Korzika, a varázslatos sziget

7 napos körutazás Korzikán: A Földközi-tenger gyöngyszeme

Korzika igazi kis paradicsom, “karnyújtásnyira” az Olasz partoktól a Földközi-tenger szívében, egy mindössze Dunántúlnyi területen. Egy sziget, mely dúskál a fényben, az ízekben és az illatokban. Az ezerarcú sziget szintén találó jelző Korzikáról szólva, mert olyan, mint egy nagy könyv, melyben lapozgatva egymás után fedezzük fel titkait. A fellegvárak és falvak szigorú és büszke arculatát, barokk templomainak népies kedélyességét, a genovai őrtornyok füzérét, de mindenekelőtt természeti szépségeit, a kristálytiszta, türkizkék öblöket, a magas hegyeket, a köztük megbúvó tengerszemeket, a vadregényes folyóvölgyeket, a szédítően meredek sziklafalakat.

Alapár tartalmazza

utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal, 1 éjszaka Pisa környékén 3* olasz besorolású szállodában, 4 éjszaka Korzikán tengerparti apartmantelepen, kétágyas szobákban, 1 éjszaka Montecatini Termében 3* olasz besorolású szállodában, 2 reggeli olasz tranzitszálláson, idegenvezetés.

Alapár nem tartalmazza

4 reggeli Korzikán, 4 vacsora Korzikán, 2 vacsora Olaszországban (az olasz szállásokon a vacsora kötelező), helyszínen fizetendő belépők és járulékos költségek, Idegenforgalmi adó.

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 35 fő

Szállás

1 éjszaka Pisa környékén*** olasz besorolású szállodában,4 éjszaka Korzikán európai színvonalú, apartmantelepen,1 éjszaka Montecatini Termében *** olasz besorolású szállodában kétágyas tusoló/WC-s szobában.
Az egyágyas foglalás felára 47.000 Ft/fő

Program: 

1. nap: Debrecen – Nyíregyháza – Budapest – Ljubljana – Padova – Pisa
Indulás Debrecenből és Nyíregyházáról a kora hajnali órákban. Utazás rövid pihenőkkel Pisatérségéig. Szállás elfoglalása, vacsora (1 éj).

2. nap: Livorno – Bastia – Patrimonio – St. Florent – Ghisonaccia 
Korai indulás (kb. hajnal 05.00 óra) Livorno kikötőjébe. Beszállás a kompra 07.00 órakor, indulás Korzika felé 08.00 órakor. Reggeli a hajón. Érkezés Bastia kikötőjébe 12.00 órakor. Első állomásunk Patrimonio faluja, mely a minőségi bortermelés központja. Borkóstolási lehetőség. Városnézés St. Florentben, a XV. századi genovai alapítású kisvárosban, mely mára elegáns jachtkikötőjéről vált híressé. A hangulatos városka mólója sokakat St. Tropezre emlékeztet. Fő látnivalói: a kikötő szinte vízbe érő házai, a plébániatemplom körüli középkori óváros és az innen egy kilométerre lévő Santa Maria Assunta katedrális, mely az egyik legjelentősebb románkori műemlék. Szabadprogram, majd utazás Ghisonacciába. Szállás elfoglalása, vacsora (4 éj).

