Körutazás Nepálban

12 napos utazás az élő Istennő országában

EZEN TÚRÁNKNAK JELENLEG NINCS MEGHIRDETETT IDŐPONTJA. KÉRJÜK VÁLOGASSON ÉLŐ ÚTJAINK KÖZÜL! KATTINTSON IDE!

 

Kalandutazásra indulunk Ázsia csodás országában! Nepál legszebb helyeire, az egykori Malla királyok földjére látogatunk. Kathmandu, Bhaktapur, Patan, Lumbini, Pakhara. Királyi városok, paloták, hindu szentélyek és buddhista sztúpák várnak ránk. Különös vízi járműveken és elefántháton egy dzsungelszafarin veszünk részt a Chitwan Nemzeti Parkban.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Czinke István
Tapasztalt világjáró, megszámlálhatatlan túra fűződik a nevéhez. Otthon van Toszkánában vagy Franciaországban ugyanúgy, ahogy Peru és a Himalája ösvényeit is jól ismeri.

Nehézség:

Általában, csak rövidebb sétákra kell számítani a látnivalók megközelítése során. A Chitwan Nemzeti Parkban egy 4-5 kilométeres túrát teszünk a dzsungelben. Sík terepen haladunk nem okoz különösebb nehézséget. Pokharában a Világbéke sztúpától a Pewa-tó partjára túrázunk. Kb. 3 km, csak lefelé haladunk. Nagarkotban egy hosszabb sétát teszünk a kilátópontok között, többnyire lefelé haladunk. Ezek a túrák, és a rövidebb gyaloglások ki is hagyhatók a programból.

MIÉRT MINKET VÁLASSZ?

- tapasztalt túravezetők
- maximális odafigyelés
- hangulatos szállások
- kényelmes, szervezett utazás

Részvételi díj tartalmazza

a repülőtéri transzfereket, utazást Nepálban bérelt autóbusszal, a szállásokat hotel két ágyas szobáiban reggelivel, két éjszaka szállást a Chitwan Nemzeti Parkban két fős fürdőszobás bungalókban napi háromszori étkezéssel, valamint a magyar nyelvű idegenvezetést és az útlemondási biztosítást.

Részvételi díj nem tartalmazza

a nemzetközi repülőjegyet, a belföldi repülés költségét, a programban nem szereplő étkezéseket, a nepáli vízum árát, a repülőtéri illetékeket, a belépőket, a fakultatív programok árát, borravalókat és a biztosítást.

Hossz: 
12 nap
Létszám: 
10-20 fő

Szállás

A városokban szálloda 2 ágyas, fürdőszobás szobáiban töltjük az éjszakákat. A Chitwan Nemzeti Parkban bungalók kétfős fürdőszobás szobáiban alszunk.
Egyágyas felár 70.000 Ft/fő

Program: » Részletes program

1. nap - Budapest, utazás Ázsia felé
Egy ázsiai átszállással érkezünk Nepálba.

2. nap - Kathmandu: Thamel, Durbar Square
Délután a főváros látnivalóit keressük fel. Megkóstolhatjuk Ázsia ízeit.

3. nap - Kathmandu: Swayambhunath, Patan
Egész napos barangolás a Kathmandu-völgyben. Látogatás a Majmok templomában és a csodás Patanban.

4. nap - Kathmandu, Lumbini
Egy korra reggeli repülőjárattal Buddha szülőföldjére repülünk.

5. nap -  Lumbini, Chitwan Nemzeti Park
Lumbiniből az indiai határvidékre utazunk, a Chitwan Nemzeti Parkba.

6. nap - Chitwan Nemzeti Park
Az egész napot a dzsungelben töltjük. Gyalogosan, kenuval és elefánttal járjuk be a vidéket.

7. nap - Chitwan, Pokhara
Reggel buszra szállunk és a Phewa-tó partján fekvő kisvárosba, Pokharába utazunk.

8. nap - Pokhara: Világbéke sztúpa, Pokhara-tó
Az egész napot Pokhara környékének felderítésével töltjük.

9. nap - Pokhara, Kathmandu
Pokharából Kathmanduba utazunk, ahol a nap hátralévő részét töltjük.

10. nap - Kathmandu, Nagarkot, Bhaktapur
Egy káprázatos hegyvidéki kilátópontot keresünk fel, majd a Világörökség védettsége alatt álló kisvárosban kalandozunk.

