Korzika, Szardínia és Elba-szigetével - "Napóleon szigetei" felejthetetlen útvonalon

10 napos buszos körutazás

Egy útban három sziget: Elba, Korzika, Szardínia! Ez az út, pompás ötvözete a lélegzetet elállító tájak, a tenger, a híres olasz középkori építészet, a kőkorszaki emlékek, sziklán magasló várak, a szardíniai korall-part, a szigetek közti hajózás külön-külön is remek élményeinek.

Alapár tartalmazza

Utazást autóbusszal és komphajóval, szállást, reggelis ellátást, idegenvezetést, útlemondási biztosítást, valamint a leírásban szereplő programokat.

Alapár nem tartalmazza

Kikötői illetéket, BBP biztosítást a fakultatív programok árát, valamint a belépőket. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Hossz: 
10 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 35 fő
Program: 

1. nap: Szeged–Budapest–Udine–Montecatini (970 km)
Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről Budapestre. Utazás Szlovénián át (Tornyiszentmiklós határátkelő), Udinén keresztül Olaszországba, útközben pihenőkkel, étkezési lehetőséggel. Az esti órákban érkezünk Montecatinibe, ahol két éjszakán át szálláshelyünk lesz.

2. nap: Pisa, majd hajóval Elba-szigete (410 km)
A mai napon egész napos kirándulásra indulunk. Pisa ikonikus városába, ahol a Csodák terének építészeti remekműveivel ismerkedünk. Láthatjuk a méltán híres pisai ferde-tornyot, a tér közepén elhelyezkedő katedrálisát a keresztelő kápolnával. Rövid szabadidő, majd hátrahagyva autóbuszunkat hajóra szállva Portoferraio kikötőjében lépünk a „Napóleoni-száműzetés” szigetére – Napóleon Elbán töltötte száműzetését mielőtt elindult volna a végső, Waterloo-i csatába. Megtekintjük a Napóleon villát, sétálunk kikötőjében, hangulatos szűk utcácskáin, élvezzük hangulatát. A késő délutáni órákban hajózunk vissza szárazföldre, szálláshelyünkre térünk vissza.

3. nap: Livornóból hajóval Bastiába és a Cap Corse! (210 km)
Reggeli után Livornóba utazunk, ahol behajózunk Korzika felé, kikötés Bastiánál. „Nem ismeri Korzikát, aki nem járt a Cap Corse-on”! Ennek a mondásnak járunk utána a mai napon, e gyönyörű, a sziget ujjaként ismert Cap Corse-t járjuk végig. Elsőként Erbalunga vízparton emelt apró házait, szűk utcácskáit látogatjuk meg a romos genovai őrtoronnyal. Ez a hely a festők egyik paradicsoma (itt született Paul Valéry, a költő). Marine de Pietra Corbara-ba érkezve az út baloldalán áll az egyik legszebb állapotban megmaradt genovai őrtorony: a Tour de Losse-t láthatjuk, majd Santa Severe után a Tour de Meria-t.  Utunk további részében Barcaghju-t (Barcaggio), a legészakibb kikötőt, majd Pino-t, a  tengerpart csaknem függőleges sziklafala fölött, füge- és olajfaültetvények között megbúvó, csodálatos fekvésű falucskáját láthatjuk.  Nonza, Korzika védőszentjének, Szent Júliának az emlékhelye, temploma a középkori falu közepén található. A csodatévő Szent Júlia -forráshoz 54 lépcsőn juthatunk le. Hangulatos utcák és házak között érhető el a romos, 160 m magas hegykiszögellésen álló genovai őrtorony, ahonnan gyönyörű a kilátás. Végül Patrimonioba, a borvidék központjába érkezünk, ahonnan továbbutazunk szálláshelyünkre Bastia környékére ahol két éjszakát töltünk. Érkezés az esti órákban. 

4. nap: Bastia, Calvi és Scandola (270 km)
Reggeli után Korzika tartományi székhelyével ismerkedünk: a főtér Napóleon szobrával, városháza, Keresztelő Szent János templom, a régi kikötő sárkány mólója, halász csónakjai és a modern luxusjachtok látványa… Calvi felé indulunk, útközben érdekes gránitképződményeket láthatunk. St. Florent településen át vezet utunk Il Rousse hangulatos tengerparti kisvárosba, melynek főterén százéves platánok árnyékában időzünk pillantásokat vetve a smaragd zöld tenger hullámaira. Calviba, egy csodálatos fekvésű településre érkezünk, ahol ismerkedünk a patinás óvárossal, citadellájával. Érdemes sétát tenni az erőd által uralt óváros középkori falai között és a kikötőben. Fakultatív ajánlatunk:Hajókirándulásra indulunk Európa talán legszebb tengerpartja, a Scandola megtekintésére. (A páratlanul szép, vörösben-narancssárgában játszó gránitsziklák a tenger felől lélegzetelállító látványt nyújtanak.)  Ha nem jön velünk a hajóval, szabadidejét Calviban töltheti. Estére visszatérünk szálláshelyünkre.  

