Körutazás a Baltikumban (Vilnius - Riga - Tallin)

7 napos buszos utazás

Csoportos körutazásunk során meglátogatjuk mind a három balti köztársaságot. Az EU-hoz egyszerre csatlakozó államok temérdek történelmi és természeti látnivalóval rendelkeznek. Utunkat Litvániában kezdjük, és észak felé haladva jutunk el Tallinnba. A három mesébe illő fővároson kívül más látnivalókat is felkeresünk: a híres Trakai várkastélyát, a Keresztek hegyét vagy éppen a barokk Rundale kastélyt.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

repülőjegy a Budapest-Vilnius, Tallinn-Budapest útvonalon átszállással, két éjszaka szállás Vilniusban a Scandic Neringa hotelben, kétágyas szobában, két éjszaka szállás Rigában a Tallink hotelben, kétágyas szobában, két éjszaka szállás Tallinban a Nordic Forum hotelben, kétágyas szobában, bőséges büféreggelit minden nap, végig saját különbuszos utazást, az összes leírt programot belépőkkel, magyar idegenvezetést, repülőtéri illetékeket ez kb. 49 000 Ft/fő és az útlemondási biztosítást.

Részvételi díj nem tartalmazza

betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, és az egyéb étkezéseket.

Hossz: 
7 nap
Létszám: 
Minimum létszám: 20 fő

Szállás

2 éj Vilniusba a 4*-os Scandic Neringa szállodában, 2 éj Rigába a 4*-os Tallink szállodában, és 2 éj Tallinba a 4*-os Nordic Forum szállodában.

Egyágyas felár: 70.035 Ft
Harmadik személy a szobában: -20.000 Ft

Program: 

1. nap - Budapest, Vilnius, Trakai
Elutazás Budapestről Vilniusba a cseh légitársaság járataival prágai átszállással (09.05-10.25, 11.35-14.15). Érkezés után busszal indulás Trakai városkába, ahol megnézzük a szigeten épült romantikus várkastélyt és a benne található vármúzeumot. Ezután indulás Vilniusba és a szállás elfoglalása. Szállás a 4*-os Scandic Neringa szállodában.

2.nap - Vilnius
Reggeli után egész napos városnézés Litvánia fővárosában. Délelőtt siklóval felmegyünk a belváros fölé magasodó várhoz, ahonnan fantasztikus a kilátás a városra, majd megnézzük a vármúzeumot. Ezután a híres Katedrális következik. Ebédszünet után helyi idegenvezetővel megtekintjük az egyetemi könyvtár több száz éves gyűjteményét, mely egyedülálló Európában. Elsétálunk még a városháza és a Hajnal kapu előtt, mielőtt visszamegyünk a szállodába. Szállás Vilniusban.

3. nap - Vilnius, Siauilai, Riga
Reggeli után kijelentkezünk a szállodából és elindulunk Észak felé. Első megállónk a Siauliai városka mellett elterülő híres Keresztek hegye, ahol rövid pihenőt tartunk. Ezután továbbindulunk és a lett határt átlépve nemsokára megérkezünk Rundale barokk kastélyához, mely pompás termeivel és manikűrözött díszkertjeivel joggal viseli a "lett Versailles" elnevezést. A kastélymúzeum meglátogatása után nemsokára megérkezünk Rigába. Szállás a 4*-os Tallink szállodában.

4. nap - Riga
Reggeli után egész napos buszos és gyalogos városnézés Rigában. Megnézzük a régi Zeppelin hangárokból átalakított Központi piacot, majd ellátogatunk az Alberta és Elizabetes utcákba, ahol megcsodálhatjuk Európa egyik legösszefüggőbb Art Nouveau negyedét. Délután gyalogosan bejárjuk a festői óvárost: Dóm, vár, Feketefejűek háza (1344), Lőportorony, Szent Jakab katedrális (1225-ből). Szállás Rigában.

5. nap - Riga, Pärnu, Tallin
Reggeli után a tengerrel párhuzamosan haladva északnak átlépünk Észtországba és pihenőt tartunk az ország "nyári fővárosában", a kedves Pärnu városkában. Rövid sétát teszünk a hangulatos belvárosban: Szent Erzsébet-templom, Vörös torony, Tallinn kapu, sétálóutca. Délután szabadidő a tengerparton. Kora este továbbindulás Tallinba. Szállás a 4*-os Nordic Forum szállodában.

6. nap - Tallin
Reggeli után egész napos városnézés Tallinban és környékén. Délelőtt az óváros nevezetességeivel ismerkedünk meg egy gyalogos városnézés keretében: a 15. századból származó gótikus városháza, középkor városfal, Szent Miklós-templom, Alekszander Nevszkij orthodox katedrális, Toompea vár, Dóm, Szent Miklós-templom. Délután busszal megyünk a Kadriorg nevű elővárosba, ahol többek között megnézzük a Katalin cárnő részére épített kastélyt, az Elnöki palotát, Pirita kikötőjét, majd felmegyünk a TV-toronyba, ahonnan csodálatos a kilátás a városra és a környező szigetekre. Szállás Tallinnban.

7. nap - Budapest
Reggeli után szabadidő, majd transzfer a repülőtérre és prágai átszállással visszaérkezés Budapestre. (15.05-16.10, 17.00-18.20).

Munkatársaink segítenek megtalálni
az Ön egyedi igényeinek megfelelő árat és időpontot.
Kérjen tőlünk ajánlatot!
Hasonló utazások, nyaralások:

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Fontos, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat az alábbi linken, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos oldala >>>

Kapcsolódó cikkek

» Dublin képekben - Kovács Attila, 2022. január. 20
» Szörfözés az árvízben - Kovács Attila, 2022. január. 18
» Várak szép rút kiskacsája – a balatonszentgyörgyi Csillagvár - Déri Eszter, 2022. január. 14
» Last Great Climb egy egy antarktiszi nagyfal első megmászása - Kovács Attila, 2022. január. 12
» Bringával a Wachau-völgyben - Kovács Attila, 2022. január. 12
» Acqua alta Velencében - Kovács Attila, 2021. december. 28
» Az északi fény csodája - Kovács Attila, 2021. december. 26
» Vulkánkitörés Izlandon - Kovács Attila, 2021. december. 23

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

repülőjegy a Budapest-Vilnius, Tallinn-Budapest útvonalon átszállással, két éjszaka szállás Vilniusban a Scandic Neringa hotelben, kétágyas szobában, két éjszaka szállás Rigában a Tallink hotelben, kétágyas szobában, két éjszaka szállás Tallinban a Nordic Forum hotelben, kétágyas szobában, bőséges büféreggelit minden nap, végig saját különbuszos utazást, az összes leírt programot belépőkkel, magyar idegenvezetést, repülőtéri illetékeket ez kb. 49 000 Ft/fő és az útlemondási biztosítást.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, és az egyéb étkezéseket.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

a cseh légitársaság járataival, prágai átszállással.

Étkezés: 

bőséges büféreggeli minden nap.
félpanzió (6 vacsora a szállodákban): 39.585 Ft/fő

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!