Szardínia és Korzika

Szardínia és Korzika A legszebb mediterrán szigetek

8 napos repülős / buszos körutazás

Változatos tájak, hangulatos városok, különleges hagyományok, igazi mediterrán hangulat két sziget, egy utazással - repülővel, autóbusszal

Alapár tartalmazza

6 éjszaka szállást 3* és 4*-os szállodákban reggelivel, 1 éjszaka a komphajón visszafelé ülőszékes elhelyezéssel, felár ellenében 2-3 fős kabin foglalható, repülőjegyet Bp - Alghero között, 1 db feladható poggyásszal páronként, kompjegy Santa Teresa - Bonifacio / Bastia - Savona útvonalakon kikötői adóval, korzikai illetékkel, - autóbusz közlekedést, magyar nyelvű idegenvezetőt.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, BBP biztosítást (megkötése kötelező!), kötelező vacsora felár Arboreaban, útlemondási biztosítást 1,5% (kötelező), valamint az idegenforgalmi adót.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
35 fő
Program: 

1.nap: Budapest – Alghero
Találkozás a Liszt Ferenc repülőtéren délelőtt 10:00 h-kor. Elutazás a Wizz Air menetrend szerinti járatával.  14:15 h-kor érkezés Algheroba, majd transzfer a szállodához. Útközben rövid megálló Észak-Szardínia legjelentősebb őskori temetkezési helyénél, az Anghelu Ruju-nál.
Szállás Agheroban, a belváros közelében, este szabadprogram.

2.nap: Alghero – Bosa - Arborea (150 km)
Reggeli után városnézés Algheroban. A város Barcelonata néven (kis Barcelona) vált ismertté, és majdnem 400 évig katalán, illetve spanyol uralom alatt állt. Ennek a hatása még ma is érezhető.  A műemlékekben gazdag, katalán óvárosban, többek között megtekintjük a 14.században emelt San Francesco templomot és a később épült Santa Maria Dómot. A városnézés után a nyugati parton haladva érünk Bosaba.  A Temo folyó partján épült város, színes házaival, pálmafás, folyóparti sétányával képeslapra illő.  A város fölött álló középkori várból szép kilátás nyílik a városra, és a tengerre. A hangulatos séta után dél felé haladunk, következő szállásunkra. Érkezés Arboreaba a délutáni órákban, este szabadprogram, fürdési lehetőség a szálloda medencéjében és a közeli tengerparton.

3.nap: Arborea - Barumini – Arborea (120 km)
Reggeli után Baruminibe utazunk, ahol a sziget legnagyobb és legépebben maradt, ötezer éves, megalit korból származó Nuraghe komplexumát tekintjük meg, mely 1996-óta a Világörökség része. Érkezés után közel másfél órás sétát teszünk az erődítmény belsejében, zegzúgos folyósokon, magas lépcsőkön keresztül.
Innen Szardínia egyik védett nemzeti parkjába, a Giara fennsíkra utazunk, amely 600 méter magasan, egy kialudt vulkán tetején található. Sétánk során bemutatjuk a fennsík növényvilágát, és a különleges vadlovak rezervátumát.  Ezután egy tipikus piknikebéden veszünk részt, ahol szárd ételeket, italokat kóstolunk meg, majd a közeli településen vásárolhatunk is a kézműves termékekből. Délután érkezünk vissza a szállásunkra.

4.nap: Arborea - Nuraghek völgye - Castelsardo - Santa Teresa (210km)
Reggeli után folytatjuk a sziget felfedezését. Észak felé haladunk, különböző történelmi korok nyomában, a Nuraghék völgyében. Először egy érdekes, sziklába vájt barlangrendszert tekintünk meg, a Grotte D. S.Andrét. Kirándulásunk következő állomása a sziget második legjelentősebb nuraghéja, a Santu Antine, mely a megalit kultúra egyik jeles képviselője.
Ezután rövid pihenő a románkori Borutta-i S. Pietro di Sorres bazilikánál. Utolsó látnivalónk a sziget egyik legszebb, középkori műemléke, a toszkán stílusban épült Saccargia bazilika zárja a régi korok látnivalóit. Ezt követően a festői fekvésű Castelsardoba utazunk. A tenger fölé magasodó, sziklaszirten épült városból csodálatos panoráma tárul elénk. Az óváros szűk kis utcái romantikus hangulatot árasztanak.  A késő délutáni órákban érkezünk következő szállásunkra, mely Santa Teresa környékén lesz.  Este szabadprogram.