5. nap: Corte és a Scala di Santa Regina-Porto (230 km)
A sziget egykori fővárosa, a fellegvár uralta Corte felé vesszük utunkat. Kisvonattal (vonatjegy!) a város fölé emelkedõ "sasfészekként" emlegetett fellegvárhoz érkezünk, ahonnan macskaköves ódon utcáin sétálunk le a városba. Városnéző sétánk alatt tiszta időben jól kivehető a sziget legmagasabb helye, a Monte Rotondo is. Korzika páratlan szépségű panoráma szurdok völgyében haladunk tovább: a vad, romantikus Scala di Santa Regina (Szent Királynő Lépcsője) Korzika legszebb útvonalán, mely méltán kiérdemelte ezt a jelzőt! Délután megállót tartunk Portóban, melynek tengerbe nyúló vörös gránitszikláján emelt genovai erőd tornya fotóra csábít bennünket az élénk kék tengerrel a hátterében. Portóból Piana festői kistelepülésen át Ajacció felé utazunk. Szállásunk Ajacció környékén lesz.
6. nap: Ajaccio, Filitosa és Sartene (130 km)
Délelőtt Ajaccióban teszünk sétát: kikötő, Napóleon emlékműve és szülőháza, óváros. Dél felé indulunk és a világhírű prehistorikus területtel, Filitosával ismerkedünk, elképzelve a 6-7 ezer évvel ezelőtt élő emberek életét. Az 1954-ben feltárt 2-3 méter magas menhírek hősi harcosokat ábrázolnak. A sziget „legvadabb” városába, Sartene-ba utazunk. A monumentális erődfalak között megbúvó város szűk utcáin sétálva érezzük a középkor hangulatát. Estére Portovecchio környéki szálláshelyünkre érkezünk.

7. nap: Bonifaccio, Santa Teresa, Capo Testa, Castesardo és Alghero  (150 km)
Ezen a napon Korzika legdélebben fekvő városkájába, Bonifaccióba utazunk. A citadelláról csodálatos a kilátás, de a sziget legszebb panorámáját a tenger felől csodálhatjuk meg.Fakultatív ajánlatunk: A kikötőben hajóra ülünk és hajókázunk a várost övező vizeken. Leírhatatlanul szép a mészkőpárkányokra épült óváros a tengerről nézve. Ha nem jön a hajókirándulásra, sétálhat Bonifaccióban. Utunkat folytatva Bonifaccióból áthajózunk Szardínia szigetére, Santa Teresába érkezünk. Autóbusszal kitérőt teszünk Capo Testa érdekes sziklaképződményei között majd a tengerparton utazunk tovább Algheróba, Szardínia legkedveltebb üdülőhelyére. Útközben betérünk Castesardo hegyre épült festői kisvárosába és pihenőt teszünk az „Elefánt sziklánál”. Szállásunk 2 éjszakán át Algheróban vagy környékén.

8. nap: A középkori hangulatú Alghero  
Reggeli után Algheróval ismerkedünk, az üdülőközponttal és élénk kikötővárossal, mely híres korall halászatáról. Genovaiak és spanyolok által emelt városfalakon át erőd toronnyal ékesített városkapu vezet a város szívébe. (Impozáns katedrális, Machin-palota, Sulis-torony páratlan kilátással) Szabadidő, melyet a középkori hangulatú kis utcácskákban, vendéglőiben, boltjaiban tölthet el. Fakultatív ajánlatunk: hajóra szállva a fehér homokos öblök között megbúvó Neptun barlanghoz indulunk, ahol sziklába vájt lépcsősoron juthatunk fel a barlanghoz, fantasztikus cseppkőképződményekhez. Délután visszatérünk szálláshelyünkre. 

9. nap: Olbiából hajóval Livornóba (450 km)
Megreggelizünk, majd Sassari településén át Palau, a hangulatos és mozgalmas városába érkezünk. Itt található Szardínia egyik híres, természetes gránit "szobra", egy óriási medve! Fakultatív ajánlatunk: hajóval a Maddalena természetvédelmi szigetre kirándulunk. Sétálunk kikötőjében, mediterrán hangulatú utcácskáin. A messziből láthatjuk a szomszédos Caprera-szigetet, melyen Garibaldi hadvezér egykori háza található. Olbia felé kelünk útra. Páratlan szépségű élmény az Olbia felé vezető utazás. A sziklás hegycsúcsok, egyedülállóan szép völgyek és az egymást váltó hatalmas, magányos, bizarr formájú gránittömbök igencsak látványos útvonalán haladunk. Szardínia legnagyobb forgalmú kikötőjébe érkezve, Olbia festői tájainak, homokos strandjainak és szikláinak látványát élvezhetjük. Késő délután hajóra szállunk, hogy az olasz partok felé induljunk. A hajón 4 ágyas (légkondicionált, tus/WC-s) belső kabinok várják utasainkat.

