Körutazás a Vadnyugaton

USA - nyugati part

Los Angeles, Beverly Hills és Hollywood fényei. A káprázatos Grand Canyon és igazi western táj, San Francisco, Golden Gate és az Alcatraz hajóról. A világ szórakoztató központja: Las Vegas.

A változtatás jogát fenntartjuk. A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 USD = 285 HUF, 1 EUR = 320 HUF árfolyamig érvényesek. Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, de más áron és más szolgáltatásokkal. Magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig.

 

Alapár tartalmazza

A leírt alapprogramot,Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban,Reggelis ellátást,Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig,A retúr repülőjegy alapárát,Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt,Egy kézipoggyászt,Fix, foglaláskor választható ülőhelyet a kinti autóbuszon,Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére).

Alapár nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, fakultatív programok árát, helyszíni belépők összegét.

Hossz: 
13 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Min. létszám: 35 fő. Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, de más áron és más szolgáltatásokkal.

Szállás

Szállás 3 és 4 csillagos szállodákban.

Program: 

1. NAP
BUDAPEST – LOS ANGELES

Elrepülés Budapestről egy átszállással Los Angelesbe. Étkezések a gép fedélzetén. Érkezés a délutáni/esti órákban. Szállás Los Angeles körzetében.

2. NAP
BEVERLY HILLS – HOLLYWOOD – LAUGHLIN (COLORADO-FOLYÓ)

Reggeli, majd autóbusszal felkeressük Los Angeles legismertebb látnivalóit, többek között a régi városmagot, a Mexikói negyedet, Beverly Hills-t, a dúsgazdagok bevásárló utcáját, a Rodeo Drive-ot, a Hollywood Boulevard-t, a filmcsillagok kéz- és láblenyomatait, Down Townt stb. Napközben ebéd. Délután utazás a Mojave siva­tagon keresztül Laughlinba, a Colorado-folyó partjára, a vízi spor­tok és kaszinók városába. Vacsora, szállás Laughlinban.

3. NAP
LAUGHLIN – GRAND CANYON – FLAGSTAFF

Reggeli, majd indulás a Grand Canyonhoz, melynek kapuját dél körül érjük el. A délután folyamán a Déli peremnél gyönyörköd­hetünk a 2200 m magas fennsík csodálatos formációiban, lete­kintve élvezhetjük a mélyben kanyargó Colorado-folyó által vájt kanyon lélegzetelállító szépségét. Fakultatív prog­ramlehetőség: kisrepülővel repülés a kanyon felett. Megérkezés Flagstaffbe. Napközben ebédszünet. Vacsora, szállás Flagstaffben.

4. NAP
FLAGSTAFF – MONUMENT-VÖLGY – GLEN CANYON – POWELL-TÓ – KANAB

Reggeli, majd utazás a Monument-völgybe, ahol sötétvö­rös hegyek vesznek minket körül. Ezen az impozáns helyen szá­mos westernfilmet forgattak. A 25 mérföld hosszú és 16 mérföld széles sivatagos fennsík tele van ámulatba ejtő formájú gigan­tikus homokkövekkel. Részt veszünk egy piknikkel egybekö­tött dzsiptúrán, ahol megkóstolhatjuk az igazi navajo ételeket. Ezt követően utazás Page-be. Út közben megállunk a Powell-tónál és a Glen Canyon gátnál. Fakultatív programlehető­ség: repülőút a szigetek, hegycsúcsok, szurdokok által szabdalt, káprázatos tájképet nyújtó Powell-tó felett. Vacsora, szállás Kanabban.

5. NAP
KANAB – BRYCE ÉS ZION CANYON – LAS VEGAS

Korai reggeli, majd utazás a gyönyörű fennsíkon keresztül a Bryce Canyonhoz, mely Utah állam egyik legelbűvölőbb ter­mészeti parkja. A helyet a mormonok fedezték fel a XIX. szá­zadban. Az emlékezetes rózsaszín sziklák köveinek káprázatos alakzatai, színei és árnyékai állandóan változnak hajnaltól egé­szen szürkületig. Ezt követően átutazunk Utah állam legrégebbi parkjába, a Zion Canyonba, a katedrális formájú kövekhez, melyek 3.000 lábnál is magasabbak. Gyönyörködhetünk a park egyedi földrajzából eredő növény- és állatvilág sokféleségében. Délután tovább utazás Las Vegasba, a világ kaszinó-fővárosába. Napközben ebédszünet. Vacsora, szállás Las Vegasban.

