Korzika és Szardínia A legszebb mediterrán szigetek

8 napos buszos / repülős körutazás

Változatos tájak, hangulatos városok, különleges hagyományok, igazi mediterrán hangulat két sziget, egy utazással - autóbusszal, repülővel

Alapár tartalmazza

6 éjszaka szállást 3* és 4*-os szállodákban reggelivel, 1 éjszaka a komphajón visszafelé ülőszékes elhelyezéssel, felár ellenében 2-3 fős kabin foglalható, repülőjegyet Alghero - Bp között, 1 db feladható poggyásszal páronként, kompjegy Savona – Bastia / Bonifacio - Santa Teresa útvonalakon kikötői adóval, korzikai illetékkel, - autóbusz közlekedést, magyar nyelvű idegenvezetőt.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, BBP biztosítást (megkötése kötelező!), kötelező vacsora felár Arboreaban, útlemondási biztosítást 1,5% (kötelező), valamint az idegenforgalmi adót.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
35 fő
Program: 

1.nap: Budapest – Savona (1120 km)
Indulás Budapestről a kora reggeli órákban. Utazás Szlovénián keresztül,útközben rövid pihenők. Este érkezés a kikötőbe, Savonaba. Behajózás 21:00h-kor, éjszaka a komphajón, 2-3 fős kabin felár ellenében kérhető.

2. nap: Bastia – Calvi - Ile Rousse - Corte (190 km)
A reggeli kikötést követően ismerkedés a sziget legnagyobb városával, Bastiával. A barokk város központja a nyüzsgő St. Nicola tér . A régi negyedben látható a 17. sz-i Keresztelő Szt. János templom, ami a régi kikötő fölé magasodva, a város jelképévé vált.
Bastiát elhagyva az északi part felé haladunk tovább. Első állomásunk Ponte Nuovo, ahol egy romos híd állít emléket a sziget atyjaként emlegetett Pascal Paolinak. Ezt követően Calviba utazunk. A háttérben meghúzódó magas hegyek szinte körülzárják a kivételes fekvésű várost, melyet a tenger fölé magasodó Fellegvár ural. Az erőd megtekintése után, rövid szabadprogram, majd a közeli Ile Rousseban folytatódik programunk. Rövid séta a gránitsziklás városban. Innen a hajdani fővárosba, Corteba utazunk.
Hangulatos, szűk utcákon sétálunk fel a kilátóhoz, ahonnan szép panoráma nyílik a városra, és a környező, magas hegyekre. Szállás Corte környékén.

3. nap: Corte – Porto - Ajaccio (170 km)
Reggeli után lélegzetelállító tájakon haladunk a nyugati part felé. A híres Scala di Santa Regina lenyűgöző sziklái között, a Col de Vergio hágón keresztül érkezünk Portoba. Rövid pihenő a festői településen, majd továbbutazás a Les Calanches sziklái felé. A világ csodái, közé tartozik a sziget legszebb természeti látnivalója, a vörös gránitból álló, valóságos sziklarengeteg. Meredek falak, oszlopok, tornyok, meglepő formák jellemzik a tájat, melyeket a nap, a szél, az eső fantasztikus tájjá formázott. A háttérben felbukkanó mélykék tenger fantasztikus kontrasztot teremt. A gyalogos sétát követően csodálatos öblök mentén utazunk Ajaccio felé. A "Császári város" híven őrzi híres szülöttének, Napóleonnak az emlékét, szobrok, épületek, utcanevek emlékeztetnek mindenhol. Érkezés után szabadprogram.
Szállás Ajaccio belvárosának közelében.

4. nap: Ajaccio – Sarténe – Bonifacio - Santa Teresa (160 km)
Reggeli után gyalogos városnézés Ajaccioban, mely 1811 óta a sziget fővárosa. Látnivalók: Napóleon szülőháza, Szent János Keresztelő kápolna, a császár monumentális emlékműve, mely híres hadjáratait dicsőíti. A fővárostól búcsúzva a dél felé utazunk. Első megállónk Sarténe, „a legkorzikaibb korzikai város”. A 15. századi település különleges atmoszférát áraszt. Az ódon, vastag falú, szürke gránit házak sokat megőriztek karakterükből és a tradíciókból. A szűk utcácskák labirintusában sétálva az ember a középkor hangulatát érzi. Innen Korzika déli csücskébe, a sziget méltán legszebb városába érkezünk. Bonifacio lélegzetelállító fekvése miatt ejti rabul a látogatót. Az óváros egy 65 méter magas, meredek mészkősziklák által képződött, 1,5 km hosszú fjord tetején fekszik, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a végtelen tengerre. Az erődfalak között elhelyezkedő óváros labirintusszerű utcái igazán hangulatosak. A városnézés után elbúcsúzunk Korzikától és áthajózunk Szardíniára. Ahogy távolodik a hajó érdemes még többször visszanézni a Szépség szigetére, innen érzékelhető csak igazán Bonifacio szédítő fekvése!
Szállás Santa Terresa Galluria környékén.

5.nap: Santa Terresa - Castelsardo -  Nuraghek völgye - Arborea (210 km)
Reggeli után elkezdjük Szardínia felfedezését. Először az északi part mentén utazunk a festői fekvésű Castelsardoba. A tenger fölé magasodó, sziklaszirten épült városból csodálatos panoráma tárul elénk. Az óváros szűk kis utcái romantikus hangulatot árasztanak. Ezt követően dél felé haladunk, különböző történelmi korok nyomában, a Nuraghék völgyében. Első látnivalónk a sziget egyik legszebb, középkori műemléke, a toszkán stílusban épült Saccargia bazilika. Ezután rövid pihenő a román kori Borutta-i S. Pietro di Sorres bazilikánál. Következő állomásunk a sziget második legjelentősebb nuraghéja, a Santu Antine, mely a megalit kultúra egyik jeles képviselője. Végül egy érdekes, sziklába vájt barlangrendszert tekintünk meg, a Grotte D. S.Andrét. Innen a késő délutáni órákban érkezünk Arboreaba, következő szálláshelyünkre.