5. nap: Santa Teresa – Bonifacio – Sarténe – Ajaccio (160 km)
Korán reggel elbúcsúzunk Szardíniától, hajóra szállunk, hogy megismerhessük Korzikát, a Szépség szigetét.  Már az áthajózás is egy felejthetetlen élmény, csodálatos látvány, ahogy a hajó megközelíti Korzika legszebb városát, a mészkőfennsíkon fekvő Bonifaciot.
Korzika legdélebbi városa lélegzetelállító fekvésével ejti rabul az utazót. A 65 méter magas mészkősziklák által képződött, 1,5 km hosszú fjord tetején fekvő óvárosból csodálatos panoráma nyílik. A labirintusszerű utcák történelmi hangulatot árasztanak.  Érkezés után gyalogos séta a felsőváros ódon házai között, majd Sarténe felé folytatjuk utunkat.  A 15. századi település, - „a legkorzikaibb korzikai város” - különleges atmoszférával várja látogatóit. Az ódon, vastag falú, szürke gránit házak sokat megőriztek karakterükből és a tradíciókból. Az utcácskák labirintusában sétálva az ember érzi a középkor hangulatát. A városnézést követően Ajaccioba utazunk. Szállás a belváros közelében.

6. nap: Ajaccio – Porto  – Corte (170 km)
Reggeli után gyalogos városnézés Ajaccioban, mely 1811 óta a sziget fővárosa. Látnivalók: Napóleon szülőháza, Szent János Keresztelő Kápolna, a császár monumentális emlékműve, mely híres hadjáratait dicsőíti.  Ajaccio-tól búcsúzva a korzikai utazás legszebb útvonala vár ránk. Először a látványos nyugati part mentén haladunk a Les Calanches fantasztikus vörös szikláin keresztül, mely a világ csodái közé tartozik. Még a jól felkészült utazót is szinte lehengerli az a „színjáték”, amit itt a természet alkotott. Vörös gránitból álló, valóságos sziklarengeteg. Meredek falak, oszlopok, tornyok, meglepő formák jellemzik a tájat, melyeket a nap, a szél, az eső és a tenger páratartalma formált. Végigsétálunk a 2 km hosszan húzódó vörös sziklák között. A háttérben felbukkanó mélykék tenger lenyűgöző kontrasztot teremt. Folytatva utunkat egy csodálatos öböl tárul elénk a mélyből, melynek partján egy festői település, Porto bújik meg. Rövid pihenő, majd a sziget belseje felé utazunk, és a Col de Vergio hágón keresztül érjük el a híres Scala di Santa Regina vadregényes sziklarengetegét.  A Golo folyó fölé magasodó hegyek között lélegzetelállító látvány fogad, melynek folytatásaként, szelídebb tájon keresztül érkezünk Corteba. Szállás Corte környékén.

7. nap: Corte – Calvi - Ile Rousse -Bastia – Savona (190 km)
Reggeli után, rövid ismerkedés Corteval, a hajdani fővárossal. Hangulatos, szűk utcákon sétálunk fel a kilátóhoz, ahonnan szép panoráma nyílik a városra, és a környező, magas hegyekre. Ezt követően Calviba utazunk. A háttérben meghúzódó magas hegyek szinte körülzárják a kivételes fekvésű várost, melyet a tenger fölé magasodó Fellegvár ural. Az erőd megtekintése után, rövid szabadprogram, majd a közeli Ile Rousseban folytatódik programunk. Rövid séta a gránitsziklás városban. Innen a sziget legnagyobb városába, Bastiaba utazunk. Városnézés, majd a hajó indulásáig szabadidő a hangulatos városban.  A barokk város központja a nyüzsgő St. Nicola tér.  A régi negyedben látható a 17. sz- i Keresztelő Szt. János templom, ami a régi kikötő fölé magasodva, a város jelképévé vált.
20:00 h-kor behajózás Savona felé. Éjszaka a komphajón, 2-3 fős kabin felár ellenében kérhető.

