Körutazás Irán "Szent városaiban"

9 napos Iráni körutazás

Egy ország, amelyben a 2 500 éves civilizáció emlékei, az ősi Perzsia öröksége, a sivatagi, a hegyi falvak mellett létezik egy dinamikus, nyüzsgő világ az olyan nagyvárosokban, mint pl. Teherán, vagy Iszfahán. Irán vendégszeretete, barátságossága az idők során mit sem változott, lakói megtisztelve érzik magukat, és boldogok ha meglátogatjuk hazájukat.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 USD = 300 Ft és 1 EUR= 330 HUF árfolyamig érvényesek.

Nem garantált, hogy az utazás minden esetben érinti a képeken látható helyszíneket.

Részvételi díj tartalmazza

Nemzetközi és belső repülőjegyet, BBP biztosítást, közlekedést kényelmes, komfortos légkondicionált autóbusszal, elhelyezést középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, büfé reggelikkel, valamint a magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőt.

Részvételi díj nem tartalmazza

Repülőtéri illetékeket, sztornó biztosítást, belépők, a program szerinti étkezést és a hazaút előtti szállás díját, melyet a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatónak, a vízum díját és az egyéb személyes kiadásokat.

Hossz: 
9 nap
Létszám: 
minimum 18 fő

Szállás

Elhelyezés középkategóriájú szállodákban (kb. 3-4*-os), kétágyas fürdőszobás/zuhanyzós szobákban, büfé reggelikkel. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Program: 

1. nap: Budapest – Meshed
Elrepülés Budapestről Meshedbe átszállással.

2. nap: Meshed
Korai érkezés Meshedbe, mely Irán legszentebb városa és Teherán után az ország második legnagyobb települése. Pihenés, felfrissülés, majd a délelőtt folyamán körbe járjuk a város központjában található zarándokhelyet, Imam Reza sírhelyét, a köré épült komplexumot és az itt található múzeumokat. Ezután felkeressük a 18. század híres uralkodójának Nadír Shah-nak a sír emlékét. Délután a város határában megtekintjük Irán ünnepelt nemzeti költőjének, a Királyok könyvének (Sáhnáme) szerzőjének, Firdauszínak a mauzóleumát. Késő délután szabadidő. Vacsora,szállás Meshedben.

3. nap: Meshed – Teherán
Reggeli, majd elrepülés Meshedből Teheránba. Érkezést követően az Alborz hegység lábánál megnézzük a Nivaran Palotát, amelyet még a 19. században kezdtek építeni a Kádzsárok uralkodása idején. Legújabb épületét Irán utolsó királya Mohammed Reza Pahlavi építtette és lakta szűkebb családjával. A palota bejárása után a Milad toronyhoz megyünk, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra és a hegyekre. Délután szabadidő. Vacsora, szállás Teheránban.

4. nap: Teherán – Qom
Reggelit követően továbbutazás autóbusszal Qomba. A város központjában található Hazrat-e Masumeh aranykupolás sírhelyet keressük fel és körbejárjuk a köré épült lenyűgöző komplexumot. Qom a sííta iszlám egyik szent városa, tanulmányi központja és zarándokhelye. A helyi bazárba is benézünk, majd szabadidő. Vacsora, szállás Qomban.

5. nap: Qom – Hamadan
Reggeli, majd továbbutazunk Hamadan városába. A jelenkori Hamadanban – az ókori Ekbatana helyén épült város, amely település az Akhaimenida birodalom egyik fővárosa volt – a városnézés során megnézzük az ehhez kapcsolódó feltárásokat, utána pedig az egyik leghíresebb középkori muszlim tudós, az orvos és filozófus Avicenna sírhelyéhez látogatunk. Vacsora, szállás Hamadanban.