6. NAP
LAS VEGAS – TŰZ VÖLGYE – LAS VEGAS

Reggeli, majd indulás a Nevada sivatagba, a szivárvány min­den színében csillogó, híres Tűz völgyébe (Valley of Fire). A durva talaj és a csipkézett falak olyan vörös homokkő-for­mációkat alkotnak, amelyek kb. 150 millió évesek. Kora dél­után visszaérkezés Las Vegasba, majd szabadprogram, a város kaszinóinak egyéni felfedezése, vagy kedvező vásárlási lehe­tőségek. Este fakultatív programlehetőség: Las Vegas by night: autóbusszal bemenetel a belvárosba, majd kb. 3 órás gyalogos városnézés számtalan fotóstop­pal a káprázatos fények városában (az öreg Las Vegas és a világon egyedülálló, képzeletet felülmúló Strip sugárút,  minimum létszám: 20 fő). Napközben ebédszünet. Vacsora, szállás Las Vegasban.

7. NAP
LAS VEGAS – CALICO GHOST – FRESNO

Reggeli, délelőtt indulás a sivatagon keresztül Calico Ghost városába, ahol a száz évvel ezelőtti vadnyugati ezüstbányász városka élete elevenedik meg. A város nevét a környező hegyek­ről kapta, amelyek az ásványi anyagoktól különböző színekben pompáznak. Megérkezés Fresno-ba. Napközben ebédszünet. Vacsora, szállás Fresno-ban.

8. NAP
FRESNO – YOSEMITE – SAN FRANCISCO

Reggeli, majd utazás Amerika nemzeti parkjainak egyik éksze­rébe, a Yosemite Nemzeti Parkba, amely gleccserek formálta görgő köveket és kanyargó patakokat, kristálytiszta tava­kat, látványos vízeséseket, és igen gazdag növény- és állat­világot – többek közt az amerikai fekete medvét – őrzött meg az utókornak. Megcsodálhatjuk az El Captain-t, a híres Menyasszonyfátyol-vízesést, és a világ második leghosszabb vízesését, a Yosemite-vízesést (720 m). Délután utazás a szépen gondozott farmvidéken keresztül San Francisco-ba. Napközben ebédszünet. Vacsora, szállás San Francisco-ban.

9. NAP
SAN FRANCISCO

Reggeli, délelőtt városnézés a leghangulatosabb amerikai nagy­városban, San Francisco-ban: Városháza tér, St. Mária temploma (a modern építészet remekműve), a Ghirandelli negyed a gyönyö­rűen karbantartott Viktória korabeli házakkal, a Golden Gate park, fotóstop a fenséges Golden Gate hídnál, melyen át is haladunk Sausalito városába. A városnézést a kikötőben fejezzük be, ahol a délutáni szabadprogramot tölthetjük el (butikok, kikötői pubok, kiállító termek, képgalériák, éttermek sorjáznak egymás után több kilométer hosszan). Lehetőség nyílik a híres kábelvillamos kipróbálására is, sétálhatunk a kínai negyedben vagy a hajóra szállhatunk az öbölben, mely során többek közt elhajó­zunk a fókatelep és a hírhedt börtönsziget, az Alcatraz mellett is. Napközben ebédszü­net. Vacsora, szállás az előző napi szállodában.

10. NAP
SAN FRANCISCO – MONTEREY – CARMEL – LOMPOC

Reggeli, indulás a Monterey-félszigetre, mely a pompás tenger­partjaival, ciprusfáival és szikláival sok amerikai és európai fes­tőnek, költőnek volt a kedvenc helye. Megtekintjük Monterey városát, különösképpen a halászkikötőt és a konzervgyári sort, melyet John Steinbech író tett halhatatlanná. Ezt követően láthatjuk a közeli Carmelt, Kalifornia legbájosabb part menti városát, mely érintetlen tengerpartokkal és vonzó boltokkal rendelkezik. Átutazunk a 17 mérföldes panoráma úton a dús­gazdagok zárt világába, majd megérkezünk Lompoc-ba. Napközben ebédszünet. Vacsora, szállás Lompoc körzetében.

