Körutazás Ukrajnában (Lemberg, Kijev, Pirogovo, Ungvár)

Körutazás Ukrajnában: Lemberg, Kijev, Pirogovo, Ungvár

8 napos buszos körutazás Kárpátalján

Ukrajna Magyarország keleti és egyben legnagyobb és legnépesebb szomszédja. Fővárosa Kijev, az egyik legrégebbi európai város, krónikák, mesebeli regék, mitikus történetek és mondák lengik körül.

Alapár tartalmazza

Szállás reggelivel, utazás autóbusszal, magyar nyelvű utaskísérő, a leírásban feltüntetett programok.

Alapár nem tartalmazza

Belépőjegyek, kb. 20 000 Ft, 1,5% útlemondási biztosítás, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
Program: 

1. nap - Budapest - Munkács
Találkozás kora reggel a Hősök terén, a Műcsarnok mögötti parkolóban. Indulunk Munkácsra, ahová a délutáni órákban érkezünk meg. A városnézés során megtekintjük a város feletti hegyen magasodó várat, illetve a Rákóczy kastélyt. Este a szállásunk elfoglalása.

2. nap - Lemberg
Reggeli után indulás Lembergbe, érkezés után városnézés, amely során megtekintjük a városközpontot. Az UNESCO világörökség részét képező belvárost tekintjük meg: dóm, Dominikánus Kolostor, Berhardt Kolostor, Opera. Szállás elfoglalása Lembergben.

3. nap - Kijev 
Reggeli után továbbutazunk az ősi Kijevbe, mely Lembergtől kb. 550 km-re fekszik. Érkezést követően városnézés, melynek során megtekintjük a Vladimir Székesegyházat és a Szent Szofija Székesegyházat (ez utóbbi a Világörökség része), majd a Szofija és Mihály tereken egy rövid sétát teszünk, azután Andrej temploma következik, amely a barokk építészet egyik csodája. A városnézés a romantikus Andrej lejtővel végződik, amely Podolhoz vezet el minket, miközben Kijev kulturális központjának hangulatát élvezzük.

4. nap - Kijev 
Reggeli után kirándulás a Dnyeper partján fekvő, az UNESCO világörökség listáján lévő Kijevi Barlangkolostorba, Pecserszka Lavra-ba. A nemzeti történelmi, kulturális és muzeális értékeket bemutató XI. században épült kolostor az egyik legrégebben létesített egyházi épület a keleti szláv területen. Lemegyünk a földalatti katakombákba, megnézzük a mikro-miniatűr múzeumot és az arany Kincstárat, ahol megcsodálhatjuk a Szkíták aranyát és az ezüst gyűjteményt. A dombokról szép kilátás nyílik a környező helyekre és a Dnyeperre. Délután szabad idő áll a rendelkezésünkre.

5. nap - Pirogovo
Reggeli után Pirogovoba indulunk, amely egy skanzen jellegű település. Megismerhetjük az ukrán népszokásokat, a népviseletet és az építészetet. Egy igazi időutazáson vehetünk részt. Délután visszautazunk Kijevbe. Pihenhetünk és készülhetünk a vacsorával egybekötött folklór estre, melynek során folytathatjuk az ismerkedést az ukrán kultúrával, és ahol az ukrajnai nemzeti ételeket is megkóstolhatjuk.

6. nap - Kijev
Reggeli után a Szent Szofija Székesegyház további megtekintésére invitáljuk Önöket. A XI szászadban emelt építmény az akkori gazdagság és fejlődés építészeti és kulturális szimbóluma. Itt koronázták a kenézeket és itt tartották a hivatalos ünnepeket. Számos mozaik és freskó díszítik a falakat és az ablakokat. Délután egy hajókiránduláson veszünk részt és ez egyben búcsú a várostól.

7. nap - Ungvár
Reggeli után elhagyjuk Kijevet és hazafelé indulunk (kb. 800 km). Az éjszakát Ungváron töltjük.

8. nap - Ungvár. Budapest
Reggeli után városnézés Ungváron, melynek során többek között a várat is megtekintjük, délután továbbindulunk Budapestre, ahová az esti órákban érkezünk meg.

Kapcsolódó cikkek

» A kilenc legszennyezettebb hely a Földön - Etédi Alexa, 2013. június. 05
» Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa! - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Középkori templomok útja - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2018. május. 18
» Nyaralás és tengeri kajak - irány a Sporádok! - Kovács Attila, 2018. május. 16
» Last Great Climb egy egy antarktiszi nagyfal első megmászása - Kovács Attila, 2018. május. 15
» Kajakkal Kaprijén - Hudanik Zsolt, 2018. május. 15
» Bringatúra a Balatonon - Keszthelyi-öböl kerülés - Kovács Attila, 2018. május. 15
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Szállás reggelivel, utazás autóbusszal, magyar nyelvű utaskísérő, a leírásban feltüntetett programok.

Alapár nem tartalmazza: 

Belépőjegyek, kb. 20 000 Ft, 1,5% útlemondási biztosítás, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

autóbusszal 

Szállás: 

3*-os szállodában

Étkezés: 
A részvételi díj reggelit tartalmaz. Félpanzió igényelhető 45.000,-/fő
A területről: 
Ukrajna Kelet-Európa egyik nagy területű állama. Nyugatról Szlovákiával és Lengyelországgal, északról Fehéroroszországgal, keletről Oroszországgal, délnyugatról Moldovával, Romániával és Magyarországgal határos. Déli határát a Fekete-tenger határozza meg. Ukrajna a Szovjetunió egyik utódállama, a Független Államok Közösségének része. Ukrajna Európa második legnagyobb területű országa (Oroszország után). legnagyobb része teljesen sík terület. Növényzetét tekintve a füves puszta társulás (sztyepp), illetve északi és hegyes vidékein kiterjedt fenyőerdők találhatók. A magyarok által sűrűn látogatott Kárpátalja gyökeresen eltérő domborzattal rendelkezik, legdélebbi, sík részét kivéve magashegyek alkotják. A hegyek másik oldalán, Ukrajna nyugati részén alacsony dombságok a jellemzőek. A hegyekben sűrű, a dombokon ritkás fenyőerdők a jellemzőek, de az ország északi, sík területét is sűrű fenyőerdő borítja. Magashegyek még a Krím-félsziget déli részén is meghatározóak, és biztosítják a táj az ország többi részén lévő száraz kontinentálistól eltérő mediterrán jellegű éghajlatát.
Vízum: 
Magyar állampolgároknak az utazáshoz az út indulásától számított min. 6 hónapig érvényes útlevél szükséges! Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak. Az adott Egyezménynek megfelelően Magyarország polgárai vízum mentesen utazhatnak Ukrajna területére, amennyiben az ukrajnai tartózkodásuk ideje 6 hónapon belül nem haladja meg a 90 napot, úgyszintén Ukrajna területén tranzit vízum nélkül átutazhatnak. Igazolni kell a tartózkodáshoz szükséges anyagi fedezetet. Az ukrán határ átlépésekor Magyarország polgárai migrációs kártyát töltenek ki, melyen feltüntetik az utazás célját és helyét. Ezért fontos tudni a szálloda vagy az ukrajnai ideiglenes tartózkodás pontos címét.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. A csapvíz fogyasztása nem ajánlott.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!