6.nap: Arborea - Barumini – Arborea (120 km)
Reggeli után Baruminibe utazunk, ahol a sziget legnagyobb és legépebben maradt, ötezer éves, megalit korból származó Nuraghe komplexumát tekintjük meg, mely 1996-óta a Világörökség része. Érkezés után közel másfél órás sétát teszünk az erődítmény belsejében, zegzúgos folyósokon, magas lépcsőkön keresztül.
Innen a sziget egyik védett nemzeti parkjába, a Giara fennsíkra utazunk, amely 600 méter magasan, egy kialudt vulkán tetején található. Sétánk során bemutatjuk a fennsík növényvilágát, és a különleges vadlovak rezervátumát.  Ezután egy tipikus piknik ebéden veszünk részt, ahol szárd ételeket, italokat kóstolunk meg, majd a közeli településen vásárolhatunk is a kézműves termékekből. Délután érkezünk vissza a szállásunkra, Arboreaba, ezután szabadprogram, fürdési lehetőség a szálloda medencéjében és a közeli tengerparton.

7.nap: Arborea - Bosa - Alghero  (150 km)
Reggeli után a nyugati part mentén haladva érünk Bosaba. A Temo folyó partján épült város, színes házaival, pálmafás, folyóparti sétányával képeslapra illő. A város fölött álló középkori várból szép kilátás nyílik. A hangulatos séta után Algheroba utazunk. A sziget legszebb városa Barcelonata néven (kis Barcelona) vált ismertté, és majdnem 400 évig katalán, illetve spanyol uralom alatt állt. Ennek a hatása még ma is érezhető.  A műemlékekben gazdag, katalán óvárosban, többek között megtekintjük a 14. században emelt San Francesco templomot és a később épült Santa Maria Dómot. A városnézés után szabadprogram. Szállás Algheroban, a belváros közelében.

8. nap: Alghero–Budapest
Reggeli után szabadprogram Algheroban, majd délben transzfer a repülőtérre. 14:45 h-kor indulás a Wizz Air menetrend szerinti járatával. Érkezés Budapestre 16:45 h-kor.

További információ

Kapcsolódó cikkek

» Toszkána tavasszal - Kovács Attila, 2018. március. 06
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» Siena, Il Campo - Kovács Attila, 2013. július. 30
» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» San Galgano, avagy mit keres az Excalibur Toszkánában? - Etédi Alexa, 2013. május. 17
» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Toszkána vetítés - április 30. 19:00 óra Mozsár kávézó - Kovács Attila, 2013. április. 23
» A Garda-tó a magasból - Kovács Attila, 2018. május. 07
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

6 éjszaka szállást 3* és 4*-os szállodákban reggelivel, 1 éjszaka a komphajón visszafelé ülőszékes elhelyezéssel, felár ellenében 2-3 fős kabin foglalható, repülőjegyet Alghero - Bp között, 1 db feladható poggyásszal páronként, kompjegy Savona – Bastia / Bonifacio - Santa Teresa útvonalakon kikötői adóval, korzikai illetékkel, - autóbusz közlekedést, magyar nyelvű idegenvezetőt.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, BBP biztosítást (megkötése kötelező!), kötelező vacsora felár Arboreaban, útlemondási biztosítást 1,5% (kötelező), valamint az idegenforgalmi adót.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték:  Kb. 22.000 Ft / fő
Kötelező vacsora felár Arboreaban (5./6. nap): 24 EUR/fő/2 vacsora
Útlemondási biztosítás: 1,5% (kötelező)
Idegenforgalmi adó: 16 EUR/fő

Helyszíni költségek leírása: 

Helyszínen fizetendő belépők: kb. 25 EUR/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül foglaláskor már a teljes ár fizetendő.

 

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely az utazás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Utazótáska/bőrönd  (ebbe kerül a felszerelésed azon része, ami az aznapi túrákra nem szükséges), kis hátizsák vagy kézitáska (mindazon felszeléssel, vízzel, elemózsiával, amit a napi túrára magunkkal viszünk),  naptej, UV-szűrős napszemüveg, fürdőruha, fejfedő. Kényelmes cipő vagy szandál a kirándulásokra. Papucs,  törölköző (külön a strandra is).

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Kiutazás Autóbusszal és komphajóval
Hazautazás: menetrendszerinti repülőjárattal Alghero - Bp útvonalon. 

Szállás: 

1-1 éjszaka 3***-os szállodákban reggelivel (Corte,  Ajaccio,  Santa Teresa Galluria,  Alghero)
- 2 éjszaka 4****-os szállodában reggelivel Arboreában
- 1 éjszaka a komphajón odaafelé ülőszékes elhelyezéssel, vagy felár ellenében 2-3 fős kabinban
A szállodában egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, valamint kötelező vacsora felár Arboreaban (5./6. nap): 24 EUR/fő/2 vacsora. Fakultatív vacsora: 18-20 EUR/fő/alkalom (helyszínen fizetendő)
Időjárás: 
Az éghajlat a partvidéken mediterrán jellegű, míg beljebb kontinentális. A partvidéken általában 30-35 C fok a nappali hőmérséklet, a hegyekben viszont hűvösebb is lehet, és csapadékra is számíthatunk.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak az Unio országaiba.
Biztosítás: 
Az utazás teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegély nyújtásában tudnak segíteni, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!