Körutazás a Fülöp szigeteken, Boracay-i nyaralással

Körutazás a Fülöp szigeteken, Boracay-i nyaralással

13 napos körutazás a Fülöp-szigeteken

A fülöp-szigeteki Kordillerák különleges elrendezésű, hihetetlen látványt nyújtó rizsteraszai mintegy 10 000 négyzetkilométernyi területen helyezkednek el, átlagosan 800-2000 méteres magasságban, de a legmagasabban fekvő teraszok és falvak között akár 1000 méteres szintkülönbség is lehet. A teraszok évezredekre visszatekintő hagyományos technológiákat és alakzatokat őriznek, a művelésükkel kapcsolatos ismeretek különleges rituálékon keresztül maradtak fenn.

Az úthoz kapcsolódó fakultatív programok listáját a programleírás és a térkép alatt található szürke négyzetben találhatja meg. Kérem, amennyiben valamely fakultatív program érdekes az Ön számára, a jelentkezés leadása során jelezze a megjegyzés rovatban. A szerződéskötést követően legtöbb út esetén nem tudunk helyet biztosítani a fakultatív programokra!

Alapár tartalmazza

Repülőjegyeket, szállást 2-3 ágyas szobákban, transzfert, autóbuszost közlekedést a helyszínen, angol nyelvű idegenvezetőt, magyar nyelvű csoportkísérőt, belépőjegyeket, a megadott étkezéseket.

Alapár nem tartalmazza

Foglalási díjat, repülőtéri illetéket, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útelmondási biztosítást.

Hossz: 
13 nap
Szállás: 
szálloda
Létszám: 
minimum 20 fő
Program: 

1.NAP
Elutazás Budapestről a menetrend függvényében, átszállással a Fülöp szigetek fővárosába, Manilába, éjszaka a repülőn.

2.NAP
Megérkezés Pekingbe a déli órákban, fakultatív városnézés (vagy várakozás az átszállásra a repülőtéren). Továbbutazás Manilába, a megérkezést követően transzfer a repülőtérről a szállodába, szállás.

3.NAP
Délelőtt egész napos városnézésre indulunk, Manilában a Fülöp-szigetek fővárosában. Felfedezése Magellán nevéhez fűződik, aki II. Fülöp spanyol királyról nevezte el a szigetcsoportot. Érdekessége a városnak, hogy Fülöp-szigetek a térség egyetlen döntően keresztény állama, így ez a nevezetességeken is tükröződik, mint pl. Szent Augustin templom. Sétálunk a gazdag kulturális múlttal rendelkező óvárosban, az ún. falakon belüli városban, amely még a spanyol hódítás idejéből maradt fenn, majd továbbutazunk az ultramodern Makati negyedbe, a felhőkarcolók világába. Szállás Manilában.

4.NAP
A reggelit követően megkezdjük utazásunkat az Ifugaok (hegyi emberek) földjén. A több, mint félnapos út alatt rizsföldek és folyók mentén, hegyi falvakon keresztül haladunk, átkelünk a Dalton hágón, rövid megállót teszünk Bagabag-ban és rengeteg fényképpel gyarapodunk. A fülöp-szigeteki Kordillerák különleges elrendezésű, hihetetlen látványt nyújtó rizsteraszai mintegy 10 000 négyzetkilométernyi területen helyezkednek el, átlagosan 800-2000 méteres magasságban, de a legmagasabban fekvő teraszok és falvak között akár 1000 méteres szintkülönbség is lehet. A teraszok évezredekre visszatekintő hagyományos technológiákat és alakzatokat őriznek, a művelésükkel kapcsolatos ismeretek különleges rituálékon keresztül maradtak fenn. A rizsteraszok 1995 óta az UNESCO világörökségi helyszínei között szerepelnek. Szállás Banaueban.

5.NAP
Reggel helyi kis buszba szállunk, és ezzel fedezzük fel először a környéket, majd gyalogosan folytatjuk utunkat. Rövid sétánk lehetővé teszi, hogy közelebbről is bepillantást nyerjünk, a helyiek világába, látogatást teszünk egy tipikus Ifuago otthonban, és megismerkedünk mindennapi életükkel. Visszaszállva buszunkra megállunk egy kilátónál, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a 2000 éves rizsteraszokra, amit a ?Világ 8. csodájának? is szoktak nevezni. Szállás Banaueban.

6.NAP
Reggeli, majd látogatás a szépséges Sagada városkában. A hangulatos hegyi falu melletti barlangrendszer bejáratánál több száz koporsó meredezik a sziklafalakról. A felfelé temetkezés e különleges ősi szokását Kínában, Indonéziában és a Fülöp-szigeteken a helyiek a mai napig megőrizték. A hagyomány szerint az elhunyt még életében, saját magának vájta ki egy farönkből koporsóját, a holttestet a temetés előtt pedig több napos toron füstölték, mielőtt a barlangok falára, vagy a sziklákra illesztett koporsókba helyezték. Ebéd egy helyi étteremben, majd látogatás a Bontoc Múzeumban, ahol helyi kézműves emlékekkel, majd részt veszünk egy előadáson, amely a helyiek öltözködését és tradícióit mutatja be. Szállás Banaueban.

7.NAP
Reggel kijelentkezés, majd visszautazás Manilába, szállás Manilában.

