egyedi környezetben található római kori város maradványait fedezzük fel. A mélykék tenger előteréből kinyúló oszlopok látványa csodálatos. Templomok, házak, fürdők és a római színház romjai repítenek vissza a múltba.
Visszafelé, a déli órákban egy biofarmot látogatunk meg, ahol rusztikus környezetben egy könnyű, hideg ebédet fogyasztunk a helyben termelt és készített felvágottakból, sajtokból, olivából …
Délután szabadprogram Cagliariban.  Fakultatív programként látogatást ajánlunk az óvárosban található Szardíniai Régészeti Múzeumban, melynek hatalmas gyűjteményéből kiemelkedik a történelem előtti időkből származó tárlat. A vacsora fakultatív.

5. nap: Cagliari - Budapest
Délelőtt szabadprogram, séta a városban, ajándékok vásárlása. Délután transzfer a repülőtérre. Elutazás a Ryanair 18:00 h-kor induló járatával, érkezés Budapestre 20:05 h-kor.

Az UNESCO Világörökségi listáján szereplő helyek:
Szardínia: 
Su Nuraxi lakó komplexum 1997-óta az Unesco kulturális Világörökség része. 

Kapcsolódó cikkek

» A Garda-tó a magasból - Kovács Attila, 2019. október. 03
» Szicília látnivalói - Kovács Attila, 2019. szeptember. 17
» Képek Velencéből... - Kovács Attila, 2019. május. 23
» Róma leghíresebb látnivalói - Kovács Attila, 2019. március. 06
» Acqua alta Velencében - Kovács Attila, 2018. december. 22
» Egy csipetnyi Velence - Kovács Attila, 2018. szeptember. 06
» Velencében, gondolával - Kovács Attila, 2018. augusztus. 17
» Egy nap Szardínián... - Déri Eszter, 2018. augusztus. 15

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Hasonló utazások, nyaralások:

 

 

Fakultatív programok

Cagliari városnézés+borkóstoló (3.nap): 33.000 Ft/fő
Barumini-Nora (5.nap): 29.000 Ft/fő
Hajókirándulás ebéddel (7.nap): 40.000 Ft/fő

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Ryanair repülőjegyet Bp-Cagliari-Bp útvonalon illetékkel, fix ülőhellyel, kisméretű kézipoggyásszal (40x20x25 cm), 4 éjszaka Cagliariban 4*-os szállodában reggelivel 2 alkalommal ebéd (2., 4.napokon) 1 alkalommal vacsora (1. napon)autóbusz közlekedéshelyi magyar idegenvezető 

Alapár nem tartalmazza: 

útlemondási biztosítás 1,5% idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő), belépők, EGYÉB KÖLTSÉGEK BBP biztosítás, Egyágyas felár, Elsőbbségi beszállás 2 db fedélzetre felvihető kézipoggyásszal (1 db 40x20x25 cm és 1 db max. 10 kg-os, 55x40x20 cm).

Kötelező költségek: 

BBP biztosítás, Útlemondási biztosítás, Idegenforgalmi adó, belépők,kb 30 EUR/fő

Helyszíni költségek leírása: 

Idegenforgalmi adó, belépők.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulás időpontját megelőző 30 napon belül a teljes összeg fizetendő!

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Szállás: 

4 éjszaka 4* -os szállodában

Étkezés: 
büfé reggeli, 2 alkalommal ebéd 1 alkalommal vacsora
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!