6. nap: Hamadan – Bisotun – Kermanshah
Reggelit követően, elhagyjuk Hamadant és Kermanshah felé utazunk a Zagrosz-hegység láncai között. Útközben megállunk Bisotunban, szemügyre vesszük a híres Dareiosz győzelmeit megörökítő, sziklába vájt feliratokat és domborművet. Kermanshahban megtekintjük a Szászánida uralkodók beiktatását ábrázoló sziklarajzokat (Taq-e Bostan). Este szabadprogram. vacsora, szállás Kermashahban.

7. nap: Kermanshah – Szúza – Ahvaz
Reggeli majd, a Zagrosz-hegységből a Perzsa-öböl menti síkságra ereszkedünk le látványos természeti környezetben, mely utazásunk egyik legizgalmasabb szakasza. Útközben megállunk a világ egyik legrégebbi településénél, a híres Szúzában. Felkeressük a Dareiosz által épített palota helyszínét és Dániel próféta síremlékét. Vacsora, szállás Ahvazban.

8. nap: Csogá Zanbil – Sustár – Ahvaz
Reggeli után a leghíresebb lépcsős templomot (Zikkurat) látogatjuk meg Csogá Zanbilnál, amely az i.e. 14. században épült és az Elámiak királya építtette. Ezt követően Sustár városát keressük fel, ami Szúza mellett a másik ősi városa a térségnek. Sustár leghíresebb látnivalója egyedülálló csatornarendszere, megtekintjük a város nagymecsetét és ősi várát is. Vacsora, szállás Ahvazban.

9. nap: Ahvaz – Budapest
Hajnalban elrepülés Ahvazból, érkezés Budapestre menetrendtől függően.

A változtatás jogát fenntartjuk!

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Nemzetközi és belső repülőjegyet, BBP biztosítást, közlekedést kényelmes, komfortos légkondicionált autóbusszal, elhelyezést középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, büfé reggelikkel, valamint a magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőt.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetékeket, sztornó biztosítást, belépők, a program szerinti étkezést és a hazaút előtti szállás díját, melyet a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatónak, a vízum díját és az egyéb személyes kiadásokat.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
Vízum díj.
Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

A 200 EUR a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.
Borravaló: ajánlott 5 EUR/nap/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Indulás előtt 30 napon belül történő foglalás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő 30 nappal indulás előtt.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Budapestről átszállással Meshedbe. Érkezést követően transzfer a szállodába.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.

A területről: 
Irán az iszlám világ talán legérdekesebb országa, melynek megítélését a nyugati világban komoly előítéletek befolyásolják. Fanatikus hívők, elnyomott nők, terroristák és még sorolhatnánk az emberek többségének Irán hallatára eszébe jutó képeket. Utunk során a sztereotípiák mögé bepillantva megtapasztalhatjuk a városokban, a falvakban, a hegyekben, a sivatagokban, hogy milyen a valódi Irán. Barátságos, nyitott emberek, akik szívesen látják vendégül az utazót, beszélgetnek az odalátogató külföldivel.
Időjárás: 
Általánosságban elmondható, hogy Irán éghajlata mérsékelt égövi és nagyon száraz. Legszárazabbak a magashegyi medencék, ahová a nedvességet hozó szél már nem jut el. A csapadék valamivel több nyugaton, ezért a lakosság is a nyugaton tömörül. Az ország északi peremén, a Kaszpi-tenger síkságán a hőmérséklet néha fagypont alá esik. Eső egész évben eshet. A nyári meleg ritkán haladja meg a 29 °C-t. A síkság keleti részén az évi csapadékmennyiség 680 mm, a nyugati részén meghaladja az 1000 mm-t. Nyugaton a Zagrosz medencéiben alacsonyabb a hőmérséklet, télen délben is fagypont alatt marad, sok a hó. Az ország keleti és középső részének medencéi szárazak, a csapadék 200 mm alatt marad, helyenként valódi sivatag alakult ki. A nyári meleg meghaladja a 38 °C-t. Dél-Iránban a Perzsa-öböl és az Ománi-öböl parti síkságain enyhe a tél, a nyár nagyon forró és párás. Az évi csapadékmennyiség 135–355 mm.
Csomagolás: 
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az alapár tartalmazza a BBP-t.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!