Körutazás Madagaszkáron

13 napos körutazás Madagaszkáron

Sokan a világ 8. kontinenseként említik a szigetet. Nem véletlen, hiszen állat- és növényvilága egyedülálló.

Alapár tartalmazza

 A teljes alapprogramot
Szállást 3 csillagos szállodákban + 2 éj repülőn
Félpanziós ellátást (reggeli és vacsora)
Magyar nyelvű helyi idegenvezetést
Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
Egy kézipoggyászt
Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára
Fix, foglaláskor választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Alapár nem tartalmazza

Repülőjegyet, reptéri illetéket, borravalót, útlemondási biztosítás a repülőjegyre.

Hossz: 
13 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Maximum 15 fő

Szállás

3*-os szállodában 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Program: 

1. NAP: INDULÁS BUDAPESTRŐL
Indulás az esti órákban Budapestről. Átszállás Isztambulban. Éjszaka a repülőn.

2. NAP: ÉRKEZÉS ANTANANARIVOBA
Érkezés a menetrendnek megfelelően, várhatóan a délutáni órákban Antananarivoba, Madagaszkár fővárosába. A repülő­térről saját transzferünk visz minket a belvárosban lévő szállo­dánkba. Vacsoráig szabadprogram, séta lehetőség a belvárosban. Felfedezzük a város mindig nyüzsgő piacait, ahol az ország min­den részéből származó fűszereket, élelmiszer-specialitásokat és madagaszkári iparművészeti remekeket találhatunk.

3. NAP: ANTANANARIVO – AMBATOLAMPY – ANTSIRABE
Reggeli után elindulunk dél-nyugat felé, ahol Közép-Madagaszkár felföldi tájainak panorámája vesz körbe minket. A lakosság 90%-a itt rizstermesztésből él, a Betafo-i rizsföldek tájképe az UNESCO Világörökségi Várományos Helyszínek listáján található. Elhaladunk a vöröskőből épült házak mellett, láthatjuk a helyi­eket zebuk segítségével földet művelni. Ambatolampy faluban meglátogatunk egy tradicionális öntödét, ahol zebuszarvból készült különböző használati tárgyakat készítenek évszázados hagyományoknak megfelelő módszerekkel. Délután érkezünk Antsirabe-be ami, az itt található sós vizű termálfürdő miatt gyógyüdülőhelyként is ismert. Meggyőződhetünk arról is, hogy joggal hívják Antsirabet a pousse-pousse-ok (kézi hajtású rik­sák) városának. Érdekesség, hogy a város egyik utcáját a híres magyar világutazó-kalandorról, Benyovszky Móricról nevezték el. Estére érünk szállásunkra, ahol vacsorázunk.

4. NAP: ANTSIRABE – AMBOSITRA – RANOMAFANA
Reggeli után továbbutazunk első megállónk felé, ami a mada­gaszkári fafaragás központja, Ambositra lesz. A zafimaniry törzs fafaragó művészete az UNESCO szellemi kulturális világörök­ségi listáján szerepel. A zafimaniryk oszlopokra épített faházai a dél-kelet madagaszkári hegyvidéki tájkép jellegzetességei. Ellátogatunk egy igazi zafimaniry fafaragó műhelybe, ahol megtekinthetjük az autentikus fafaragó művészet mestere­inek munkáját. Végállomásunk Ranomafana falu lesz, nevé­nek jelentése „meleg víz”, amelyet az itt található, körülbelül 30 fokos gyógyvízzel rendelkező termálfürdőről kapott. Este törpe egérmaki-lesre indulunk, mely során megpróbáljuk meg­lesni a legkisebb lemúrfajtát. Szállásunkon vacsora.