3. nap: Ghisonaccia – Bonifacio – Sta Giulia öble – Favone – Ghisonaccia 
Reggeli a szálláson. Egész napos fakultatív kirándulási lehetőség: kirándulás Korzika déli csücskébe, a sziget legszebb városába, Bonifacioba. Korzika legdélebbi városa lélegzetelállító fekvése miatt ejti rabul a látogatót. Az óváros egy 65 méter magas, meredek mészkősziklák által határolt, 1,5 km hosszú öböl végében fekszik, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a végtelen tengerre. Az erődfalak között elhelyezkedő óváros labirintusszerű utcái különleges hangulatot árasztanak. Ezt követően szabadprogram vagy hajókirándulási lehetőség. A hajókázás során elhaladunk a fantasztikus színű és formavilágú meszes homokkő sziklaszirtek és formációk, az óriási genovai citadella és az óváros mellett. A nyílt tengerre kiérve a közeli Szardínia panorámája mellett a „kalóz öböl” valószínűtlenül kék vizét csodáljuk. Kedvező időjárás esetén a Kék-barlangba is behajózunk, melynek beszakadt teteje Korzika térképét formázza. Megtekintjük Aragónia királyának lépcsőjét, a Napóleon sapkája barlangot valamint a város jelképeiül szolgáló, tengerbe szakadt irdatlan méretű sziklákat és „Navarone ágyúit”. Folytatjuk programunkat a fellegvár által védett óváros sikátoros utcáin. A kora középkori házak, templomok, az egykori francia idegenlégiós laktanya és a különleges föld fölötti temető megtekintése után szabad program. Hazaúton látványos paratölgy ligeteken át érkezünk a francia milliomosok strandjára, a Sta Giulia hófehér homokos partú karibi tengert idéző vörös sziklás öblébe. Fényképezés (jó idő esetén rövid fürdési lehetőség). Rövid megálló Favone közelében, Korzika egyik legattraktívabb genovai őrtornyánál. Érkezés a szálláshelyre, vacsora.

Az egész napos fakultatív program ára: 30 €/fő + belépők (helyszínen fizetendők)

4. nap: Ghisonaccia – Calvi – Corte – Ghisonaccia
Reggeli után elkirándulunk a sziget északi partvonalára. Látogatás a sziget egyik idegenforgalmi központjában, Calviban, Kolumbusz Kristóf szülővárosában. Calvi a sziget egyik legismertebb városa. A kivételes fekvésű várost szinte körülzárják a háttérben húzódó hegyek, melyet a tenger fölé magasodó fellegvár ural. A város egy dombtetőre épült, mely egy sikátoros felső- és egy ódon hangulatú alsóvárosból áll. Látogatás a középkori falakkal körbevett óvárosban és a kikötőben, majd a csodás fekvésű település lenyűgöző genovai citadelláját tekintjük meg. Szabadprogramban lehetőség van a gránitsziklás, kristálytiszta vízű tengerparton a citadella tövében 1,5 órás fürdőzésre, majd folytatjuk utunkat a sziget egykori fővárosa, Corte felé. A magas hegyek között fekvő erődítmény lélegzetelállítóan emelkedik a város fölé. Corte a sziget egyik legfontosabb szellemi központja is, itt található a Korzikai Egyetem és a Korzikai Múzeum épülete. Van lehetőség egy kisvasúttal körbejárni a jellegzetes hegyvidéki óvárost és a sziklaszirten álló spanyol citadellát. Visszaúton megállunk Korzika egyik legszebb genovai hídjánál (Pont St. Jean) és egyik legősibb (pisai román) kápolnájánál. Este szállás, vacsora.

5. nap: Ghisonaccia – Calacuccia – Ajaccio – Monte D’Oro-hágó – Ghisonaccia 
Reggeli a szálláson. Egész napos fakultatív kirándulási lehetőség: a sziget központi hegygerincén át kirándulunk az UNESCO világörökségi helyszínekre, a nyugati partrvidékre A Golo-folyó vadregényes szurdokvölgyében vörös gránit sziklák között haladva érkezünk Calacucciába. Innen Korzika legmagasabb közúti hágója felé indulunk. Útközben rengeteg szelídgesztenyével, majd fenyvesekkel, jellegzetes, szilajon tartott félvad disznókkal, idegenlégiós laktanyával találkozunk, majd fényképezési lehetőség a Col de Verghion. Érkezés Piana UNESCO Világörökséghez tartozó vörös gránitszikla paradicsomába. Többszöri fényképezési lehetőség a leírhatatlan színvilágú és térélményt kínáló tájban. Továbbutazás a parti úton számos festői öböl érintésével Ajaccioba, Bonaparte Napóleon szülővárosába. Városnéző séta az óvárosban: Napóleon keresztelő temploma, szülőháza, szobrainak megtekintése, a genovai citadella és a yacht- valamint tengeri kikötő megtekintése. Szabadprogramunk alatt a város központjában rövid fürdőzésre van lehetőség az aranyszínű, finom homokos strandon. Visszaúton átkelés a Gustave Eiffel társasága által tervezett és épített vasútvonallal párhuzamosan futó, jellegzetes korzikai hegyi falvakat és klimatikus magashegyi üdülőket érintő úton, a Monte D’Oro (2300 méter) csúcsa mellett. Érkezés a szálláshelyre, vacsora.

