A varázslatos Elba - Korzika - Szardínia

A varázslatos Elba - Korzika - Szardínia

9 napos buszos körutazás

A Földközi-tengeren Franciaország és Olaszország között három lenyűgöző sziget található. Ebből egy francia, kettő pedig olasz fennhatóság alatt van. Történelmi múltjuk és természeti adottságaik miatt sok köztük a hasonlóság, de még több a különbség. Jöjjön velünk, hasonlítsa össze őket, és válassza ki az Önnek legjobban tetszőt!

Alapár tartalmazza

Utazást autóbusszal és hajóval, szállást, reggelis ellátást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést. és az útlemondási biztosítást

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket, kikötői illetéket, és az idegenforgalmi adót

Hossz: 
9 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 35 fő
Program: 

1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest – Szlovénia – Olaszország (1000 km)
Reggeli indulás, majd Szlovénián keresztül utazva érkezünk Olaszországba. Este szálláshelyünk elfoglalása.

2. nap: Pisa – Elba (320 km)
Toscana hangulatos dimbes-dombos vidékén haladva útba ejtjük az egykor jelentős tengeri hatalommal bíró Pisat. Kb. 1 órára megállunk a Csodák mezején, ahol Olaszország legszebb román kori épületegyüttese található. Székesegyház, keresztelő kápolna, harangtorony külső megtekintése, lefényképezése és egyből indulunk tovább a kikötőbe. Piombinoból, kb. 1 órát hajózunk Elba szigetére. A toszkán szigetvilág gyöngyszemének leghíresebb lakója Napóleon volt, ez volt első száműzetésének helyszíne. Megérkezésünk után egykori rezidenciáját tekintjük meg, melyben ma, emlékmúzeumot találunk. Séta a régi kikötőben, ahonnan jól láthatóak a város XVI. sz-i erődítményei. Esti órákban visszahajózás a szárazföldre, majd szálláshelyünkre utazunk.

3. nap: Livorno – Bastia – Cap Corse (370 km)
Reggel kompátkelés Livornóból Korzikára (kb. 4 órás hajózás). Kikötünk Bastiaban. Ezt követen, egy kis szakaszon haladunk a sziget ujjaként elhíresült Cap Corse csodálatos vidékén. Erbalungaba látogatunk el, melynek aprócska hangulatos házai és zegzugos utcácskái sok művészt megihlettek. Méltán nevezik a környéket a festők paradicsomának. A változatos partszakasz mentén középkori őrtornyok sorakoznak. Több olyan ősi település is van ezen a vidéken, amelyet a kalóztámadások miatt a hegytetőkre építettek. Visszaérve rövid séta Bastia belvárosában. Megtekintjük a főtéren látható Napóleon szobrot, mely a nagy hadvezért túlzottan idealizáltan izmos császárként mutatja be. Bastiát elhagyva Patrimonio híres borvidékén haladunk keresztül. Útközben egy boros gazdánál rövid pihenőt tartunk, ahol a régió borát megkóstolva, akár vásárolhatunk is a híres francia nedűből. Az esti órákban megérkezünk szálláshelyünkre. Este vacsora.

4. nap: Calvi – Corte – Porto (170 km)
Reggeli után városnézésre indulunk a sziget egyik idegenforgalmi központjában, Calviban. A város egy dombtetőre épült, sikátoros felső- és egy ódon hangulatú alsóvárosból áll. Sétát teszünk a monumentális középkori falakkal körbevett óvárosban és a kikötőben is. A csodás fekvésű település lenyűgöző citadellájának megtekintését sem hagyjuk ki. Folytatjuk utunkat a sziget egykori fővárosa, Corte felé. A magas hegyek között fekvő település erődítménye lélegzetelállítóan emelkedik a város fölé. Corte a sziget egyik legfontosabb szellemi központja is, hiszen itt található a Korzikai Egyetem és a Korzika Múzeum épülete is. Corteban lesz lehetőségünk egy kisvonattal körbejárni a látványosságokat. Délután páratlan élményt nyújtó panorámaúton haladunk; a vadregényes Scala di Santa Regina szurdokvölgyén keresztül a szépséges Portoba, mely az UNESCO Világörökség Listáján is szerepel. A város jelképe a part fölé magasodó gránitsziklára emelt genovai őrtorony és az aprókavicsos széles tengerpart. Szállás.

5. nap: Porto - Piana de Calanche – Ajaccio – Sartene (180 km)
Reggeli után jó idő esetén biztosítunk kb. 1,5 óra fürdőzést, napozást a csodás tengerparton. E napi kirándulásunkat egy mesés táj megtekintésével kezdjük: Piana de Calanche vöröses sziklái lenyűgöző élményt nyújtanak, ahogy szinte a tengerbe szakadnak. Ezután a jelenlegi fővárosba, Ajaccioba látogatunk el. Érdekes sokszínűség jellemzi a várost, hiszen az ódon hangulatú épületektől a modernig minden megtalálható benne. Városnézésünk során megnézzük az óvárost, a kikötőt és természetesen Napóleon szülőházát is. 1769-ben itt látta meg a napvilágot a történelem egyik legnagyobb hadvezére. A város nagy szülöttére emlékművek, utcanevek emlékeztetnek. A délutáni órákban tovább buszozunk az erődszerű házai miatt „legkorzikaibb” településnek nevezett Sartenebe. Felfedezzük a város zegzugos utcácskáit, majd rövid szabadprogram. Szállás.