11. nap - Kathmandu, Pashupathinath
Szabadprogram. Vásárlással, a nyüzsgő ázsiai forgatagban való kalandozással tölthetjük a napot, vagy ellátogathatunk Nepál legfontosabb hindu szentélyéhez.

12. nap - Budapest
Korán reggel a kathmandui repülőtérre utazunk. Menetrendtől függően az esti órákban érkezünk Budapestre.

További információ

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

1. nap – Budapest, utazás Ázsia felé

Budapestről egy európai átszállással utazunk Nepálba.

2. nap – Kathmandu: Thamel, Durbar Square
A reggelii órákban érkezünk meg a kathmandui repülőtérre, ahol már várnak ránk helyi vezetőink, akik a szállásunkra fuvaroznak bennünket. Szállodánk a rendkívül népszerű Thamel negyedben található, amely a Nepálba látogató turisták nyüzsgő találkozóhelye. A nap hátralévő részét pihenéssel vagy a városrész felderítésével töltjük. A finom ételek, az új ízek és illatok, az aprócska boltok és a semmihez sem fogható, élettel teli ázsiai forgatag hangulata minket is gyorsan magával ragad. Délután közösen elsétálunk a város főterére, a Durbar Square-re, ahol az Élő Istennő háza is található. Megszerezzük első ismereteinket a nepáli vallásról.
 
3. nap – Kathmandu: Bodanath sztúpa, Patan, Swayambhunath

Mai nap felkeressük a Kathmandu-völgy környékének látnivalóit. Először a Bodanath sztúpához látogatunk el. Nepál legnagyobb buddhista szentélyét tibeti menekültek házai szegélyezik. Reggel zarándokok százai mantráznak a szentély környezetében. Innen a Kathmandu-völgy második legnagyobb városába, az Asóka által alapított Patanba utazunk. A várost a Bagmati-folyó választja el Kathmandutól, főtere, a Durbar Square zsúfolásig telve szebbnél-szebb templomokkal. Ez a leglenyűgözőbb bemutatója a nawari építőművészetnek. Patanból a  Majmok Templomához, a Swayambhunath buddhista szentélyhez látogatunk el, amely egyike a legnépszerűbb nepáli szimbólumoknak. A templom már a 13. században is fontos buddhista központ volt, a Malla uralkodók idején pedig továbbfejlődött. A sztúpa fehér lépcsős alakja a négy alapelemet szimbolizálja (föld, víz, levegő, tűz), míg a 13 koncentrikus gyűrű a hegyes templomtornyon a tudás 13 fokát mutatja. Délután visszautazunk a Thamelben lévő szállásunkra.

4. nap – Kathmandu, Lumbini

A reggelit követően a belföldi repülőtérre utazunk és a buddhisták legfontosabb zarándokhelyére, az UNESCO által védett Lumbinibe repülünk. A Himalaja lábánál fekvő kisvárosban élt Sziddhártha Gautama, (Buddha) 29 éves koráig. Számos kegyhely található a városban, mint a Mayadevi templom és a Puszkarini, ami egy szent tavacska, ahol Buddha édesanyja rituális fürdőt vett a szülés előtt. Egy vezetett városnézés keretében keressük fel a város látnivalóit. Szállásunk a város egyik szállodájában lesz.

5. nap – Lumbini, Chitwan Nemzeti Park

Lumbiniből magán kisbuszunkkal a dél-indiai határvidékre utazunk. Nepál leghíresebb vadrezervátumát keressük fel, a Chitwan Nemzeti Parkot.  Miután elfoglaltuk szállásunkat, helyi vezetőink eligazítást tartanak és ismertetik az elkövetkezendő napok programját. Ebéd után gyalogos kirándulásra indulunk a nemzeti parkban.

6. nap - Chitwan Nemzeti Park

Az egész napot a Chitwan Nemzeti Parkban töltjük tapasztalt helyi vezetők kalauzolásával. Autentikus kenukon madár- és krokodillesre indulunk a Rapti-folyón. Az egy fatörzsből kivájt vízi járművek fürgén siklanak a folyó vizén. Utunk során sokféle madarat figyelhetünk meg, a folyóparton pedig napozó krokodilokat láthatunk. A vízi kalandot követően gyalogos rinocéroszlesre vagyunk hivatalosak. Délben elefántfürdetés a Rapti-folyóban, majd szafarira indulunk elefántháton, hogy felkutassuk az ázsiai dzsungel királyát, a tigrist. Biztonságos magasságból figyelhetjük az orrszarvúkat, majmokat, szarvasokat, és ha a szerencse mellénk szegődik, megpillanthatjuk a tigrist is. A programok után visszatérünk táborunkba.