11. NAP
 LOMPOC – SANTA BARBARA – LOS ANGELES
Reggeli, továbbutazás a spanyolok alapította Santa Barbara-ba. A várost a spanyol telepesek alapították 1602-ben Kalifornia felső részén, nevét Sebastian Vizcaino adta. Egy katonai erődöt építet­tek 1782-ben, majd 4 évvel később Fermin Francisco de Lasum atya létrehozta a ,,Missziók királynőjét”. Délután visszaérkezés Los Angelesbe. Szabadprogram, vagy fakultatív programle­hetőség: látogatás a filmvilág fővárosába, a Universal Studios-ba, ahol a virtuális technikák segítségével az űrutazástól a katasztrófák széles soráig felejthetetlen élményeknek lehetünk túlélői. Napközben ebédszünet. Vacsora, szállás Los Angeles elővárosában.

12. NAP
LOS ANGELES – SANTA MONICA – REPÜLÉS

Reggeli, majd délelőtt a városnézés folytatása, mely során töb­bek között felkeressük a legkedveltebb óceánparti városrészt, Santa Monica-t. Ebédszünet. Délután transzfer a repülőtérre és hazaindulás Budapestre. Étkezés és éjszakázás a gép fedélzetén.

13. NAP
LOS ANGELES – BUDAPEST

Érkezés Budapestre.

A változtatás jogát fenntartjuk.

Kapcsolódó cikkek

» San Francisco utcáin - Kovács Attila, 2018. június. 12
» New York a Grand Canyonban - Etédi Alexa, 2013. július. 24
» New York - Kovács Attila, 2019. augusztus. 07
» Hihetetlen Oregon... - Kovács Attila, 2019. július. 05
» A világ legnagyobb kötélhintája - Kovács Attila, 2019. június. 04
» Észak Amerika döbbenetes tájain - Kovács Attila, 2019. május. 09
» Gyönyörű tájak... - Kovács Attila, 2019. április. 08
» Nyár a hegyekben - Kovács Attila, 2019. február. 26

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

 A fakultatív programok a helyszínen foglalandók és fizetendők.

Fakultatív prog­ram: kisrepülővel repülés a kanyon felett (kb. 199 USD – időjárásfüggő).
Fakultatív program: repülőút a szigetek, hegycsúcsok, szurdokok által szabdalt, káprázatos tájképet nyújtó Powell-tó felett (kb. 189 USD – időjárásfüggő)
Las Vegas by night: autóbusszal bemenetel a belvárosba, majd kb. 3 órás gyalogos városnézés számtalan fotóstop­pal a káprázatos fények városában (az öreg Las Vegas és a világon egyedülálló, képzeletet felülmúló Strip sugárút, ára: kb. 55 USD/fő, minimum létszám: 20 fő)
Alcatraz melletti hajózás (a hajójegy ára kb. 30 USD)
Látogatás a filmvilág fővárosába, a Universal Studios-ba, ahol a virtuális technikák segítségével az űrutazástól a katasztrófák széles soráig felejthetetlen élményeknek lehetünk túlélői (belépő kb. 115 USD)

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A leírt alapprogramot,Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban,Reggelis ellátást,Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig,A retúr repülőjegy alapárát,Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt,Egy kézipoggyászt,Fix, foglaláskor választható ülőhelyet a kinti autóbuszon,Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére).

Alapár nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, fakultatív programok árát, helyszíni belépők összegét.

Kötelező költségek: 

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 USD = 280 HUF árfolyamig érvé­nyesek.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők és a program szerinti étkezések: 230 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatónak). Borravaló: ajánlott 5 USD/fő/nap .

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indlás esetén a teljes részvételi díj fizetendő! 

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülőgéppel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről.

Szállás: 

Szállás 3 és 4 csillagos szállodákban.

Étkezés: 
Reggelis ellátás.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!