Az egész napos fakultatív program ára: 50 €/fő + belépők (helyszínen fizetendők)

6. nap: Ghisonaccia – Bastia – Livorno 
Reggeli után utazás a sziget legnagyobb városába, Bastiába. Városnézés Észak-Korzika különleges fekvésű hangulatos fővárosában, ahol szinte mindig pezseg az élet. Az Óváros, a Citadella, a Napóleon szobor megtekintése után rövid szabadidő, majd kora délután 13.30 órakor átkompolás Livornoba. Érkezés este Montecatini Termebe, a tranzit szálláshelyünkre. Vacsora (1 éj).

7. nap: Montecatini Terme – Padova – Velence – Budapest – Nyíregyháza – Debrecen 
Reggeli után hazaindulás, rövid pihenőkkel Szlovénián át érkezés Budapestre az esti, Nyíregyházára és Debrecenbe a késő esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» A bringatúrák - Kovács Attila, 2012. január. 11
» Korzika kajakkal és bakancsban - kedvcsináló kisfilm - Kovács Attila, 2020. október. 17
» Párizs, a fény városa - Kovács Attila, 2020. október. 08
» Korzika meseszép tájain - Kovács Attila, 2020. október. 06
» Nem hagyományos hétfő - Korzika kajakkal és bakancsban - Kovács Attila, 2020. szeptember. 30

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Ghisonaccia – Bonifacio – Sta Giulia öble – Favone – Ghisonaccia 
Kirándulás Korzika déli csücskébe, a sziget legszebb városába, Bonifacioba. Korzika legdélebbi városa lélegzetelállító fekvése miatt ejti rabul a látogatót. Az óváros egy 65 méter magas, meredek mészkősziklák által határolt, 1,5 km hosszú öböl végében fekszik, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a végtelen tengerre. Az erődfalak között elhelyezkedő óváros labirintusszerű utcái különleges hangulatot árasztanak. Ezt követően szabadprogram vagy hajókirándulási lehetőség. A hajókázás során elhaladunk a fantasztikus színű és formavilágú meszes homokkő sziklaszirtek és formációk, az óriási genovai citadella és az óváros mellett. A nyílt tengerre kiérve a közeli Szardínia panorámája mellett a „kalóz öböl” valószínűtlenül kék vizét csodáljuk. Kedvező időjárás esetén a Kék-barlangba is behajózunk, melynek beszakadt teteje Korzika térképét formázza. Megtekintjük Aragónia királyának lépcsőjét, a Napóleon sapkája barlangot valamint a város jelképeiül szolgáló, tengerbe szakadt irdatlan méretű sziklákat és „Navarone ágyúit”. Folytatjuk programunkat a fellegvár által védett óváros sikátoros utcáin. A kora középkori házak, templomok, az egykori francia idegenlégiós laktanya és a különleges föld fölötti temető megtekintése után szabad program. Hazaúton látványos paratölgy ligeteken át érkezünk a francia milliomosok strandjára, a Sta Giulia hófehér homokos partú karibi tengert idéző vörös sziklás öblébe. Fényképezés (jó idő esetén rövid fürdési lehetőség). Rövid megálló Favone közelében, Korzika egyik legattraktívabb genovai őrtornyánál. Érkezés a szálláshelyre, vacsora.
Az egész napos fakultatív program ára: 30 €/fő + belépők (helyszínen fizetendők)

