Körutazás Írországban

7 napos Körutazás Írországban

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Utazást, repülőtéri illetéket, szállás a megadott ellátással, idegenvezetőt.

Részvételi díj nem tartalmazza

Útlemondási biztosítást, fakultatív programokat, egyéb étkezéseket.

Hossz: 
7 nap / 6 éj
Létszám: 
minimum 18 fő

Szállás

3*-os szállodában, 2-3 ágyas szobáiban.

Program: 

1. nap:
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban, németországi átszállást követően érkezés Dublinba a déli órákban. Érkezést követően autóbuszos városnézés az ír fôvárosban, amely a Liffey folyó parján fekszik. A folyó első hídja a Thomas Matthew híd még 1014-ben épült, a városnézés során elhaladnak a másik hires híd, a Félpennys híd mellett. Az évszázadok során az írek mellett éltek itt vikingek, normannok és más népek is, a máig érezhető legnagyobb hatást azonban kétségkívül az angolok tették a város fejlődésére, amely 1652 óta Irország fővárosa. A György korabeli építészet nyomaival lépten nyomon találkozhatnak a buszból kitekintve, a Merrion téren koncentráltan is láthatják a rézkopogtatókkal ellátott jellegzetes színes ajtókat. Végighajtanak a város főutcáján a széles O’Connell streeten, érintik a normann stílusú dublini várat is. Elhaladnak az ország legrégebbi egyeteme, a Trinity College épülete mellett, mely egy korábbi kolostor épületében 1592-ben kezdte meg működését I.Erzsébet angol királynő parancsára, és olyan hírességek koptatták padjait mint Jonathan Swift, Oscar Wilde és Samuel Beckett. A Gulliver írójának neve összekapcsolódik a városnézés során megtekintett St. Patrick Székesegyházzal is, mert Jonathan Swift valaha itt prédikált. A városnézés során megállnak a Guinness Storehouse-nál, amely Európa egyik legnagyobb sörfőzdéje. Az Arthur Guinness által megalkotott fekete sör innen indult világhódító útjára és népszerűsége ma is töretlen. A többemeletes raktárépület egy része ma már leginkább turisztikai célokat szolgál. Megismerkedhetnek a sör készítésének folyamatával, a híres márka történetével és természetesen a sörkóstolás sem marad ki a programból. Transzfer a Dublin környéki szálláshelyre a késő délutáni órákban.

2. nap:
Továbbutazás Dublinból déli irányba, Wicklow megyébe. Délelőtt megtekinthetik a Powerscourt ház csodálatos kertjét, ahol a japán és az olasz kertépítészet szépségében gyönyörködhetnek. A mintegy 19 hektáros terület igen népszerű a rendezők körében, több romantikus játékfilm helyszínéül is szolgált. A kerti séta után Glendalough-ban ( magyarul “Két tó völgye” ) folytatódik a nap programja. Ritka szép természeti környezetben tekinthetők meg a VI. században Szent Kevin által létrehozott kolostoregyüttes romjai. A nap végén idő függvényében rövid megálló a megalitikus korból származó emléknél, a Bronwshill Dolmennél. Szálláshely Kilkenny térségében.

3. nap:
Reggeli után városnéző séta Kilkennyben a Nore folyó partján fekvő középkori hangulatú városkában, melynek kanyargós utcáin igen sok korabeli épület található és amely a vörös sörről is ismert. Lehetőség a szépen bútorozott Kastély megtekintésére. Az utazás Cashel Sziklája felé folytatódik. Az ezer évvel ezelőtt még királyi székhelyként funkcionáló település maradványai, a híres templom és torony egy 60 m magas sziklán tornyosulnak a táj fölé. A következő megállóhely a XV. században épült Cahir vára, mely a mai napig viszonylag érintetlenül megtekinthető. Érkezés a Killarney Nemzeti Park térségében lévô szálláshelyre ahol két éjszakát tölt a csoport.

4. nap:
A túra következő állomása az Iveragh-félsziget, melynek panorámaútja, a híres Kerry-gyűrű páratlan természeti szépségeket tartogat (pl. Molls Gap, „Hölgyek kilátója” stb. ). Megállók a völgyekkel és tavakkal tagolt táj legérdekesebb pontjain. Délután lehetőség a viktóriánus Muckross Ház és kertjének megtekintésére. Visszatérés a szálláshelyre az esti órákban.

5. nap:
Továbbutazás a történelmi Limerick térségébe. Először a Bunratty Vár és skanzenben megismerkedhetnek Írország különböző tájegységeinek szokásaival, építészetével. Ezt követően utazás a holdbéli tájhoz hasonlatos Burren karsztvidék misztikus tájain. Megállás a 200 m-rel az Atlanti-óceán fölé magasodó Moher szikláinál. Szállás a hangulatos kisváros Galway térségében.

6. nap:
Reggel rövid ismerkedés Írország nyugati kapujával, Galway-vel, ahol a legenda szerint Kolombusz Kristóf imádkozott egyik tengerre szállása előtt. Ezt követően átszelik az Ír-szigetet keleti irányban. Útközben meglátogatják a Shannon folyó közelében épült kora keresztény emléket, a 6. századból származó Clonmacnoise Monostor maradványait. A monostor a 7. és 10. században élte fénykorát, királyi temetkezőhelyül is szolgált, jelenleg a katedrális romjai, két körtorony és három kelta kereszt tekinthető meg viszonylagos épségben. Útban a főváros felé Kilbeggan-ben megismerkedhetnek a whisky készítés fortélyaival a Locke lepárlóban. Érkezés a dublini szálláshelyre a kora esti órákban. Este kellemes sétát tehetnek a Liffey folyó partján, és mivel Dublin talán esténként éled fel igazán, feltétlenül érdemes elvegyülni a helyi lakosok között és kipróbálni a fiatalokkal teli, nyüzsgő Temple Bar negyed hangulatos pubjainak valamelyikét.

7. nap:
Délelőtt szabad program az ír fővárosban. Látogassanak el a Trinity College-ba, melynek könyvtárában számtalan középkori ír kódexet őriznek, köztük van a híres kelta könyvritkaság a Book of Kells is. Innen az egyetemtől a Váci utcához hasonló Grafton Street sétálóutcán át juthatnak el a város központi parkjához, a St.Stephens Green-hez. Kora délután transzfer a repülőtérre, átszállás Németországban, érkezés Budapestre az esti órákban.

A programváltoztatáás jogát fenntartjuk!

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:

Kapcsolódó cikkek

» Dublin képekben - Kovács Attila, 2022. január. 20
» Írország zöldellő tájain - Kovács Attila, 2020. november. 16
» Élet a vízen: Az írországi Craggaunowen Crannog - Etédi Alexa, 2014. augusztus. 26
» A kocsmák fővárosa - Dublin - Kovács Attila, 2014. január. 09
» Dublin őszi hangulata - Kovács Attila, 2011. október. 14
» Vadregényes ír vidék Aran- szigeteken - Kovács Attila, 2011. január. 17

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Utazást, repülőtéri illetéket, szállás a megadott ellátással, idegenvezetőt.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Útlemondási biztosítást, fakultatív programokat, egyéb étkezéseket.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

A Lufthansa járataival átszállással, az országon belül autóbusszal

Étkezés: 

Az ár félpanziós ellátást tartalmaz.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!