Körutazás Indonéziában - pihenés az óceánparton

14 napos körutazás Jáva és Bali szigetén

Indonézia a világ legnagyobb szigetországa, több, mint 18 000 sziget. Az Indonézia Kis Szunda-szigetek tartományához tartozó Bali és Jáva szigete az egyik legszebb üdülőhely a világon. De rengeteg érdekes látnivalót tár az idelátogató elé: botanikus kertek, vulkánok, hőforrások, szentélyek, templomok, megismerhetjük az ősi hagyományokat és kultúrát.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 EUR = 320 Ft, 1 USD = 285 Ft árfolyamig érvényesek.
Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.

Alapár tartalmazza

BBP biztosítást, közlekedés külön busszal, vonattal, elhelyezés középkategóriájú szállodákban (kb.3-3+*-os), 2 ágyas szobákban, 1 éj vendégházban reggelikkel, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető.

Alapár nem tartalmazza

Repülőjegyet és repülőtéri illetéket, sztornó biztosítást, fakultatív programok díját, belépők árát(Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő), kilépési illeték díját, egyéb személyes kiadásokat

Hossz: 
14 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 18 fő

Szállás

Elhelyezés középkategóriájú szállodákban (kb.3-3+*-os), 2 ágyas szobákban, 1 éj vendégházban reggelikkel Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Program: 

1. nap: Budapest ...
Elrepülés Budapestről átszállással Jakartába. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

2. nap: ... Jakarta
Megérkezés a délutáni órákban az indonéz fővárosba, a közel 10 millió lakosú világvárosba. Vacsora és szállás Jakartában.

3. nap: Jakarta - Bandung
Reggeli után városnézés Jakartában, mely során megtekintjük az óváros holland gyarmati emlékekeit a Fatahillah téren, majd látogatás a Miniatűr Indonézia Parkban, ahol az indonéz szigetvilág legszebb épületeit csodálhatjuk meg kicsiben, az Indonézia Múzeumban pedig a kultúrával, hagyományokkal, népművészettel ismerkedhetünk meg. Továbbutazás Nyugat-Jáva fővárosába, Bandungba, mely az első "modern" indonéz város volt, ezért még ma is a "legeurópaibb" város egész Indonéziában. Vacsora és szállás Bandungban.

4. nap: Bandung - Tangkuban Perahu vulkán - Ciater hőforrások - Bandung
Reggeli után utazás a nap egyik fénypontjához, a Tangkuban Perahu Nemzeti Parkban található lenyűgöző Tangkuban Perahu vulkánhoz, majd a Ciater hőforrásokhoz. Késő délután megfigyelhetjük, hogyan készül az UNESCO Szellemi Örökségéhez tartozó angklung, mely egy bambuszból készült, rázással megszólaltatható hangszer. Vacsora és szállás Bandungban.

5. nap: Bandung - Jogjakarta
A reggelit követően utazás vonattal a 3 milliós Jogjakartai szultánságba, az ezüst, a bőr és az árnybábjátékok világába, az ide sereglő turisták igazán itt ismerhetik meg az ősi jávai hagyományokat és kultúrát. Este egy Ramajana előadáson veszünk részt. Vacsora és szállás Jogjakartában.

6. nap: Jogjakarta - Borobudur - Jogjakarta
Reggeli, majd továbbindulás a Világörökség részét képező, közel 1200 éves Borobudur buddhista szentély felkeresése. A fő szentély mellett még a Pawon és a Mendut templomokat is meglátogatjuk. Visszatérve Jogjakartába megtekintjük a hagyományos jávai építészet remekét, a Keraton palotát és a Taman Sari komplexumot, melyet a holland gyarmati időkben Vízi Palotaként emlegettek. Végezetül ellátogatunk egy batik-műhelybe is, ahol megismerhetjük az UNESCO Szellemi Örökségének részét képező batik-termékeket. Vacsora és szállás Jogjakartában.

7. nap: Jogjakarta - Prambanan - Surakarta (Solo)
Reggeli után utazás egy újabb világörökséghez, a IX. században épült Prambanan szentélyhez, amelynek fő része, a Loro Jonggrang komplexum Jáva legelegánsabb és egyben legfélelmetesebb temploma. Surakarta-ban megtekintjük a királyi családhoz tartozó Mangkunegaran Palotát és a Triwindu bolhapiacot, valamint a misztikus, erotikus domborművekkel díszített, lapos tetejű, piramis formájú Sukuh templomot. Vacsora és szállás Surakarta-ban.