8.NAP
A menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, elutazás Boracay szigetére. A kb. 7 km hosszú és 2,5 km széles Boracay egy igazi strandparadicsom, ahol minden megtalálható, ami a nyugalomhoz és a kényelemhez szükséges. A sziget igazi vonzerejét a türkizkék tenger és a puha fehér homok adja, a 4 km hosszan húzódó White Beach sokak szerint a legszebb strand egész Ázsiában. A sziget ugyan látnivalókban nem bővelkedik, de a természeti szépségek, és a tengerpart kárpótolnak ezért. A katamarán túra a sziget körül kihagyhatatlan, a tengerparton sorakozó kis vitorlásokból kiválaszthatjuk a kedvünkre valót. A sziget mérete miatt a túra nem hosszú, mindösszesen 2,5-3 órás, de ebben már a buvárszemüveggel és pipával való merülés az útba eső korallzátonynál is benne van. Szabadidő, pihenés.

9.NAP-11.NAP
Pihenés

12.NAP
Visszautazás Manilába, szabad idő.

13.NAP
A menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, hazautazás átszállással Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» Palawan, Fülöp-szigetek - Kovács Attila, 2018. május. 25
» Törökországi kalandok - Kovács Attila, 2018. június. 19
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2018. június. 17
» Srí Lanka ízei - Kovács Attila, 2018. június. 14
» Isztambul hangulata - Kovács Attila, 2018. június. 11
» Ázsiában, terepjáróval - Kovács Attila, 2018. június. 05
» A Maldív-szigetek - Kovács Attila, 2018. május. 13
» A világ legnagyobb épülete - Etédi Alexa, 2018. április. 06
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Fakultatív pekingi városnézés 12 000 Ft/fő

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyeket, szállást 2-3 ágyas szobákban, transzfert, autóbuszost közlekedést a helyszínen, angol nyelvű idegenvezetőt, magyar nyelvű csoportkísérőt, belépőjegyeket, a megadott étkezéseket.

Alapár nem tartalmazza: 

Foglalási díjat, repülőtéri illetéket, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útelmondási biztosítást.

Kötelező költségek: 

Foglalási díj
Repülőtéri illeték
Útlemondási biztosítás

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Air China menetrend szerinti repülőjárattal átszállással.

Szállás: 

2-3 ágyas szobákban, középkategóriájú szállodában. Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Étkezés: 
Az alapár reggelis ellátást tartalmaz, valamint egy ebédet a program szerint.
A területről: 
A Fülöp-szigetek független, demokratikus állam Délkelet-Ázsiában. Fővárosa Manila. Szigetállam 7107 szigetet foglal magába, ebből nagyjából 800 lakott. 11 nagyobb szigete az ország területének 96%-át teszi ki. Legnagyobb és legnépesebb közülük Luzon. Az ország területének háromnegyede a szigetek ívét követő hegyvidék. Gyakoriak a földrengések és jelentős a vulkáni tevékenység a területen. Legmagasabb pontja Mindanao szigeten Mount Apo, 2954 méter. Főbb folyók: Cagayan, Agusan, Kabacan. Az országban a hivatalos nyelv a filippínó (tagalog), az angol és a francia, de beszélnek még számos helyi dialektust is. A gasztronómiában igencsak megjelenik az angol behatás, ugyanis mindenfelé találhatunk gyors éttermeket. Bár, a választék igencsak bő, ugyanis a McDonald's és BurgerKing mellett megtalálható a helyi szájízre specializálódott Fülöp-szigeteki Jollibee is, vagy a kínai ízeket preferáló ChowKing. Utcai árusokkal is gyakran szembetalálkozhatunk, akiktől mindenféle érdekességet és finomságot vehetünk. Ilyen például a grillezett/sült banán, vagy az úgy nevezett "balut penoy", ami igazából főtt kacsatojás. Az egzotikuma az, hogy a kis kacsamagzat már kifejlődőben van, mikor elkészítik, így fogyasztáskor a kiskacsát a tojás közepében találjuk. Igen népszerű a lila fagyi fogyasztása, ami attól különleges, hogy nem mesterséges ételszínezéket tartalmaz, hanem az "ube" nevű burgonyaszerű növénytől kapja élénk, jellegzetes színét. Nagy számban fogyasztanak rizs-, illetve tésztaféléket (például pancit). Népszerű ételek még a tengeri élőlényekből készített fogások (hal, rák, garnélarák szósz). A citrom és a lime Fülöp-szigeteki megfelelője a calamansi. Előszeretettel ízesítik vele ételeiket, szószaikat, italaikat is. A Fülöp-szigetek a legnagyobb sörfogyasztó országok közé tartozik. Kifejezetten büszkék hazai sörmárkáikra (Red Horse, San Miguel). Időjárás:
Időjárás: 
A Fülöp-szigetek időjárása vonatkozásában az utazás ideális időzítése persze a száraz évszak, ami kb. január közepétől májusig tart. November és december is még tűrhető, bár novemberben, decemberben és január elején az utóbbi időkben többnyire sok volt a csapadék. Június és október között esős évszak van, és ilyenkor sok turista programot veszélyeztethetnek az esők, viharok.
Vízum: 
A hazaérkezéstől számítva min. 6 hónapig érvényes útlevél. 30 napot nem meghaladó tartózkodás esetén a magyar állampolgároknak nincs szüksége vízumra a Fülöp-szigetekre történő beutazáshoz.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Kötelező védőoltás nincs, de ajánlottak vannak, annak függvényében, hogy az utazó megy-e dzsungeles vagy egyéb higiéniai szempontból kockázatosabb, járványok által veszélyeztetettebb területekre. Az állandóan szedett gyógyszereinket ne hagyjuk itthon, valamint ajánlott egy kis egészségügyi csomagot összeállítani: hasmenés ellen ajánljuk a Smecta-t, Imodiumot, továbbá jó ha van nálunk fájdalom-, láz- és hányinger- csillapító, ragtapasz, némi kötszer, valamint vitaminok. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a). Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!