Körutazás Srí Lankán, pihenés a Maldív-szigeteken

Program: 

1. nap: Budapest – Colombo
Indulás Budapestről a délutáni órákban. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Colombo – Negombo
Érkezés Colombo-ba a menetrend függvényében a reggeli órákban. Városnézés COLOMBO-ban a sziget fővárosában. A főbb nevezetességek megtekintése után továbbutazás Negombo környéki szállodába. Szállás és vacsora egy tengerparti hotelben.

3. nap: Dambulla – Polonnaruwa
Napunkat DAMBULLA sziklakolostorának megtekintésével kezdjük, mely az UNESCO Világörökség része. Utunkat rizsföldek, kókuszligetek, ananászkertek és gumifa ültetvények szegélyezik. A szobrokkal és festményekkel díszített barlangszentélyek az ázsiai vallási kultúra jellegzetes elemei, igazi látványosság az európai szemnek. Továbbutazás POLONNARUWA romvárosba, mely a XII. sz.-ban a szingaléz birodalom fővárosa volt. A dzsungel által benőtt paloták, templomok, gigantikus kőszobrok jelentős részét már feltárták, a romváros szintén UNESCO Világörökségi helyszín. Szállás és vacsora Sigiriya környékén.

4. nap: Sigiriya – Matalé – Kandy
Reggel megmásszuk (vaslépcsőkön) a SIRIGIYA-ban álló Oroszlán-sziklát (UNESCO Világörökség része), hogy megcsodálhassuk az elénk táruló gyönyörű panorámát, továbbá a sziklafalakra festett freskókat. A sziklamászást követően irány MATALÉ-ba, ahol egy fűszerkertben bemutatóval egybekötött kóstolón veszünk részt! Úton Kandy felé még megállunk egy batikműhelynél, ahol a ceyloni kézműipar remekeit csodálhatjuk meg. Városnézés KANDY-ban, felkeresünk egy fafaragó műhelyet és a drágakő múzeumot is. Ezt követően zenés folklór show keretében ismerkedés Sri Lanka tradicionális táncaival, zenéivel és népviseleteivel. Az intenzív napot az UNESCO Világörökség részét képező Fog-templom impozáns épületével zárjuk. Vacsora és szállás.

5. nap: Kandy – Pinnawala – Nuwara Eliya
A festői környezetben található, hegyektől övezett szent város a szingaléz királyok utolsó székhelye volt, egykori főváros és egyben híres zarándokhely is. Séta a Kandy környékén található gyönyörű Királyi Botanikus Kertben, mely több mint 4000 féle növénynek ad otthont. Továbbutazás a sziget népszerű hegyvidéki üdülőhelyére. Útközben betérünk a PINNAWALA-i elefánt-árvaházba, ahol a dzsungelben árván maradt állatokat gondozzák. Érkezés NUWARA ELIYA-ba, ahova az angolok kezdeményezésére az első teaültetvényeket a XIX. sz. végén telepítették, s a kitűnő minőségű ceyloni tea gyorsan világhírűvé vált. Vacsora és szállás.

6. nap: Nuwara Eliya – Yala Nemzeti Park
Látogatás egy teaültetvényen és egy teagyárban, majd továbbutazás az Ella-hasadék felé. A lépcsőzetesen lezúduló Ravana vízesés megtekintését követően irány YALA, az ország legnagyobb nemzeti parkjába, ahol egy dzsip szafarin elefántokkal, krokodilokkal, majmokkal, bivalyokkal és más vadállattal találkozhatunk. Vacsora és szállás Yala-ban.

7. nap: Yala – Galle – Colombo – Malé
Délelőtti órákban visszaindulás Colombo-ba. Utunk a sziget csodálatos tájain keresztül vezet a nemzetközi repülőtérre. Útközben megállunk GALLE-ban. A híres kikötőváros európaiak által épített erődje UNESCO Világörökségi helyszín, Ázsiában a legnagyobb, továbbá a gyarmati időszak jelentős emléke. Utazás repülővel a Maldív-szigetekre az esti órákban. Érkezés után transzfer gyorshajóval az üdülőszigetre. Vacsora és szállás.

8 - 10. nap: Pihenés, strandolás a Maldív-szigeteken „all inclusive” ellátással
A Marco Polo által felfedezett és az „Indiai-óceán virága” névre keresztelt szigetország 19 szigetcsoport láncolata. A nászutasok szigeteként is emlegetett országban számos nagyszerű program közül válogathatunk, vagy élvezzük a szálloda, különböző spa és wellness szolgáltatásait és „all inclusive” kényeztetését. Fakultatív programlehetőségek helyszínen történő fizetéssel többek között: tengeralattjáró túra, mélytengeri és felszíni búvárkodás.

11. nap: Malé – Dubai
Délelőtt szabad program, pihenés. Transzfer gyorshajóval vissza MALÉ-ba, majd városnézés a világ egyik legkisebb fővárosában. Ismerkedés a szigetország székhelyének főbb látnivalóival. Fakultatív vacsorát követően transzfer a repülőtérre, hazautazás az esti órákban átszállással.

12. nap: Dubai – Budapest
Hazaérkezés Budapestre a menetrend függvényében, a déli órákban.

Az ár tartalmazza:

  • az utazást repülővel Budapest – Dubai – Colombo és Malé – Dubai – Budapest útvonalon, illetve Colombo - Malé között nemzetközi repülőjárattal
  • az elhelyezést ***/**** szállodák fürdőszobás / WC-s szobáiban 
  • Srí Lankán: reggeli és vacsora, Maldív-szigeteken „all inclusive” ellátás 11. nap délig
  • BBP utasbiztosítást

Az ár nem tartalmazza:

  • repülőtéri illetéket: kb. 125 000,- Ft (Az indulásig változhat!)
  • a belépőjegyek árát (kb. 150,- USD)
  • vízumdíjakat: Srí Lanka ( Ceylon ): kb. 30,- USD (irodánkban fizetendő!) Maldív-szigetek: magyar állampolgárok részére vízummentes
  • Vízum ügyintézés díja: 3 500,- Ft
  • Kötelező Szervízdíj / Borravaló: 60,- USD

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

Egyágyas felár: 230.000,- Ft

Fakultatív program:
- vacsora Malé-ban egy helyi étteremben: 25,- USD

UNESCO Világörökség:
- Dambulla Arany Temploma 
- Polonnaruwa ősi romjai
- Sigiriya ősi romjai
- Kandy Fog-templom
- Galle erőd/óváros

Kapcsolódó cikkek

» A Maldív-szigetek - Kovács Attila, 2018. május. 13
» Irány Srí Lanka! - Kovács Attila, 2016. november. 12
» Srí Lanka ízei - Kovács Attila, 2016. február. 02
» A csodálatos Baa Atoll, Maldív-szigetek - Kovács Attila, 2015. július. 22
» Palawan, Fülöp-szigetek - Kovács Attila, 2018. május. 25
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2018. május. 24
» A világ legnagyobb épülete - Etédi Alexa, 2018. április. 06
» Kalandozás Ázsiában - Kovács Attila, 2018. március. 17
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Kiutazási forma: 
repülő
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!