8. nap: Surakarta - Trowulan - Bromo hegység
Reggeli után folytatjuk az utunkat Kelet-Jávába. Megálló a XIII. századi egykori fővárosban, Trowulan-ban, ahol a Bajang Ratu boltíves kapubejárón még a mai napig is láthatók a Ramajana eposz jeleneteivel díszített reliefek, valamint itt található a Candi Tikus fürdő. A Tengger régióban világon egyedülálló vulkanikus tájat fényképezhetünk kedvünkre. Vacsora és szállás a Bromo-hegységben, vendégházban.

9. nap: Bromo hegység - Bali
Ez a napunk igen hosszú és fárasztó, ugyanakkor felejthetetlen lesz. Kora hajnalban indulás a még most is aktív Bromo-hegy kráteréhez, hogy jó idő esetén a pereméről csodálhassuk meg a napfelkeltét és a mélyben gőzölgő 700 m átmérőjű krátertavat. Reggeli, majd utazás Surabaya-ba, transzfer a repülőtérre, és elrepülés a világ utolsó paradicsomainak egyikére, a természeti szépségekben, építészeti látnivalókban dúskáló, bájos Bali-szigetre, ahol többek közt megismerkedhetünk a végtelenül barátságos balinézek egyedülálló hitvilágával, tradíciókat őrző életével, gyönyörűséges kézműves remekeivel. Vacsora és szállás Bali szigetén.

10. nap: Bali
Reggeli, majd egész nap szabadidő, fürdés, pihenés a tengerparton, vásárlási és fakultatív programlehetőségek. Vacsora és szállás Balin.

11. nap: Bali - Batukaru - Tanah Lot
Reggelit követően kirándulás Bali leghíresebb tengerparti templomához, a Tanah Lot templomhoz. A következő megálló a Pura Luhur Batukaru, a buja trópusi erdőben megbújó búcsújáró hely szép szentélyeivel és szakrális medencéivel. Jatiluwih falunál a Világörökség részét képező, domboldalakat borító teraszos rizsművelés szépsége tárul elénk. Visszafelé jövet Mengwi-ben az egek urának szép templomát tekintjük meg. Vacsora és szállás Balin.

12. nap: Bali
Reggeli, majd egész nap szabadidő, fürdés, pihenés a tengerparton, vásárlási és fakultatív programlehetőségek. Vacsora és szállás Balin.

13. nap: Denpasar ...
Reggeli, majd délelőtt szabad program, délben a szobák elhagyása. Délután még fürdés, pihenés. Vacsora, majd transzfer a repülőtérre, elrepülés Denpasarból Budapestre. Étkezés és éjszakázás a gép fedélzetén.

14. nap: ... Budapest
Hazaérkezés Budapestre menetrendtől függően.

A változtatás jogát fenntartjuk!

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:
-       Borobudur templom
-       Prambanan templom
-       Indonézia batikművészete (szellemi örökség)
-       az indonéziai angklung (szellemi örökség)
-       Bali kultúrtája

Kapcsolódó cikkek

» Bali látnivalói - Kovács Attila, 2018. szeptember. 11
» Hajóval Indonézia szigetvilágában - Kovács Attila, 2013. december. 29
» Gili Air, Lombok - Kovács Attila, 2013. december. 05
» Egy indonéz utazás képei - Kovács Attila, 2019. augusztus. 31
» Vihar a szigeten, Lombok, Indonézia - Kovács Attila, 2013. december. 29
» Rózsaszín tengerpart, Komodó, Indonézia - Kovács Attila, 2013. december. 29
» Moyo sziget, Indonézia - Kovács Attila, 2013. december. 29
» Titkos strandok Lombok szigetén - Kovács Attila, 2013. december. 28

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

A 6. napi fakultatív program: Borobudur:
A Világörökség részét képező, közel 1200 éves Borobudur buddhista szentély felkeresése. A fő szentély mellett még a Pawon és a Mendut templomokat is meglátogatjuk. 
19.800 Ft/fő

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

BBP biztosítást, közlekedés külön busszal, vonattal, elhelyezés középkategóriájú szállodákban (kb.3-3+*-os), 2 ágyas szobákban, 1 éj vendégházban reggelikkel, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőjegyet és repülőtéri illetéket, sztornó biztosítást, fakultatív programok díját, belépők árát(Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő), kilépési illeték díját, egyéb személyes kiadásokat