7. nap – Chitwan, Pokhara

Reggel buszra szállunk és a Phewa-tó partján fekvő Pokharába utazunk. Utazásunk során szembesülhetünk a nepáli vidéki élet mindennapjaival: a földeken az emberek egyszerű szerszámokkal dolgoznak, az utakon furcsa, ősrégi járgányok pöfögnek, gyakran találkozunk lovas szekerekkel. Egy olyan világba cseppenünk, amely idegen, de mégis barátságos számunkra. A déli órákban egy árnyas étteremnél megállunk ebédelni, ahol megkóstolhatjuk a nepáli konyha finomságait. Délután érkezünk meg pokharai hotelünkbe. Miután elfoglaltuk szállásunkat, felkeressük a város örökké nyüzsgő főutcáját, ahol rengeteg étterem hívogatja az éhes vándort.

8. nap – Pokhara: Világbéke sztúpa, Pokhara-tó

Az egész napot a Pokhara-völgy látnivalóinak felderítésével töltjük. Kisbusszal utazunk a Világbéke sztúpához, amely a Pokhara fölé magasodó hegyen emelkedik. Tiszta időben káprázatos kilátásban lehet részünk az Annapurna régióra és a Pokhara-völgyre. A sztúpától egy rövid gyalogösvényen ereszkedünk le a tópartra, majd csónakokkal kelünk át a Pewa-tavon.  Ebédünket a hangulatos vidéki városka egyik tóparti éttermében költjük el. Délután ellátogatunk a Ördög-vízeséshez és a hasonló nevű barlanghoz és felkeressük Nepál legjobb Hegymászó Múzeumát. Az estét pokharai szállásunkon töltjük.

9. nap – Pokhara, Kathmandu

Korán reggel indulunk Pokharából a Kathmandu-völgybe. Többnyire a Trisuri-folyó völgyében haladunk, átszeljük Nepál középső területeit, ebédünket egy útmenti nepáli étteremben költjük el. A délutáni órákban érkezünk meg Nepál fővárosába, Kathmanduba. A nap hátralévő részét a város turista negyedében a Thamelben töltjük. Szállásunk a belváros egyik szállodájában lesz.

10. nap - Kathmandu, Nagarkot, Bhaktapur

Korán reggel Nagarkotba utazunk, amely káprázatos természeti környezetben fekszik a Kathmadu-völgy felett trónoló hegygerincen. Kristálytiszta levegő és fantasztikus látvány fogadja az ide látogató turistákat. Egy rövid sétát teszünk a kilátópontig, ahonnan szépen látható a Himalája főgerince a nyolcezres csúcsokkal egyetemben. Délután a "hívek városába”, Bhaktapurba látogathatunk el. A Kathmandu-völgy harmadik legnagyobb városában a mandalakészítés fellegvára található. A városban sétálva felkereshetünk egy kézműves műhelyt, ahol megfigyelhetjük, hogyan készülnek az óriási koncentrációt és türelmet igénylő mesterművek. Ellátogathatunk a Palota térre, amely sokkal nagyobb, mint Kathmanduban vagy Patanban. A templomok nagy része a 17. században épült a Malla uralkodók idején.  A kirándulások után visszatérünk Thamelbe a szállásunkra.

11. nap – Kathmandu, Pashupathinath

Az utolsó napunk Nepálban. Szabadprogram. Vásárlással, a nyüzsgő ázsiai forgatagban való kalandozással tölthetjük a napot, vagy egy opcionális program során ellátogathatunk Pashupathinathba, az ország legfontosabb hindu templomába. A Kathmandu-völgyben Sívának mint Pashupathinathnak, az állatok urának van a legnagyobb kultusza. A Bagmati-folyó partján álló szentélyhez sokan zarándokolnak el, hogy rituális fürdőt vegyenek a folyó vizében. A folyóparton szertartás keretében hamvasztják el a holtakat. A hindu templomok előtt gyakran látni meditáló gurukat (szellemi vezető) és kifestett imádkozó shadukat, azaz spirituális útra tért, magányos útkeresőket. Az éjszakát ismét a Thamelben, Kathmandu turista negyedében töltjük.