10. nap: Livorno-Udine-Budapest-Szeged (1020km)
Büféreggeli a hajón, majd kikötünk Livornó partjainál. Autópályán folytatjuk utunkat Udine irányába. Többszöri pihenővel a Villach - Rábafüzes (vagy Lenti) határátkelőn át a késő esti órákban érkezünk Budapestre, majd továbbutazunk Szegedre.

Kapcsolódó cikkek

» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» A Nápolyi-öböl szigetei - Kovács Attila, 2017. december. 06
» Acqua alta Velencében - Kovács Attila, 2017. november. 20
» Képek Velencéből... - Kovács Attila, 2017. november. 09
» A Garda-tó a magasból - Kovács Attila, 2017. október. 22
» Emlék Párizsból - Kovács Attila, 2017. június. 13
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Fakultatív programok 15 főtől indulnak!
Scandola hajóval.
Bonifacio, hajókázás.
Neptun barlang hajóval.
Maddalena sziget hajókirándulás.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást autóbusszal és komphajóval, szállást, reggelis ellátást, idegenvezetést, útlemondási biztosítást, valamint a leírásban szereplő programokat.

Alapár nem tartalmazza: 

Kikötői illetéket, BBP biztosítást a fakultatív programok árát, valamint a belépőket. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Kötelező költségek: 

Kikötői illeték.
Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Elba sziget hajójegy, belépők és jegyek, további étkezések személyes kiadások.

Belépők és jegyek tájékoztató árai: 55 Euro/fő
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 13 Euro/fő
Elba-sziget hajójegy (oda-vissza): 30 Euro/fő

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbuszaink komfortja minden igényt kielégítenek és az alábbi szolgáltatásokat biztosítják az Ön kényelmes és kellemes utazásához:
- automata klímaberendezés
- kényelmes karfás, dönthető és kihúzható ülések
- az ülések felett pakolási lehetőség
- Büfé: hűtött italok, meleg kávé és leves  (egyes típusoknál ezen szolgáltatások részben nem biztosítottak)
- CD/DVD video és hanganyag lejátszási lehetőség
Szakképzett gépkocsivezető kollegáink segítik Önt a le- és felszállásban és természetesen a csomagok ki- és bepakolásában.

A program „alapútvonalán” túlmenően az alábbi településekről van lehetőség ingyenes transzfer igénylésére:

A program indulásától számított 10 napon belül a transzfer igénylése vagy a már megrendelt szolgáltatás módosítása csak 10 000 Ft/fő (retúr) felár ellenében lehetséges.
Figyelem!
A transzfer legkésőbb 72 órával indulás előtt foglalható, 72 órán belül felár ellenében sem tudjuk biztosítani a szolgáltatást.

1. Gyula-Békéscsaba-Orosháza-Hódmezővásárhely-Szeged útvonalon
2. Debrecen-Nyíregyháza-Miskolc-Tiszaújváros-Füzesabony-Gyöngyös-Hatvan-Gödöllő útvonalon
3. Pécs-Szekszárd-Paks-Dunaföldvár-Dunaújváros útvonalon
4. Veszprém-Székesfehérvár-Budaörs útvonalon
5. Győr-Tata-Tatabánya útvonalon

Füzesabony, Hatvan, Paks, Dunaföldvár és Dunaújváros tekintetében létszám függvényében tudunk a belvárosban fel- és leszállítani (kis létszám esetén a gyűjtő transzfer a város mellett elhaladó autópálya közeli helyszínen (benzinkút, parkoló) veszi fel és rakja le utasainkat.)

A programok első és utolsó napja szerinti időszakra foglalásonként (!) egy személyautó részére ingyenes parkolási lehetőség igényelhető Budapesten.
A program indulásához számított 10 napon belüli megrendelés esetén az parkolás megrendelése csak felár ellenében lehetséges (ezen ár a napok száma alapján változik – kérjen információt elérhetőségeinken).

Szállás: 

8 éjszaka szálloda**/***, 1éjszaka hajókabin. Egyágyas elhelyezés a szállodai időszakra felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Vacsora felár ellenében igényelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!