Kötelező költségek: 

Reptéri illeték.
Útlemondási biztosítás
Kilépési illeték - Helyszínen fizetendő

Helyszíni költségek leírása: 

Kilépési illeték, kb.: 20 USD/fő (Helyszínen fizetendő)
A belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (menü vacsorák) szolgáltatásaink nem tartalmazzák, ezek a helyszíni szolgáltatóknak fizetendők. Ára: kb. 295 USD/fő
Borravaló: ajánlott 5 USD/nap

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Indulás előtt 30 napon belül történő foglalás esetén a teljes részvételi díj fizetendő! 

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő 30 nappal indulás előtt.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülés menetrendszerinti járatokkal Budapestről átszállással Jakartába. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

Szállás: 

Elhelyezés középkategóriájú szállodákban (kb.3-3+*-os), 2 ágyas szobákban, 1 éj vendégházban reggelikkel Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
A világ negyedik legnépesebb országa, egyben a legnépesebb muszlim-többségű ország is.Az Indonéz Köztársaságot 18 100-nál is több sziget alkotja, amelyek közül kb. 6000-en élnek emberek. Szigetei az egyenlítő két oldalán helyezkednek el, így az országnak trópusi éghajlata van. Indonézia művészetét az évszázadok során számos kultúra befolyásolta. A híres jávai és bali táncok (a Kecak-tánc) például a hindu kultúra és mitológia vonásait hordozzák magukon. Szintén jól ismert művészeti ág a jávai és bali Wayang árnyjáték színház, ahol mitológiai történeteket mutatnak be a művészek. A batik és az ikat ruházati darabok készítése számos szigeten jelentős művészeti színvonalat ért el.
Időjárás: 
Az ország éghajlata egyenlítői, trópusi. Az országban mindössze két évszak van: esős (november-március) és száraz, hasonlóan Délkelet-Ázsia más területeihez. Az évi csapadékmennyiség nagyon magas
Csomagolás: 
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
A BBP biztosítást az alapár tartalmazza.
Egészségügyi tudnivalók: 
Indonéziába történő utazáshoz jelenleg semmilyen kötelező védőoltás nem szükséges, hacsak nem fertőzött területről érkezünk. Az ideutazás egészségügyi kockázatairól részletes felvilágosítást az Országos Epidemiológia Központ (OEK) honlapján www.oek.hu kaphatnak. Érdemes magunkkal hozni recept nélkül kapható antibiotikumokat, fájdalom- és lázcsillapítót, fertőtlenítőt, gézt és sebtapaszokat. Mivel az egészségügyi ellátás igen drága a nem csoportosan utazóknak is feltétlenül ajánljuk az indulás előtt a megfelelő anyagi fedezetet nyújtó betegség-, baleset- poggyászbiztosítás megkötését.
Vélemények, értékelések
4.4
4 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.0
Budapest, IV. kerület
4.4
A középnagyságú buszon csak azok utazhattak kényelmesen, akiknek két ülés jutott egy személyre. Az ülések mérete nem európai emberek testalkatára szabott. A leghátsó sor egyenesen alkalmatlan hosszabb utazásra – pedig ott is voltak kénytelenek ülni hárman.
Ugyan ez vonatkozik a repülésre. Kilenc órát „vigyázban” ülni két másik ember közé préselve iszonyú kényelmetlen – de ez a légitársaságok határtalan profitéhségének tudható be.
A vonatozás jó ötletnek bizonyult, a legkomfortosabb közlekedési eszközünk volt, miközben gyönyörködhettünk hegyen-völgyön, síkvidéken átrobogva a tájban..
Külön köszönet az utazási iroda által összeállított, színes fotókkal tarkított tájékoztató spirálozott füzetért! Kellemes és hasznos meglepetés volt!
Nem utolsó sorban minden elismerésem, tiszteletem a fáradhatatlanul elhivatott Cseke Ágnesnek, aki kiváló, odaadó, egyéni problémákat is megoldó vezetőnk volt!
Fenti negatívumoktól eltekintve látnivalókban- és élményekben gazdag utazást tudhatok magam mögött. Madagaszkárra esetleg nem szerveznek utat...? :)

Verőce
4.4
<szöveg nélkül>
Budapest
4.4
<szöveg nélkül>
Debrecen
4.4
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!