5. NAP: RANOMAFANA – FIANARANTSOA
Reggeli a szállodában, majd a Ranomafana Nemzeti Parkba megyünk, mely 2007 óta az UNESCO világörökség része. A parkban több órás túrát teszünk, mely során nagy eséllyel láthatjuk az itt őshonos arany bambusz lemúrt, a vörös makit, és a törpe egérmakit is. Következő megállónk Sahambavy, amely a tea-ültetvényéről híres. Itt megismerjük a tea gyár­tás folyamatát, és természetesen kóstolót is kapunk. Ezután Fianarantsoa következik, a kultúra városa. Megtekintése során egy nagyon érdekes látogatás is vár ránk: felkeressük a híres madagaszkári fotográfus, Pierrot Men fotóműhelyét. Estére érünk szállásunkra, ahol vacsora.

6. NAP: FIANARANTSOA – RANOHIRA
Reggeli után folytatjuk utunkat, első megállónk Ambalavao városa lesz: itt állítják elő a híres antemoro papírt az Avoho-fa kérgéből, amelyet madagaszkári papirusznak is hívnak. Lesz lehetőség megtekinteni a készítés folyamatát. Következő állomásunk egy lemúr-paradicsom lesz: az Anja magán­park. Később folytatjuk utunkat a Jura korszakból származó, homokkő hegytömbökből átalakult Isalo masszívum vidékén, Ranohira-ba. Elhagyjuk a felföldet, a Horombe-fennsíkért, így érkezünk meg a Bara nép földjére. Ha szép időnk van, a nap­lementét megtekinthetjük az „Isalo ablaka” elnevezésű, hatal­mas sziklaképződményről. Este érkezünk szállásunkra, ahol vacsora.

7. NAP: RANOHIRA – ISALO NEMZETI PARK
Megreggelizünk, majd egész napos kirándulásra indulunk az Isalo Nemzeti Parkban, amely Madagaszkár legnépszerűbb nemzeti parkja. Az egyedülálló, szárazságtűrő növényzet túl­nyomó része itt is endemikus: panduszok, tollas levelű pálmák, elefántlábúak, és megannyi csodás növény között túrázunk. Felfedezzük a „természetes úszómedencét”, mely egy csavar­pálmákkal szegélyezett igazi oázis a kősivatag közepén. Aki elég bátor, itt meg is mártózhat a hideg vízben. Az esti órákban érünk szállodánkba, ahol vacsora. Sötétedés után érdemes lehet sétálni egyet, mert a fényszennyezéstől szinte mentes csodás égbolton megcsodálhatjuk a ragyogó Tejutat, és az északi-félte­kéhez képes sokban különböző csillagképeket.

8. NAP: RANOHIRA – TULEAR – IFATY
Reggeli után folytatjuk utunkat immár a napsütötte szavanná­kon. Az utat már a híres baobab fák (majomkenyérfák) szegélye­zik itt-ott. Megpillanthatjuk a mahafaly népcsoport csodálatos síremlékeit is. Útközben elhaladunk Ilakaka városa mellett, ami a madagaszkári zafírbányászat központja. Már ebédidő előtt megérkezünk Tuléar kikötővárosába, más néven a Nap város­ába, előtte azonban még meglátogatjuk a növényvilág megannyi csodájával zsúfolt arborétumot, és a Kagylópiacot. Folytatjuk utunkat az óceánparton, ahol pihenésünket egy kis halászfalu­ban fogjuk tölteni. Szállodánk közvetlenül a tengerparton lesz, az Indiai óceán képeslapba illő, homokos, pálmafákkal tarkított partjainál. Itt átállhatunk mi is a madagaszkári „mora-mora” (lassan-lassan) ritmusra. Este vacsora.

9. NAP: IFATY
Reggeli a szállodában, majd délelőtt meglátogatjuk a híres és szigorúan védett Ifaty Tüskés erdőt zebu fogattal, azaz púpos szarvasmarha által húzott szekéren. Túra közben megfigyel­hetjük a kaméleonokat, madarakat; valamint megismerkedhe­tünk a helyi lakosság által használt gyógyhatású növényekkel, gyógyfüvekkel. Délután szabadprogram az óceánparton, de lesz lehetőség fakultatív programokra is: búvárkodás palackkal, vagy szemüveggel a világ 3. legnagyobb korallzátonyánál; vagy pirogue – motorcsónakos túra – a tengerparti mangrove erdő­höz. A programok kínálatában még megtalálható a tradicionális „vezo” halászat és a modern, motorcsónakos, mélytengeri halá­szat, továbbá lesz alkalom quad túrára a falut körülvevő fehér homokos dűnéken. Programokra jelentkezés a helyi szervezők­nél. Este vacsora.