6. nap: Portovecchio – Bonifacio – Santa Teresa – Sassari (220 km)
Reggeli után irány Portovecchio. Egy kellemes délelőtti séta keretében ismerkedünk Korzika harmadik legnagyobb városával, melynek magaslati óvárosából fantasztikus a kilátás. Folytatjuk utunkat a mesés Bonifacioba, mely a sziget legdélebbi települése. Itt is kisvonattal megyünk be a központba, közben gyönyörködhetünk a tájban. Ezt követi óvárosi sétánk, majd szabadidő a belvárosban. A pazar fehér mészkőfalakra épült erőd és az óváros szép lezárása korzikai kirándulásunknak. Kompra szállunk és a mindössze 15 km-re lévő Szardínia szigetére hajózunk. Megérkezés Santa Teresa kikötőjébe. Ezt követően Sassariba utazunk. Szállás.

7. nap: Sassari – Alghero – Neptun-barlang – Olbia (210 km)
Reggel könnyű séta keretében ismerkedünk a kulturális értékekben gazdag Sassarival. Ezt követően ellátogatunk Szardínia legszebb városának tartott Algheroba. Különlegessége, hogy katalán nyelvű település. A műemlékekkel teli óvárost tengerbe nyúló erődfal veszi körül. Hangulatos sétát teszünk a szép katedrális és a díszes paloták között. Az épületeken a mai napig erősen tükröződik a katalán-aragón hatás. A napot egy fakultatív tengeri kirándulással folytatjuk. Jó idő esetén a Neptun-barlanghoz hajókázhatunk (hajójegy és a barlangbelépő a helyszínen fizetendő). Este érkezünk szálláshelyünkhöz.

8. nap: Maddalena-szigetek – Porto Cervo – Golfo Aranci – Livorno (120 km)
Reggeli után egy kellemes kirándulást teszünk a szépséges Maddalena-szigetekre (hajójegy a helyszínen fizetendő). Kikötés után a sziget legmagasabb pontjáról lélegzetelállító látvány tárul elénk a pazar öblökre és a környező szigetvilág gyöngyszemeire. Jó idő esetén fürdési lehetőség. Továbbhaladva érintjük Caprera-szigetét, ahol megtekinthetjük Garibaldi házát, ezt követően Porto Cervot, a milliárdosok kedvelt üdülőparadicsomát látogatjuk meg. A koraesti órákban Szardínia legnagyobb kikötővárosában, Olbiaban sétálunk. Gyönyörködünk a festői öböl látványában. Este tengerjáró hajóval indulunk Olaszország partjai felé. Szállás a hajón 4 ágyas (igény esetén 2 ágyas) kabinban.

9. nap: Livorno – Szlovénia – Budapest (1030 km)
Reggeli órákban érkezés Livornóba. Elhelyezkedünk az autóbuszban és hazaindulás. Szlovénián keresztül érkezünk meg Budapestre az esti órákban. Ezt követően mindenkit felszállási helyére szállítunk.

Kapcsolódó cikkek

» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» A Garda-tó a magasból - Kovács Attila, 2018. május. 07
» Velence mozgásban - Kovács Attila, 2018. március. 08
» Toszkána tavasszal - Kovács Attila, 2018. március. 06
» A Nápolyi-öböl szigetei - Kovács Attila, 2017. december. 06
» Acqua alta Velencében - Kovács Attila, 2017. november. 20
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást autóbusszal és hajóval, szállást, reggelis ellátást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést. és az útlemondási biztosítást

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket, kikötői illetéket, és az idegenforgalmi adót

Kötelező költségek: 

Kikötői illeték.
Idegenforgalmi adó.

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások, belépők.

Portoferraio-Napoleon-ház: 5 €
Corte - Kisvonat: 7 €
Ajaccio-Napoleon szülőháza: 7 €
Bonifacio - Kisvonat: 6 €
Hajózás Maddaléna szigetre: 17 €
Garibaldi ház: 6 €
Porto Cervo, kisvonat: 8 €
Össz.: kb. 56 €

Idegenforgalmi adó: kb. 5,- EUR (helyszínen fizetendő)

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal.

Szállás: 

7 éjszaka ***-**** szállodák tusoló/WC-s szobáiban, 1 éj hajón 4 ágyas tusolós/WC-s kabinban. Egyágyas elhelyezés a szállodában, a hajóút során 2 ágyas kabinban történő elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Félpanziós ellátás felár ellenében igényelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!