Körutazás Görögországban

6 napos hajós körutazás Görögországban

Knosszosz a Minószi civilizáció politikai és vallási központja volt. Miközben sétálunk a palota ma is láható maradványai közt, meghallgatjuk a Minotaurusz legendáját is, majd szabadidő Heraklionban. Santorini szinte függőlegesen épült városa, fehérre festett házaival és kék tetőivel lebilincselő látványt nyújtanak.

Alapár tartalmazza

Utazás repülővel és hajóval, szállást szállodában és hajón, félpanziós ellátást és teljes ellátás a hajón,korlátlan italfogyasztással, idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Útlemondási biztosítást, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket, fakultatív programokat, repülőtéri illetéket és a kikötői illetéket, 20 kg-os feladott poggyászt.

Hossz: 
6 nap
***

Szállás

Szállás kategóriája: program szerint.

Program: 

1.nap: Budapest-Athén
Elutazás menetrend szerint, érkezés Athénba a délután folyamán. A szállás elfoglalása. Este közös séta a város szívében.

2.nap: Athén-Mykonos
Reggeli után transzfer a Pireuszi kikötőbe, majd bejelentkezés a hajóra és a kabinok elfoglalása. 11:30-kor indul a hajó Mykonos felé, érkezés a szigetre az esti órákban. Kikötés után séta a Kis-Velenceként is emlegetett városrészben. Középkori épületeit színes, fából készült balkonok díszítik. Felsétálhatunk a híres XVI.századi szélmalmokhoz, ahonnan megcsodálhatjuk a kilátást, majd megtekintjük az 1425-ből származó fehérre meszelt bizánci templomot. A hajó 23:00 órakor indul tovább Kusadasi felé.
3.nap: Kusadasi-Patmos
Reggeli érkezés Kusadasiba. A török tengerparti városban azonnal otthon érzi magát az odalátogató.Kirándulás Epheszoszba az egykori görög poliszba. A 3000 évvel ezelőtt alapított város helyét a legenda szerint a Delphi jós jelölte ki. A meglepően jó állapotban fennmaradt  óváros, a Földközi tenger egyik legnagyobb római kori régészeti lelőhelye, ahol valaha a világ hét csodájának egyike, Artemisz temploma is állt. Megtekintjük többek között Celzusz Könyvtárát, mely egykoron 12.000 tekercset őrzött. Visszautazás Kusadasi kikötőjébe, kihajózás 13:00 órakor, érkezés Patmosba a délutáni órákban.  Fakultatív kirándulási lehetőség a szigeten. Kihajózás az esti órákban.
4.nap: Kréta-Santorini
Érkezés Heraklionba a reggeli órákban, majd kirándulás a sziget leghíresebb régészeti területére Knosszoszba, mely a Minószi civilizáció politikai és vallási központja volt. Miközben sétálunk a palota ma is láható maradványai közt, meghallgatjuk a Minotaurusz legendáját is, majd szabadidő Heraklionban. Santorini szinte függőlegesen épült városa, fehérre festett házaival és kék tetőivel lebilincselő látványt nyújtanak. A késő délutáni érkezés után szabadidő a szigeten. Visszaindulás Athénbe az esti órában.
5.nap: Athén
Kikötés a Pireuszi kikötőben a kora reggeli órában, majd ismerkedés a fővárossal. Athén, az antik görög kultúra jelképe. Autóbuszos városnézés során láthatják az Olympiai Stadiont, a Zappiot, a Parlament épületeit, Hadrianus császár diadalívét és egyéb híres látnivalókat. Az Akropolisz és az Akropolisz Múzeum megtekintése helyi idegenvezetővel, majd séta az óváros (Plaka) kanyargós utcáin. Ezt követően szabadidő vagy fakultatív kirándulás lehetőség Szunionba, hogy megtekintsük a Posszeidon-szentélyt. Sokak szerint innen a legszebb a naplemente az egész országban. Naplemente után indulunk vissza a szállásra. (Ár:17.000 Ftt/fő-jelentkezéskor fizetendő)
6.nap: Athén-Budapest
Reggeli után szabadidő, majd transzfer a reptérre. Hazautazás menetrend szerint. Érkezés Budapestre a kora esti órában.

Kapcsolódó cikkek

» Kréta képekben - Kovács Attila, 2020. augusztus. 08
» Szantorini csodái... - Kovács Attila, 2020. július. 31
» Sithonia hangulata, Görögország - Kovács Attila, 2020. július. 26
» Görögországba utazók előzetes online regisztrációja - utazom.com, 2020. július. 06
» A gyönyörű Korfu - Kovács Attila, 2019. november. 02
» A varázslatos Sarti, Görögország - Kovács Attila, 2019. október. 27
» Nyaralás és tengeri kajak - irány a Sporádok! - Kovács Attila, 2019. október. 24
» A hangulatos Naxos - Kovács Attila, 2019. október. 10

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Koronavírus információ

Görögország:

Koronavírus információ:

Nyitás: 2020.07.01. óta Görögország határai nyitva állnak az utazók előtt. Charter járatataink rendszeresen közlekednek. 
Kiutazás:  Görögországba való belépéshez nincs szükség előzetesen elvégzett tesztre, csak egy online regisztráció szükséges. Részletek itt.
Visszatérés Magyarországra: A visszatérő magyar állampolgárnak nincs hatósági házi karantén kötelezettsége.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Fakultatív programok

Kirándulási lehetőség Szunionba, hogy megtekintsük a Posszeidon-szentélyt. Sokak szerint innen a legszebb a naplemente az egész országban. Naplemente után indulunk vissza a szállásra.( Ár:17.000,-ft/fő-jelentkezéskor fizetendő)

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazás repülővel és hajóval, szállást szállodában és hajón, félpanziós ellátást és teljes ellátás a hajón,korlátlan italfogyasztással, idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Útlemondási biztosítást, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket, fakultatív programokat, repülőtéri illetéket és a kikötői illetéket, 20 kg-os feladott poggyászt.

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás.
Repülőtéri illeték
Kikötői illeték.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrendszerinti repülőjárattal Budapest - Athén - Budapest útvonalon.

Szállás: 

Szállás kategóriája: program szerint.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz. A hajón teljes ellátást, korlátlan italfogyasztással.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!