10. NAP: IFATY
Egész napos szabadprogram a tengerparton, este vacsora.

11. NAP: IFATY – TULEAR – ANTANANARIVO
A mai napon belföldi repülőjárattal a menetrend függvényé­ben visszaindulunk Tulearba, ahonnan az Air Madagascar belföldi járatával repülünk vissza Antananarivo-ba, majd transzfer a szállodába. Ezt követően megtekintjük a fővárost, Antananarivot. Kirándulást teszünk az UNESCO világörökség részét képező Ambohimanga („Kék domb”) palotához is. Pazar panoráma nyílik a mellette található kilátóhelyről. Este érünk szállásunkra, ahol vacsora.

12. NAP: ANTANANARIVO – REPÜLÉS
Reggeli után meglátogatjuk az Antananarivo-tól 25 km-re talál­ható Lemúr Parkot. A látogatók itt közelből ismerkedhetnek meg a hatalmas madagaszkári sziget legjellemzőbb állatfajával, és a közvetlenebb makikkal csodálatos fotókat is készíthetünk. Ezután transzfer a repülőtérre, Várhatóan a délutáni órákban hazaindulás. Éjszaka a repülőn.

13. NAP: ISZTAMBUL – BUDAPEST
Kora reggeli órákban érkezés Isztambulba, ahol átszállás és vár­hatóan a délelőtti órákban érkezés Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» Madagaszkár tájain - Kovács Attila, 2013. január. 07

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

 A teljes alapprogramot
Szállást 3 csillagos szállodákban + 2 éj repülőn
Félpanziós ellátást (reggeli és vacsora)
Magyar nyelvű helyi idegenvezetést
Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
Egy kézipoggyászt
Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára
Fix, foglaláskor választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőjegyet, reptéri illetéket, borravalót, útlemondási biztosítás a repülőjegyre.

Kötelező költségek: 

Repőlőjegy, repülőtéri illeték, transzfer.

Helyszíni költségek leírása: 

Helyi borravalók

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Borravalók
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.  

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.
 

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjáratokkal, a hely­szí­nen légkondicionált autóbusszal. 

Szállás: 

3*-os szállodában 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
A területről: 
A világ negyedik legnagyobb szigete, mely 400 km-re fekszik az afrikai szárazföldtől, a trópusi strandok mellett rendkívül gazdag állat és növény világáról, érintetlen esőerdőiről, vízeséseiről nevezetes. A sziget több millió éve elvált az afrikai kontinenstől, ezért számos olyan élőlény él itt, amely kizárólag az itteni erdőkben fordul elő. Hivatalosan 18 törzs él a szigeten már több mint 2000 éve. A malagasy nép az ázsiaiak és afrikaiak keveréke. Nosy Be Madagaszkár üdülőszigete gyönyörű, hófehér strandjairól és luxus szállodáiról nevezetes. Érdemes felkeresni a helyi természetvédelmi területeket, a Lokobe parkot, a Mont Passot és a Kráter tavak vidékét.
Időjárás: 
A sziget déli csücskének kivételével mindenhol trópusi az éghajlat, de az időjárás a magasan fekvő fennsíkokon, a sziget belsején sokkal hűvösebb. A csapadék nagy része a keleti partvidéken hullik, a délnyugati országrész szinte csapadékmentes. Utazásra a legjobb időpont a tél, mely áprilistól októberig tart.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Védőoltás nem szükséges. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot!
Cím: Budapest, IX. Gyáli u. 3/a, telefon: 06-1 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!