8. nap: Savona - Budapest (1150km)
A reggeli kikötést követően folyamatos utazás hazafelé. Érkezés Budapestre az esti órákban.

További információ

Kapcsolódó cikkek

» Toszkána tavasszal - Kovács Attila, 2015. május. 06
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» Siena, Il Campo - Kovács Attila, 2013. július. 30
» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» San Galgano, avagy mit keres az Excalibur Toszkánában? - Etédi Alexa, 2013. május. 17
» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Toszkána vetítés - április 30. 19:00 óra Mozsár kávézó - Kovács Attila, 2013. április. 23
» A Nápolyi-öböl szigetei - Kovács Attila, 2016. október. 19
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

6 éjszaka szállást 3* és 4*-os szállodákban reggelivel, 1 éjszaka a komphajón visszafelé ülőszékes elhelyezéssel, felár ellenében 2-3 fős kabin foglalható, repülőjegyet Bp - Alghero között, 1 db feladható poggyásszal páronként, kompjegy Santa Teresa - Bonifacio / Bastia - Savona útvonalakon kikötői adóval, korzikai illetékkel, - autóbusz közlekedést, magyar nyelvű idegenvezetőt.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, BBP biztosítást (megkötése kötelező!), kötelező vacsora felár Arboreaban, útlemondási biztosítást 1,5% (kötelező), valamint az idegenforgalmi adót.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték:  Kb. 22.000 Ft / fő
Kötelező vacsora felár Arboreaban (5./6. nap): 24 EUR/fő/2 vacsora
Útlemondási biztosítás: 1,5% (kötelező)
Idegenforgalmi adó: 16 EUR/fő

Helyszíni költségek leírása: 

Helyszínen fizetendő belépők: kb. 25 EUR/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül foglaláskor már a teljes ár fizetendő.

 

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely az utazás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Felszerelés ajánló

Utazótáska/bőrönd  (ebbe kerül a felszerelésed azon része, ami az aznapi túrákra nem szükséges), kis hátizsák vagy kézitáska (mindazon felszeléssel, vízzel, elemózsiával, amit a napi túrára magunkkal viszünk),  naptej, UV-szűrős napszemüveg, fürdőruha, fejfedő. Kényelmes cipő vagy szandál a kirándulásokra. Papucs,  törölköző (külön a strandra is).

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Kiutazás menetrendszerinti repülőjárattal  Bp - Alghero útvonalon. 
Hazautazás: Komphajóval és autóbusszal

Szállás: 

- 1-1 éjszaka 3***-os szállodákban reggelivel (Alghero, Santa Teresa Galluria, Ajaccio, Corte)
- 2 éjszaka 4****-os szállodában reggelivel Arboreában
- 1 éjszaka a komphajón visszafelé ülőszékes elhelyezéssel, felár ellenében 2-3 fős kabin foglalható.
A szállodában egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, valamint kötelező vacsora felár Arboreaban (5./6. nap): 24 EUR/fő/2 vacsora. Fakultatív vacsora: 18-20 EUR/fő/alkalom (helyszínen fizetendő)
Időjárás: 
Az éghajlat a partvidéken mediterrán jellegű, míg beljebb kontinentális. A partvidéken általában 30-35 C fok a nappali hőmérséklet, a hegyekben viszont hűvösebb is lehet, és csapadékra is számíthatunk.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak az Unio országaiba.
Biztosítás: 
Az utazás teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegély nyújtásában tudnak segíteni, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!