Ghisonaccia – Calacuccia – Ajaccio – Monte D’Oro-hágó – Ghisonaccia 
A sziget központi hegygerincén át kirándulunk az UNESCO világörökségi helyszínekre, a nyugati partrvidékre A Golo-folyó vadregényes szurdokvölgyében vörös gránit sziklák között haladva érkezünk Calacucciába. Innen Korzika legmagasabb közúti hágója felé indulunk. Útközben rengeteg szelídgesztenyével, majd fenyvesekkel, jellegzetes, szilajon tartott félvad disznókkal, idegenlégiós laktanyával találkozunk, majd fényképezési lehetőség a Col de Verghion. Érkezés Piana UNESCO Világörökséghez tartozó vörös gránitszikla paradicsomába. Többszöri fényképezési lehetőség a leírhatatlan színvilágú és térélményt kínáló tájban. Továbbutazás a parti úton számos festői öböl érintésével Ajaccioba, Bonaparte Napóleon szülővárosába. Városnéző séta az óvárosban: Napóleon keresztelő temploma, szülőháza, szobrainak megtekintése, a genovai citadella és a yacht- valamint tengeri kikötő megtekintése. Szabadprogramunk alatt a város központjában rövid fürdőzésre van lehetőség az aranyszínű, finom homokos strandon. Visszaúton átkelés a Gustave Eiffel társasága által tervezett és épített vasútvonallal párhuzamosan futó, jellegzetes korzikai hegyi falvakat és klimatikus magashegyi üdülőket érintő úton, a Monte D’Oro (2300 méter) csúcsa mellett. Érkezés a szálláshelyre, vacsora.
Az egész napos fakultatív program ára: 50 €/fő + belépők (helyszínen fizetendők)​

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal, 1 éjszaka Pisa környékén 3* olasz besorolású szállodában, 4 éjszaka Korzikán tengerparti apartmantelepen, kétágyas szobákban, 1 éjszaka Montecatini Termében 3* olasz besorolású szállodában, 2 reggeli olasz tranzitszálláson, idegenvezetés.

Alapár nem tartalmazza: 

4 reggeli Korzikán, 4 vacsora Korzikán, 2 vacsora Olaszországban (az olasz szállásokon a vacsora kötelező), helyszínen fizetendő belépők és járulékos költségek, Idegenforgalmi adó.

Kötelező költségek: 

Csoportos, helyi idegenvezetés díja, idegenforgalmi adó: 20 €/ fő / 6 nap, 2 vacsora Olaszországban: 18 € / fő / nap (az olasz szállásokon a vacsora kötelező)

Helyszíni költségek leírása: 

 helyszínen fizetendő belépők, járulékos költségek és tengerjáró hajó ára (oda-vissza): 150 €/ fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazások modern, biztonságos és kényelmes, légkondicionált autóbuszokkal történnek.

Csatlakozási lehetőségek: Debrecen, Nyíregyháza, M3 autópálya pihenői, Budapest, M7 és M70 autópálya pihenői

Szállás: 

1 éjszaka Pisa környékén*** olasz besorolású szállodában,4 éjszaka Korzikán európai színvonalú, apartmantelepen,1 éjszaka Montecatini Termében *** olasz besorolású szállodában kétágyas tusoló/WC-s szobában.
Az egyágyas foglalás felára 47.000 Ft/fő

Étkezés: 
Reggeli felár Korzikán: 11 Eur/fő/nap Vacsora felár Korzikán: 18 Eur/fő/nap
A területről: 
Korzika a Földközi-tenger negyedik legnagyobb szigete. Olaszországtól nyugatra, Szardínia szigetétől északra, Franciaországtól pedig délkeletre fekszik.Egy igazi kis paradicsom, “karnyújtásnyira” a Földközi-tenger szívében, egy mindössze Dunántúlnyi területen.
Időjárás: 
Egész évben kellemes hőmérséklet a jellemző rá, mediterrán éghajlattal.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!