12. nap – Kathmandu, Budapest

Korán reggel a kathmandui repülőtérre utazunk és Budapestre repülünk. Érkezés az esti órákban.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

a repülőtéri transzfereket, utazást Nepálban bérelt autóbusszal, a szállásokat hotel két ágyas szobáiban reggelivel, két éjszaka szállást a Chitwan Nemzeti Parkban két fős fürdőszobás bungalókban napi háromszori étkezéssel, valamint a magyar nyelvű idegenvezetést és az útlemondási biztosítást.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

a nemzetközi repülőjegyet, a belföldi repülés költségét, a programban nem szereplő étkezéseket, a nepáli vízum árát, a repülőtéri illetékeket, a belépőket, a fakultatív programok árát, borravalókat és a biztosítást.

Kötelező költségek: 

Nepáli vízum: 25 USD/fő (20 euro)
Borravaló helyi vezetőknek: 40 euro/fő
Chitwan N. park belépő helyszínen: 50 euro/fő

Helyszíni költségek leírása: 

Nepál hazánknál olcsóbb ország. Egy ebéd ára Kathmanduban 5-10 euro.
Ajánlott költőpénz: 300 euro, amely az egyéni igényektől eltérhet.

Nepálban fizetendő költségek:
Chitwan N. park belépő helyszínen: 50 euro/fő
Nepáli vízum: 20 euro/fő (25 USD), két igazolványkép szükséges hozzá.
Kötelező borravaló a helyi vezetőknek, teherhordóknak: 40 euro/fő. 

Belépők: Swayanbhunath: 200 NRP Kathmandu: Durbar Square: 500 NRP Patan, Durbar Square: 500 NRP Pashupatinath: 1000 NRP Bodhnath: 200 NRP Baktapur: 1000 NRP
A fenti árak tájékoztató jellegűek, változásukért irodánk nem vállal felelősséget.
Opcionális rafting: 40 USD/fő

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
115 euro/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
350-500 euró/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg
Felszerelés ajánló

A városnézések során kényelmes nyári utcai viselet,  a Chitwan Nemzeti Parkban nyári sportosabb viselet javasolt. Mivel az éjszakák hűvösek lehetnek, s előfordulhatnak esők is ebben az évszakban, néhány melegebb ruhadarab és egy jó minőségű vékony esőkabát mindenképpen szükséges.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrendszerinti repülőjárattal Budapest – Kathmandu útvonalon kétszeri átszállással.
Célszerű irodánkra bízni a repülőjegy vásárlást, de egyénileg is elintézhető. Amennyiben egyénileg történik a jegyvásárlás, mindenképp előzetesen konzultálj irodánkkal!
Aktuális repülőjegy ár: 220.000 Ft/fő + illeték (a bruttóár a jegyvásárlás időpontjától függ).

Nepálban belföldi repülőjárattal és bérelt autóbusszal utazunk.
A belföldi repülőjárat költsége: 52.000 Ft/fő (illetékkel)

Étkezés: 

Általában reggeli, a Chitwan Nemzeti Parkban napi háromszori étkezés. Utunkat sok étterem kíséri, így minden nap lesz mód ebédelni, vacsorázni.

Időjárás: 
Meleg párás időjárásra kell számítani. Mivel nyáron gyakoriak az eső, esőkabát szükséges.
Csomagolás: 
A repülőn feladható csomag maximális súlya 20 kg, míg a kézipoggyászé 5 kg lehet. Fontos, hogy az útleveled és minden értékes dolgot a kézipoggyászba pakold! Figyelj arra, hogy a felszállás előtt ne legyen nálad semmilyen szúró-vágó eszköz (pl. bicska), mert ezeket a repülőtér dolgozói elveszik. Pakold ezeket a nagy csomagba, amit feladsz a repülőre.
Vízum: 
Magyar állampolgárok a helyszínen, a kathmandui repülőtéren tudják a nepáli vízumot beszerezni. A 15 napos vízum díja 25 USD/fő, amelyhez szükséges két igazolványkép, valamint a hazautazástól számított hat hónapig érvényes útlevél.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő, hegymászás kategóriára is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség a kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!